Web Analytics Made Easy - Statcounter

کل درآمد صادرات نفت عربستان در سه ماهه اول سال جاری میلادی ۱۴۹.۹۵ میلیارد ریال بود در حالی که این کشور در سال گذشته در همین دوره ۱۹۲.۰۳ میلیارد ریال نفت صادر کرده بود. این به معنای ۲۱.۹ درصد کاهش درآمدهای حاصل از صادرات نفت است.

به گزارش  پول نیوز به نقل از اس پی گلوبال پلتس، درآمد صادرات عربستان سعودی در سه ماهه اول سال میلادی برابر با 197.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

84 میلیارد ریال (52.69 میلیارد دلار) بود که 20.7 درصد نسبت به همین دوره در 2019 پایین تر است و بیشتر مربوط می شود به 21.9 درصد کاهش صادرات نفتی.

 

کل درآمد صادرات نفت عربستان در سه ماهه اول سال جاری میلادی 149.95 میلیارد ریال بود در حالی که این کشور در سال گذشته در همین دوره 192.03 میلیارد ریال نفت صادر کرده بود. این در شرایطی است که پیش فروش هیدروکربن ها تاثیر سقوط قیمت نفت بر درآمد سه ماهه عربستان را کاهش داده است. نفت همچنان 77 درصد صادرات عربستان را تشکیل می دهد که تغییر چندانی نسبت به سال گذشته نداشته و نشان دهنده پیشرفت آهسته طرح متنوع سازی اقتصاد این کشور است.

 

کل تولید هیدروکربن عربستان توسط شرکت آرامکو صورت می‌گیرد که به تازگی سهام خود را در بورس عرضه کرده است. طی عرضه سهام آرامکو در بازار بورس تداول در ماه دسامبر، این شرکت قول داد سود سالانه سهام آن تا 2024 برابر با 75 میلیارد دلار باشد. این مقدار برابر است با پرداخت 18.75 میلیارد دلار در هر سه ماهه برابر با تقریباً نصف کل درآمد نفتی عربستان. ولی عربستان سعودی در سه ماهه اول سال جاری میلادی با 34.107 میلیارد ریال کسری بودجه مواجه شد. وزارت دارایی عربستان طرح های خود را برای افزایش وامگیری و استفاده از ذخایر نقدی برای جبران کمبودهای سال جاری اعلام کرده است.

 

اقتصاد عربستان ضربه سختی از همه گیری ویروس کرونا و سقوط قیمت نفت خورده است. بودجه عربستان برای 2020 که در ماه دسامبر اعلام شد، بر روی نفت 60 دلار در هر بشکه بسته شده بود و صندوق بین‌المللی پول اعلام کرد این کشور برای متعادل نگه داشتن شرایط مالی خود به نفت 80 دلار در هر بشکه نیاز دارد. قیمت نفت برنت در حال حاضر 42.30 دلار در هر بشکه است.

 

صادرات نفت عربستان به خاطر قرارداد کاهش تولید اوپک پلاس محدود شده است. هدف از این قرارداد مقابله با کاهش تقاضای به وجود آمده از همه‌گیری ویروس کرونا و متعادل کردن بازار است.

 

23 عضو اتحاد اوپک و متحدانش در ششم ژوئن قرار داد کاهش تولید را تا پایان جولای تمدید کردند تا طبق آن 9.6 میلیون بشکه تولید خود را پایین بیاورند. طبق این قرارداد، عربستان تولید ماهانه خود را 8.5 میلیون بشکه در روز پایین می آورد که حدود 30 درصد کمتر از 12 میلیون بشکه در روزی است که در آوریل تولید می کرد. عربستان قبلاً توافق کرده بود یک میلیون بشکه در روز بیشتر از سهمیه اش تولید خود را در ژوئن کاهش دهد ولی احتمالاً این کاهش داوطلبانه را در جولای ادامه نخواهد داد.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: پول نیوز کرونا اقتصاد عربستان اوپک پلاس شرکت ارامکو صادرات نفت عربستان سه ماهه اول سال میلیارد ریال میلیون بشکه سال جاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۲۲۹۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راز صفر شدن مالیات ۵۰ درصد اصناف خرد در کشور

یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های کشور در زمینه مالیاتی، بحث مربوط به اصلاح نظام مالیاتی و تمرکز بر مالیات‌ستانی هوشمند و عادلانه است. این موضوع به خصوص در مقابل تولید و همچنین مردم اهمیت بسیاری بالایی دارد؛ از همین رو بررسی آمار و ارقام مربوط به عملکرد سال گذشته در این زمینه بسیار مهم و کاربردی است.

