Web Analytics Made Easy - Statcounter

طی هفته‌های اخیر تعدادی از فعالان محیط زیست و متخصصان حوزه حیات وحش نسبت به وضعیت کلینیک حیات وحش در پارک پردیسان، تعطیلی آن و قطع همکاری با دامپزشکان ابراز نگرانی کرده‌اند اما مدیرکل‌ اداره حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست ضمن ارائه توضیحاتی از آنچه در این مرکز می‌گذرد، می‌گوید: این مرکز به فعالیت خود ادامه می‌دهد و هدف اصلی ما تعیین تکلیف حیوانات پس از درمان در این مرکز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، شهاب الدین منتظمی در بازدید خبرنگاران برخی رسانه‌ها با ناروا خواندن انتقادات انجام شده در زمینه تعطیلی کلینیک حیات وحش پردیسان شده است، اظهارکرد: در حال حاضر این کلینیک به فعالیت خود ادامه می‌دهد و مانند سابق حیوانات آسیب دیده و زخمی را قرنطینه و درمان می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه استانداردها و شرایط ویژه‌ای برای مراکزی درمانی وجود دارد که کلینیک حیات وحش پردیسان باید به آن‌ها دست یابد، تصریح کرد: ما قصد داریم که این مرکز ضوابط سازمان دامپزشکی را داشته باشد. برای مثال بخش‌های ویژه‌ای مانند آزمایشگاه‌ها باید در این کلینیک حیات وحش وجود داشته باشد. این مرکز از ابتدا مجوزهای قانونی را از سازمان دامپزشکی دریافت نکرده بود و پیش از این پیمانکار کلینیک حیات وحش پردیسان به‌صورت خودجوش فضایی را برای تیمار حیات وحش ایجاد کرده و هویتی تحت عنوان کلینیک حیات وحش به آن داده بود اما لازم است که ما اکنون دنبال ضوابط لازم برای این مرکز برویم و مجوزهای قانونی آن را دریافت و کلینیک را مجهزتر از سابق کنیم.

مدیرکل دفتر حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه طی سال‌های ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۰ اتاقک کوچکی در پردیسان برای تیمار حیات وحش ایجاد شده بود که حداقل امکانات را برای تیمار حیات وحش داشت، گفت: کلینیک فعلی پردیسان از سال ۱۳۹۰ به وجود آمد و ما برای به‌روزرسانی آن نیاز به مجوزهای سازمان و نظام دامپزشکی کشور داریم. پیمانکار کلینیک حیات وحش پردیسان که با او به دلیل اتمام قرارداد قطع همکاری شده است از سال ۱۳۹۰ در این مرکز فعالیت می‌کرد و در ۳۱ اردیبهشت امسال قرارداد وی به اتمام رسید و سازمان حفاظت محیط زیست تصمیم گرفت که تا اطلاع ثانوی دفتر حیات وحش از این کلینیک نگهداری کند.

منتظمی با اشاره به اینکه طی روزهای آینده درباره چگونگی ادامه فعالیت این کلینیک حیات وحش تصمیم‌گیری خواهد شد، تاکید کرد: تصمیم ما ارتقای وضعیت کلینیک حیات وحش پردیسان است.

وی در ادامه با اشاره به اینکه در شرایط فعلی نگهداری طولانی مدت از حیات وحش هزینه‌های منطقی و مقرون به صرفه‌ای برای سازمان حفاظت محیط زیست ندارد، گفت: قصد داریم از ظرفیت بیمارستان‌های خصوصی و دانشگاه‌ها برای اقدامات تخصصی درمانی استفاده کنیم. ما به هیچ عنوان نمی‌خواهیم کلینیک حیات وحش را تبدیل به باغ وحش کنیم و اصلا باغ‌وحش داری وظیفه ما نیست. از این رو گونه‌هایی که تحویل این مرکز داده می‌شود پس از قرنطینه، تیمار و درمان یا در زیستگاه اصلی خود رهاسازی می‌شوند و یا با هماهنگی استان‌ها از ظرفیت مراکز نگهداری و باغ وحش‌ها برای آن‌ها استفاده خواهد شد.

