Web Analytics Made Easy - Statcounter

با توجه روند تدریجی بازگشایی سالن‌های نمایش،‌اجراهای سراسر کشور با نمایش‌های خیابانی همراه خواهد بود که این نمایش‌ها البته پروتکل‌های خاصی برای پذیرایی از مخاطبان را در نظر گرفته‌اند.

به گزارش خبرنگار تئاتر فارس، روز گذشته جدول اجرای نمایش‌های خیابانی پس از چند روز از ابلاغ بازگشایی سالن‌های فرهنگی، هنری در کشور از سوی اداره کل هنرهای نمایشی اعلام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق این جدول ۱۲ گروه نمایشی با مشارکت کانون تئاتر خیابانی اداره‌کل هنرهای نمایشی و معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری منطقه ۱۱ ،  ۲۱ خرداد تا شنبه ۳۱ خرداد هر روز از ساعت ۱۷ تا ۱۹ در پهنه فرهنگ و هنر رودکی (محوطه مجموعه تئاترشهر) میزبان علاقه‌مندان به تئاتر خیابانی می‌شوند. 

قرار است در تهران ۱۲ اثر طی ۴۸ اجرا به نمایش در بیایند. همچنین در بازه زمانی ذکر شده ۳ گروه در شهرهای کرمان، سیرجان و رفسنجانِ استان کرمان، ۶ گروه در شهرهای قزوین، شهر الوند و تاکستانِ استان قزوین، ۷ گروه در شهرهای رشت، لاهیجان و آستانه اشرفیه استان گیلان و ۴ گروه در سطح شهر کرمانشاه استان کرمانشاه با مشارکت ادارات‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و دفاتر انجمن هنرهای نمایشی استان‌ها به اجرای تئاتر خیابانی می‌پردازند.

آغاز اجراهای تئاتر خیابانی با شعار «من، تو، ما/ تئاتر، زندگی، کرونا» از امروز ، چهارشنبه ۲۱ خردادماه در تهران و چند استان دیگر، پایانی بر تعطیلی قریب به چهار ماهه اجراهای زنده در شرایط مربوط به شیوع ویروس کرونا است.

از سوم اسفند ماه تا کنون هیچ نمایشی در سطح کشور از صحنه‌ای تا خیابانی و ... اجرا نشده و هنرمندان هیچ کاری تدارک ندیده‌اند اما در این مدت کوتاه از ابلاغ ستاد مقابله با کرونا برای بازگشایی نمایش‌ها از ابتدای تیر ماه ، تصمیم بر این شد که اجراها با رعایت موازین و پروتکل‌ها ابتدا با تئاترهای خیابانی کلید بخورند.

اینکه در این مدت کوتاه آثار آماده سازی شده و همینطور موازین بهداشتی بتواند رعایت شود، اتفاق خیلی خوبی است و از این هم مهمتر اینکه بتوانیم از تئاتر برای فرهنگسازی کرونایی استفاده کنیم و مردم را بیش از گذشته به این امر سوق دهیم که هنوز ویروس از بین نرفته و در میان ما است.

*ملاحظات بهداشتی برای برگزاری نمایش‌های خیابانی

از گذشته تاکنون اینطور بوده که نمایش‌های خیابانی تعداد بیشتری از مردم را سمت خود جلب می‌کنند همینکه تراکم مردم زیاد تر است و مخاطبان برای دیدن تئاتر بلیتی پرداخت نمی‌کنند بنابراین در مکان‌ها و سکوها یا استیج‌ها جمع می‌شوند و بازیگران بر آن اجرا کرده و مردم هم دور تا دور کارها را تماشا می‌کنند. اما حال این نگرانی وجود دارد که چطور می‌توانیم هنوز به دلیل از بین نرفتن ویروس مردم را به سمت این استیج‌ها سوق بدهیم و با چه پروتکلی مراقب انتقال ویروس نشویم.

سامان خلیلیان، مدیر کانون تئاتر خیابانی اداره کل هنرهای نمایشی در گفت وگو با خبرنگار تئاتر خبرگزاری فارس عنوان می‌کند: شرایط هماهنگ کردن اجراها در این مدت کم ، فشرده بود حتی اینطور بگویم که در شب‌های گذشته خیلی کم خوابیدیم چرا که تلاش کردیم گروه‌های نمایشی استان‌های مختلف را هماهنگ کنیم با مسئولان بخش‌های مختلف صحبت کنیم و این اجراها را مجوز بگیریم، اما خدا را شاکریم که این هماهنگی در استان‌ها و گروه‌ها صورت گرفت و از امروز نیز اجراها شروع می‌شوند.

وی که خود در راه رفتن به سمت تئاتر شهر و هماهنگی اجراها بود،‌با اشاره به اجرای نمایش‌ها در تهران روبه روی مجموعه تئاتر شهر (پهنه فرهنگ رودکی) می‌گوید: یک استیج ترتیب دادیم که با نوار چسب‌های  رنگی فاصله گذاری یک و نیم متر روی زمین صورت گرفته و همچنین 150 تا 200 صندلی نیز چیده شده که مردم روی آنها بنشیند و ارتباط نزدیک تری وجود نداشته باشد. در استان‌ها نیز همین اتفاق خواهد افتاد.

خلیلیان با اشاره به قرمز بودن وضعیت در استان کرمانشاه و توجه زیاد به رعایت موازین بهداشتی گفت: از بین استان‌هایی که شرایط بدتری به لحاظ کرونا دارند تنها در کرمانشاه اجرا خواهیم داشتیم که زمان حدود 90 ثانیه فقط پشت چراغ های قرمز در نظر گرفته شده که پلاکارت‌ها و عروسک‌هایی برای اطلاع رسانی کرونا نمایش داده می‌شوند. در اینجا فقط بحث تئاتر نیست بلکه اطلاع رسانی برای مراقبت از کرونا است یک نوع فرهنگ‌سازی که پشت 350 تا 400 چراغ قرمز استان کرمانشاه انجام می‌شود.

 

وی با تأکید بر انجام همه نوع هماهنگی در سطح استان‌ها برای اجرای نمایش‌ها گفت: امیدواریم اتفاق خوبی در این مدت بیافتد و چراغ تئاتر در سراسر کشور با این اجراهای خیابانی پر فروغ بشود.

هنرمندانی چون امیرحسین انصافی،‌احمد صمیمی، ابراهیم رحیمی، علی محمد و فاطمه رادمنش، جمشید عسگری، ابوالفضل چهل امیرانی، مسعود محرابی، محمدهادی عطایی، شهاب راحله، سیدپویا امامی، جمشید عسگری و ... برای اجرا در این روزها در نظر گرفته شده‌اند. نکته دیگر بحث اسکان و حضور این هنرمندان است که از تهران یا دیگر شهرها قرار است در دیگر شهرها حضور پیدا کنند.

اسامی نمایش‌ها شامل : کوئید 18، بازگشت، آگهی برای...، قند توی دل، 3 تابلو ـ کار، بیست کوئید، فراری، دست ها به دنبال چه می کردند،‌ویروس و سیروس، کارگران مشغول بی کاری اند، زندگی با طعم محبت، آنچه در آیینه می بینید از یک خبرنگار به شما نزدیک تر است هستند.

سیدپویان امامی، ‌هنرمند تئاتر خیابانی در این باره به فارس گفت: چند روز پیش در ارتباط با حضورمان در تهران صحبت‌هایی شد که من نظر مثبت دادم و حال جدول اجراها بسته شده و من چهار روز در تهران اجرا دارم که امیدوارم اتفاقات خوبی در این مدت بیافتد و ما بتوانیم نظر مثبت مردم را جلب کنیم.

اجراهای تئاتر خیابانی از امشب در مکان‌های مطرح شده و در تهران نیز در پهنه رودکی هر شب ساعت 17 تا 19 برگزار خواهند شد.

انتهای پیام/

 

منبع: فارس

کلیدواژه: تئاتر خیابانی پساکرونا نمایش های خیابانی هنرهای نمایشی تئاتر خیابانی نمایش ها استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۳۷۵۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقبال از «آن برد» غافلگیر کننده بود/ دغدغه همیشگی «مهاجرت»

آیدین تمبرچی کارگردان نمایش «آن برد» نوشته مشترک تمبرچی و مهدی زندیه که این روزها با استقبال قابل توجه مخاطبان در سالن قشقایی مجموعه تئاتر شهر در حال اجرا است، درباره روند تولید این اثر نمایشی به خبرنگار مهر گفت: از سال ۹۵ به همراه مهدی زندیه درگیر نوشتن این متن شدیم اما زمانی طولانی آن را کنار گذاشتیم. در آن مقطع زمانی دست‌نویسی از متن تهیه شد تا با ۲ بازیگر در سالن کوچک مولوی روی صحنه برود ولی اثر به اجرا نرسید. بعد از چندین سال رجعت به متن «آن برد»، دست‌نویس جدیدی تهیه شد. از مهر سال ۱۴۰۲ بازنویسی متن را انجام دادیم و از اوایل دی سال گذشته نیز تمرین‌ها را شروع کردیم.

وی درباره اینکه آیا نمایش «آن برد» به شیوه کارگاهی تولید شده است یا خیر، توضیح داد: متن از پیش تهیه شده بود و تمامی ایده‌های کارگردانی در آن مدنظر قرار گرفته بود اما اسلوب‌هایی که منصوب به کار کارگاهی می‌شوند به شکل موقعیت نمایشی در اثر وجود دارند. در شیوه‌ای که «آن برد» را تولید و اجرا کردیم، مکان مدام تغییر می‌کند و زمان سیال است و اسلوب‌ها منصوب به کار کارگاهی است اما ما پیش‌تر به این ایده‌ها و موضوعات فکر کرده بودیم.

تمبرچی درباره دغدغه پرداختن به ایده مهاجرت در نمایش «آن برد»، یادآور شد: ایده مهاجرت دست‌کم برای قشر و نسل ما همیشه به عنوان یک امکان مورد توجه قرار می‌گیرد. در دست‌نویس اول «آن برد» نگاه به مهاجرت مثبت بود اما متن نهایی بر علیه مهاجرت شکل گرفت. در واقع در متن نهایی به شناخت عواقبتی که مهاجرت در پی دارد، پرداختیم. آنقدر موضوع مهاجرت زیرساختی و پیچیده است که فکر نکنم به این زودی‌های دغدغه آن برای نسل ما و طبقه متوسط جامعه برطرف شود.

کارگردان نمایش «آن برد» درباره استقبال قابل توجهی که مخاطبان از اجرای این اثر نمایشی دارند، بیان کرد: می شود ادعا کرد که قالب بازخوردهای مخاطب نسبت به نمایش خیلی مثبت و برای ما ارزشمند بوده است. تولید و اجرای نمایش سختی‌ها و پیچیدگی‌های فراوانی دارد که بازخورد غالبا مثبت مخاطبان از اجرا تنها نکته دلگرم‌کننده برای گروه ما است.

وی درباره اینکه چه ویژگی‌هایی در نمایش «آن برد» باعث جذب مخاطبان و همراهی آن‌ها شده است، تاکید کرد: با اینکه بازخورد مخاطبان غالبا مثبت است اما ما را غافلگیر کرد. مخاطب با موضوع «آن برد» به راحتی ارتباط می‌گیرد زیرا در زندگی خود و اطرافیانش با موضوع مهاجرت مواجه شده است. هر گروهی بیش‌تر دوست دارد که شیوه اجرایی‌اش مورد توجه مخاطب قرار بگیرد ولی صادقانه بخواهیم صحبت کنیم، موضوع «آن برد» مخاطب را جذب می‌کند. البته شاید فرم اجرای نمایش هم درست درآمده که مخاطب می‌تواند با موضوع ارتباط برقرار کند.

تمبرچی ادامه داد: بعد از پایان هر اجرا، غالب مخاطبان تحت تاثیر قرار گرفته و برخی نیز اشک می‌ریزند. بسیاری از مخاطبان بعد از پایان نمایش آنقدر منقلب هستند که نمی‌توانند صحبت کنند. فکر می‌کنم موضوع و فرم اجرایی کار توانسته با مخاطب ارتباط درستی را برقرار کند.

این کارگردان تئاتر درباره چالش‌های تولید و اجرای «آن برد» به لحاظ اقتصادی، تصریح کرد: چالش اقتصادی همیشه برای تئاتر وجود دارد و تنها با همراهی و حمایت همه اعضای گروه می‌توان این چالش‌ها را پشت سر گذاشت که خوشبختانه من از این همراهی و حمایت برخوردار بودم. ما تلاش کردیم به‌ویژه در طراحی صحنه به سمت ایده‌هایی برویم که کم‌ترین فشار مالی را روی گروه داشته باشد.

وی متذکر شد: مشکل اساسی این است که اکثر سالن‌های تئاتری در آن واحد میزبان ۲ یا ۳ گروه نمایشی هستند و این امر دپوی دکور را با مشکل همراه می‌کند. حتی اگر گروهی توان مالی ساخت دکور ایده‌آل خود را داشته باشد، سالن به عنوان میزبان چند گروه امکان دپوی دکور را ندارد.

تمبرچی اظهار کرد: امیدوارم شرایط برای تئاتر بهتر شود. البته احساس می‌کنم که شرایط در حال بهتر شدن است و اقبال مخاطبان هم نوید روزهای بهتری برای تئاتر ایران را می‌دهد.

وی در پایان سخنان خود درباره اینکه آیا اجرای نمایش «آن برد» تمدید یا در سالنی دیگر ادامه پیدا می‌کند یا خیر، گفت: ما تا ۲۱ اردیبهشت به اجرای «آن برد» ادامه می‌دهیم. صحبت‌هایی در گروه برای ادامه اجراها انجام شده و در حال مذاکره با تئاتر شهر هستیم که امیدوارم این اتفاق بیافتد.

نمایش «آن برد» با حضور مهدی زندیه و نیکو بستانی، ساعت ۱۸ در سالن قشقایی مجموعه تئاتر شهر اجرا می‌شود.

عکس از رضا معطریان است.

کد خبر 6097371 فریبرز دارایی

دیگر خبرها

  • نوزدهمین جشنواره ملی هنرهای نمایشی کانون پرورش فکری در رشت آغازشد
  • دومین دوره انتخابات موسسه هنرهای نمایشی استان برگزار شد
  • استقبال از «آن برد» غافلگیر کننده بود/ دغدغه همیشگی «مهاجرت»
  • گروه‌محوری در دستور کار جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد قرار دارد
  • «فرج الله سلحشور» تئاتر را از مسجد آغاز کرد و بعد آثارش در جهان دیده شد
  • تئاتر بچه‌های مسجد باید در چهار گوشه ایران شکل بگیرد/ حضور ۱۴ گروه نمایشی در جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد
  • آغاز به کار نوزدهمین جشنواره «هنر‌های نمایشی کودکان و نوجوانان» کانون دراصفهان
  • آغاز به کار نوزدهمین جشنواره هنرهای نمایشی کودکان و نوجوانان
  • قطار جشنواره هنر‌های نمایش کانون همدان در ایستگاه پایانی
  • قطار جشنواره هنرهای نمایش کانون همدان در ایستگاه آخر