طبق آمار سال گذشته میزان مالیات پرداختی کل مشاغل کشور از مجموع درآمدهای مالیاتی، عددی کمتر از ۶ درصد بوده است که نسبت به حجم بالای این بخش از اقتصاد در تولید ناخالص ملی که بین ۲۰ تا ۳۰ درصد اقتصاد را شامل می‌شوند؛ این بخش مالیات کمتری نسبت به حجم خود در اقتصاد ایران پرداخت کرده است.

با وجود شاخص پایین مالیات به تولید ناخالص ملی در بخش مالیات اصناف، تمرکز اصلی نظام مالیاتی در دولت سیزدهم، بر اعطای هدفمند معافیت‌های مالیاتی به مشاغل خرد و مردمی در مقابل مشاغل و اصناف خاص دانه درشت با درآمدهای کلان بوده است.

هدف قرار دادن مشاغل و اصناف بزرگ با درآمدهای کلان می تواند به رفع مشکلات نابرابری درآمد در اقتصاد ایران نیز کمک کند. مطالعات نشان داده است که نابرابری درآمد در کشور با تکیه بر اصلاح نظام مالیاتی در حال کاهش است و پیش از این اقدامات وضعیت به طوری بود که درصد کمی از جمعیت سهم نامتناسب زیادی از ثروت را در دست داشتند.

با تمرکز بر جمع‌آوری مالیات از مشاغل پردرآمد و اصناف خاص، دولت در سال گذشته علاوه بر افزایش درآمد مالیاتی از این محل، توانسته است که ثروت را نیز به شیوه‌ای عادلانه‌تر نسبت به قبل توزیع کند.

در بخش مالیات اصناف، بیش از ۵۰ درصد اصناف خرد مالیاتی پرداخت نکردند و از طرف دیگر بیش از ۵۰ درصد مالیات اصناف تنها توسط ۱ درصد پرداخت شده است. از همین رو تمرکز ویژه سازمان امور مالیاتی بر اخذ مالیات از مشاغل و اصناف بزرگ با درآمدهای کلان با تکیه بر اعداد و ارقام عملکرد مالیات اصناف سال گذشته بوده است.

تمرکز بر مالیات‌ستانی سیستمی و تقاطع داده‌ها مسیر اصلی تحقق این امرفراهم شده است. در این مدل با تکیه بر شفافیت اطلاعات سیستمی حاصل از سامانه مودیان و همچنین اعمال معافیت‌های مناسب برای اصناف کوچک و خرد، مسیر تحقق عدالت مالیاتی با تمرکز نظام مالیاتی بر اخذ مالیات از مشاغل خاص با درآمدهای کلان فراهم شده است.

نوع مودیان

سهم مودیان

درصد از مالیات مشاغل

سهم مردم و کسب‌وکارهای خرد از مالیات بخش اصناف

۹۹%

۵۰%

سهم اصناف و مشاغل خاص دانه‌درشت با درآمدهای کلان

۱%

۵۰%

دیگر خبرها

  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین
  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین/ تراز تجاری مثبت ماند
  • صادرات ۴.۱ میلیارد دلاری نفت/ تراز تجاری مثبت شد
  • فراتر رفتن تجارت خارجی از ۱۰ میلیارد دلار
  • روسیه در فروش نفت به هند از عربستان جلو زد
  • راز صفر شدن مالیات ۵۰ درصد اصناف خرد در کشور
  • عربستان قیمت نفتش را افزایش داد
  • سفر فرزین به عربستان شوک مثبت ارزی رقم زد
  • تولید زعفران ۷۰ درصد افت پیدا کرده است/صادرات با نام دیگران
  • گشتی در اقتصاد ایران ؛ تلاش برای رفع ناترازی انرژی