Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد: سناتورهای جمهوری‌خواه آمریکایی با رونمایی از به اصطلاح بزرگترین بسته تحریمی علیه ایران به دنبال این هستند به زعم خود و با هدف جلوگیری از سقوط آزاد آرای ترامپ، افکار عمومی را از ناآرامی‌های این کشور منحرف کنند.
به گزارش خرداد به نقل از ایرنا ،دفتر کل دارایی‌های خارجی (اوفک) از نهادهای زیرمجموعه وزارت خزانه‌داری آمریکا ۱۲۵ کشتی باری و نفت کش ایرانی را که از قبل در فهرست کشتی‌های تحت تحریم این وزارتخانه قرار داشتند را با عنوان دیگری دوباره تحریم کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ظاهرا ترامپ و تندروهای جمهوری‌خواه قصد دارند مناسبات برجام را تا جایی تخریب کنند که دولت بعدی امکان بازگشت به آن را نداشته باشند. در همین راستا وبسایت «واشینگتن فری بیکن» در گزارشی اختصاصی خبر داده که جمهوری‌خواهان کنگره آمریکا سخت‌ترین تحریم‌ها علیه ایران را تدوین کرده‌اند و پیش‌نویس این طرح در روزهای آینده به کنگره ارائه خواهد شد.
در به‌روزسانی جدید تحریم‌های مرتبط با ایران در پایگاه اطلاع‌رسانی اوفک، نام ۱۲۵ کشتی ایرانی که قبلا مشمول تحریم‌های کلی وزارت خزانه‌داری آمریکا علیه ایران بودند، به فهرست اشخاص حقیقی و حقوقی تحریم‌شده با عنوان «تحریم‌های مرتبط با سلاح‌های کشتار جمعی» اضافه شده‌اند. وزارت خزانه‌داری آمریکا که پیشتر این کشتی‌ها را تنها با یک عنوان کلی تحریم کرده بود، اکنون با اهداف حقوقی خاص، برچسب «تحریم‌های مرتبط با سلاح‌های کشتار جمعی» را نیز به فهرست تحریم‌های خود علیه این کشتی‌ها افزوده است.
از منظر حقوق بین الملل براساس کنوانسیون های بین المللی و معاهدات حقوق بشری، کشورها در تجارت کالاهای قانونی و رسمی با یکدیگر مانعی ندارند و هیچ دولتی نمی‌تواند این حق را از دیگر کشورها بگیرد. یکی از مهمترین راه‌های مبادلات تجاری، حمل و نقل دریایی است که کشورها با تصویب معاهدات بین المللی و قوانین مرتبط مکلف به تبعیت از آن هستند.
کنوانسیون ژنو در مورد دریاهای آزاد و کنوانسیون ۱۹۸۲ سازمان ملل در مورد حقوق دریاها به کیفیت رفت و آمد کشتی‌های تجاری و نفت‌کش ها به طور خاص می‌پردازد. به عنوان مثال، در ماده ۲۲ کنوانسیون ۱۹۵۸ ژنو، کشتی جنگی تنها در شرایطی می‌تواند کشتی‌های تجاری و نفتی را در آب‌های آزاد متوقف کند که این کشتی مظنون به دزدی دریایی و یا تجارت برده باشد و یا از نشان دادن پرچم خود خودداری کند و یا تابعیت مشترک با کشتی جنگی را دارا باشد. بنابراین از این جهت که نفتکش‌های ایرانی در مسیر آب‌های بین المللی در حرکت هستند تا به مقصد مورد نظر برسند، کشتی‌های نظامی هیچ کشوری حق متوقف کردن آنها را ندارند.
در مورد تحریم‌های آمریکا نیز کشتی‌های ایرانی می‌توانند به حق عبور بی‌ضرر که در کنوانسیون ۱۹۸۲ به صراحت به آن اشاره شده است، استناد کنند. در این مورد کنوانسیون به کشور ساحلی حق بازرسی کشتی‌های تجاری و نفتکش‌های در حال عبور را داده است، اما در صورت عدم وجود هر گونه تهدید جدی از سوی کشتی بر اخلال امنیت و آرامش، حق عبور آن باید به رسمیت شناخته شود.
