Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر کشور از موضوعات مطرح شده در نشست کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی مدیریت کرونا خبر داد.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا  از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت کشور، رحمانی فضلی وزیر کشور در حاشیه بیست و دومین نشست کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی مدیریت کرونا با بیان اینکه مهم‌ترین موضوع مطرح شده در این جلسه ابراز نگرانی وزارت بهداشت از عدم رعایت قابل قبول پروتکل‌ها و دستورالعمل‌ها بود، اظهار کرد: اولین رکن تصمیماتی که در این کمیته بررسی و در ستاد مبارزه با کرونا تصویب می‌شود، این است که در همه بازفعالیتها و بازگشایی‌ها، پروتکل‌های بهداشتی به صورت کامل رعایت شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر کشور با اشاره به اینکه گزارش امروز وزارت بهداشت نشان می‌دهد که در برخی از مناطق، شهرها، مشاغل و حوزه‌های فعالیتی بیش از ۷۰ درصد کاهش در رعایت پروتکل‌های بهداشتی اعلامی از سوی وزارت بهداشت را داشته‌ایم و این مسئله واقعاً برای مردم خطرناک است، گفت: مردم عزیز بدانند در حال ایجاد شرایط مسالمت‌آمیزی با معیشت، زندگی و سلامت هستیم، اگر صرفاً به موضوع سلامت توجه کنیم نباید این بازگشایی‌ها انجام شود اما باید زندگی مردم جاری و فعالیت‌ها هم انجام شود، به دنبال یافتن نقطه تعالی هستیم که عمود و ثقل این نقطه تعادلی مردم و رعایت پروتکل‌ها است.

رحمانی فضلی در همین راستا با بیان اینکه در این جلسه با حضور دادستان کل کشور تصمیم گرفته شد که در صورت عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی از همه ظرفیت‌های قانونی مصوب ستاد مبارزه با کرونا و کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی و اختیارات و ظرفیت‌های قانونی دادستانی کل استفاده و با این موارد برخورد قانونی شود، تصریح کرد: اگر نهاد، پاساژ، مسجد و یا هر شغل و مکانی این پروتکل‌ها را رعایت نکند، پس از تذکر، بسته خواهد شد و محدودیت‌ها مجدد اعمال خواهد شد.

وزیر کشور با اشاره به اینکه در ۶ استان شرایط خاص برقرار است، گفت: در آمار و ارقام کلی‌ای که هر روز اطلاع‌رسانی می‌شود، یک علت روند افزایشی مبتلایان به دلیل افزایش میزان تست و غربالگری است و آن بخش از افزایش آمار که مربوط به افزایش تست است خوب است چرا که شناسایی در مراحل اولیه صورت می‌گیرد و امکان درمان و مراقبت هم راحت‌تر می‌شود.

وی در ادامه با اشاره به اینکه، اما در آمار بستری‌شدگان و فوتی‌ها نیز مقداری افزایش داشتیم، عنوان کرد: در روزهای گذشته آمار به تعداد ۳۰-۳۴ فوتی نیز رسیده بود که اکنون دوباره به تعداد ۶۵-۷۰ بازگشته و موجب دغدغه‌هایی شده است البته در کنار آن؛ تجربه، امکانات و تجهیزات بسیار خوب شده است اما همه این موارد بازهم مستلزم رعایت مردم است.

وزیر کشور در خصوص تصمیم‌گیری‌های امروز کمیته امنیتی، اجتماعی، انتظامی که پس از تصویب در ستاد ملی مدیریت کرونا، اجرایی خواهد شد گفت: مقرر شد وزارت بهداشت به همه بخش‌ها اعم دولتی، عمومی و بخش خصوصی ابلاغ کند که دستورالعمل اجرایی همزیستی مسالمت‌آمیز بین کرونا و فعالیتشان را تنظیم و به کمیته مذکور ارائه کنند تا بررسی و تصویب و ابلاغ شود تا هر دستگاهی حوزه نفوذ خود را کاملاً مدیریت کند.

رحمانی فضلی همچنین اشاره کرد: در جلسه امروز مصوب شد که در صورت تصویب ستاد ملی مدیریت کرونا، نمایشگاه‌های تخصصی فقط با دعوت از افراد خاص، بدون بازدیدکننده عمومی و رعایت پروتکل‌های بهداشتی بازگشایی شود.

وی درخصوص بازگشایی تالارها، مراسم ترحیم و قهوه‌خانه‌ها گفت: در صورت تصویب ستاد ملی مدیریت کرونا، با کاهش ظرفیت این بخش‌ها، در شهرهای سفید اجازه فعالیت داده می‌شود اما در شهرهای زرد منتظر نتایج اقدامات در این شهرها خواهیم بود و این امر همچنان در شهرهای قرمز ممنوع است.

