Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-04-30@16:31:44 GMT

اصلاح پليس در امريكا

تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۳۳۲۸۱

امريكا به دلايل مختلف از جمله تحريم هميشه يكي از مشغله‌هاي ذهني ما ايرانيان به ويژه مقامات و تصميم‌گيران ما بوده است. در نتيجه بسيار مهم است كه شناخت خود از اين مشغله هميشگي يعني امريكا، به ويژه سياست داخلي و جامعه امريكا كه عرصه تصميم‌گيري در مورد سياست خارجي آن است را افزايش دهيم. اعتراضات و آشوب‌هايي كه طي دو هفته گذشته در امريكا رخ داده از جمله تحولات پر سر و صدايي است كه اگر واقع‌بينانه و به نحوي عيني به آن نگريسته شود، مي‌تواند به افزايش شناخت عيني ما از آن جامعه و نحوه اداره آن كمك كند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
نگارنده طي يكي، دو هفته اخير در مورد نژادپرستي در امريكا و آثار جنبش اعتراضي جاري بر سياست و حكومت در امريكا نوشته است. در اين يادداشت تمركز بر راه‌هاي مطرح براي اصلاح پليس در امريكا و رابطه آن با سياست در اين كشور است. درخواست و فشار سياسي براي اصلاح پليس به ويژه طي 5 سال گذشته و در پي حوادث نژادي در فرگوسن، بالتيمور و اخيرا مينياپوليس رو به افزايش بوده است.
 واحدهاي پليس در امريكا متعدد و غيرمتمركز‌ند و نزديك به 18 هزار نهاد مستقل پليس در كشور وجود دارد كه تقريبا همگي به‌طور مجزا تحت فرماندهي فرمانداران، شهرداران و بخشداران منتخبند (غير از حدود 10 واحد پليس فدرال) و در مواردي نيز فرماندهان اين واحدها به‌طور مستقيم توسط مردم انتخاب مي‌شوند. 
در چنين سيستمي فشار سياسي براي اصلاح به معني فشار به اين مقامات سياسي منتخب و تلاش براي پاسخگو كردن آنها با استفاده از حربه صندوق راي است. صحنه‌اي در يكي از گردهمايي‌هاي اعتراضي در مينياپوليس در هفته گذشته كه شهردار شهر نيز در آن حضور داشت و واشنگتن پست آن را منعكس كرده، گوياي كم و كيف اين فشار سياسي است. در اين اجتماع يكي از سخنرانان از شهردار پرسيد كه آيا متعهد مي‌شود كه بودجه پليس را قطع كند و اگر متعهد نمي‌شود، مردم مي‌دانند سال آينده با او چه كنند. (در 2020 شهردار بايد براي دور دوم در انتخابات شركت كند.) شهردار در جواب گفت كه «با انحلال اداره پليس مخالف است» و در ميان هو حاضران صحنه را ترك كرد.
در مقابل، 9 عضو شوراي شهر مينياپوليس متعهد شده‌اند كه پليس اين شهر را منحل و يك «سيستم امنيت عمومي» جديد را جايگزين آن كنند. اگر اين 9 عضو به تعهد خود عمل كنند، شهردار نمي‌تواند تصميم آنها را وتو كند. شهردار لس‌آنجلس نيز هفته گذشته اعلام كرد كه برنامه قبلي براي افزايش بودجه پليس شهر را كنار گذاشته و در عوض 250 ميليون دلار از بودجه بخش‌هاي مختلف را صرف برنامه‌هاي اجتماعي مانند ايجاد مسكن مناسب، شغل و ... خواهد كرد. 
150ميليون از اين مبلغ از محل كاهش بودجه پليس شهر تامين خواهد شد.
فشار سياسي به سياستمداران ايالتي و شهري منتخب كه اين روزها رو به اوج نهاده، عمدتا بر كاهش يا قطع بودجه دواير پليس متمركز است. معترضان خواستار آن هستند كه بودجه پليس صرف برنامه‌هاي اجتماعي براي اقشار آسيب‌پذير شود. فكر كاهش بودجه پليس و از اين طريق كاستن از قدرت و تسلط پليس سال‌هاست كه از جانب جريان‌ها و دانشگاهيان چپ مطرح مي‌شود. يك استاد جامعه‌شناسي به اسم الكس وايتال نيز كتابي در 2017 در اين رابطه تحت عنوان «پايان پليس» منتشر كرده كه عملا به مانيفست اين جنبش تبديل شده است. 
وايتال معتقد است كه پليس در امريكا طي 40 سال گذشته از كنترل خارج شده و در حوزه‌هاي متعدد ديگري مانند كارتن‌خوابي، بيماري‌هاي رواني، خشونت بين جوانان و ... نيز مداخله مي‌كند. اين فكر در پي قتل جرج فلويد حاميان بيشتري يافته و عملا به مطالبه اصلي معترضان در شهرهاي امريكا تبديل شده است. 
دموكرات‌هاي كنگره نيز طرحي را براي اصلاح پليس تهيه كرده‌اند. هدف اين طرح ايجاد تغييرات در عملكرد پليس، افزايش پاسخگويي پليس و متوقف كردن تمركز بر اقليت‌هاست. طرح حاوي برخي مضامين است كه محاكمه ماموران پليس در دادگاه‌هاي جنايي و مدني را آسان‌تر مي‌كند. تعديل «مصونيت مشروط پليس حين انجام وظيفه» كه هميشه جزيي از خواسته‌هاي فعالان مدني بوده، در اين طرح پيش‌بيني شده است. توفيق در اين امر و برخي مضامين ديگر شكايت از پليس را آسان‌تر خواهد كرد. اين طرح همچنين برخي تكنيك‌ها و شيوه‌هاي پليس در سطح فدرال را ممنوع و ايالات و شهرها را نيز تشويق به اقدام مشابه مي‌كند. 
اين ايده‌هاي اصلاحي تنها در صورتي مي‌توانند در سطوح فدرال و ايالتي به قانون تبديل شوند كه بخشي از جمهوري‌خواهان نيز از آن حمايت كنند. در اين راه موانعي وجود دارد كه از آن جمله مي‌توان به جريان‌هاي محافظه‌كار و نژادپرست و اتحاديه نيرومند پليس كه از نفوذ سياسي بالايي برخوردار است، اشاره كرد.  

