Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@05:01:49 GMT

دزفول شهر جهانی کپوبافی می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۴۰۲۴۶

دزفول شهر جهانی کپوبافی می‌شود

ایسنا/خوزستان مدیرکل میراث فرهنگی خوزستان از تلاش برای ثبت دزفول به عنوان شهر جهانی صنایع دستی در حوزه کپوبافی خبر داد و گفت: در حال حاضر برنامه‌ریزی‌های این کار انجام شده و با به‌کارگیری مشاور وارد اقدامات اجرایی آن شده‌ایم.

سیدحکمت‌الله موسوی در آئین تجلیل از هنرمندان پیشکسوت و دارای نشان ملی صنایع دستی استان که روز گذشته، ۲۰ خرداد در محل سالن جلسات اداره‌کل میراث فرهنگی خوزستان برگزار شد با اشاره به این‌که در یکی دو سال گذشته حوزه گردشگری و به تبع آن حوزه صنایع دستی گرفتار یک سری بلایای طبیعی و غیرطبیعی شد، افزود: در سال ۹۸ پیک سفر در استان خوزستان که ایام نوروز بود را به دلیل وقوع سیل از دست دادیم و این در حالی بود که پایان سال نیز که می‌توانستیم به پیشواز گردشگران برویم، این‌ بار کل دنیا و ایران درگیر ویروس کرونا شد که این معضل همچنان نیز ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: ورود گردشگران و مهمانان به استان باعث درآمدزایی و تولید ثروت می‌شود و در کنار این موضوع حوزه صنایع دستی بیشترین نفع را با فروش تولیدات صنایع دستی خواهد برد که این مهم را متاسفانه پارسال به دلایلی که گفته شد از دست دادیم.

مدیرکل میراث فرهنگی خوزستان با بیان این‌که استان ما دارای ویژگی‌هایی است که باعث می‌شود حوزه صنایع دستی در آن به پویایی و بالندگی برسد، گفت: خوزستان استانی با تنوع اقوام، فرهنگ، پوشش و رویداد است که باعث می‌شود نگاه‌ها به تولیدات نیز متفاوت شود.

وی افزود: صنایع دستی هنری است که توسعه فرهنگی را نیز به همراه خود به بار می‌آورد؛ یک تولید صنعتی معمولی ممکن است حاکی از نوع نگرش تولیدکننده یا جامعه تولیدکننده نباشد ولی در صنایع دستی عکس این قضیه صادق است.

به گزارش ایسنا و براساس اعلام اداره کل میراث فرهنگی خوزستان، موسوی با تأکید بر این‌که مجموعه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در کنار هم باید جایگاه خود را ارتقاء دهند، تصریح کرد: در سال گذشته با تلاش‌هایی که شد برای اولین بار استان خوزستان موفق شد چهار شهر را در حوزه صنایع دستی به ثبت ملی برساند که در این میان اهواز و دزفول به صورت قطعی به عنوان شهر ملی به ترتیب در حوزه‌های مینای صبی و کپوبافی به ثبت رسیدند و شهر شوشتر و هویزه نیز به صورت مشروط به ترتیب به عنوان شهر ملی احرامی‌بافی و بوریابافی انتخاب شدند که در نوع خود باتوجه به این‌که در کل کشور تنها هفت شهر به عنوان شهرملی شناخته شدند، اتفاق بزرگی برای استان محسوب می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی خوزستان در ادامه اظهار کرد: سال گذشته ۱۷ نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی توسط هنرمندان صنایع دستی خوزستان دریافت شد که برگ زرینی برای استان در این حوزه محسوب می‌شود.

وی افزود: بنا داریم چند رشته صنایع دستی منسوخ‌شده در استان را احیاء کنیم که در این راستا مشاوری را به کار گرفته‌ایم تا بررسی‌های لازم را انجام دهد و در نهایت بتوانیم این رشته‌ها را باززنده‌سازی و احیاء کنیم و امیدواریم که در نهایت همه این تلاش‌ها به هدف کلی که همانا تأمین معیشت خانواده‌های حوزه صنایع دستی است منجر شود.

موسوی عنوان کرد: در خوزستان صنعتگرانی بودند که با برندسازی و صادرات، در این حوزه موفق شدند و توانستند در سطح ملی، استانی و فراملی نامی برای خود دست و پا کنند که این حاکی از این است که استان ما مستعد فعالیت در حوزه صنایع دستی است؛ بنابراین باید از افراد علاقه‌مند به ویژه در بُعد خانواده‌ها دعوت کرد تا وارد این حوزه و صنعت شوند.

وی با اشاره به آخرین وضعیت افتتاح بازارچه صنایع دستی اهواز نیز گفت: سال گذشته بازارچه صنایع دستی اهواز را آماده افتتاح کردیم که وضعیت کرونا باعث شده تا نتوانیم همچنان افتتاح رسمی برای آن داشته باشیم. همچنین یک موزه صنایع دستی را در فرودگاه بین‌المللی اهواز ایجاد کرده‌ایم و صنعتگرانی که تولیدات صنایع دستی مرغوب و قابل نمایش در سطح موزه‌ای را داشته باشند می‌توانند آثار خود را در این مکان معرفی کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی خوزستان افزود: آثار هنرمندانی که آثارشان در موزه فرودگاه به نمایش درمی‌آید، برچسب‌گذاری می‌شود و شماره‌ تماس تولیدکنندگان آثار نیز در کنار آن‌ها تعبیه خواهد شد تا مسافران و گردشگرانی که وارد فرودگاه می‌شوند، پس از مشاهده آثار در محل مشخص، در صورت تمایل تلفن سفارش را به منظور سفارش محصول برداشت کنند.

