Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@22:33:42 GMT

وضعیت حسین‌آباد کالپوش میامی ۱۵ ماه پس از رانش زمین

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۳۸۲۵۴

وضعیت حسین‌آباد کالپوش میامی ۱۵ ماه پس از رانش زمین

اسفند ماه ۹۷ در پی بارش برف و کولاک شدید، روستای حسین آباد از توابع بخش کالپوش میامی در شرق استان سمنان دچار رانش زمین و بسیاری از ساختمان های اطراف سد تخریب شد.

این روستا نزدیک به سه هزار نفر جمعیت و در مرز استان های سمنان، گلستان و خراسان شمالی قرار دارد، بیشتر مردم حسین آباد به کشاورزی و دامداری اشتغال دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از وقوع رانش زمین ، تعدادی از مسوولان  استانی و کشوری در جمع مردم این روستا حاضر شدند و وعده هایی برای رفع مشکلات مردم دادند.

برخی از اهالی روستا انفجارهای زمان ساخت سد را باعث این رانش می دانند، اما کارشناسان علت این رانش را بارندگی های شدید اعلام کردند.

از همان ابتدای رانش زمین مسوولان در کنار گروه های جهادی در منطقه حضور داشتند و به مردم آسیب دیده از رانش زمین خدمت رسانی کردند. رانش به وجود آمده برخی مردم را آواره شهرها و روستاهای اطراف کرد و بسیاری ازمنازل مردم درمناطق سعادت آباد، بالامحله و برخی منازل بعثت آباد تخلیه و جمعی از مردم به دیگر روستاهای بخش کالپوش و تعدادی دیگر هم به شهرهای جاجرم ، شاهرود ، میامی و گالیکش مهاجرت کردند.

در بحران بارش برف و کولاک که تقریبا بعد از یک  ماه پس شروع رانش زمین ایجاد شد ،  به تاسیسات و اتصالات آب ،گاز و برق هم آسیب‌  وارد  شد و مشکلات مردم این منطقه را مضاعف کرد.

با تلاش شبانه روزی نیروهای امدادی و مردمی بسیاری از مشکلات رفع شد، اما انجام کارهای اساسی مانند جابه‌جایی اهالی روستای حسین آباد به مکان جدید نیازمند زمان و تامین اعتبارات بود.

در جریان رانش زمین که با آغاز سال  ۹۸ مصادف بود، تعداد ۳۳۰ خانه روستای حسین آباد کالپوش خسارت دید که ۱۶۳ منزل تخلیه شد. از سوی دیگر، با نظر کارشناسان برای  اسکان اهالی این روستا مکان دیگری در نزدیکی روستای حسین آباد تهیه شد.

منطقه ۱۵ هکتاری برای جایگزینی روستا

۱۵ هکتار از محدوده ۶۴ هکتاری حسین آباد کالپوش ، براساس مطالعات پژوهشکده سوانح طبیعی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی که احتمال رانش زمین در آن کم  بود برای  ساخت و ساز در نظر گرفته شد.

دقت و رعایت استانداردها در مطالعات مکان یابی یکی از دلایل تاخیر در تعیین مکان جدید بود.

در مرحله نخست ۶۰ قطعه زمین برای کسانی که در جریان رانش زمین ، منزل مسکونی آن ها به طور کلی تخریب شده بود اختصاص یافت که قرار شد براساس نقشه های بنیاد مسکن ساخت خانه ها آغاز شود.

بر همین اساس، قرار بود برای ساخت این خانه ها مبالغی از سوی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی اعطا شود.  

اکنون که حدود ۱۵ ماه از آن زمان می گذرد برخی وعده ها عملی و  زیرساخت های لازم فراهم شد و برخی اقدام های زیربنایی هم محقق نشده است.

شهرک جدید مهیای سکونت اهالی نیست

بنا به گفته مردم روستا ، هنوز برخی زیرساخت ها در محل پیش بینی شده  فراهم نیست و درصورت تداوم وضعیت کنونی ، زمستان  سختی در انتظار مردم خسارت دیده از رانش زمین خواهد بود .

علیرضا قربانی از اهالی روستای حسین آباد در گفت وگو با ایرنا اعلام کرد : با این که  دستگاه های اجرایی تلاش های گسترده ای برای ساخت شهرک جدید برای اسکان مردم انجام داده‌اند هنوز مشکلات زیادی وجود دارد که مانع از اسکان مردم در محل جدید می‌شود.

وی گفت : فصل تابستان بهترین زمان برای ساخت واحدهای مسکونی و فراهم کردن زیرساخت های روستاست.