منتظمی با بیان اینکه برخی از گونه‌هایی که اکنون در مرکز نگهداری پردیسان وجود دارند سال‌های طولانی از درمان و تیمار آن‌ها می‌گذرد، تصریح کرد: در حال حاضر هدف ما تعیین تکلیف پس از درمان است و نمی‌خواهیم که گونه‌ای در این مرکز ماندگار شود.

مدیرکل دفتر حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه شاید از ابتدا بهتر بود که چنین مرکزی در کنار شهر تهران و در حاشیه آن ایجاد می‌شد، گفت: سازمان حفاظت محیط زیست در این مرکز فضای مناسبی برای نگهداری طولانی مدت از حیوانات آسیب‌دیده ندارد. پیش از این نیز تمامی حیوانات آسیب‌دیده در هر کجای کشور به پارک پردیسان منتقل می‌شدند. در این شرایط قصد داریم که در هر استان مرکز قرنطینه‌ای برای حیات وحش آسیب‌دیده ایجاد کنیم بنابراین اگر حیوانی در سایر استان‌ها به جز تهران آسیب ببیند تاکید ما بر استفاده از ظرفیت خود استان و یا استان‌های همجوار برای درمان آن است. به‌طور قطع اگر چنین فضا و امکاناتی برای تیمار حیات وحش در استان‌ها وجود نداشته باشد کلینیک پارک پردیسان آن‌ها را خواهد پذیرفت.

منتظمی همچنین با اشاره به اینکه طی یک سال اخیر بخش خصوصی چه در تهران و چه در سطح استان‌ها هیچ گونه هزینه‌ای از سازمان حفاظت محیط زیست برای درمان حیات وحش طلب نکرده است، اظهارکرد: در حال حاضر دامپزشکی به‌صورت شبانه روزی در کلینیک حیات وحش پردیسان وجود ندارد اما دفتر حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست چهار دامپزشک دارد که تمامی آن‌ها در مواقع ضروری در هر ساعت از شبانه روز در کلینیک حیات وحش حضور پیدا می‌کنند.

وی در ادامه درباره تصاویر منتشر شده در فضای مجازی از پرندگان تلف شده در این مرکز به دلیل گرسنگی توضیح داد: این اتفاق به هیچ عنوان در مرکز حیات وحش پردیسان رخ نداده است. ما نیز پیگیر هستیم که این تصاویر از کجا و در چه زمانی ثبت شده است؟

مدیرکل دفتر حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست درپاسخ به این پرسش ایسنا که آیا باغ وحش‌های ما در سطح کشور ظرفیت لازم برای نگهداری از حیواناتی که آسیب می‌بینند را دارند، گفت: واگذاری‌های سازمان حفاظت محیط زیست در چارچوب مکاتبات و ارزیابی‌های اداره کل حفاظت محیط زیست استان‌ها انجام می‌شود. نمی‌توان گفت که تمام باغ وحش‌های کشور ضوابط استاندارد را رعایت می‌کنند و اکنون فاصله‌ها از ضوابط زیاد است ولی ما گونه‌های آسیب دیده را پس از بررسی جایگاه‌های ایجاد شده در این مراکز به آن‌ها تحویل می‌دهیم.

به گزارش ایسنا، ابتدای ماه جاری اخباری مبنی بر تعطیلی کلینیک حیات وحش پردیسان و اخراج دامپزشکان آن منتشر شد. فعالان و کارشناسان محیط زیست نیز نسبت به ادامه فعالیت این مرکز در نبود پیمانکاری مشخصی ابراز نگرانی کردند. روند واگذاری حیوانات آسیب دیده به باغ وحش‌ها، پیگیری امور درمانی حیوانات آسیب دیده در طول شبانه‌روز و نبود امکانات کافی برای درمان حیات وحش در استان‌های مختلف کشور از دیگر دغدغه‌های مطرح شده در این زمینه بود.

