Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-03@04:52:13 GMT

شرکت شناسا بر روی استارتاپ "جاروب" سرمایه‌گذاری کرد

تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۲۶۲۷۱

شرکت شناسا بر روی استارتاپ 'جاروب' سرمایه‌گذاری کرد

شرکت شناسا در راستای توسعه‌ی فعالیت‌های خود و بر اساس استراتژی‌های کلان این مجموعه و با بررسی روند‌ سرمایه‌گذاری‌های‌ فناورانه و نوآورانه، در آخرین روزهای سال 98 اقدام به سرمایه‌گذاری در تأسیس استارتاپ «جاروب» به ‌عنوان یکی از کسب و کارهای نوآور فعال در حوزه مدیریت پسماند کرد.

این مجموعه با اتخاذ استراتژی ورود به زنجیره‌ی ارزش حوزه‌ی مدیریت پسماند، از آذرماه 1398 بر اساس اولویت‌های تعیین شده، در گام نخست، اقدام به شناسایی و ارزیابی کسب و کارهای زیرحوزه‌ی مدیریت تولید و جمع‌آوری پسماند کرد و در نهایت استارتاپ «جاروب» به‌عنوان گزینه‌ی نهایی انتخاب شد و به سبد سرمایه‌گذاری شرکت سرمایه‌گذاری شناسا اضافه شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مجموعه‌ی شناسا قصد دارد که در ادامه، با هدف تکمیل زنجیره‌ی ارزش مدیریت پسماند، سرمایه‌گذاری‌های خود را به سایر حلقه‌های این زنجیره گسترش داده و در توسعه‌ی این اکوسیستم کسب و کاری و اجتماعی که جزو نیازهای اولویت‌دار و مهم ایران و جهان است، نقشی تأثیرگذار ایفا کند.

بر اساس این گزارش، «جاروب» سامانه‌ای برای جمع‌آوری زباله خشک در شهر تهران است که در قالب اپلیکیشن و سایت امکان ثبت درخواست شهروندان برای تحویل زباله‌های خشک را مهیا می‌کند. جاروب با بهره‌گیری از تکنولوژی روز دنیا، لجستیک قدرتمند و سرمایه انسانی مجرب و با انگیزه در جهت سامان‌بخشی به سیستم جمع ‎آوری پسماند کشور فعالیت خواهد داشت.

بنیان‌گذاران «جاروب» دکتر مهدی فیروزان و مهندس امیر نیک‌مرام با گذشت 14 ماه از آغاز فعالیت این برنامه معتقد هستند ایده‌های بزرگی برای تحقق اهدافشان دارند. امیر نیک‌مرام هم‎بنیان‎گذار جاروب می‌گوید: از میان دو راه سود یا رشد که پیش‎روی هر استارت‌آپی است ما مسیر رشد را انتخاب کردیم. از طرفی مکانیزم توسعه‌ی استارت‌آپ‌ها بعد از رسیدن به محصول برای بالندگی و رشد، جذب منابع مالی لازم برای توسعه‌ی کسب و کار است. «جاروب» نیز توانمندی و استعداد بالایی برای جهش و رشد دارد و از این قاعده مستثنی نیست.

مهدی فیروزان نیز از دلایل انتخاب مجموعه‌ی شناسا برای جذب سرمایه می‌گوید. او که تجربه‌ی همکاری شهر کتاب مجازی (bookcity online) با شرکت فناپ را موفق، شیرین و لذت‌بخش می‌داند، ادامه می‌دهد: این تجربه‌ی موفق و استراتژیک باعت شد که از پیشنهاد شناسا استقبال کنم. شناسا دارای ریشه‌های محکمی در گروه مالی پاسارگاد است که از طرفی تعامل سازنده‌اش با بازیگران جدی زیست‌بوم کارآفرینی و با تجارب ارزنده، ساختاری محکم، قابل اتکاء و در عین حال روزآمد را برای یک شریک استراتژیک شکل داده‌است.