پس از رانش زمین با پیگیری های مسوولان کشوری ،استانی و شهرستانی و برگزاری نشست های مختلف ، تسهیلات بلاعوض برای اجاره و  ساخت مسکن پرداخت شده است.

ساخت ۷۵ واحد مسکونی در شهرک جدید

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان میامی با بیان اینکه ۹۲ قطعه زمین در شهرک جدید حسین آباد کالپوش واگذار شده است، در گفت وگو با ایرنا افزود: ۵۵۰ میلیون ریال تسهیلات پنج درصد به آسیب دیدگان برای ساخت هر واحد مسکونی اختصاص یافت.

میثم طالع زاری گفت : ۳۱۰ میلیون ریال تسهیلات بلاعوض هم به متقاضیان اسکان در شهرک جدید اعطا شد.

کابل کشی شبکه شهرک جدید حسین آباد در حال انجام است

رییس اداره توزیع برق میامی نیز در  گفت وگو با ایرنا اعلام کرد : حدود ۱۰۰ اصله تیر فشار ضعیف در شهرک جدید روستا نصب شد که طبق برآورد انجام شده نیمه دوم خرداد ماه امسال نصب تیر به پایان رسید و انجام مراحل کابل کشی شبکه انجام خواهد شد.

عباسعلی اسماعیلی گفت : رنگ ریزی محل احداث شبکه فشار ضعیف در مکان جدید تکمیل و تحویل پیمانکار شد.

رییس اداره توزیع برق میامی  با بیان اینکه  ترانس برق منطقه جدید هم نصب شد، اظهارداشت : برق سه فاز جهت امور عمرانی سایت جدید روستا به بنیاد مسکن تحویل شده است.

ساخت راه روستا با اعتباری بالغ بر ۲۳ میلیارد ریال

رییس اداره راه و شهرسازی شهرستان میامی در این باره گفت : احداث راه ورودی روستای حسین آباد کالپوش با اعتبار ۲۳ میلیارد ریال در دست اقدام است.

علی ساغری ادامه داد : اصلاح شیب طولی و راه دسترسی روستا توسط پیمانکاران انجام شد.

جابه‌جایی مخزن جدید آب روستا در دست اقدام

مدیر امور آب و فاضلاب شهرستان میامی گفت : با هماهنگی های انجام شده و بررسی های فنی ،جابه‌جایی محل تصفیه خانه و مخزن جدید روستا توسط مشاور در حال انجام است.

مجتبی آشوری گفت : اجرای شبکه داخلی سایت جدید حسین آباد کالپوش در حال انجام است و با احداث مخزن وارد مدار خواهد شد.

تخصیص ۳۰ میلیارد ریال برای گازرسانی به شهرک جدید 

رییس اداره گاز شهرستان میامی در زمینه گازرسانی به سایت جدید گفت : انتخاب پیمانکار جهت اجرای شبکه داخلی شهرک جدید روستای حسین آباد کالپوش انجام شد.

محمد کامرانی گفت : اجرای خط ۲۲۵ میلی متری به طول هشت کیلومتر و با اعتباری در حدود ۳۰ میلیارد ریال در این منطقه در حال انجام است.

نصب و راه اندازی سیستم انتقال تامین پهنای باند بخش کالپوش 

مهدی سعدی مدیر مخابرات شاهرود و میامی با اشاره به اینکه طراحی و هزینه شبکه مخابرات در سایت جدید روستا برآورد شد، به  ایرنا گفت: تخصیص اعتبار هزینه های ارتباطی روستا انجام شد، و پس از جدول گذاری و اجرای تاسیسات ،لوله کشی آب و گاز در شهرک جدید روستای حسین آباد کالپوش طرح های مخابراتی انجام خواهد شد.

مطالبات مردم در شهرک جدید حسین آباد کالپوش پیگیری می شود

فرماندار میامی هم در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه رفع مشکلات مردم  حسین آباد کالپوش اولویت دارد،  به ایرنا گفت : گلایه هایی از سوی مردم در ساخت شهرک جدید حسین آباد کالپوش وجود دارد که پیگیری این مشکلات توسط مدیران دستگاه های اجرایی ضروری است .

احمد ملایری تصریح کرد: برای جمع‌آوری رواناب های سطح روستای حسین آباد دستور لازم به اداره آب و فاضلاب داده شد.

وی اظهارداشت: زهکشی پایین دست سد کالپوش نیازمند اقدامات تخصصی است که امیدواریم مسئولان آب منطقه ای استان نسبت به رفع مشکلات و دغدغه‌های مردم تلاش کنند.