وی با اشاره به راه‌اندازی ویدیووال (تلویزیون دیواری) در فرودگاه اهواز اضافه کرد: صنعتگران در صورت تمایل می‌توانند با ساخت ویدیوهایی از آثار خود، این آثار را از طریق این ویدیووال در فرودگاه به نمایش بگذارند.

موسوی خطاب به صنعتگران حاضر در نشست تأکید کرد: انتظار می‌رود که در این شرایط آمادگی خود را حفظ کنید چراکه وضعیت پساکرونا قطعاً وضعیت مطلوبی برای توسعه گردشگری و به تبع آن ترویج صنایع دستی خواهد بود؛ تولیدات شما این قابلیت را دارا هستند تا در درون کشور و برون کشور ارائه شوند چراکه ما استان مرزی هستیم که به دلیل همجواری با کشورهای عربی حوزه خلیج‌فارس که علاقه‌مند به تولیدات ما هستند، شرایط صادرات مطلوبی دارد.

وی یادآور شد: در تلاش هستیم تا دو بازارچه صنایع دستی را در مرزهای شلمچه و چذابه احداث کنیم که در صورت عملی شدن، شرایط بسیار خوبی برای صادرات تولیدات صنعتگران استان ایجاد خواهد شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری صنایع دستی میراث فرهنگی خوزستان دزفول مدیرکل میراث فرهنگی خوزستان کل میراث فرهنگی خوزستان حوزه صنایع دستی عنوان شهر سال گذشته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۴۰۲۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسیدگی به بحث فرونشست از برنامه‌های اصلی وزارت میراث فرهنگی است

مدیرکل حفظ و احیاء بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: رسیدگی به بحث فرونشست‌ها در آثار و ابنیه تاریخی از برنامه‌های اصلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از میراث آریا، فاطمه داوری در سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین اظهار کرد: شرایط آثار و ابنیه تاریخی در دوره معاصر با توجه به تغییرات اقلیمی نسبت به دوره‌های تاریخی گذشته دچار بحران‌های گوناگونی شده، اما در راستای وظیفه ذاتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین یکی از برنامه‌هایی است که وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در سال ۱۴۰۳ برای رسیدگی به موضوع فرونشست‌ها برگزار کرده است.

وی افزود: سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین با بررسی بنای آرامگاه شیخ علاءالدوله سمنانی به‌عنوان نمونه مطالعه در استان سمنان، پروژه‌ای است که با همکاری میان معاونت میراث فرهنگی وزارت و اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان، پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان، دانشگاه اصفهان، مؤسسه بین‌المللی ایسکارسا است که آخرین نتایج و دستاوردهای متخصصان داخلی و خارجی در زمینه فرونشست در ابنیه تاریخی عرضه می‌شود.

مدیرکل حفظ و احیا بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: این سمینار نشان داد تغییرات اقلیمی و بحران‌های طبیعی فرونشست‌ها ما را با موضوعی تخریب‌کننده‌ای مواجه کرده بنابراین عزمی راسخ، جدی لازم است تا از بناها با افزایش تاب‌آوری و استحکام‌بخشی، در برابر تهدیدهای طبیعی محافظت کنیم.

داوری عنوان کرد: بررسی بنای آرامگاه شیخ علاءالدوله سمنانی به‌عنوان نمونه مطالعه در استان سمنان یک نمونه و الگو فرایندی است که استاندارد نحوه مواجه با یک اثر تاریخی را با فرونشست در مطالعه و شناخت شناسایی کرد و اطلاعاتی جدید و به روز را در این حوزه اعلام کرده است.

وی خاطرنشان کرد: امیدواریم تا این الگو را کامل کنیم تا بتوانیم از آن به‌عنوان یک الگو اجرایی حفاظت و مرمت اثر به سایر آثار و ابنیه تاریخی تعمیم دهیم.

کد خبر 747823

دیگر خبرها

  • گردشگری و صنایع دستی،‌ مردمی‌ترین نوع اقتصاد است
  • تکمیل زیرساخت‌های محافظت از غار باستانی زل هستیجان
  • رسیدگی به بحث فرونشست از برنامه‌های اصلی وزارت میراث فرهنگی است
  • ضرورت گره گشایی از مسایل محلات و تربیت نیروی انسانی تراز انقلاب
  • هویت ملی در هر حوزه‌ای ثبت جهانی شود
  • تقدیر وزیر میراث فرهنگی از سریال «نون خ»
  • ضرغامی: موزه ملی فرقی با موزه لوور ندارد
  • تشکر از صداوسیما برای سریال «نون‌خ» / موزه ملی فرقی با موزه لوور ندارد
  • ثبت ۴۱ میراث در فهرست آثار ملی البرز
  • تحول در گردشگری اشتهارد با پیشبرد پروژه‌های این حوزه در شهرستان