Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-04-28@13:20:30 GMT

راهکار شکست فوبیای ویروس کرونا

تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۳۴۰۲۹

راهکار شکست فوبیای ویروس کرونا

رویداد۲۴ از همه مي‌ترسم، از اينکه با رعايت تمام نکات بهداشتي باز هم کرونا بگيرم. ماسک و مواد ضدعفوني‌کننده نباشد اعتماد به نفس خودم را از دست مي‌دهم و ترس عجيبي تمام وجودم را فرا مي‌گيرد يا افرادي که خبرهاي ناگواري از آن‌ها در صفحه حوادث نقش بسته است، خبرهايي از خودکشي و ديگرکشي به خاطر احتمال ابتلاء به کرونا و غيره.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالات رفتاري که حسن بهرامني روانشناس باليني فوبيا عنوان مي‌کند و به شهروندان هشدار مي‌دهد:

ويروس کرونا در يکه‌تازي خود، فوبياي کرونا را در برخي افراد نهادينه کرده است، فوبيا حالتي از ترس است که آثار و پيامدهاي ناگواري در فرد باقي خواهد گذاشت پس با اعمال راهکارهاي مناسب مانع ايجاد اين حالت رفتاري شويم. وي در توضيح اين حالات، نخست به تعريف فوبيا اشاره مي‌کند و ادامه مي‌دهد:

فوبيا به عنوان ترس مرضي شناخته مي‌شود که تمام عوامل محيطي و اجتماعي را مي‌توان عامل ايجاد اين ترس عنوان کرد. ترسي بيمارگونه که کاملا اکتسابي است به اين معنا که افراد با قرار گرفتن در موقعيت و شرايط مختلف و بر اساس اصول يادگيري و شرطي سازي، فوبيا را آموزش مي‌بينند. اين روانشناس باليني، ترس را يک فرآيند فيزيولوژيک و رواني عنوان مي‌کند که در نتيجه يک عامل مشخص، يکسري تغييرات جسمي و رواني را در فرد ايجاد مي کند. مثلا ترس از سوسک که عامل آن سوسک عنوان مي‌شود. بهرامني درباره اضطراب هم يادآور مي شود:

اضطراب همان نشانه هاي رواني و جسمي ترس را ايجاد مي کند با اين تفاوت که عامل ايجاد‌کننده اضطراب مشخص نيست يعني نمي‌دانيم چرا يک چنين اتفاقي افتاده است. مثلا اضطراب امتحان؛ به اين معنا که دانش‌آموز در خانه درس را خوب مي‌خواند اما سر جلسه امتحان ناگهان دچار فراموشي مي‌شود. اين اضطراب است که دليل روشني براي به‌وجود آمدن ندارد.

اين روانشناس باليني با تاکيد بر اينکه ويروس کرونا اختلالي است که به يکباره وارد سيستم و بافت زندگي افراد شده و نظم آن را برهم ريخته تا آنجا که در افراد مختلف، توليد فوبيا، ترس يا اضطراب کرده است، تصريح مي کند:

به دليل ناشناخته بودن اين ويروس، صحبت ها و ديدگاه هاي متعدد و متنوعي پيرامون آن بخصوص در فضاهاي مجازي توسط هر فرد کارشناس و غيرکارشناسي منتشر شد و به خود اجازه داد هر جور که فکر مي کرد درباره اين اختلال صحبت و اظهار نظر کند. وي ادامه مي‌دهد: اين تنوع و پراکندگي انتشار اطلاعات که عمده آنها پيشتوانه علمي نداشتند و صرفا بر اساس تجربه فردي و نظرات شخصي تنظيم مي شد به همراه انتشار موجي از آمار و ارقام فوت‌شدگان بر اثر کرونا وضعيت زندگي افراد را تحت‌الشعاع قرار داد.

در حالي که واقع امر اين بود که در مقايسه با ارقام مرگ و مير جاده اي در يکروز، چندان برجسته نبود اما به دليل اينکه در مورد تلفات جاده اي چندان صحبت نمي شود پس ترس و اضطراب و فوبيا وجود نمي‌آورد. «يعني اگر آمار تصادف جاده‌اي اينقدر پررنگ مي‌شد و درباره آن توضيح داده مي‌شد مطمئنا يک فوبيا در مورد آن پيدا مي‌کرديم.»