فرماندار میامی، بر انجام اقدام های  پیشگیرانه توسط مدیران دستگاه های اجرایی تاکید و عنوان کرد : چاره اندیشی قبل از بحران ، مشکلات و هزینه ها را بسیار کاهش می دهد.

وی بر پیگیری مشکلات اهالی روستای حسین آباد کالپوش تاکید کرد و گفت : علاوه بر مسوولان شهرستان میامی ، در سطح استان سمنان نیز تلاش های زیادی برای رفع نیازهای مردم انجام می‌شود. 

بخش کوهستانی کالپوش میامی به مرکزیت روستای رضوان شامل ۱۲ روستا است که دستکم ۲۰ هزار نفر جمعیت دارد و شغل بیشتر مردم این منطقه کشاورزی و دامداری است، این بخش در ۱۲۰ کیلومتری شمال میامی قرار دارد.

شهرستان میامی با حدود ۴۰ هزار نفر جمعیت در شرق استان سمنان قرار دارد و بیش از ۸۰ درصد مردم این شهرستان در روستاها زندگی می کنند.

برچسب‌ها روستائیان بنياد مسكن انقلاب اسلامی میامی گالیکش

منبع: ایرنا

کلیدواژه: روستائیان بنياد مسكن انقلاب اسلامی میامی گالیکش روستائیان بنياد مسكن انقلاب اسلامی میامی گالیکش روستای حسین آباد کالپوش جدید حسین آباد کالپوش شهرک جدید حسین آباد حال انجام انقلاب اسلامی شهرستان میامی میلیارد ریال رانش زمین شهرک جدید اهالی روستا جدید روستا بنیاد مسکن سایت جدید برای ساخت انجام شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۳۸۲۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی آخرین وضعیت تکمیل سامانه فاضلاب روستای ریحان آباد شهرستان ارومیه

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،در این نشست مشاور پروژه توضیحات لازم در خصوص آخرین وضعیت تکمیل سامانه فاضلاب روستای ریحان آباد را ارائه و سپس پیمانکار مجری مسائل و مشکلات اجرایی این پروژه را تشریح و تصمیمات لازم جهت اتمام پروژه در قالب برنامه زمانبندی فشرده جهت ایجاد امکان افتتاح سامانه فاضلاب ریحان آباد در هفته دولت سال جاری اتخاذ شد.   معاون بهره‌برداری و توسعه فاضلاب شرکت آب و فاضلاب آذربایجان غربی در این نشست با بیان اینکه طرح سامانه فاضلاب روستای ریحان آباد یکی از مجموعه طرح‌های مدیریت شده توسط شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور است، اظهار داشت: این طرح با بهره‌گیری از کمک مالی بانک جهانی بوده و قبل از یکپارچه سازی از ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار بود.    احیا جاهدی افزود: پس از یکپارچه سازی، مدیریت اجرای پروژه از سوی شرکت مهندسی به شرکت آب و فاضلاب استان واگذار گردید و هم اکنون دارای ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی است.   وی گفت: عملیات فیزیکی در این طرح شامل ۲۵ کیلومتر شبکه جمع آوری فرعی و اصلی و انتقال فاضلاب و دو واحد ایستگاه پمپاژ به ظرفیت ۱۱ هزار و ۷۵۰ متر مکعب در شبانه روز بوده و پس از اتمام عملیات شرایط برای واگذاری انشعابات فاضلاب فراهم و جمع آوری و دفع بهداشتی حدود ۱۶ هزار نفر از جمعیت منطقه را تحت پوشش قرار خواهد داد.

دیگر خبرها

  • سند دار شدن املاک زمین‌های زراعی روستاهای فیروزکوه در سال جاری
  • روستای حسین آباد شهرستان جم به اینترنت نسل چهارم متصل شد
  • زنگ خطر کمبود «آب» در شاهرود/ اهمیت بیش از پیش حفظ «شاهوار»
  • شورای روستا یک نهاد مردم سالاری است
  • بررسی وضعیت پروژه‌های تامین آب شرب در شهر و روستا‌های شهرستان پیرانشهر
  • قلعه تاریخی روستای تاج آباد کهنه در آستانه تخریب + تصاویر
  • وضعیت عجیب در پایتخت؛ شکل‌گیری محل جدید برای کاسبی مردم! +تصویر
  • ۱۵۵ کشته و زخمی در سیل و رانش زمین در کنیا
  • بررسی آخرین وضعیت تکمیل سامانه فاضلاب روستای ریحان آباد شهرستان ارومیه
  • تیراندازی در دولت آباد برای زمین گیر کردن سارقان