Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-06@18:19:49 GMT

نیازمند ترویج فرهنگ قرآنی در دنیا هستیم

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۳۹۲۱۳

نیازمند ترویج فرهنگ قرآنی در دنیا هستیم

به گزارش خبرنگار مهر، آیت‌الله حبیب الله شعبانی صبح چهارشنبه در جمع طلاب اتحادیه آفریقا (جامعه المصطفی (ص)) اظهار داشت: در فرهنگ قرآن کریم آنچه برای انسان مهم است حرکت در مسیر مستقیم است و لذا انسان خلیفه اللهی است که باید با تمسک به قرآن و عترت انسانیت خودش را حفظ کند.

وی با بیان اینکه انبیا هم برای تعلیم این دو موضوع آمده‌اند، گفت: خداوند در قرآن هم در مورد حضرت یوسف و هم در مورد لقمان عنایات خودش را مطرح می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امام جمعه همدان با اشاره به اینکه لقمان اصالتی آفریقایی داشت، بیان کرد: خداوند به هر دو این بزرگواران حکمت داده بود و تفاوتی بین آن دو قائل نشده بود، چرا که در تعبیر پروردگار، باطن آدمی مهم است.

وی با بیان اینکه امروز نیازمند ترویج فرهنگ قرآنی در دنیا هستیم، ابراز کرد: اتفاقی که در آمریکا رخ داد و انسانی در زیر پای مستکبر توانایی نفس کشیدن را نداشت، علتش این است که در ارتباطات انسانی نیازمند اجرای رفتار درست هستیم.

نماینده ولی فقیه در استان همدان حقوق بشر واقعی را آن چیزی عنوان کرد که در قرآن آمده نه آنچه آمریکا می‌گوید، اظهار داشت: کسی که به معنای واقعی کلمه انسانی و قرآنی تربیت شده باشد کوچک‌ترین حس برتری در او نسبت به دیگران ایجاد نمی‌شود.

وی با تاکید بر لزوم تبلیغ فرهنگ قرآنی در دنیا، گفت: پس از اغتشاشاتی که در کشور ما رخ می‌دهد تنها دولت‌های مستکبر اقدام به حمایت می‌کنند در حالی که پس از اتفاقی که در آمریکا رخ داد بسیاری از مردم دنیا اعلام حمایت کردند و این یعنی نقطه اشتراکی که در دنیا وجود دارد و آن انسانیت است.

آیت الله شعبانی با بیان اینکه انقلاب اسلامی حرف‌های تازه‌ای برای بشر امروز دارد، گفت: بشری که از دین و معنویت جدا شده و سرگردان در تاریکی‌ها است احساس نیاز فراوانی به مسائل معنوی و قرآنی دارد و این وظیفه ما است که این تعالیم را به گوش جهانیان برسانیم.

وی با تقدیر از فعالیت‌های طلاب جامعه المصطفی (ص)، ابراز کرد: این روحیه که شما از کشور خود برای کسب علوم دینی و با تحمل تمام سختی‌ها به ایران آمده‌اید قابل تقدیر است.

امام جمعه همدان ادامه داد: در کنار تمام زحمات صورت گرفته شاید با ضعف‌هایی هم روبرو باشیم اما نباید فراموش کنیم که امام (ره) به همه ما خود اتکایی را یاد داد.

وی با بیان اینکه راه سعادت بسته نیست، ابراز کرد: شیخ زکزاکی و سید حسین نصرالله نیز با همین شرایط تربیت شده‌اند و توانستند با ایستادن روی پای خود ثابت کنند که راه بسته نیست و می‌توان ده‌ها شیخ زکزاکی و سید حسن نصرالله تربیت شود.

نماینده ولی فقیه در استان همدان با تشریح لزوم کادر سازی در جامعه المصطفی (ص)، گفت: در اینجا باید نیروهای توانمند تربیت شود و به یاد داشت که بسیاری از بزرگان علیرغم محدودیت‌ها اما با متأثر شدن از امام خمینی (ره) ثابت کردند که مشکلات و کمبودها دلیلی برای شکست نیست.