بهرامني با تاکيد بر پيامدهاي انتشار اطلاعات نادرست درباره کرونا، خاطرنشان مي کند: از يک طرف ترسي ايجاد کرد مبني بر اينکه بيماري آمده و افراد مختلف را به اشکال مختلف از بين مي برد، از سويي ديگر توليد اضطراب کرد چرا که نمي‌دانند کسي که بغل دست آنها است بيماري دارد يا خير يا آنان مبتلا هستند يا نه ضمن اينکه يکسري افکار بيمارگونه و ترس مرضي تحت عنوان فوبيا را ايجاد کرد که مردم وقتي يکي سرفه يا عطسه مي‌کند بلافاصله در ذهن‌شان عکس‌العملي بيدار مي‌شود که نکند دچار چنين اختلالي شوم.


علائم فوبياي کرونا
وي در بخشي ديگر از اين سخنانش در مورد اينکه چه افرادي بيشتر به فوبيا دچار مي‌شوند، مي‌گويد: در خانواده‌هايي که اضطراب بالا است و اعضاي آن از وسواس فکري برخوردارند يا بسيار کنترل‌گر هستند، ابتلا به فوبيا شايع است. نکته قابل‌توجه اينکه هرچقدر افراد بيشتر درگير اضطراب ترس يا فوبياي ناشي از کرونا مي‌شوند به همان اندازه احتمال بروز خطر و بيماري آنان بيشتر است.

به عنوان مثال برخي از ترس مردن خودکشي مي‌کنند يا فردي که در مترو از ترس کرونا دستکش به دست دارد و با دستکش تخمه مي‌خورد. اين روانشناس باليني، درباره تظاهرات و علائم رفتاري کرونا در سه حالت ترس، اضطراب و فوبيا اينگونه توضيح مي‌دهد: اضطراب و فوبيا بيشتر توليد تنش عصبي مي‌کند؛ چرا که عاملي ناشناخته دارند و هر چه ناآگاهي بيشتر، شدت آن هم بيشتر مي شود؛ اين حالات رفتاري در افرادي که مرتب در مورد اين بيماري صحبت مي‌کنند ديده مي‌شود.

«به عنوان مثال وقتي عنوان مي شود اين ويروس در محيط يا روي ظروف اينقدر زمان زنده مي‌ماند ناخواسته باعث شده مردم از دست زدن به هر سطحي بهراسند و خود را جمع کنند. اين حالت، فوبيا است يعني نسبت به عوامل محيطي و پيراموني، مرضي را در افراد ايجاد کرده و باعث شده در ارتباطات و رفت و آمدهاي خود و استفاده از اشيا و وسايل اضطراب دلشوره و نگراني داشته باشند.» وي ادامه مي دهد: در ادامه اين رفتارهاي مرضي، دلشوره و نگراني از آينده ايجاد مي‌شود چرا که محصول ناآگاهي از آينده است. مانند اينکه اگر از فلان مکان برگشتم، نکند مبتلا شده‌ام.


راهکار شکست فوبياي کرونا
بهرامني درباره راهکار پيشگيري از ايجاد اين وضعيت روحي و رفتاري توصيه مي‌کند: در قدم نخست پيشنهاد اين است که بياييم نسبت به ‌ساني دقت و ظرافت بيشتري به‌کار بنديم. بايد در ارايه اعداد، ارقام و آمارها از سبکي استفاده کنيم که در اذهان عمومي ايجاد اضطراب نکند. وي ادامه مي‌دهد: مشخص کردن کانال‌ها، مجاري ارتباطي و اطلاع‌رساني معتبري که مردم به آن اعتماد داشته باشند از ديگر راهکارها است چرا که مردم به برخي از رسانه‌ها بي‌اعتماد هستند يعني همين عدد را از رسانه داخلي نمي‌پذيرند اما از رسانه مورد اعتماد خود مي‌پذيرند.

بیشتر بخوانید: کدام اختلالات روانی به دنبال اپیدمی کرونا شایع شده است؟

استفاده از اطلاعات مناسب و اطلاعات درخور فهم عموم جامعه از ضرورت‌هاي ديگر اين دوران است يعني از جملات و کلماتي که ممکن است فهم و درک را سخت کند و در عين حال اضطراب‌آور باشد استفاده نکنند. به باور اين روانشناس، تقويت شبکه‌هاي اجتماعي منسجم که پيام‌ها و اطلاعات مناسب براي سنين مختلف را تنظيم کنند و در اختيار هر گروه سني خاص قرار بدهند بايد در اولويت قرار گيرد چرا که اين کار به دسته بندي اطلاعات در قالب هاي مشخص کمک مي‌کند تا کودک و نوجوان مثلا 10 ساله اطلاعاتي را دريافت نکند که مناسب يک بزرگسال است.

