Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- نماینده مجلس نهم با بیان اینکه حوادث اخیر آمریکا به اعتبار این کشور مدعی رهبری جهان لطمه وارد کرده است، گفت: نوعی وارونگی هژمونیک در حال وقوع است یعنی خود آمریکا که منادی این نهادها و هنجارهای بین‌المللی حقوق بشری بود، اتفاقات بزرگی در درون خودش در حال حادث شدن است. تاریخ انتشار: 10:14 - 21 خرداد 1399 - کد خبر: ۶۲۷۷۹۳ نوذر شفیعی در گفت‌وگو با میزان، با اشاره به نقض حقوق بشر سیستماتیک در آمریکا بیان داشت: آمریکا بعد از جنگ جهانی دوم، به‌جای انگلیس به عنوان قدرتی مسلط؛ اداره امور جهان را به دست گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
وی ادامه داد: کار قدرت مسلط یا هژمون این است که خیر عمومی دیگر کشورها را تأمین کند. به‌همین دلیل آمریکا نهاد‌های مختلفی مثل سازمان ملل و نهاد‌های وابسته به آن، از جمله سازمان تجارت جهانی، نهاد‌ها و هنجار‌های عریض و طویلی را برای اداره امور جهان به وجود آورد.
کارشناس مسائل بین الملل بیان داشت: آمریکا همزمان با ایجاد این نهاد‌ها و رژیم‌های حقوقی از قدرت نظامی هم برای اداره امور جهان استفاده کرد که همه این‌ها را ثبات هژمونیک می‌نامیم.   شفیعی تأکید کرد: در حوزه حقوق بشر نیز آمریکا در تدوین اعلامیه حقوق بشر، شکل گیری و تدوین کنوانسیون‌های حقوق مدنی و سیاسی، همچنین حقوق مدنی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی و نیز کنوانسیون‌های منع تبعیض نژادی به‌عنوان چهار مورد از بنیاد‌های حقوق بشر در جهان نقش برجسته‌ای داشت.
وی گفت: هدف آمریکا این بود که این نهاد‌ها در چارچوب ارزش‌های لیبرال دموکراسی عمل کنند و دیگر کشور‌ها را تشویق کنند که به این مسیر بپیوندند؛ برای این کار هم هزینه‌های زیادی توسط آمریکا و کشور‌های در معرض مداخله، پرداخت شد.   کارشناس مسائل بین الملل تأکید کرد: این روند از سال ۱۹۴۵ آغاز و تاکنون ادامه یافته است و حال این‌طور تصور می‌شود که نوعی وارونگی هژمونیک در حال وقوع است یعنی خود آمریکا که منادی این نهاد‌ها و هنجار‌های بین المللی حقوق بشری بود، اتفاقات بزرگی در درون خودش در حال حادث شدن است. بیشتر بخوانید: پرونده سیاه حقوق بشر آمریکا؛ از تبعیض نژادی سیستماتیک تا ایجاد زندان‌های غیر انسانی نماینده مجلس نهم بیان داشت: متأسفانه تضییع حقوق سیاه‌پوستان آمریکا و متأثر از آن نقض حقوق بشر رنگین پوستان در طول تاریخ به شکل‌های مختلفی وجود داشته است؛ چنانچه اخیراً قتل یک شهروند سیاه‌پوست توسط پلیس آمریکا رخ داد و یا جلوگیری از ورود مهاجران توسط شخص رییس جمهور آمریکا صورت می‌گیرد. خیلی جالب است که نه حادثه اخیر و نه واقعه‌ای که یکی دو - سال پیش توسط نژادپرستان آمریکایی رخ داد و مردم را با خودرو زیر کردند، توسط ترامپ محکوم نشد.
شفیعی گفت: امروزه آمریکا در معرض توجه افکار عمومی جهانی قرار گرفته است چراکه آنها اتفاقات اخیر در آمریکا را با معیارهای حقوق بشری،می‌سنجند و می‌بینند حرف و عمل آمریکایی‌ها تا چه‌حد،با هم متفاوت است.
کارشناس مسائل بین الملل با تأکید بر اینکه کشوری که هنجار‌های بین المللی خود ساخته را رعایت نمی‌کند، شایستگی رهبری جهان را ندارد، عنوان کرد: حوادث اخیر در آمریکا؛ به اعتبارات استراتژیک این کشور به‌عنوان مدعی رهبری جهان لطمه وارد کرده است. 
وی گفت: قبل از این حوادث هم عدم موفقیت دولت آمریکا در مواجهه با کرونا و قبل‌تر هم خروج این کشور از توافقنامه‌های مهم بین‌المللی از آمریکا، یک تصویر متزلزل نشان می‌دهد و فرصت‌ مغتنمی برای کشور‌هایی مانند چین برای خودنمایی بیشتر فراهم می‌کند.
شفیعی با بیان اینکه همه این اتفاقات باعث تغییر و یا انتقال قدرت در سطح نظام بین الملل می‌شود، افزود: چین در ارتباط با بحث کرونا تجربیات و توانمندی‌های تکنولوژیک خود را با دیگر کشورها به اشتراک گذاشته است، آن‌ها همچنین بر رعایت هنجار‌های بین‌المللی تأکید دارند و دنبال کسب پیروان جهت تاثیرگذاری بیشتر بر نظم بین المللی هستند؛ لذا گویی روند جابجایی قدرت در حال اتفاق افتادن است منتهی به‌زمانی ۳۰ تا ۴۰ ساله نیاز دارد.    انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: نوذر شفیعی آمریکا حقوق بشر بین المللی حقوق بشر نهاد ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۳۹۷۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیت الله نورمفیدی: اعتراضات دانشجویان آمریکا و اروپا نشانه شکاف عمیق درون کشور‌های غربی است