فیروزان در خصوص ایده‌ی شکل‌گیری «جاروب» توضیح می‌دهد: ایده‌ی اولیه‌ی سامانه‌ای برای جمع‌آوری پسماند خشک، ابتدا در آبان 97 برای مدیریت پسماند لبنان شکل گرفت. از سویی شهر کتاب سابقه‌ی طولانی پیشگامی در فرهنگ‌سازی و نیل به اهداف توسعه‌ی پایدار را با تجربیات موفقی در حل مسئله مصرف کاغذ از طریق پروژه‎ هایی نظیر شهر کتاب ‎مجازی و فیدیبو در کارنامه‌ی کاری خود داشت. نتیجه آن شد که مسئله‌ی مدیریت پسماند کلان شهری مثل تهران و رسیدن به اهداف توسعه‌ی پایدار، به دلیل اهمیت بالا موجب شد که در دی ماه 97 مقصد تغییر کند و استارت‌آپ «جاروب» برای سامان‌بخشی به سیستم سنتی جمع‌آوری پسماند شروع به فعالیت کرد. اسفند 97 اولین نسخه از اپلیکیشن جاروب آماده شد. طی سال 98 جاروب به دنبال ایجاد مزیت رقابتی به مسئله‌ی فرهنگ‌سازی پرداخت. جمع‌آوری زباله خشک مدارس تهران نخستین گام اجرایی «جاروب» و نتیجه‌ی آن تجربه‌ی موفق کار با نوجوانان بود. طی این مسیر نظرسنجی‌ها و کمپین‌های متنوعی برقرار شد که نیازهای مخاطبان را مشخص کرد. اتاق فکر جاروب از ابتدا تا امروز معتقد به فعالیت اجرایی و فرهنگی توامان است. فیروزان در خصوص سابقه‌ی فعالیت این مجموعه، به کمپین‌های برگزار شده از سال 97 اشاره کرد.

در ادامه حامد ساجدی مدیرعامل شناسا در گفتگویی در خصوص این سرمایه‌گذاری توضیحاتی ارائه می‌دهد. وی خاطرنشان می‌کند: اهمیت ویژه‌ی ارتقای سبک زندگی و توجه به سرمایه‌های طبیعی از رویکردهای دیرپا در شناسا بوده و هست. ساجدی در خصوص علت انتخاب این حوزه برای ادامه می‌دهد: با توجه به افزایش جمعیت و جایگاه محیط ‌زیست در زندگی روزمره، موضوع مدیریت پسماند در تمامی کشورهای جهان مورد توجه ویژه قرار گرفته است. دکتر ساجدی می‌افزاید: با بررسی روند سرمایه‌گذاری در کشورهای توسعه یافته، شاهد سرمایه‌گذاری در این حوزه هستیم و شرکت شناسا با توجه به روندهای جهانی و نیز در نظر گرفتن شرایط مختلف کشور ایران، برنامه‌ی جامع مدیریت پسماند را تدوین کرده است. وی به این نکته اشاره می‌کند که در شناسا با بررسی مزایا و چالش‌های حوزه‌ی پسماند، زنجیره‌ی ارزش این حوزه شامل مدیریت تولید پسماند و فرآیند جمع‌آوری آن، بازیافت و فروش مجدد پسماند، غربا‌ل‌گری پسماند و آموزش و فرهنگ‌سازی مورد توجه است. ساجدی اضافه می‌کند: تصور ما بر این است که به کارگیری فناوری‌های روز و مدل‌های کسب و کاری نوآورانه در این زمینه می‌تواند راهگشا و ارزش‌آفرین باشد و جاروب در این راستا مورد توجه شناسا قرار گرفت.

