Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،  محمدرضا پورابراهیمی نماینده مجلس شورای اسلامی و تیرداد احمدی کارشناس اقتصادی امشب ۱۹ خرداد ماه با حضور در برنامه گفت‌و‌گوی ویژه خبری به بررسی جزئیات طرح مالیات بر عایدی سرمایه پرداختند.

تیرداد احمدی کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه بخش عمده‌ای از املاک و مستغلات در سازمان ثبت اسناد ثبت شده است گفت: بخش زیادی از املاک به صورت شرکتی، موقوفه و یا روستایی هستند لذا سامانه جامعی در این رابطه وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با اشاره به اینکه همه انواع مستغلات باید تابع سامانه مستقلی باشند افزود: رشد قیمت سرمایه چیزی را به مالک سرمایه باز نگردانده است. صاحب سرمایه به جای اینکه خود را در مسیر دردسرساز قرار دهد به دنبال راهکار بهتر و پرسودی بوده و به دنبال جایگزین کردن دارایی خود است.

احمدی ادامه داد: نسبت اجاره بها برای برخی از خانه‌ها به صرفه نیست و لذا مالک به دنبال جایگزین کردن سرمایه خود است و از دادن ملک خود برای اجاره پرهیز می‌کند.

این کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه در خصوص ماليات بر مسکن ابتدا بايد سامانه اطلاعاتی جامع از مستغلات تهيه شود خاطرنشان کرد: ذات بازار هوشمند این گونه است که نقش خود را از یک بازار به بازار دیگر تغییر می دهد. در دوره‌ای بود که هزینه ساخت مسکن از خرید مسکن گران تر تمام می شد و لذا شاهد بودیم که مسکن به همین دلیل تولید نمی شد .

او با اشاره به اینکه برای اخذ مالیات باید از عددهای کوچک شروع کرد گفت: ما کارهای عقب افتاده زیادی در اقتصاد داریم و لذا باید به دنبال جبران عقب افتادگی ها باشیم.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه در مورد خودرو کمبود عرضه نسبت به تقاضا را شاهد هستیم گفت : در برخی از دوره ها شاهد بودیم که یک میلیون و هشتصد هزار خودرو در سال تولید می‌شد اما سال گذشته ۸۰۰ هزار خودرو در کشور تولید شد به طوری که دو خودروساز بزرگ کشور هزینه‌های سربار شان بالا رفته و یا اینکه نرخ تجهیز منابع آنها افزایش یافته و تعداد کمتری خودرو تولید می کنند و لذا در این موضوع طبیعی است که بهای تمام شده خود را به علت کم شدن تولید به شدت افزایش دهند .   طرحی درخصوص ماليات بر عايدی در مجلس آماده است   پورابراهيمی نماينده مجلس در بخش دیگری از برنامه با اشاره به اینکه طرحی را درخصوص ماليات بر عايدی در مجلس آماده کرده ايم که اعلام وصول شده است تصریح کرد: دولت مکلف بوده سامانه جامع اطلاعات مسکن را راه اندازی کند.

این نماينده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مصارف شخصی در حوزه مسکن معاف از ماليات است خاطرنشان کرد: درخصوص ماليات بر عايدی يک حداقلی را نسبت به سود بانک ها در نظر می گيريم.   در حال تکمیل...

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مالیات بر عایدی سرمایه بازار مسکن کارشناس اقتصادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۲۳۷۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصارف مهم مالیات در کشور به چه صورت است؟

به گزارش تابناک اقتصادی؛ مالیات‌ها نقش مهمی در پیشبرد توسعه اقتصادی، فراهم کردن منابع ضروری برای عملیات دولتی، پروژه‌های زیربنایی و طرح‌های رفاه عمومی ایفا می‌کنند. مالیات به عنوان منبع اصلی درآمد دولت، در تامین مالی منابع بودجه، حمایت از پروژه‌های استراتژیک دولت و تضمین دسترسی عادلانه به زیرساخت‌های ضروری برای شهروندان ایرانی نقش اساسی دارند.

با توجه به اینکه بیش از ۶۰ درصد از درآمد‌های بودجه کشور از منابع پایدار با محوریت مالیات به دست می‌آید، مالیات نه تنها برای تأمین مالی وزارتخانه‌های دولتی ضروری است، بلکه برای رفع کسری بودجه، تسویه بدهی‌ها و ارتقای رشد اقتصادی نیز ضروری است.