در ادامه یکی از طلاب اهل نیجریه حضور در جامعه المصطفی (ص) و کسب علم را از برکات امام خمینی (ره) عنوان کرد و گفت: امام دارای صفات بسیاری بودند که الگوی کاملی برای ما است و لذا باید گفت اگر امام نبود هیچکدام از ما اینجا نبودیم.
وی با بیان اینکه محبت حضرت امام در دل‌های بسیاری از مردم آزادی خواه عالم وجود دارد، ابراز کرد: ما قبل از آنکه به ایران بیاییم فکر می‌کردیم به جز امام آیت‌الله دیگری در ایران وجود ندارد و تنها عکس ایشان را با خود به همراه داشتیم و به دنبال پاسخ به این سوال که امام چه خصوصیاتی داشته که مردم اینگونه مجذوب ایشان شده‌اند به جامعه المصطفی (ص) آمده‌ایم.
این طلبه نیجریه‌ای با اشاره به اینکه شیخ زکزاکی از شاگردان امام بود و همچون امام دارای دو نشانه اصلی اخلاص و ایمان بود، گفت: ما در نیجریه مظلوم هستیم، اما ضعیف نیستم.
وی ادامه داد: در ۲۰ سال گذشته ما نمی‌توانستیم با این لباس در خیابان‌های کشور خودمان راه برویم اما امروز به راحتی در پایتخت نیجریه زندگی می‌کنیم و این لباس تشیع را در نیجریه مستقر کرده است.
این طلبه جامعه المصطفی (ص)، امام خمینی را الگویی برای تمامی کشورهای افریقایی دانست و ابراز کرد: نه تنها در کشورهای مسلمان که در بسیاری از کشورهایی که در مبارزه با ظالمان هستند این تفکر و اندیشه رواج پیدا کرده است و لذا باید قدردان این نعمت باشیم.
یکی دیگر از طلاب نیجریه‌ای حاضر در جلسه ضمن خوشحالی از دیدار با آیت‌الله شعبانی به عنوان نماینده رهبر معظم انقلاب در استان همدان، بیان کرد: مکتب تشیع ۱۲ امامی و ولایت فقیه در اکثر کشورهای آفریقایی حاکم است و آن هم به برکت مکتب امام خمینی است که توانسته شاگردان زیادی در این کشورها تربیت کند.
وی با بیان اینکه نیاز به کار بیشتر در حوزه فکری داریم، عنوان کرد: امروز باید بر روی استراتژی حضور تشیع در آفریقا به صورت جدی کار کنیم و به صورت عملیاتی این حضور را جدی بشماریم.
این طلبه خواستار توجه به مسئله بومی سازی شد و گفت: نهادهای زیادی در حال فعالیت در این زمینه هستند اما اگر می‌خواهیم به موفقیت دست پیدا کنیم باید به جای سنتی کار کردن به سمت بومی سازی واقعی در افریقا حرکت کنیم.

سپس طلبه دیگری که امام خمینی را به عنوان الگو خود انتخاب کرده بود، گفت: این فرمایشات امام (ره) که کشورهای اسلامی باید مستقل و خود اتکا باشند سبب شده است که بسیاری از مردم آفریقا مشتاق شنیدن حرف‌های امام بشنود.
وی ادامه داد: حضور در ایران و جامعه المصطفی (ص) فرصت خوبی برای طلاب است که می‌توانند با فرهنگ و افکار امام خمینی آشنا شوند.
این طلبه نیجریه‌ای با بیان اینکه انقلاب اسلامی زمینه ساز ظهور امام زمان (عج) است، ابراز کرد: علاوه بر حضور طلاب در جامعه المصطفی (ص) نیازمند فعالیت‌های دیگر در ابعاد مختلف هستیم که به عنوان مثال می‌توان به استفاده از فضای مجازی اشاره کرد.
وی تصریح کرد: ایران با وجود آنکه تحریم است اما به موفقیت‌های خوبی دست پیدا کرده است و بنابراین می‌توان الگوی رفتاری ایران را برای کسانی که علاقه‌مند به ارتباط با ایران هستند تبلیغ کرد و این بهترین زمان برای آن است که ثابت کنیم طلاب خارجی مقیم ایران مصرف کننده صرف نیستند.

