Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-08@08:29:28 GMT

اصول واشنگتُنی برای مهار اعتراضات

تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۲۳۳۱۴

اصول واشنگتُنی برای مهار اعتراضات

 
آتش خشم مردم آمریکا از شهر مینیاپولیس از ایالت مینه‌سوتا جرقه خورد و به تمام آمریکا کشیده شد. قتل «جورج فلوید» به دست افسران پلیس آمریکا به شیوه ای دردناک باعث شد که ماجرای نژادپرستی و تبعیض مجددا داغ شود و تظاهرات گسترده‌ای در سراسر ایالات متحده شکل بگیرد. اما روش دولتمردان آمریکایی خواندنی است با وجود اشتباهات فاحشی که داشتند (از جمله گسیل ارتش به دستور ترامپ و هم‌ردیف کردن معترضان با شورشی‌ها).

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

آمریکایی ها برای مهار اینطور خشم ها و عصیان هایی از چند مدل استفاده می کنند که در طول تاریخ این کشور بارها انجام شده است و در هر مورد نیز به موفقیت نسبی در اهداف‌شان دست یافته اند. (در سال‌های اخیر می توان به سرکوب جنبش تسخیر وال استریت، جنبش تی پارتی، اعتراضات علیه ریاست جمهوری ترامپ و... اشاره کرد.) 

آمریکایی ها از ۵ اصل کلی برای مهار اعتراضات و پایان یافتن آنها استفاده می‌کنند. از جمله در اعتراضات اخیر نیز همین اصول را دنبال کرده و اگرچه برخی تحلیلگران بین‌المللی (مثل نوآم چامسکی) معتقدند «دولت‌های آمریکایی، زندگی سیاهپوستان را به یک زندگی مجرمانه و پرهزینه تبدیل کرده‌اند» اما با اجرایی کردن این اصول تلاش دارند عکس این قضیه را منتقل کنند و آشوب‌های فعلی را مانند سال ۲۰۱۲ پس از مرگ «اریک گارنر» -ساهپوست دیگری که توسط پلیس کشته شد- مهار کنند. 

 اصل اول؛ از اعتراضات استقبال کن: دولتمردان آمریکایی به استقبال اعتراضات می روند و آن را راهی برای تخلیه جامعه قلمداد می‌کنند. هیچکس در بدنه قدرت علیه اصل اعتراض حرفی نمی‌زند و هر دو جناح حاکم (جمهوری‌خواه و دموکرات) تلاش می‌کنند، بیشتر به بدنه اعتراضات متصل شوند. 

 اصل دوم؛ با تندروی پرچم را دست بگیر: از میان هر دو حزب، طرفداران گروه های متخاصم، با مواضع افراطی سردمدار اعتراضات می شوند. به عبارت دیگر آنها مثل سربازان سلحشوری که به دل دشمن می زنند، در بین معترضین جا می‌کنند و پرچم شورش را به جای رها کردن، بلند می‌کنند و به سمتی که خودشان علاقه دارند، سوق می دهند. 

 اصل سوم؛ دوربین را بین معترضین ببر: گربنر که از نظریه پردازان رسانه است اعتقاد دارد که رسانه می‌تواند علاوه بر ایجاد خشم، به کاهش آن کمک کند. به این صورت که با جا به جایی آن، معترضان را به جای کف خیابان، پشت میزشان بنشاند در حال خوردن پاپ‌کورن و پفک! و آنها حس کنند که با دیدن صحنه‌های اعتراضی و توئیت کردن و مطلب نوشتن، در حال اعتراض هستند. 

 اصل چهارم؛ عزادار شو: سیاستمدار آمریکایی در کنار کسانی که در حادثه داغدار شدند، می‌ایستد و عزاداری می‌کند. اینطور هم عذاب وجدانش کاهش می‌یابد و هم فضای تازه ای برای گفتگو پیدا می‌کند. و البته بزرگترین ثمره آن، به حاشیه راندن رهبران اصلی اعتراضات است. چون دوربین ها روی سیاستمداران حاضر در قدرت بیشتر زوم می کنند و برخی معترضان فکر می‌کنند اینها رهبران بهتری برای ادامه اعتراضات هستند! 

 اصل پنجم؛ به کلیسا برو: ارجاع همیشگی به رویکردهای فرهنگی از جمله رویای آمریکایی یا مسائل دینی و مذهبی همیشه یکی از پرکابردترین اصول در میان سیاستمداران آمریکایی بوده است. آنها در هنگام فشار دعا می‌خوانند یا انجیل به دست می‌گیرند و راهی کلیسا می‌شوند. آنها می‌خواهند تمام کارهای ناشایست‌شان را پشت باورهای مردم پنهان کنند. 
با استفاده از این اصول، آمریکایی ها اعتراضات را مهار می کنند و همان زمانی که دستشان به خون مردم آغشته است، همچنان رو به دوربین با رضایت لبخند می‌زنند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۲۳۳۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهار حریق در ساختمان ۴ طبقه شهرک پردیسان

به گزارش خبرنگار مهر، محمد جواد سجادی عصر یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران گفت: حوالی ساعت ۱۹ یک ساختمان ۴ طبقه در شهرک پردیسان طعمه حریق شد که ۳ دستگاه خودروی آتش نشانی و یک دستگاه خودروی نردبان با ۱۲ نیرو به محل حادثه اعزام شدند.

سخنگوی آتش نشانی قم افزود: این حریق در طبقه ۴ این ساختمان بوده که با حضور به موقع عوامل آتش نشانی حریق در دقایق اول مهار شد و افراد ساکن در طبقات که حدود ۱۵ نفر بودند از طریق خودروی ویژه نردبان و راه پله از محل حادثه خارج شدند.

سجادی ادامه داد: این حادثه تلفات جانی نداشته و علت آن در دست بررسی است.

کد خبر 6097715

دیگر خبرها

  • تدوین اصول سه گانه در روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور
  • تحقق شعار سال منوط به احیای اصول اقتصادی قانون اساسی است
  • خسارت بارش‌ها به کرمانشاه ناچیز بوده است
  • شوت غیر قابل مهار و گل تماشایی گوستاوو بلانکو به ذوب آهن در دقیقه 90+3 (استقلال 2-1 ذوب آهن)
  • اقدام عجیب وزارت بهداشت؛ تعیین سهمیه دارویی داروخانه‌ها براساس حجاب!
  • وزارت بهداشت: سهمیه دارویی داروخانه‌ها براساس وضع حجاب تعیین می‌شود!
  • وقتی روبات دروازه بان توپ ستارگان فوتبال را مهار می کند ولی از پوتین گل می خورد / فان
  • مهار حریق در ساختمان ۴ طبقه شهرک پردیسان
  • پروژه آمریکا برای مهار مقاومت یمن چیست؟
  • مهار ۷۰ میلیون متر مکعب روان آب در سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی