Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-05@19:52:02 GMT

کرونا تمام نشده، مردم رعایت و مسوولان نظارت کنند

تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۳۲۲۵۴

ساعت 24-به دستور ستاد ملی مبارزه با کرونا، رستوران‌ها، کافه‌ها و دیگر مراکز طبخ و توزیع غذا بازگشایی شدند. هر چند به نظر می‌رسد که این رفع محدودیت‌ها زیان‌هایی هم به دنبال داشته باشد اما چطور می‌شود به زندگی روزمره و عادی بازگشت؟

 آن طور که نتایج تحقیقات صورت گرفته نشان می‌دهد، کرونا ویروس تا مدت‌ها گریبان ما را خواهد گرفت و حالا حالاها رفتنی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین دلیل دولت تصمیم به بازگشایی برخی اماکن از جمله رستوران‌ها، مدارس، دانشگاه‌ها و مساجد گرفته ‌است. حتی تا آن جا پیش رفته که دستور به از سرگیری مسابقات فوتبال داده شده است. اما چطور می‌توان در عین این که روال زندگی عادی گذشته را پیش می‌گیریم، از جان خود نیز حفاظت کرده و سلامت خود و دیگران را به خطر نیندازیم؟

دکتر محمدرضا محبوب‌فر، اپیدمیولوژیست، در پاسخ به این سوال می‌گوید: «با توجه به بازگشایی‌های انجام شده توسط ستاد ملی مبارزه با کرونا، با این که این بیماری در برخی نقاط سیر نزولی داشته، با این وجود، هنوز وضعیت شکننده و نابه سامان است و تحت کنترل درنیامده است. وزارت بهداشت و ستاد ملی مبارزه با کرونا تصمیم به رفع محدودیت‌ها و بازگشایی گرفته‌اند. البته چاره دیگری هم جز این نداشتند. آمریکا و بسیاری از کشورهای اروپایی هم در حال بازگشایی هستند و نظرشان هم این است با احتساب این که ویروس کشندگی سابق را ندارد، مردم می‌توانند در سراسر دنیا با رعایت پروتکل‌های بهداشتی به روال عادی زندگی برگردند. توصیه من این است که علی رغم بازگشایی‌ها، پروتکل‌های ارسالی به این مکان‌ها به طور کامل رعایت بشود و مسئولان ذی ربط، بر آن نظارت داشته باشند.»

یک هشدار

او به شهروندان هشدار می‌دهد که اگر قرار بر این باشد که دستورالعمل‌های بهداشتی رعایت نشود، مثل برخی استان‌ها دوباره وضعیت قرمز خواهد شد. و در این باره می گوید: «این وضعیت هم به دلیل نافرمانی مردم از قوانین و همچنین عدم کنترل دولتی و مسائل اقتصادی مثل فقر بوده است. تاکنون ۱۰ درصد از جمعیت کشور به کرونا مبتلا شده‌اند و وضعیت نگران‌کننده است. دستورالعمل‌ها باید توسط مردم و دولت (کمیته کشوری مبارزه با کرونا، وزارت بهداشت و ستاد ملی مبارزه با کرونا) اجرا شود. وظیفه دولت نظارت بر اجرای قوانین است. توصیه من به شهروندان، استفاده از ماسک و دستکش، شست و شوی مداوم دست با آب و صابون و الکل است. این توصیه حتی از قرنطینه هم تاثیرگذارتر است.»

گرفتن تست روزانه از بازیکنان و کارکنان

اگر قرار بر این باشد که هر روز یکی از تیم‌ها، اسامی یکی-دو رقمی بازیکنان مبتلا به کرونایش را پخش کند دیگر تیمی نمی‌ماند که مسابقات لیگ برتر فوتبال در تیر برگزار شود.

برای پیشگیری از وقوع این واقعه برای دوست‌داران فوتبال، دکتر محبوب‌فر راه‌ حل‌هایی را پیشنهاد می‌کند: «در محل‌های تجمع، فاصله‌گذاری اجتماعی باید رعایت و مراودات و ارتباطات کمتر شود. مسئولان باشگاه‌ها، استادیوم‌ها و محل‌هایی که در آن‌ تمرین یا مسابقات برگزار می‌شود، باید روزانه از بازیکنان و کارکنان تست گرفته شود. نباید تنها به تست هم اکتفا کرد، بلکه باید افرادی که تظاهرات بیماری را دارند، جداسازی بشوند و این افراد به مراکز بهداشتی مراجعه داشته باشند.»