یکی دیگر از طلاب نیجریه‌ای، با تاکید بر لزوم برنامه ریزی جامعه المصطفی برای آینده طلابی که مشغول تحصیل هستند، ابراز کرد: جامعه المصطفی باید نسبت به راهنمایی و هدایت طلاب برای ادامه راه برنامه ریزی ویژه‌ای داشته باشد.
وی با بیان اینکه اگر می‌خواهیم به نتیجه مطلوب برسیم باید به بین مردم برویم، عنوان کرد: با سخنرانی به تنهایی، نمی‌توان انتظار موفقیت داشت و این یک واقعیت است.

کد خبر 4945987

منبع: مهر

کلیدواژه: طلاب امام جمعه همدان ویروس کرونا شیراز بوشهر شهرکرد شیوع کرونا قزوین ایلام آتش سوزی گرگان سالروز ارتحال امام خمینی آتش سوزی جنگل ها امام خمینی ره بیرجند یاسوج جامعه المصطفی امام خمینی فرهنگ قرآن نیجریه ای آیت الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۳۹۲۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حوزه علمیه مدیون امام جعفر صادق (ع) است

مراسم عزاداری شهادت صادق آل محمد (ص) امروز در سراسر کشور برگزار می‌شود و شب گذشته هم، در استان‌های کشور مراسم عزاداری برگزار شد.

یکی از مراسم‌هایی که قرار است امروز برگزار شود در میدان امام حسین علیه السلام تهران است.

حجت‌الاسلام والمسلمین فرهاد دهقانی، مسئول برگزاری اجتماع طلاب و روحانیون استان تهران در برنامه «سلام خبرنگار» درمورد این اجتماع و عزاداری‌هایی که قرار است امروز در تهران برگزار شود، اظهار کرد: مراسمی در میدان امام حسین (ع) برگزار می‌شود چراکه به مدت پنج سال است اجتماع روحانیون را داریم. ان شاءالله، امسال این مراسم با حضور طلاب و مردم پایتخت‌نشین با شکوه‌تر برگزار خواهد شد و آنها در این مراسم حضور خواهند داشت.

مسئول برگزاری اجتماع طلاب و روحانیون استان تهران مطرح کرد: چینش برنامه‌هایی که امسال در میدان امام حسین (ع) داریم به این شکل است که موکب‌هایی در سطح میدان امام حسین علیه‌السلام برقرار است و از مهمانان عزیز و عزاداران پذیرایی خواهیم داشت و علاوه بر این، بخش کلیپ و سخنرانی مدیریت حوزه‌های علمیه استان تهران و مسئول مسجد و حوزه علمیه امام حسین (ع) را داریم و هر سال، از مداحان مختلفی برای اقامه عزا استفاده می‌شود که امسال نیز، از بزرگوارانی مثل حاج حسین هوشیار و حاج مجید شعبانی و حاج روح الله بهمنی بهره می‌بریم. ان شاءالله، عموم مردم و طلاب از این برنامه فیض کامل را ببرند.

این مراسم از ساعت ۱۷ بعد از ظهر امروز، شنبه ۱۵ اردیبهشت برگزار خواهد شد و با نماز مغرب و عشاء به اتمام خواهد رسید. 

او درمورد احیای حوزه در نگاه امام جعفر صادق علیه السلام گفت: احیای حوزه علمیه توسط امام جعفر صادق (ع) صورت گرفته به این دلیل است که تأسیس حوزه علمیه با اولْ پیامبر بود و تکمیل آن توسط نبی مکرم اسلام صل الله علیه و آله وسلم، حضرت محمد مصطفی (ص) صورت گرفت و بعد از پیامبر اکرم (ص) که نیاز به احیای حوزه علمیه وجود داشت ائمه اطهار (ع) به فراخور زمان و شرایطی که داشتند این کار را انجام دادند و در زمان امام جعفر صادق علیه السلام با توجه به شرایطی که وجود داشت به تربیت شاگردانی مثل ابوحمزه ثمالی، محمد مسلم و... پرداختند که اگر فقهای ما بخواهند فتوایی دهند و حکم شرعی صادر کنند وقتی برای این دو شاگرد امام جعفر صادق علیهم باشد موردتأیید است.