ارائه خدمات عمومي رفاهي پزشکي مناسب به مردم تا آنجا که احساس کنند همواره حمايت مي‌شوند از ديگر راهکارهايي است که بهرامني از آن ياد مي کند و مي‌گويد: احساس حمايت شدن در يک انسان آن هم در شرايط مختلف، باعث مي‌شود از نظر رواني يک امنيت و آرامش را تجربه کنند، فراموش نکنيم فوبيا، ماهيت تبديل دارد مثلا فوبياي ارتفاع به طبع شغل احتمال دارد، کنترل شود.



منبع: سلامت نیوز لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 ویروس کرونا در ایران اخبار سلامت روانشناس بالینی ادامه می دهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۳۴۰۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت

حمید صاحب مدیرکل سلامت شهرداری تهران در مراسم تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت گفت: در جوامع چالش‌هایی پیش می‌آید که با ایثار و از جان گذشتگی می‌توان آن را پشت سر گذاشت. 

حمید صاحب افزود: ارائه خدمت بدون ایثار و گذشت میسر نبود و جان بر کفان سلامت خدماتی را ارائه کردند که بی بدیل بود و مردم و خاطره جمعی آنان هرگز این ایثار را فراموش نمی‌کنند. 

وی ادامه داد: به این ایثار افتخار می‌کنیم. هویت ما همین ایثار و از خود گذشتگی‌ها است. ما همه هویت و شخصیت خود را از این ایثار می‌گیریم. در این راستا در شهرداری و وزارت بهداشت این پیمان را می‌بندیم که مسیر شهدای سلامت را دنبال کنیم.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در این مراسم گفت: در دوران کرونا که بسیاری به دنبال حفظ خود از این بیماری منحوس بودند، کادر درمان با ایثار خود به دیگران امید به زندگی دادند. 

علیرضا اولیایی‌منش با اشاره به اینکه مقصد همه‌ما باید عاقبت به خیری باشد، شهدای مدافع سلامت را نمونه بارز این عاقبت به خیری دانست و افزود: حضور ایثارگرانه کادر درمان با منش پهلوانانه سبب شد این بار پهلوانانی را بشناسیم که در قطعه ۵۰ بهشت زهرا (س) در کنار هم آرمیده‌اند تا یادمان بماند که چه ایام و روزگاری را پشت سر گذاشته‌ایم. 

وی با اشاره به اینکه کادر درمان بر اساس قولی که برای دفاع و حراست از سلامتی مردم داده بودند تا آخرین لحظه در جبهه سلامت خدمت کردند و گوهر جان خود را در این راه هدیه کردند، افزود: شهدای مدافع سلامت با صداقت در جبهه سلامت خدمت کردند. این نعمت بزرگی است که شهدای ما عاقبت به خیر شدند. در زمانه سخت مانند دوره کرونا  تشخیص‌ها سخت می‌شود و امتحان‌های الهی عیار مردانگی و پهلوانی را نشان می‌دهد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه ایثار کادر درمان در دوره کرونا بی نظیر بود، ادامه داد: در دوره‌ای که روزانه ۷۰۰ فوتی داشتیم برخی شهدای مدافع سلامت حاضر نبودند از بیمارستان خارج شوند و حتی به دیدار خانواده خود نرفتند. اما بدون اینکه خانواده و عزیزان خود را ببینند به شهادت رسیدند که چنین ایثاری بی نظیر است.

اولیایی‌منش با قدردانی از شهرداری تهران در حوزه سلامت در برپایی مراسم بزرگداشت مدافعان سلامت اظهار داشت: آنطور که باید و شاید از شهدای مدافع سلامت تجلیل نشده است. امیدواریم افتخار خادمی خانواده شهدای سلامت را داشته باشیم.

اخگرپور شهردار منطقه ۱۹ نیز گفت: شهدای مدافع سلامت بودند که نزدیکتر از هر برادر و خواهری در دوران کرونا در کنار بیمار بودند و در راستای سلامت جامعه تلاش کردند. ما باید این شهدا را تکریم و یاد آنان را پاس بداریم.

در این مراسم با اهدای لوح از خانواده شهدای مدافع سلامت تجلیل شد.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی نشاندهنده شکست طرح‌های شیطانی برای منزوی کردن ایران بود
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت
  • شکست پس ۲۰۰ روز جنایت | چرا اسرائیل به اهدافش نرسید؟
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد
  • انجام ۲۰ دقیقه بازی تتریس می تواند از ابتلا به اختلال اضطراب پس از حادثه جلوگیری کند
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند