Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، امید طهماسبی‌زاده روز چهارشنبه ۲۱ خرداد افزود:سطح زیر کشت گلخانه‌های استان در سال ۹۸ در مجموع ۱۲۵ هکتار بوده است.

وی ادامه داد: هیدروپونیک یا آب کشت یکی از روش‌های نوین است که می‌توان هر محصول کشاورزی را بدون توجه به اقلیم و نوع خاک در آن تولید کرد.

مدیرجهادکشاورزی شهرستان مشهد گفت: از مجموع ۳۰ هکتار مساحت گلخانه‌های مجهز به سیستم کشت هیدروپونیک، ۱۵ هکتار زیر کشت سبزی و صیفی، ۱۳ هکتار زیر کشت گل‌های شاخه‌بریده و دو هکتار زیر کشت سایر محصولات است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طهماسبی‌زاده افزود: بیشترین میزان تولید گل‌های شاخه‌بریده به ترتیب مربوط به گل رز، آلسترومریا، گلایل و شب بو است.

وی ادامه داد: عدم نیاز به خاک و در نتیجه عدم نیاز به شخم و آبیاری، حذف استفاده از آفت‌کش‌ها و سموم که هزینه تمام شده تولید را افزایش می‌دهد و خاک را آلوده می‌کند، حذف علف هرز، کاهش مصرف آب به خصوص در مناطقی که با کم‌آبی مواجه هستند و افزایش ارزش غذایی محصولات هیدروپونیک نسبت به روش سنتی از جمله فواید این مدل کشت است.

رئیس جهادکشاورزی مشهد، خراسان رضوی گفت:با توجه به نیاز سرمایه‌گذاری اولیه بالا و ضرورت حضور افراد متخصص برای ارائه فرمول مناسب مصرف کود و همچنین وارداتی بودن و در نتیجه وابستگی کودهای مورد استفاده در سیستم هیدروپونیک به ارز، در سال‌های اخیر با توجه به نوسان و افزایش نرخ ارز شاهد افزایش هزینه‌های تولید و کم شدن انگیزه برای تولید به روش هیدروپونیک هستیم.

طهماسبی‌زاده افزود: با توجه به مزایای این سیستم به‌ویژه راندمان بالای آبیاری در آن، امید است با حمایت ویژه شامل اختصاص تسهیلات بانکی، اختصاص ارز دولتی برای واردات کودهای مورد نیاز و حمایت برای سرمایه‌گذاری تولید داخلی، نظارت بر تهیه و پخش کودهای مورد مصرف و جلوگیری از ورود و توزیع کودهای تقلبی به بازار و همچنین آموزش نیروی متخصص در این زمینه شاهد توسعه هدفمند این نوع سیستم و در نتیجه افزایش تولید و کاهش هزینه‌های تولید و اقتصادی کردن بیشتر تولید محصولات گلخانه‌ای باشیم.

هم‌اکنون ۹۲ هزار هکتار از اراضی کشاورزی و باغی در شهرستان مشهد تحت حفاظت و حیطه مسئولیتی جهاد کشاورزی این شهرستان قرار دارد.

کد خبر 520064 برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی استان خراسان رضوی کشاورزی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی استان خراسان رضوی کشاورزی زیر کشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۳۷۹۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکلی در تأمین و تدارک کودهای پتاسه و فسفاته نداریم

ایسنا/گلستان مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان با تاکید بر اینکه مشکلی در تامین و تدارک کودهای پتاسه و فسفاته وجود ندارد، گفت: در حال حاضر نیز ذخایر استراتژیک ،بیش از سه هزار و ۴۰۰ تن کود فسفاته و شش هزار و۳۰۰ تن پتاسه است که جهت مصرف در کشت‌های بهاره در اختیار کشاورزان قرار خواهد گرفت.

 سیدصمد ضیائی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: کودهای پتاسه و فسفاته در مقابل تنش های محیطی مانند سرماو گرما، توان گیاهان را افزایش می دهند، گفت: با مصرف این کودها شاهد تولید محصولات سالم خواهیم بود.

وی تصریح کرد: مادر یک دهه اخیر و قبل از سال۱۴۰۱در مصرف کودهای فسفاته وپتاسه نسبت به میانگین جهانی و پیشنهاد موسسه تحقیقات آب و خاک کشوردچار کم‌مصرفی شده بودیم.

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان طی سال های۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ با افزایش آگاهی و دانش کشاورزان به لزوم مصرف بهینه و متوازن‌کودهای فسفاته پتاسه‌و ازته در مزارع موجب افزایش ضریب امنیت غذایی و ارتقای بهره وری در تولید شده است.

این مقام مسئول از استقبال کشاورزان از مصرف این محصولات کودی خبر داد و یاد آور شد: در حال حاضر نیز ذخایر استراتژیک ،بیش از سه هزار و ۴۰۰ تن کود فسفاته و شش هزار و ۳۰۰ تن پتاسه است که جهت مصرف در کشت های بهاره در اختیار کشاورزان قرار خواهد گرفت.

ضیائی با تاکید اینکه مشکلی در تامین و تدارک کود های پتاسه و فسفاته وجود ندارد، خاطرنشان کرد: امسال باید بر اساس سهمیه ابلاغی سالیانه،۳۳ هزارو۸۱۳ تن انواع کود فسفاته تامین شود که تاکنون ۱۹ درصد به میزان شش هزار و۳۱۲ تن تامین شده است و این موضوع برای کودهای پتاسه با توجه به۲۴ هزار و ۵۹۰ تن سهمیه تعیین شده به میزان هفت و ۴۴۴ تن محقق شده است.

ضیائی در پایان از کشاورزان خواست تا نهاده‌های مورد نظر خود از جمله انواع کودهای شیمیایی را با قیمت مصوب جدید ابلاغ شده از شبکه‌های رسمی این شرکت تهیه کنند تا شاهد اثربخشی مصرف کودهای کشاورزی در محصولات خود باشند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی تولید ۱۰۵ هزار تن تخم‌مرغ در قزوین
  • مشکلی در تأمین و تدارک کودهای پتاسه و فسفاته نداریم
  • آمادگی و تجهیز ۳۲ مرکز خرید گندم در مازندران
  • تجهیز ۳۲ مرکز خرید گندم در مازندران
  • اجرای هفت پروژه باغات مدرن در آذربایجان شرقی
  • پیش‌بینی تولید پنج میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در استان
  • ۶۰ هزار هکتار شالیزار مازندران تجهیز و نوسازی شد
  • نخستین جشنواره ملی گیاهان دارویی جنوب استان کرمان
  • تولید ۵ میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در آذربایجان شرقی
  • کود‌های یارانه‌ای مورد نیاز کشاورزان قمی به‌موقع تامین می‌شود