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز گلستان آیت‌الله سید کاظم نورمفیدی امروز در خطبه‌های نماز جمعه گرگان با بیان اینکه تظاهرات دانشجویان و برخوردهای پلیس با آنان بر شعارهای مدعیان آزادی و حقوق بشر خط بطلان کشید افزود : ما به این دانشجویان معترض آفرین می‌گوییم و از آنان حمایت می‌کنیم.
وی تاکید کرد: این اعتراضات در واقع نشانه وجود شکاف عمیق درون کشورهای غربی است.

امام جمعه گرگان گفت: شعار دروغین «زن، زندگی، آزادی»، بازی شعار و بازی استعماری بیش نیست و مسایل و مطالبی با این موضوع در واقع با هدف نابود کردن جامعه مطرح می‌شود.
آیت‌الله نورمفیدی همچنین با اشاره به فرا رسیدن ایام شهادت امام جعفر صادق (ع) گفت: کار امام صادق (ع) در تاسیس مکتب و تربیت شاگردان در ابعاد مختلف کمتر از کار امام حسین (ع) در قیام عاشورا نبود و آن امام در واقع مکتب و پرچم علوی را حفظ کرد.
 

 

دیگر خبرها

  • ببینید | رانندگی با تنها فراری پلاک ملی ایران چه حسی دارد؟
  • انصاری: استکبار قادر به پوشاندن جنایت صهیونیست‌ها نیست
  • بزرگترین فرودگاه بین المللی دنیا در اینجا ساخته می شود / ۵ باند فرودگاهی برای جابجایی ۲۶۰ میلیون مسافر
  • اتفاقات دانشگاه‌های آمریکا نشانه بیداری جهانی است
  • اعتراضات دانشجویان آمریکا و اروپا نشانه شکاف عمیق درون کشور‌های غربی است
  • آیت الله نورمفیدی: اعتراضات دانشجویان آمریکا و اروپا نشانه شکاف عمیق درون کشور‌های غربی است
  • انقلاب اسلامی ایران در حال انتشار در جهان است
  • آمریکا در پشت نقاب حقوق بشر پنهان شده است
  • تظاهرات در دانشگاه‌های آمریکا به چه معناست؟
  • تشکیل کارگروه مشترک پلیس و شهرداری، برای رفع نواقص نقاط پرتصادف تهران