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: پلیس در امریکا بودجه پلیس اصلاح پلیس فشار سیاسی برای اصلاح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۳۳۲۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنایه عباس عبدی به سکوت اصولگرایان مقابل جنجال مهدی نصیری /براندازی قابل جمع با اصلاح‌طلبی نیست

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، ادعاهای اخیر مهدی نصیری در گفت‌وگو با بی‌بی‌سی که خواستار آن شده بود اپوزیسیون شکاف بین مصطفی تاج‌زاده و رضا پهلوی را با یک اتحاد پر کنند، با واکنش هایی همراه شده است. او مدعی است که پادشاهی مشروطه و جمهوری‌خواهی می‌توانند متحد شوند.

عباس عبدی، تحلیلگر و فعال سیاسی اصلاح طلب، در گفتگویی با خبرگزاری خبرآنلاین، ضمن آنکه تاکید دارد «براندازی قابل جمع با اصلاح‌طلبی نیست»، می گوید؛«مشکل آقای نصیری این است که به دلائل پیش‌گفته و سوابق موجود، احتمال کمی وجود دارد که افکار عمومی با گزاره‌های اعلام شده ایشان همدلی کند، لذا همه در پی یافتن طرح و برنامه‌ای پیچیده در پشت ماجرا هستند. با این حال باید منتظر بود تا حقیقت روشن شود.»

عبدی به سکوت اصولگرایان نیز کنایه می زند و می گوید؛ «واقعیت این است که در این مورد خاص اصولگرایان عزیز هستند که باید موضع‌گیری صریحی می‌کردند اما...»

مشروح گفتگوی خبرگزاری خبرآنلاین با عباس عبدی را بخوانید؛

*****

*آقای عبدی! پس از گفتگوی آقای نصیری با بی‌بی‌سی انتقادهای زیادی بویژه از سوی اصلاح‌طلبان داخلی مطرح شد، تحلیل شما چیست؟

واقعیت این است که در این مورد خاص اصولگرایان عزیز هستند که باید موضع‌گیری صریحی می‌کردند، آنان که درباره همه چیز برای اعلام موضع پا به رکاب هستند در این مورد سکوت کرده‌اند. ولی چون نمی‌خواهند به انتساب گذشته ایشان اشاره شود یا به این علت که به درستی گمان می‌کنند موضع‌گیری آنان فاقد نفوذ است زحمت این کار را بر دوش اصلاح‌طلبان انداخته‌اند.

عبور نصیری از منتهی الیه حکومت به منتهی الیه اپوزیسیون به سرعت رخ نداده است

*فکر می‌کنید که چرا آقای نصیری فرایند عبور از منتهی‌الیه حکومت را تا منتهی‌الیه اپوزیسیون طی کرده است؟ و چرا با ایشان برخورد نشد و به راحتی اجازه خروج هم داشتند.

واقعیت این است که گرچه عبور این فاصله از سوی آقای نصیری موجب تعجب است ولی خیلی هم فوری رخ نداده است و چند سال طول کشیده است. این پدیده در میان جناح اصولگرایان حاکم مسبوق به سابقه است و تا کنون افراد زیادی این مسیر را رفته‌اند.