تامین مالی بودجه ایران از طریق مالیات برای تسهیل منابع پایدار، رفع کمبود‌های بودجه و هدایت سرمایه گذاری در کشور حیاتی است. با کاهش اتکا به صادرات نفت و استفاده از منابع صندوق توسعه ملی، مالیات‌ها نقش کلیدی در ارتقای ثبات اقتصادی، حمایت از سرمایه گذاری پایدار و تحریک رشد در بخش‌های مختلف ایفا می‌کنند. از طریق سیاست‌های استراتژیک مالیاتی و جمع‌آوری کارآمد درآمد، دولت می‌تواند پایداری مالی را افزایش دهد، فرصت‌هایی برای توسعه اقتصادی ایجاد کند و محیطی مساعد برای سرمایه‌گذاری و ایجاد شغل ایجاد کند.

علاوه بر مالیات سهم دولت، سازمان امور مالیاتی مالیات‌هایی را که تأثیر مستقیم بر توسعه و زیرساخت‌های منطقه‌ای دارد، جمع آوری می‌کند. یکی از نمونه‌های قابل توجه سهم شهرداری از مالیات بر ارزش افزوده است که به توسعه شهری و پروژه‌های زیرساختی منطقه‌ای در سراسر کشور کمک می‌کند.

سهم ۴ درصدی مالیات بر ارزش افزوده اختصاص یافته به شهرداری‌ها بالغ بر ۱۳۰ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ تخصیص یافته است که در جهت سرمایه گذاری در شهر‌ها و ارتقای زیرساخت‌های منطقه‌ای در نظر گرفته شده است. این تخصیص اعتبار مزایای محسوسی دارد که از جمله می‌توان به تکمیل کمربندی شهر قزوین با ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار از محل درآمد‌های مالیات بر ارزش افزوده اشاره کرد که نشان از تاثیر مثبت مالیات بر توسعه شهری و ارتقای زیرساخت‌ها دارد.

علاوه بر این، مالیات‌ها با حمایت از خدمات ضروری، ترویج سرمایه گذاری و تقویت رشد فراگیر به عنوان محرک توسعه اقتصادی عمل می‌کنند. با تخصیص درآمد‌های مالیاتی به حوزه‌های حیاتی مانند مراقبت‌های بهداشتی، آموزش و پرورش و زیرساخت‌ها، دولت رفاه عمومی را بهبود بخشیده است، استاندارد‌های زندگی را بالاتر برده است و فرصت‌هایی برای پیشرفت اجتماعی-اقتصادی ایجاد کرده است. سیاست‌های مالیاتی که توسعه پایدار، تخصیص عادلانه منابع و مدیریت کارآمد درآمد را در اولویت قرار می‌دهند، نقش مهمی در تضمین رفاه بلندمدت و ثبات اقتصادی برای کشور دارند.

در پایان، مالیات محور اصلی توسعه اقتصادی کشور است. مالیات با تأمین بودجه موردنیاز دولت، تامین مالی پروژه‌های زیربنایی و طرح‌های رفاه عمومی، نقش اساسی در پیشبرد توسعه اقتصادی ایران ایفا می‌کند. با استفاده از درآمد‌های مالیاتی برای سهم دولت جهت رفع کسری بودجه، سهم شهرداری‌ها جهت حمایت از توسعه منطقه‌ای و سهم بهداشت در جهت زیرساخت‌ها و یارانه‌های حوزه بهداشت دولت می‌تواند رشد اقتصادی را بهبود ببخشد، رفاه اجتماعی را با توسعه همگون منطقه‌ای افزایش دهد و فرصت‌هایی برای توسعه پایدار متوازن ایجاد کند. از طریق سیاست‌های مالیاتی استراتژیک، جمع‌آوری کارآمد درآمد و تخصیص شفاف منابع، ایران می‌تواند از قدرت مالیات‌ها برای ایجاد اقتصاد مقاومتی، تقویت خدمات عمومی و ترویج رشد فراگیر برای همه شهروندان استفاده کند.

 

دیگر خبرها

  • جزییات مالیات بر عایدی سرمایه برای طلا، مسکن و خودرو اعلام شد
  • مالیات و کاهش قیمت طلا علت اعتصاب زرگران اردبیلی
  • حسینی: مجلس نظام ارزی را بازبینی می‌کند
  • مصارف مهم مالیات در کشور به چه صورت است؟
  • جنجال علیه اخذ مالیات از دلالان دانه‌درشت آن هم با پول بیت‌المال
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • سامانه «پنجره» برای نظارت بر اسناد صندوق ذخیره فرهنگیان راه‌اندازی شد
  • بهانه‌ طلافروشان برای عدم ثبت معاملات به پایان رسید | مبادلات طلا ساماندهی خواهد شد؟ | پاسخ سازمان مالیاتی به ابهامات صنف طلافروشان
  • بهانه‎ طلافروشان برای عدم ثبت معاملات به پایان رسید
  • اعتصاب طلافروشان برای فرار از شفافیت/ سامانه‌های مودیان و جامع تجارت به نفع فعالان قانونی است