ویژگی‌های مطمئن و افق‌های روشن جاروب، توسعه‌ی فنی، زیرساخت‌های لازم، رشد کسب و کار، نیروهای متخصص جاروب و از همه مهم‌تر اهداف محیط زیستی پایدار آن باعت شد که مجموعه‌ی شناسا، جاروب را انتخاب و با تمام قدرت از آن پشتیبانی کند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: جلیل سبحانی اکبر طبری علی دیواندری بیژن قاسم زاده جاروب مدیریت پسماند سبک زندگی جلیل سبحانی اکبر طبری علی دیواندری بیژن قاسم زاده مدیریت پسماند سرمایه گذاری آوری پسماند ی پسماند جمع آوری ی مدیریت توسعه ی ی شناسا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۲۶۲۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احداث شهرک بازیافت، گامی برای جمع‌آوری انبارهای غیرمجاز در نصف‌جهان

با توجه به اهمیت مدیریت پسماند و تفکیک آن در مسائل زیست‌محیطی، شهرداری اصفهان اقدامات زیادی انجام داده است، به‌طوری که از سال گذشته احداث شهرک بازیافت در دستور کار سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، فراوانی بی‌ضابطه انبارهای جمع‌آوری ضایعات در محدوده حریم شهری در سال‌های اخیر به معضلی جدی برای مدیریت شهرها و تهدید اساسی برای زیست‌پذیری شهر تبدیل شده است و در این راستا ساماندهی انبارهای ضایعات یک حلقه از چرخه بازیافت مواد به‌شمار می‌رود.

پروژه احداث شهرک بازیافت برای رفع این مسئله در شهر اصفهان به‌عنوان یکی از پروژه‌های مهم در زمینه مدیریت پسماند مورد توجه قرار گرفته است؛ با اجرای این پروژه، می‌توان به بهینه‌سازی مدیریت پسماند در شهر و کاهش آلودگی هوا و آب کمک کرد، همچنین این پروژه می‌تواند به رشد اقتصادی و اشتغال‌زایی در منطقه کمک کند، به‌ویژه اگر با استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته اجرا شود.

شهرک بازیافت به عنوان یک پروژه مهم و اقتصادی در حوزه مدیریت پسماند، نیازمند طراحی و معماری مناسب است. این شهرک با توجه به ماهیت و نوع پسماند مورد نظر، به بخش‌های مختلفی تقسیم می‌شود که به‌منظور بهره‌برداری بهینه و کاهش هزینه‌ها، باید طراحی و معماری هر بخش در نظر گرفته شود.

از جمله بخش‌های مورد نیاز در شهرک بازیافت می‌توان به بخش جمع‌آوری و جداسازی، بخش فراوری و بسته‌بندی، بخش حمل‌ونقل و بخش نگهداری و پایش اشاره کرد، طراحی مناسب این بخش‌ها با توجه به فناوری‌های استفاده شده، همچنین نیازهای مالی و عملیاتی، موجب بهره‌وری بیشتر و کاهش هزینه‌ها خواهد شد، به‌طور کلی باید به این نکته توجه کرد که طراحی و معماری شهرک بازیافت باید به‌گونه‌ای باشد که بهره‌وری بالا، کاهش هزینه‌ها و حفاظت از محیط زیست را در بر داشته باشد.

با بازیافت مواد، آلاینده‌های هوا و آب کاهش پیدا می‌کند که در نتیجه بهبود بهداشت و سلامت عمومی مردم را نیز به دنبال دارد، این طرح با استفاده از تکنولوژی‌های مدرن، بهبود کیفیت زندگی افراد را نیز به همراه خواهد داشت؛ بنابراین احداث شهرک بازیافت علاوه بر بهره‌وری بهتر از منابع طبیعی، تأثیرات اجتماعی و اقتصادی مثبت قابل توجهی را نیز به همراه خواهد داشت.

مدیریت پسماند و بازیافت از جمله مهم‌ترین عواملی است که باید در احداث شهرک بازیافت مورد توجه قرار گیرد، در این شهرک، باید سیستم‌هایی برای جمع‌آوری، دفع و بازیافت پسماندهای مختلف همچون پلاستیک، شیشه، فلزات، کاغذ و مقوای چند لایه طراحی شود، همچنین، باید سیستم‌هایی برای جداسازی پسماندهای قابل بازیافت از پسماندهای غیرقابل بازیافت ایجاد شود.

استفاده از فناوری‌های نوین در جمع‌آوری و بازیافت پسماندها می‌تواند بهبود قابل توجهی در کاهش میزان پسماندهایی که به‌طور ناگهانی دور ریخته می‌شوند، داشته باشد، مفید باشد.