رحمانی فضلی با بیان اینکه مسئله رعایت پروتکل‌های بهداشتی در زندان‌ها یکی از موضوعات مهمی است که برای چندمین بار در این کمیته مطرح شد، گفت: در این جلسه مقرر شد در زندان‌ها با همکاری وزارت بهداشت و رعایت پروتکل‌ها و همچنین فصل الخطاب بودن نظرات وزارت بهداشت، با توجه به اینکه زندانی‌ها، زندان‌ها و استان‌ها دارای شرایط مختلفی هستند، قوه قضاییه بتواند تصمیم‌گیری کند و در هرحال نظارت وزارت بهداشت برای ما اصل است.

وزیر کشور درخصوص برگزاری سفرهای راهیان نور گفت: مقرر شد در مناطق سفید و زرد با رعایت پروتکل‌ها به برگزاری برنامه‌های راهیان نور اجازه داده شود چرا که نسبت به سازمان متولی راهیان نور که عمدتاً بسیج است و ناوگان حمل‌ونقل و محل اقامت که تحت نظارت بسیج است، اطمینان کافی در زمینه رعایت دقیق پروتکل‌ها وجود دارد.

رحمانی فضلی در خصوص اجازه ورود به توریست‌های خارجی نیز گفت: این موضوع در کمیته مطرح شد و بر اساس ملاحظاتی که وزارت خارجه و وزارت بهداشت در این زمینه داشتند، مقرر شد در اواخر تیرماه مجدداً این موضوع بررسی و تصمیم‌گیری شود.

وزیر کشور همچنین یادآوری کرد: تصمیمات کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی پیشنهاداتی است که بررسی شده و برای تصویب به ستاد ملی مبارزه با کرونا ارائه می‌شود.

وزیر کشور در خصوص اجرای طرح ترافیک و تصمیم‌گیری در این خصوص گفت: در موضوع اجرای طرح ترافیک قبلاً در سه مرحله تصمیم‌گیری و مقرر شده است که شهرداری‌ها، اتحادیه تاکسیرانی، اتوبوس‌رانی و مترو پروتکل‌ها را به صورت دقیق رعایت کنند. در پایان این هفته نیز بر اساس بررسی‌های دقیق، نحوه اجرای طرح ترافیک ارزیابی می‌شود و البته باید کمک کنیم تا امورات مردم نیز حل‌وفصل شود.

وی افزود: در مقاطعی که طرح ترافیک اجرا نمی‌شد، ترافیک بسیار شدیدی در نقاط مرکزی شهر داشتیم که موجب می‌شد تا سرویس اتوبوس‌رانی نتواند به خوبی از ظرفیت خود استفاده کند که با اجرای طرح ترافیک شرایط روان‌تر و مناسب‌تر شده است. البته دغدغه‌هایی کماکان وجود دارد که شهرداری‌ها موظف به رفع آن‌ها هستند و درصورتی‌که موفق به رفع این مسائل نشوند، تصمیمات جدیدی اتخاذ خواهد شد.

وزیر کشور تأکید کرد: اطلاع‌رسانی، آموزش و تبلیغات لازم به‌ویژه از سوی صداوسیما با توجه اقداماتی که تاکنون انجام شده است، باید قویاً پیگیری شود و این روند در کنار بازفعالیتها و بازگشایی‌ها، باید روندی رو به افزایش باشد و نباید حس شود که شرایط و وضعیت کشور عادی شده است.

وزیر کشور در پایان یادآور شد: ما شرایط را متعادل می‌کنیم تا زندگی مردم، معیشت و درمان را بتوانیم دنبال کنیم. توفیقاتی خوبی هم در این زمینه داشتیم که امیدواریم با رعایت کامل این موضوع از سوی مردم و نظارت دقیق وزارت بهداشت و دستگاه‌های اجرایی و فعالیت خوب رسانه‌ها ازجمله صداوسیما، موفقیت‌های بیشتری برای کشور در این زمینه داشته باشیم.

گفتنی است، در جلسه امروز کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی مدیریت کرونا؛ دکتر علیرضا رئیسی معاون بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور با تأکید بر اینکه هیچ راهکاری غیر از رعایت اصول بهداشتی در مبارزه با کرونا وجود ندارد، نسبت به عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کشور هشدار داد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت و درمان آموزش پزشکی کشور با اشاره به اینکه رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کشور به طرز محسوسی کاهش یافته است؛ گفت: برای عبور از بحران کرونا نیازمند رعایت دقیق و کامل پروتکل‌های بهداشتی در کشور هستیم و نباید با عادی‌سازی، زمینه شیوع دوباره این بیماری را فراهم سازیم.