او همچنین می‌افزاید: «رختکن‌ها و سرویس‌های بهداشتی باید حتی‌المقدور روزانه و روزی چند مرتبه ضدعفونی و گندزدایی شوند و افراد متفرقه هم برای تماشا و غیره حضور داشته باشند.»

غذاخوری‌های و ویروس‌های مرموز

به گفته محققان، رستوران‌ها از مهم‌ترین مراکز تجمع هستند که ویروس در آن جا به سرعت تکثیر پیدا می‌کند. مردمی که بدون ماسک در رستوران حضور پیدا می‌کنند و حدود دو ساعت تمام را بدون ماسک و دستکش به سر می برند. این اپیدمیولوژیست در این باره می‌گوید: «مهم‌ترین محل تجمع که منجر به ابتلای مردم به ویروس می‌شود، رستوران‌ها و کلا محل‌های طبخ مواد غذایی است. رستوران‌ها چون جزو اصناف پرخطر هستند، باید حتما به صورت بیرون‌بر عمل کنند و افراد مراجعه کننده، نکات بهداشتی را رعایت کرده و از ماسک و دستکش استفاده کنند.  ضمنا اگر خانواده‌ای نیاز مبرم به غذای بیرون دارد، یک نفر از آن‌ها برای تهیه غذا بیرون برود.»

چطور از متروها جان سالم به در بریم؟/ چه کسی مقصر است؟

متروها! یکی از محل‌های تجمع سرشار از ویروس که در روزهای اولیه شیوع بیماری کرونا بسیار خلوت‌تر از آن چه امروز مشاهده می‌کنید بود، الان تبدیل به ظرفی سرشار از ویروس شده که حتی افرادی را که پروتکل‌های بهداشتی را رعایت می‌کنند هم در خود غرق می‌کند. دکتر محبوب فر در این باره به مردم توصیه‌هایی می‌کند: «یکی دیگر از مهم‌ترین مراکزی که ویروس کرونا در آن جا منتشر می‌شود، همین وسایل حمل و نقل عمومی است. اجرای طرح ترافیک در شهرهای بزرگ باید تا عادی‌سازی کامل شرایط، به تعویق بیفتد تا استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی به حداقل برسد.»

وی همچنین ادامه می‌دهد: «ساماندهی قطارها و دیگر وسایل حمل و نقل عمومی باید به طریقی باشد که از تجمع بیش از اندازه جلوگیری و فاصله‌گذاری اجتماعی رعایت شود. شرایط ازدحام جمعیت را باید دولت، شهرداری و وزارت بهداشت کنترل کنند تا از تجمع و گسترش بیشتر ویروس جلوگیری شود. آن‌ها همچنین باید سلامت مردم را باید از طریق نظارت بر اجرای پروتکل‌ها تضمین کنند. همچنین برای استفاده از این وسایل حمل و نقل، نپوشیدن ماسک و دستکش باید اکیدا ممنوع شود.»

چه کنیم که در هنگام برگزاری امتحانات حضوری از گزند ویروس کرونا در امان باشیم؟

با پیشنهاد وزارت آموزش پرورش و وزارت علوم، ستاد ملی مبارزه با کرونا، امتحانات پایه نهم و دوازدهم دبیرستان، حضوری، و حضوری یا غیرحضوری بودن امتحانات در دانشگاه‌ها به عهده خود دانشگاه گذاشته شد. طبیعتا تجمع دانش آموزان و دانشجویان در محیطی بسته، باعث گسترش هر چه بیشتر ویروس می‌شود و در این میان، افراد اعم از دانش آموز یا دانشجو، والدین و کادر اداری باید در زمینه رعایت پروتکل‌های بهداشتی سنگ تمام بگذارند.

به نظر این اپیدمیولوژیست، مدارس و دانشگاه‌ها باید جزو آخرین محل‌های تجمعی باشند که رفع محدودیت می‌شوند. وی می‌گوید: «با توجه به این که برخی والدین نگران روند تحصیل فرزندانشان بودند، وزارت آموزش و پرورش و وزارت بهداشت، چاره‌ای جز بازگشایی نداشت. اگر دانش آموز احساس می‌کند که حضور در کلاس‌های عملی و جبرانی برایش ناگزیر است، با رعایت پروتکل‌های بهداشتی، در کلاس درس حضور پیدا کند و مراودات را به حداقل رسانده و استفاده از ماسک و دستکش را فراموش نکند.»