برجام به عنوان دستاورد روابط بین‌الملل که به موجب آن سایه شوم تحریم‌های ظالمانه از سر کشور برچیده شد، به جز ابعاد سیاسی، دستاوردهای اقتصادی نیز با خود به همراه داشت که حمل و نقل دریایی یکی از زیربخش‌های تاثیرپذیر در این راستا بود. اکنون یکی از مهم‌ترین بخش‌های تحریم، حمل‌ونقل دریایی است که با ایجاد محدودیت بر سر راه تجارت دریایی، آمریکا قصد دارد محدودیت‌هایی را ایجاد کند.
تحریم‌های جدید آمریکا بر خلاف قوانین تجارت جهانی و قوانین کشتی‌رانی است. آمریکا سعی دارد با ایجاد مشکل و با اتهام اشاعه سلاح‌های کشتار جمعی جلوی حرکت کشتی های ایرانی را بگیرد حتی با وجود این اتهام آمریکا نمی‌تواند جلوی حرکت کشتی‌های ایرانی را بگیرد چون در کنوانسیون حقوق دریاها موردی مربوط به حمل و نقل سلاح‌های کشتار جمعی وجود ندارد. این در حالی است که آمریکا بزرگترین فروشنده سلاح‌های کشتار جمعی در جهان است.
واشینگتن فری بیکن روز یکشنبه ۱۹ خرداد گزارش داد نسخه‌ای از طرح پیشنهادی جمهوری‌خواهان به دست این وبسایت رسیده است. بنابر همین گزارش، طرح پیشنهادی یاد شده شامل «بزرگ‌ترین بسته تحریمی علیه ایران» خواهد بود و هدف ادعایی آن «زمین‌گیر کردن تروریسم جهانی تهران» و «به ورشکستگی کشاندن رژیم» عنوان شده است.
واقعیت این است که دولت آمریکا و جمهوریخواهان این کشور به تحریم ایران اعتیاد پیدا کرده‌اند و به هر مناسبتی بخش‌هایی را تحریم می‌کنند. به طوری که امروز دیگر بخشی نمانده که در معرض تحریم‌های آمریکا قرار نگرفته باشد با این حال ایران هم در این مدت دست روی دست نگذاشته و با اتخاذ سیاست مقاومت حداکثری به مقابله با این سیاست خصمانه پرداخته است.چه بسا این سیاست‌ها باعث شده اقتصاد ایران در مقابل تکانه‌های بیرونی پیش‌بینی ناپذیر همچون شیوع کرونا در مقایسه با کشورهای مشابه برخورد بهتری داشته باشد. از سوی دیگر و در یک نگاه بلند مدت تحریم‌های آمریکا زمینه‌ساز تغییر ساختار اقتصاد ایران شده است به طوری که با قطع درآمدهای نفتی تلاش شده از ظرفیت‌های مغفول داخلی و خارجی استفاده شود.به نظر می‌رسد هدف از این طرح جدید بیشتر جناحی و در راستای انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا است سیاست خارجی‌آمریکا در قبال ایران تبدیل به موضوعی جناحی و انتخاباتی در آمریکا شده و دولت ترامپ به دنبال این است که دموکرات‌ها حتی اگر در انتخابات آینده رای آوردند، نتوانند در مورد برجام اقدامی در جهت ترمیم یا بازگشت به آن انجام دهند.
آمریکا بعد از خروج از برجام سیاست فشار حداکثری علیه تهران را در پیش گرفت و در دو سال اخیر حدود ۱۳۰ مورد تحریم علیه بخش‌های مختلف در ایران اعمال کرد اما همچنان آمریکا نتوانسته به اهداف مد نظر خود دست یابد.
اظهارات چندی پیش برایان هوک نماینده ویژه آمریکا در امور ایران خطاب به جو بایدن نامزد انتخابات ‌آتی ریاست جمهوری آمریکا در این مورد که «از برجام چیزی باقی نخواهد ماند تا به آن برگردی» نشان میدهد که دولت ترامپ سیاست زمین سوخته را در این زمینه دنبال می‌کند و می‌خواهد برجام را به توافقنامه‌ای بی‌مصرف تبدیل کند. هوک در مصاحبه‌ای با سی‌ان‌بی‌سی گفت: «بعضی از نامزدهای انتخاباتی وعده می‌دهند به توافق هسته‌ای ایران بازخواهند گشت. چیزی زیادی از این توافق باقی نخواهد ماند که آمریکا به آن محلق شود.» برچسب ها: بسته‌ تحریمی ، ترامپ