معاون وزیر بهداشت با تأکید بر اینکه آمارها گویای آن است که وضعیت رعایت پروتکل‌های بهداشتی در همه جای کشور تنزل داشته است؛ گفت: طبیعی است که با کاهش رعایت اصول بهداشتی، شیوع بیماری دوباره گسترش یابد.

وی درهمین خصوص یادآور شد که تنها راهکار مبارزه با کرونا، رعایت مسائل بهداشتی است و برای همین باید این موضوع را جدی‌تر از همیشه دنبال کنیم.

رئیسی در بخش دیگری از صحبت‌هایش به ارائه آماری در خصوص میزان رعایت اصول بهداشتی در بخش‌های مختلف، صنوف و واحدها اشاره کرد و گفت: مساجد و نمازهای جمعه بیشترین رعایت مسائل بهداشتی را داشتند و در مقابل واحدهای ارائه دهنده برخی از خدمات عمومی کمترین رعایت را داشتند که باید هشدارهای لازم به این صنوف جهت رعایت اصول بهداشتی داده شود.

انتهای پیام/4129/

منبع: آنا

کلیدواژه: وزیر کشور رحمانی فضلی کرونا رعایت پروتکل های بهداشتی رعایت اصول بهداشتی اجتماعی و انتظامی اجرای طرح ترافیک رعایت پروتکل ها مبارزه با کرونا وزارت بهداشت مدیریت کرونا کمیته امنیتی وزیر کشور رحمانی فضلی تصمیم گیری عدم رعایت خواهد شد ستاد ملی مقرر شد مطرح شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۳۴۸۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای دو پویش ملی سلامت در برنامه وزارت بهداشت

به گزارش خبرگزاری مهر، بهرام عین‌الهی، در «ملاقات چهره به چهره نمایندگان اقشار مردمی با وزیر بهداشت» که روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ در نهاد ریاست‌جمهوری برگزار شد، گفت: اقدامات متعددی توسط دولت سیزدهم در حوزه سلامت انجام شده و این انتظار وجود دارد که رسانه‌ها به ویژه صداوسیما به تبیین دستاوردها بپردازند.

وی بیان اینکه ظرفیت تخت‌های بیمارستانی در دولت سیزدهم افزایش یافته است، افزود: ۱۶ هزار تخت به ظرفیت تخت‌های بیمارستانی کشور اضافه شد که معادل ۲۰ درصد تخت‌های بیمارستانی کشور است. وزارت بهداشت در نظر دارد که ۱۵ هزار تخت دیگر تا پایان سال جاری به ظرفیت تخت‌های بیمارستانی اضافه کند.

وزیر بهداشت گفت: ۱۷۰۰ مورد به ظرفیت خانه‌های بهداشتی کشور اضافه کردیم و در نظر داریم که با افزایش ۲۷۰۰ مورد دیگر تا پایان سال جاری، تعداد خانه‌های بهداشت را به ۴۴۰۰ مورد برسانیم.

وی ادامه داد: دستگاه‌های مانند ام‌آرآی در شبکه درمانی کشور توزیع شده است. همچنین ۱۰ هزار پزشک و دندانپزشک در شبکه درمانی در حال خدمت‌رسانی هستند. بررسی‌ها بیانگر این است حدود ۲۸۰۰ متخصص در کشور به ارائه خدمات می‌پردازند.

وزیر بهداشت درباره تعداد مراکز آموزشی گفت: ۱۵۰ مرکز آموزشی در کشور وجود دارد و ۱۲۰ مرکز نیز در حال ساخت هستند.

عین‌الهی با اشاره به افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی گفت: دولت سیزدهم نسبت به افزایش ظرفیت رشته‌های تخصصی اقدام کرده است؛ به نحوی که ظرفیت دوره دستیاری تخصصی و دوره دستیاری فوق تخصصی به ترتیب ۶۵ و ۵۰ درصد افزایش یافته است. همچنین ظرفیت دوره فلوشیپ نیز ۲۵ درصد افزایش یافته است. ظرفیت رشته پزشکی عمومی نیز در دولت سیزدهم معادل ۱۲ هزار مورد است.

وزیر بهداشت با اشاره به وضعیت نسخه‌نویسی الکترونیک در کشور نیز گفت: پیش از دولت سیزدهم، نسخه الکترونیک فقط به صورت ۱۰ درصد در کشور اجرا می‌شد اما این میزان در دولت کنونی به مرز ۹۰ درصد رسیده است.