 استفاده از دستکش؛ آری یا خیر؟

محبوب فر در انتها می‌گوید: «من با این گزاره که استفاده از دستکش باعث گسترش ویروس می‌شود مخالف هستم و به نظرم استفاده از دستکش لاتکس، به طوری که مرتبا با الکل ۷۰ درصد ضدعفونی شود، بسیار مفید است. از هموطنان درخواست دارم که حتما شیشه‌های کوچک الکل برای ضدعفونی کردن دستکش‌ها به همراه داشته باشند. اگر هم از دستکش‌های یکبار مصرف استفاده می‌کنند، برای اقدام به هر فعالیت، مدام آن را تعویض کنند. امروز خوشبختانه دستکش‌ و ماسک به وفور در فروشگاه‌ها یافت می‌شود.»

منبع: خبرآنلاین

منبع: ساعت24

کلیدواژه: ستاد ملی مبارزه با کرونا پروتکل های بهداشتی وسایل حمل و نقل وزارت بهداشت ماسک و دستکش داشته باشند رستوران ها پروتکل ها محبوب فر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۳۲۲۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدگاه‌های انتخاباتی برخی کاندیداهای مجلس دوازدهم: مردم باید قوی شوند

تعدادی از کاندیداهای دومین دوره انتخابات مجلس دوازدهم با حضور در خبرگزاری دانشجویان ایران به ارائه دیدگاه‌های خود پرداخته و به سوالات خبرنگاران ایسنا پاسخ دادند.

به گزارش ایسنا، مجتبی زارعی از اعضای لیست شورای ائتلاف نیروهای انقلاب و سمیه گلپور کاندیدای لیست شورای وحدت اصولگرایان از جمله  کاندیداهای دومین دوره انتخابات مجلس دوازدهم هستند که با حضور در خبرگزاری دانشجویان ایران به شرحی که می‌خوانید به ارائه دیدگاه‌ها و برنامه‌های  خود پرداختند.

مجتبی زارعی


با فربهی در قانونگذاری مواجه هستیم. قانونگذاری ما هوشمند نیست

 

مجتبی زارعی از اعضای لیست شورای ائتلاف نیروهای انقلاب برای دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی درباره جایگاه ادوار اخیر مجلس در زمینه قانونگذاری و نظارت، اظهار کرد: طبق قانون اساسی، نهاد تقنینی سه ویژگی تقنینی، نظارت و نمایندگی را بر عهده دارد ولی در قسمت اول حجم عظیمی از وضع قانون داریم، قوانینی که بعضا معارض هم و ناسخ و منسوخ هم هستند و با فربهی در قانونگذاری مواجه هستیم. قانونگذاری ما هوشمند نیست.

وی ادامه داد: در مجالس مختلف که در اختیار اصولگرایان یا اصلاح‌طلبان بوده است، متناسب با حوزه نفوذ برخی رجال، متناسب با حوزه لابی برخی مناطق و متناسب با لابی برخی صنوف، قانون وضع شده است که نتیجه آن این شده که معاونت تنقیح قوانین در مجلس درست شده است. ضمن این‌که این معاونت قدری راهگشاست ولی مساله را باید از اساس حل کرد. قانون باید مانع و جامع باشد.

این داوطلب انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: باید به نقش نظارت پارلمان اشاره کنم. گروه‌های سیاسی که اغلب حاکمیت مجلس را در اختیار گرفته‌اند نسبت به حوزه نفوذ خود سکوت داشته‌اند. نسبت به وزرا و دولت‌های همسو و هم گفتمان خود سکوت داشته‌اند یا مماشات کرده یا به وزیری من غیر حق رای اعتماد داده‌اند و این اقدمات اثر وضعی بر کل کشور دارد و قابل جبران نیست.

زارعی با بیان این‌که «معتقدم نظارت مجلس هم زیر سوال است»، تصریح کرد: اما نکته دیگری هم وجود دارد که من از آن به عنوان بحران نمایندگی یاد می‌کنم. ما در  کشور بحران نمایندگی داریم. من درباره جناح خاصی صبحت نمی‌کنم. قانون اساسی خود نمایندگی را هم جزو وظایف مجلس می‌داند ولی این نمایندگی خوب شکل نمی‌گیرد. نظام اداری ما نیمه ریاستی و نیمه پارلمانی است اما اگر مردم را نمایندگی نکنیم، مردم سالاری ما به مخاطره می‌افتد. خیلی وقت‌ها ما به سمت ساختارها غش می‌کنیم در حالیکه افراد باید نمایندگان مردم باشند.