منبع: خرداد

کلیدواژه: بسته تحریمی ترامپ سلاح های کشتار جمعی علیه ایران تحریم ها کشتی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۳۵۱۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران ۵شرکت و ۷شخص حقیقی را تحریم کرد + جزئیات | بیانیه مهم وزارت خارجه

به گزارش همشهری‌آنلاین، وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در راستای اجرای قانون «مقابله با نقض حقوق بشر و اقدامات ماجراجویانه و تروریستی ایالات متحده آمریکا در منطقه»، به ویژه به استناد مواد ۴ و ۵ قانون فوق الذکر، اشخاص و نهادهای آمریکایی زیر را به دلیل حمایت و تامین مالی رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات تروریستی و ترویج و حمایت از تروریسیم و نقض فاحش حقوق بشری در جنگ علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار غزه، تحت تحریم قرار می دهد:

اشخاص حقوقی زیر به دلیل حمایت و همدستی با رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات شنیع علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار غزه تحت تحریم قرار می گیرند:

۱. شرکت تسلیحاتی لاکهید مارتین (The Lockheed Martin Corporation) به دلیل تهیه و تامین تجهیزات نظامی برای رژیم اسرائیل در طول جنگ غزه؛

۲. شرکت جنرال داینامیک (General Dynamics Corporation) به دلیل تهیه گلوله های ۱۵۵ میلی متری برای رژیم اسرائیل در جنگ علیه غزه؛

۳. شرکت اسکایدیو (Skydio) به دلیل ارسال پهپاد به رژیم اسرائیل در جنگ غزه؛

۴. شرکت شورون (Chevron Corporation) به دلیل همکاری با اسرائیل در استخراج چاه های گاز واقع در شرق مدیترانه و بهره برداری رژیم اسرائیل از منابع مالی حاصل از آن در حمله به غزه؛

۵. شرکت اطلاعاتی خارون (Kharon Company) به دلیل نقش آن در تحریم وزارت خزانه داری آمریکا علیه حماس، کوشش جهت قطع دسترسی حماس و جهاد اسلامی به شبکه انتقال ارز کریپتو به بهانه پولشویی؛

اشخاص حقیقی زیر به دلیل حمایت و همدستی با رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات شنیع علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار غزه تحت تحریم قرار می گیرند:

۱. جیسون گرینبلات (Jason Greenblatt): مشاور ارشد دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا به دلیل حمایت از نابودی حماس و اولویت دادن حذف این گروه به هر گونه اقدام اصلاحی در فلسطین؛

۲. مایکل روبین (Michael Rubin): از اندیشکده امریکن اینترپرایز به دلیل حمایت از تداوم حمله به حماس تا نابودی کامل این گروه و حذف آن در نوار غزه؛

۳. جیسون برادسکی :(Jason Brodsky) مدیر اجرایی گروه اتحاد علیه ایران هسته ای به دلیل طرح ایده های ضد فلسطینی و انتشار گزارش غیر واقعی در مورد جمهوری اسلامی ایران در عملیات طوفان الاقصی؛

۴. کلیفورد می (Clifford D. May): رئیس بنیاد دفاع از دموکراسی به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ غزه؛

۵. ژنرال برایان فنتون (Bryan P. Fenton): فرمانده نیروهای عملیات ویژه ارتش آمریکا به دلیل کمک اطلاعاتی و امنیتی به رژیم صهیونیستی اسراییل؛

۶. براد کوپر(Brad Cooper) : فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ غزه؛

۷. گرگ هایز (Gregory J. Hayes) :مدیرعامل شرکت تسلیحاتی RTX به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ غزه؛

جمهوری اسلامی ایران در راستای تعهدات بین المللی خود در حوزه حقوق بشر و نیز در مبارزه با تروریسم و تامین مالی تروریسم، به ویژه مبارزه با تروریسم دولتی ایالات متحده آمریکا ، تحریم های یادشده را علیه اشخاص و نهادهای فوق اعمال می نماید.

کلیه نهادهای جمهوری اسلامی ایران طبق مصوبات مراجع مربوطه، اقدامات لازم را جهت اجرای این تحریم ها معمول خواهند داشت.

کد خبر 848875 برچسب‌ها ایران و اسرائیل ایران و آمریکا خبر ویژه تحریم فلسطین

دیگر خبرها

  • بسته تحریمی اروپا برای اولین بار گاز روسیه را هدف قرار خواهد داد
  • دانشجویان در آمریکا و اروپا بیداری افکار عمومی را رقم زدند
  • معاون رئیسی: افکار عمومی غربی به این جمع‌بندی رسیدند که آمریکا نماد ظلم و ستم است
  • ایران هفت شخص و پنج نهاد آمریکایی را تحریم کرد
  • ایران ۷ شخص و ۵ نهاد آمریکایی مرتبط با جنگ علیه فلسطینیان را تحریم کرد
  • تحریم‌های جدید ایران علیه آمریکا
  • ایران ۷ شخص و ۵ نهاد آمریکایی را تحریم کرد
  • پرونده بابک زنجانی در قوه قضاییه بسته شد، اما در افکار عمومی باز می ماند
  • تحریم های جدید ایران علیه آمریکا
  • ایران ۵شرکت و ۷شخص حقیقی را تحریم کرد + جزئیات | بیانیه مهم وزارت خارجه