احداث شهرک بازیافت مؤثر در ایجاد اشتغال و صنایع تبدیلی

احمد شریعتی، عضو کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا می‌گوید: برای مدیریت بازیافت و زباله در شهر اصفهان سازمان پسماند شهرداری در مناطق پانزده‌گانه خدمات لازم را ارائه می‌دهد و به جمع‌آوری زباله‌های تر و خشک می‌پردازد.

وی می‌افزاید: بنا بر سیاست‌های شهرداری و شورای اسلامی شهر که در کمیسیون خدمات شهری و محیط زیست دنبال می‌شود، باید بتوانیم با فرهنگ‌سازی و انجام تمهیدات لازم زباله را در شهر اصفهان به صفر برسانیم، همچنین تفکیک زباله از مبدا انجام شود.

عضو کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح می‌کند: در راستای جمع‌آوری پسماند خشک تمهیداتی از جمله طرح «اصپاک» اندیشه شده است که با این اقدام علاوه بر فرهنگ‌سازی، منافعی عاید شهروندان می‌شود، در شهر اصفهان کارهای خوبی انجام شد و این روند همچنان ادامه دارد.

شریعتی با بیان اینکه در شهر اصفهان مراکزی داریم که پسماند خشک را جمع‌آوری و به فروش می‌رسانند و این انبارها منظر شهر را نازیبا کرده است، ادامه می‌دهد: برای اینکه بتوانیم کل پسماند را به چرخه بازگردانیم و دفع پسماند را کاهش دهیم، کارهای خوبی انجام شد که یکی از آن‌ها تحویل کیسه پارچه‌ای در بازارهای روز کوثر است.

وی با بیان اینکه هم‌اکنون تفکیک زباله در بسیاری از منازل انجام می‌شود، اظهار می‌کند: نظارت‌های پس از آن بسیار اهمیت دارد، به این منظور پیگیر بودیم پایگاهی وجود داشته باشد تا تمام مراکزی که پسماند را جمع‌آوری می‌کنند در یک مکان پسماند را تحویل دهند و نظارت وجود داشته باشد، از این‌رو پیشنهاد ایجاد شهرک بازیافت مطرح شد.

عضو کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان می‌گوید: احداث شهرک بازیافت در شورای اسلامی شهر مصوب شد و در همان محل کارخانه مدیریت پسماند، زمینی به مساحت بیش از ۱۵ هکتار به این منظور اختصاص داده شد که در حال حاضر دیوارکشی و طراحی انجام می‌شود و در آینده می‌توانیم تمام مراکزی که در حوزه جمع‌آوری پسماند فعالیت می‌کنند را در این مکان متمرکز کنیم.

ساکتی با بیان اینکه این افراد در شهرک بازیافت خدمات جانبی دریافت می‌کنند، ادامه می‌دهد: علاوه بر این در راستای ایجاد اشتغال و صنایع تبدیلی مؤثر است، اگر این کارگاه‌ها ایجاد شود، در بازآفرینی پسماند خشک از جمله آهن و پلاستیک مؤثر است، انرژی‌ای که از طریق بازآفرینی مواد تولید می‌شود، کمتر از هنگامی است که از طریق تولید مواد اولیه انجام می‌شود.

راه‌اندازی فاز نخست شهرک بازیافت تا ۲ ماه آینده

غلامرضا ساکتی، مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار می‌کند: شهرک بازیافت یا شهرک جمع‌آوری مواد زائد شهری با هدف حذف زباله‌گردی و ساماندهی انبارهای غیرمجاز که به صورت غیررسمی خرید و فروش بازیافت سطح شهر را انجام می‌دهند، راه‌اندازی خواهد شد زیرا این انبارهای غیرمجاز معضلاتی از جمله تهدید بهداشت و سلامت شهروندان و آلودگی‌های محیط زیستی ایجاد می‌کنند که بنا بر قوانین موجود باید از محدوده شهر خارج شوند.