علت هم این است که آنان از نزدیک شاهد موارد بی‌صداقتی یا توطئه‌چینی و دودوزه‌بازی و در نهایت عمق اندک افکار در آن سو هستند. ابتدا خود را توجیه می‌کنند و می‌گویند انشاالله گربه است ولی وقتی زیاد شد از درون خالی می‌شوند و کافی است یک تجربه منفی شخصی هم پیدا شود و به یکباره از آنها عبور نمایند.

درباره عدم برخورد و آزادی خروج هم بیش از آن که نکته‌ای متوجه آقای نصیری باشد مربوط به تبعیض‌ها و بی‌عدالتی‌های رفتاری جاری است که موجب می‌شود کسانی را برای زدن کوچکترین حرفی احضار کنند و برای حجاب چنین تحت فشار قرار گیرند، دیگران با بیان تندترین مواضع آزاد باشند. در واقع باید با همه همینگونه با سعه صدر مواجه شوند. امیدواریم که چنین شود. مبنای رفتار نباید سیاسی باشد باید قضایی محض باشد.

*فارغ از اینها به نظر شما ایشان چرا رفت؟

ما وظیفه داریم همان را که گفته باور کنیم مگر این که شواهد دیگری در نقض آن بیان شود. ولی مشکل آقای نصیری این است که به دلائل پیش‌گفته و سوابق موجود، احتمال کمی وجود دارد که افکار عمومی با گزاره‌های اعلام شده ایشان همدلی کند، لذا همه در پی یافتن طرح و برنامه‌ای پیچیده در پشت ماجرا هستند. با این حال باید منتظر بود تا حقیقت روشن شود.

*به نظرتان آن طرف از او استقبال خواهند کرد؟

پاسخ به این پرسش سخت است. آن طرف نیروهای پراکنده و با وابستگی‌ها و کارفرمایان سیاسی و فکری و حتی مادی گوناگونی هستند. بعلاوه در سطح اظهار نظر که افراد حرف‌های خودشان را می‌زنند ولی در سطح همکاری بعید می‌دانم که با وجود چنین وضعی اعتماد کسی برای اقدام عملی جلب شود.

براندازی قابل جمع با اصلاح‌طلبی نیست

*به عنوان آخرین سوال فکر می‌کنید ایده او برای کسانی جذاب است؟

دنیای سیاست بیش از این که دنیای ایده‌ها باشد دنیای قدرت است. میان قدرت و ایده باید رابطه نزدیکی باشد. این حرف‌ها را دیگرانی هم در خارج زده‌اند ولی بسرعت به حاشیه رفته‌اند. در شرایط کنونی همان کسانی که علیه آنان حرف می‌زد، قدری از این فضا بهره‌مند می‌شوند.

به نظرم یک دو راهی قرار خواهد داشت که هر دو سویش زیان است. ولی ایده او بیشتر ناشی از این است که سیاست به امری شخصی تقلیل یافته و گویی اراده‌های افراد به تنهایی منشأ اثرات تعیین کننده است. بعلاوه براندازی قابل جمع با اصلاح‌طلبی نیست.

فارغ از این که با کدام‌یک موافق باشیم یا خوب بدانیم راه میانبری هم وجود ندارد. برخی خواسته‌اند تحت عنوان تحول‌خواهی راه میانه نشان دهند در حالی که تحول‌خواهی بر مضمون و محتوا تاکید دارد که هم می‌تواند شامل اصلاح‌طلب شود و هم برانداز. در حالی که این دو شیوه فعالیت سیاسی هستند. مثل زمان انقلاب که همه برانداز شدند با محتواهای کاملا متفاوت و حتی متضاد از یکدیگر. شیوه‌ و راهبرد سیاسی قابل میانبر زدن نیست.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901376

دیگر خبرها

  • کنایه عباس عبدی به سکوت اصولگرایان درباره مواضع تند مهدی نصیری
  • کنایه عباس عبدی به سکوت اصولگرایان درباره مواضع تند مهدی نصیری / براندازی قابل جمع با اصلاح‌طلبی نیست
  • کنایه عباس عبدی به سکوت اصولگرایان مقابل جنجال مهدی نصیری /براندازی قابل جمع با اصلاح‌طلبی نیست
  • جنجال نظرات مهدی نصیری درباره شاهزاده پهلوی و اپوزیسیون!
  • دموکراسی دروغین آمریکا و برخورد‌های دوگانه
  • دموکراسی دروغین آمریکا و برخوردهای دوگانه
  • دموکراسی دروغین امریکا و برخوردهای دوگانه
  • خیز اصلاح طلبان رادیکال به سوی خیابان به بهانه طرح نور/ روزنامه آرمان ملی: مسئله مذاکره با آمریکا و حجاب باید حل شود!
  • لرستان استانی امن و فعال با مشارکت مردم
  • پروفسور‌های ضداسرائیل