کلینیک حیات وحش پردیسان کلینیک حیات وحش پردیسان کلینیک حیات وحش پردیسان کلینیک حیات وحش پردیسان

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: پارک پردیسان حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست دفتر حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست کلینیک حیات وحش پردیسان حیوانات آسیب دیده پارک پردیسان حیات وحش باغ وحش ها استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۳۰۰۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان زمستان‌گذرانی ۲۰۰هزار پرنده مهاجر مازندران

به گزارش تابناک، «کورس ربیعی» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم با بیان اینکه ماه اردیبهشت‌ زمان مناسبی برای ورود پرندگان تابستان‌گذران است، گفت: پرستوهای دریایی، چلچله‌ها، حواصیل‌ها، زنبورخوارها، و گلاریول‌های بال‌سرخ به‌همراه حدود 60 نوع دیگر از پرنده‌ها که شاید جمعیت آنها به یک میلیون بال برسد، با گرم‌شدن هوا خود را به محیط‌های طبیعی مازندران می‌رسانند.

وی تصریح کرد: این پرندگان در واقع برای تغذیه نیامده‌اند بلکه زمان آشیانه‌سازی و زادآوری آنهاست، لذا نیاز است گردشگران و طبیعت‌دوستان که به دل طبیعت می‌زنند؛ مراقب باشند آرامش آنها را بر هم نزنند.

ربیعی یادآور شد: زایش تنوع جانوری چون گوزن‌ها و شوکاها نیز در این فصل است و آنها برای تولیدمثل نیاز به آرامش دارند. 

رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش استان مازندران با اعلام اینکه روز گذشته، شنبه، بازدید میدانی از میانکاله داشته و یک بال قو و فلامینگو را دیده است، گفت: گرچه با آغاز نشانه‌های سپری‌شدن زمستان، پرنده‌های زمستانه نیز مهاجرت به زیستگاه‌های اصلی را از سر می‌گیرند اما تالاب‌های مازندران در طول سال، میزبان پرنده‌های مختلفی است.

وی تصریح کرد: آب‌بندان‌ها، تالاب‌ها و محیط طبیعی مازندران مسیرهای چندگانه مهاجرتی است؛ هم مقصد است و هم محل گذار و استراحت و هم محل جابه‌جایی پرندگان؛ در واقع این موجودات زیبا در این توقفگاه‌ها، هم زیست دارند و هم آشیانه‌گذاری و تولیدمثل، اما مانند قوها و فلامینگوها نهایتاً به مبدأ بازمی‌گردند.

ربیعی با بیان اینکه جمعیت قابل‌توجهی از پرندگان تابستان‌گذران از جمله گلاریول‌های بال‌سرخ عاشق زمین‌های تالابی هستند، گفت: منبع غذایی خوبی برای آنها به‌ویژه حشرات در این نوع مناطق وجود دارد.

رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش مازندران با اشاره به پایش‌های انجام‌شده در اوج حضور پرندگان زمستان‌گذران، نتیجه این سرشماری را ورود 200 هزار بال پرنده زمستان‌گذران به محیط‌های طبیعی استان اعلام کرد که نسبت به سال گذشته چندان تفاوتی نداشته است.

وی گفت: نیمی از این تعداد پرنده، در پناهگاه حیات وحش میانکاله به‌دلیل تنوع محیطی بالا، زمستان‌گذرانی داشتند.

بین 850 تا 900 تالاب در مازندران وجود دارد که تالاب‌های میانکاله، ازباران، سرخ‌رود، و لپو معمولاً بیشتر از دیگر تالاب‌ها در فصول مختلف سال، نشانه‌های روشنی از زیستمندی پرندگان مهاجر و بومی را به‌همراه دارند.

دیگر خبرها

  • شکارچیان غیر مجاز ۱۱ میلیارد ریال به محیط زیست درگز خسارت زدند
  • منطقه «چهلمیر» در پارک ملی تندوره درگز پاکسازی شد
  • پایان زمستان‌گذرانی ۲۰۰هزار پرنده مهاجر مازندران
  • دستور استاندار خراسان رضوی بر راه اندازی تیمارگاه حیات وحش در استان
  • راه‌اندازی تیمارگاه حیات وحش در خراسان رضوی
  • تیمارگاه حیات وحش خراسان رضوی راه‌اندازی می‌شود
  • دو رأس بزغاله کوهی به دامان طبیعت بازگردانده شدند
  • معرفی بهترین مرکز کاشت ابروی طبیعی در تهران
  • کاردرمانی در منزل چقدر هزینه دارد؟
  • فصل زاد و ولد حیات وحش از راه رسید؛ زنده‌گیری نوزادان پیگرد قانونی دارد