وی می‌افزاید: سازمان مدیریت پسماند سال گذشته با هدف ساماندهی انبارهای غیرمجاز، پروژه‌ای را آغاز کرد که در محدوده‌ای از کارخانه کود کمپوست، حدود ۲۰ هکتار زمین برای ساماندهی انبارها اختصاص دهد و تمام فعالیت‌ها به‌صورت مدیریت شده و تحت نظارت این سازمان در این شهرک انجام شود تا مطمئن باشیم تبعاتی برای شهروندان و محیط زیست نخواهد داشت.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان با بیان اینکه سال گذشته برای این منظور بودجه‌ای در نظر گرفته شد، می‌گوید: پیمانکار اجرای پروژه تعیین و تجهیز کارگاه انجام شده و فعالیت اجرایی آن آغاز شده است که پیش‌بینی می‌شود طی دو ماه آینده فاز نخست این پروژه به پایان برسد؛ نقشه‌های فاز دوم نیز آماده شده و در حال حاضر در مرحله برگزاری مناقصه برای انتخاب پیمانکار است و بلافاصله پس از تکمیل فاز اول، فاز دوم آغاز می‌شود.

ساکتی با اشاره به اینکه پس از اتمام فاز دوم، این شهرک آماده واگذاری است، تصریح می‌کند: در این پروژه از ظرفیت بخش خصوصی استفاده می‌شود، در واقع بهره‌بردار اصلی آن انبارهای غیرمجازی است که در سطح شهر فعال هستند، هنگامی که شهرک بازیافت راه‌اندازی شود، انبارها به‌طور کامل به آن محل انتقال پیدا می‌کند.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان با بیان اینکه فعالیت انبارها در سطح شهر از لحاظ قوانین محیط زیستی، شهرداری و مدیریت پسماند غیرقانونی است و هیچ مصداق قانونی ندارد، اما در حال حاضر شاهد آن هستیم، ادامه می‌دهد: برای مدیریت کردن این امر باید مکان جایگزین پیشنهاد شود، از طرفی تمرکز بار بازیافتی در یک مکان امکان ایجاد صنایع تبدیلی را فراهم می‌کند، در نتیجه ارزش افزوده برای انباردار ایجاد و هزینه‌های حمل‌ونقل کاهش پیدا می‌کند.

ساکتی با بیان اینکه ارزش افزوده‌ای که در پسماند خشک قابل بازیافت به ماده اولیه کارخانه‌ها ایجاد می‌شود، مشوقی برای افراد است، تصریح می‌کند: ضمانت اجرایی برای انتقال انبارها به این شهرک، مباحث قانونی است، قانونی که در سطح کشور وجود دارد و ناگزیر به اجرای آن هستیم.

به گزارش ایمنا، هرچند در شهر اصفهان اقداماتی برای فرهنگ‌سازی تفکیک پسماند خشک و جمع‌آوری آن انجام شده است، اما برای جلوگیری از پدیده زباله‌گردی و انبارهای غیرمجاز کافی نبوده است که امیدواریم با احداث شهرک بازیافت شاهد بهبود این وضعیت در این شهر باشیم.

کد خبر 749511

دیگر خبرها

  • آینده سرخابی‌ها با تعیین نحوه مدیریت ترسیم می‌شود
  • هیچ فرصت سرمایه‌گذاری در شهر نباید از دست برود/ چاره‌ای جز مشارکت مردم در توسعه شهر نداریم
  • احداث شهرک بازیافت، گامی برای جمع‌آوری انبارهای غیرمجاز در نصف‌جهان
  • شهرداری اصفهان باید فصل وصل سرمایه‌گذاری مخاطره‌پذیر با شرکت‌های دانش‌بنیان باشد
  • بررسی روند امحا و دفن زباله در ۴ شهر فارس
  • چگونه سرمایه‌گذاری ۲هزار میلیارد تومانی در حوزه پسماند شکل گرفت؟
  • سبدگردانی با سرمایه کم امکان‌پذیر است؟
  • خط سوم تولید کمپوست در تبریز راه‌اندازی می‌شود
  • به کارگیری اتباع مجاز منع قانونی ندارد
  • واکنش شهرداری تهران به ارقام خرید پسماند خشک در قالب نوماند