وی خاطرنشان کرد: ضمیر حرف من به نماینده‌ای برنمی‌گردد که از من بهتر بوده و الان به مجلس راه یافته، نیست ولی باید اشاره کنم که در این سال‌ها مردم تهران نمایندگی نشده‌اند. اگر قرار بود این مردم نمایندگی نشوند چرا بیشتر از همه استان‌ها، مردم تهران در مجلس نماینده دارند؟ مناطق ۲۲ گانه تهران ۳۰ نماینده خود را نمی بینند. ما اسلامشهر، پردیس، ری  و شمیرانات داریم اما مردم نمایندگی نمی شوند. این نمایندگی چطور است؟ اولا تعامل و ارتباط و بعد وجود گوش‌های شنوا. از سویی من اعتقاد به خطر افتادن جامعه مدنی در ایران  و نحیف شدن مردم سالاری دارم. به خودم تذکر می‌دهم که اگر وارد مجلس شدی، حق نداری دفتر کاری در داخل ساختمان حفاظت شده پارلمان داشته باشی. آن ساختمان پروتکل‌های امنیتی مخصوص به خود دارد اما آیا پروتکل امنیتی مشمول نمایندگی هم می شود؟

وی درباره این دیدگاه که افول جایگاه مجلس را به عملکرد شورای نگهبان نسبت می‌دهند، گفت: من این موضوع را  قدری بازتر می کنم. ما قبل از این‌که سراغ شورای نگهبان برویم که وظایف قانونی دارد باید این را بررسی کنیم که تا چه حد نمایندگی مردم در احزاب و جریان‌های سیاسی ریشه دارد؟ آیا برخی احزاب که ادعای باز نبودن شرایط سیاسی کشور را دارند، مردم را نمایندگی می‌کنند؟ من ساختارها را نقد کردم اما آیا احزاب مرم را نمایندگی می‌کنند؟ امروز احزاب یکی از فراری‌های وزارت کشور هستند چون توان برگزاری یک مجمع عمومی ۱۰۰ نفره را ندارند، چون کادرسازی آن‌ها زیر سوال رفته و تشکیلات آن‌ها به بت تبدیل شده است. من یک راه‌حل دارم و به دوستان اصلاح طلب و اصولگرا این توصیه را می‌کنم که دست از فرافکنی بردارند. رابطه آن‌ها با مردم ضعیف است. آن‌ها قرار بود حلقه واسط مردم و حاکمیت شوند. منظور من از حاکمیت، ساختارهاست نه نظام.

زارعی افزود: من یک راه حل اندیشگانی و یک راه حل اجرایی دارم. مجلس آینده هم به اندیشه و هم اجرا و کار جمعی نیاز دارد. باید بازاندیشی در مفهوم حزب ایرانی داشته باشیم. در همین راستا اصولگرایی و اصلاح‌طلبی به لحاظ اندیشگانی نباید دنبال حذف یکدیگر باشند. به روحیه تعاون و کار جمعی و حرکت براساس نظام مسائل ملی و منطقه ‌ای و تقویت مردم‌گرایی در مقابل دیوان‌سالاری نیاز است. در این شرایط در اجرا ، جناح‌های سیاسی ما محل نزاع واقع نمی‌شوند بلکه گمشده ما کار و تولید خواهد بود.

زارعی همچنین درباره برنامه‌هایی که مجلس دوازدهم برای حل مشکلات اقتصادی و معیشتی می‌تواند وضع کند، اظهار کرد: امروز بزرگ‌ترین مرگ بر آمریکای ما «کار» است. برای تقویت اقتصاد و معیشت مردم، باید گروه‌های مدنی، جریان‌های کارفرمایی، کارگری، تولیدی و شرکت‌های دانش بنیان را در برابر ساختارها  تقویت کنیم. مزیت‌های نسبی استان‌ها باید دیده شود ولی این مساله آسیب دیده است. مزیت‌های نسبی استان‌ها فرآوری نمی‌شود. ما نیازمند نسل جدیدی از شهرک‌های صنعتی هستیم. پارک‌های علم و فناوری شکل گرفته ولی این موجب شکل‌گیری منظومه‌ای از شرکت‌های دانش بنیان خرد نشده است.

این داوطلب انتخابات مجلس افزود: وزارت خارجه ما تعریف درستی از سفیر ندارد. کمیسیون امنیت ملی و وزارت خارجه باید سفیری انتخاب کنند که او بتواند ظرفیت‌های ایران را نمایندگی کند. تنفس اقتصادی استان‌های ما از طریق کشورهای همسایه ممکن است ولی ما چه می‌کنیم؟ دولت و مجلس باید بداند سفیر سرایدار ما و مسئول ساختمان نیست بلکه سفیر ما مسئول مرکبات و منابع ما هم هست. آیا سفرای ما در دولت‌های اصولگرا و اصلاح طلب اینگونه انتخاب می‌شوند؟ من که چنین خبری ندارم.