عین‌الهی با بیان اینکه درمان کودکان کمتر از ۷ سال در مراکز درمانی دولتی و وابسته به دانشگاه‌های علوم‌پزشکی به صورت رایگان است، اظهار کرد: اگرچه در شرایط تحریم قرار داریم اما درمان کودکان کمتر از ۷ سال را رایگان کرده‌ایم. سلامت در کودکان از اهمیت فراوانی برخوردار است؛ به عنوان مثال اگر مشکلی مانند تنبلی چشم در کودکان در زمان مناسب تشخیص داده نشود تا پایان عمر دچار تنبلی چشم می‌شود. ما با اجرای این طرح در زمینه خیرخواهی برای مردم گام برداشته‌ایم.

وی با اشاره به ایجاد صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج گفت: هنگامی که این صندوق تأسیس شد ۵ همت بودجه در نظر گرفتند و سال گذشته به مرز ۷ همت رسید. امیدواریم که بودجه این صندوق با توجه به گسترش حمایت‌ها، بیشتر شود.

وزیر بهداشت ادامه داد: ۵ دهک پایین جامعه به صورت رایگان تحت پوشش بیمه سلامت قرارگرفته‌اند. همچنین ۵۷ مرکز درمان نازایی در کشور به صورت رایگان به مردم خدمات ارائه می‌دهند.

وی با بیان اینکه ۱۴۰۰ شرکت دانش‌بینان در کشور فعالیت می‌کنند، گفت: تعداد شرکت‌های دانش بنیان در دولت سیزدهم ۱۴۰۰ مورد رسیده است در حالی که این تعداد در گذشته معادل ۷۰۰ مورد بود. این شرکت‌ها حدود ۴۰ درصد از تجهیزات پزشکی را تولید می‌کنند.

عین اللهی با بیان اینکه برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع جزو ابداعات جمهوری اسلامی ایران به حساب می‌آید، افزود: ما در نظر داریم که هر ایرانی با یک کد ملی تحت نظر یک حامی سلامت قرار گیرد. برنامه نظام ارجاع و سلامت خانواده را با حضور ۲۰ کشور جهان رونمایی کردیم. اگر خواهان داشتن جامعه سالم هستیم باید خانواده سالم داشته باشیم.

وزیر بهداشت با اشاره به برگزاری پویش سلامت در سال گذشته گفت: ۴۶ میلیون نفر در پویش سلامت وزارت بهداشت شرکت کردند که یک رقم فوق‌العاده به حساب می‌آید. آمار و ارقام پویش سلامت بیانگر این است که ۸۸۰ هزار نفر از شرکت‌کنندگان در این پویش به بیماری دیابت و ۴۶۰ هزار نفر به فشار خون مبتلا بودند اما از بیماری خود مطلع نبودند. همچنین ۸ میلیون نفر نیز مشکوک به دیابت و ۴ میلیون مشکوک به فشارخون بودند اما از این مورد اطلاعی نداشتند.

وی ادامه داد: در نظر داریم ۲ پویش دیگر برگزار کنیم. پویش ملی سرطان و پویش ملی سلامت کودکان جزو پویش‌های آتی وزارت بهداشت به حساب می‌آید. ما با پویش سرطان در نظر داریم از سرطان‌هایی مانند سرطان پستان در زنان و برخی سرطان‌ها در مردان پیشگیری کنیم. بررسی‌ها بیانگر این است برخی والدین نیز از بیماری فرزندان خود خبر ندارند.

وزیر بهداشت در پاسخ به درخواست رئیس هیأت‌مدیره بیماری‌های نادر ایران در خصوص حمایت از بیماری‌های نادر و نقش انجمن‌ها در این زمینه گفت: ۲۲ هزار عضو هیأت علمی در ۷۰ دانشگاه و دانشکده علوم‌پزشکی مشغول به فعالیت هستند. اساتیدی که عضو کمیته علمی هستند در خصوص مسائل مختلف به ارائه نظرات تخصصی می‌پردازند؛ به طور مثال، این گروه‌های تخصصی می‌گویند که بهترین دارو برای درمان یک بیماری چیست؛ همانطور که در دوران پاندمی کرونا عمل کردند.

کد خبر 6097516 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • مفاهیم: آشنایی با عوامل اجتماعی تعیین‌کننده سلامت (SDH)
  • جریمه ۵۴۰۰۰۰ خودرویی که بر روی خط عابر پیاده توقف داشتند
  • معافیت سازمان بیمه سلامت بر اساس قانون از اتصال به حساب خزانه
  • دبیران احزاب در رقابت انتخاباتی کمیسیون ماده ۱۰ حضور دارند
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • قصه زندگی با بودنش آغاز می‌شود + فیلم
  • اجرای دو پویش ملی سلامت در برنامه وزارت بهداشت
  • ۴ نفر مبتلا به تب کریمه کنگو/مردم توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرند
  • عملکرد فصل معیشت و رفاه در قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران
  • ۶ چالش مامایی در قانون جوانی جمعیت