حجت‌الاسلام والمسلمین فرهاد دهقانی ادامه داد: امام جعفر صادق علیه السلام احیای حوزه علمیه را داشتند و کسانی که به شرف مذهب جعفری مشرف می‌شوند به این دلیل است که احیاء‌گر آن امام صادق علیه‌السلام بوده‌اند و به همین دلیل، خودشان را مدیون حضرت علیه‌السلام می‌دانند. این در حالی است که دشمنان در همه ادوار تلاش کردند حوزه علمیه را بر اساس شایعه‌ها و حوادث مختلف تخریب کنند و در این دوران نیز، این مسائل وجود دارد و اگرچه در زمان امام جعفر صادق علیه السلام فضا مهیا‌تر بود. اما امام جعفر صادق (ع) احیای حوزه علمیه را به نحو احسن انجام دادند. به همین دلیل، حوزه علمیه خودش را مدیون امام جعفر صادق (ع) می‌داند و قواعد و اصول و نکات و روایاتی که از طریق شاگردان امام جعفر صادق (ع) به دست ما رسیده است. 

مسئول برگزاری اجتماع طلاب و روحانیون استان تهران عنوان کرد: یکی از توصیه‌های خاصی که امام جعفر صادق (ع) در فرمایشات خود داشته‌اند و برای همه انبیاء است و اگر همه طلاب و آحاد مردم به این بُعد توجه کنند خیلی از مشکلات اجتماعی، فرهنگی و خانوادگی ما حل خواهد شد و آن هم، بُعد عقل است. 

امام جعفر صادق (ع) فرمودند: «اکمل الناس عقلا أحسنهم خلقا» «عاقل‌ترین مردم خوش‌خلق‌ترین آنهاست.» 

او افزود: در روایت دیگری است که محمد بن سلیمان دیلمی از پدرشان نقل می‌کنند: پدرم خدمت امام جعفر صادق علیه السلام رسید و عرض کرد: فلانی در عبادتش، فضلش، نماز شب و درس حوزه علمیه خواندنش، دین داریش و... فلان درجات را رعایت می‌کند و بسیار هم، اهل رعایت کردن است.

امام جعفر صادق علیه السلام پرسیدند: عقلش چطور است؟ 

دلیل این بیانات امام جعفر صادق علیه السلام به این خاطر بود که یکی از درجه‌های عقل، خودش را در حُسن خلق نشان می‌دهد.

محمد سلیمان دیلمی گفت: از عقلشان خبر ندارم. 

امام جعفر صادق (ع) فرمودند: ثواب و پاداش عملی که 

خداوند متعال برای عبادات می‌خواهند بدهند به اندازه عقول است.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترت

دیگر خبرها

  • صنعت چاپ در آینده نیازمند تغییر ریل است
  • ترویج فرهنگ دینی و اسلامی بهترین خدمت به جامعه است
  • تعامل دستگاه‌ها لازمه تبیین و ترویج فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر است
  • ۶۰ عنوان برنامه دهه کرامت در اردبیل برگزار می‌شود
  • جامعه ما با شبیخون فرهنگی دشمن روبروست/پاسدار و نگهبان مساجد، علما و طلاب هستند
  • رقابت شهرهای استان کرمان برای عنوان پایتخت کتاب ایران
  • ترویج فرهنگ ایثار و شهادت نیاز امروز جامعه است
  • دشمن با ترویج بی حجابی قصد ضربه زدن به اسلام را دارد
  • امام جعفر صادق(ع) ترویج‌دهنده فرهنگ اصیل شیعه بودند
  • حوزه علمیه مدیون امام جعفر صادق (ع) است