زارعی همچنین گفت: حرف من این است که سفیر چرا نباید توسط نهادهای فرادستی مورد ارزیابی قرار گیرد چون او می خواهد همه مسائل کشور را نمایندگی کند؟ ممکن است کسی بگوید شما چیزی از تفکیک قوا نشنیده‌اید. چرا من شنیده‌ام ولی سفیر نماینده ایران است و بنابراین کمیسیون امنیت ملی مجلس، دولت و ساختارهایی از حاکمیت باید ارزیابی کنند که آیا این فردی که می خواهد سفیر شود، توانایی نمایندگی بخش های اقتصادی، بازرگانی، مدنی و همه حوزه ها را دارد؟

وی افزود: از سویی برای رونق تولید و حل مشکلات اقتصادی دانشگاه‌های ما باید با حوزه سرزمینی ارتباط برقرار کنند نه این‌که دانشگاه کشاورزی ما در قطب کشاورزی، فارغ‌التحصیل بیکار تحویل دهد. دانشگاه ما باید مهارت آفرین باشد نه مثل الان. رهبری چند بار در این زمینه تذکر داده‌اند ولی کسی گوش نداده است. چون نظارت در مجلس ضعیف است، سوال نمی‌شود که چرا خروجی‌های دانشگاه ما مساله‌محور و مهارت آفرین نیست. ما باید دست جامعه مدنی علمی و  مهارتی در حوزه‌های گوناگون را باز بگذاریم. مردم باید قوی شوند و ساختار از سیاست گذاری بیشتر عدول نکند. اصل ۴۴ قانون اساسی دوباره بازاندیشی شود و وضعیت جدید داشته باشیم.

وی در پاسخ به این پرسش که مهمترین خواسته مردم از نماینده مجلس چیست؟، تصریح کرد: الان یک حس نابرابری و تبعیض در جامعه وجود دارد. اول باید اعتماد عمومی را برگردانیم و مردم حس کنند که کشور مال همه آن‌هاست. مردم نباید این حس را داشته باشند که کسانی به مجلس یا شورای شهر می روند بنا است که بار خود را ببندند. نمایندگان پاکدست و شجاع و صاحب علم و تجربه می‌تواند این مشکلات را حل کند. ولی سوال این است که چرا قانون تعارض منافع اجرا نمی‌شود؟

زارعی گفت: ما در کشور قانون منع مداخله وزرا، نمایندگان مجلس و کارمندان در معاملات خارجی، قانون ممنوعیت اخد پورسانت، قانون ممنوعیت تصدی بیش از یک شغل، بخش های مخالفت قانون مدیریت خدمات کشوری با رانت‌ها و نابرابری‌ها، قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴، بخش های قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی در مورد تعارض منافع ، قانون ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله با فساد، قانون رسیدگی به دارایی مقامات و مسئولان داریم ولی باز هم احساس نابرابری وجود دارد. یکی از کارهای مهم مجلس دوازدهم باید تقویت اعتماد عمومی مردم باشد. باید بر اجرای این قوانین نظارت باشد. مهمترین خواسته مردم از حکمرانان این است که با مردم شفاف باشید.

سمیه گلپور

باید صدای جامعه کارگری و بازنشستگان در مجلس شنیده شود

سمیه گلپور کاندیدای لیست شورای وحدت اصولگرایان هم در جریان حضور کاندیداهای انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی در ایسنا، با اعتقاد به شنیده‌ نشدن صدای مستضعفان در مجلس یازدهم تاکید کرد و گفت: باید صدای جامعه کارگری و بازنشستگان در مجلس شنیده شود.

ادامه دارد ....

دیگر خبرها

  • ارتباط مستقیم فرمانده انتظامی استان با مردم
  • آحاد مردم در نظارت و مدیریت اقتصادی مشارکت خواهند داشت
  • لزوم ثبت قرارداد اجاره مسکن در سامانه خودنویس
  • ۴ نفر مبتلا به تب کریمه کنگو/مردم توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرند
  • رئیسی: مردم در اجرا و نظارت بر انتخابات دخیل هستند
  • دیدگاه‌های انتخاباتی برخی کاندیداهای مجلس دوازدهم: مردم باید قوی شوند
  • رعایت کرامت مرزنشینان و ساحل‌نشینان خط قرمز دولت است
  • تمام لوکوموتیو‌های مسافری و باری به دوربین مجهز می‌شود
  • استفاده از همه ظرفیت‌ها برای خدمت به مردم از وظایف جدی مسوولان
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد