Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به مشکلات کنونی در بازار مسکن علی‌رغم وجود واحدهای مسکونی خالی بسیار در کشور عنوان کرد: با توجه به طرح ملی مسکن معتقدیم که اخذ مالیات از خانه‌های خالی یک تاثیر بسیار سریع‌الوقوع و مهمی بر وضعیت بازار اعمال می‌کند.

به گزارش ایسنا، محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی در جلسه علنی امروز (چهارشنبه) مجلس شورای اسلامی ضمن تشریح عملکرد چندین ساله وزارتخانه متبوع خود گفت: این وزارتخانه با توجه به وضعیتی که دارد از ۱۳ سازمان و شرکت تشکیل شده که این سازمان‌ها و شرکت‌ها آن نقش حاکمیتی و وظایف قانونی وزارتخانه را برعهده دارند که مدیران عامل این شرکت‌ها و معاونین ذیربط در این جلسه حاضر هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی درباره رشد و توسعه زیرساخت‌های حمل و نقل کشور بیان کرد: طول آزادراه‌های کشور به ۲۴۷۰ کیلومتر رسیده که در بدو پیروزی انقلاب ۷۶ کیلومتر بود. طول بزرگراه‌ها به ۱۸ هزار و ۴۸۵ کیلومتر رسیده که در بدو پیروزی انقلاب ۳۵ کیلومتر بود. طول راه‌های اصلی به ۲۶ هزار و ۲۰۱ کیلومتر رسیده است و با برنامه‌ریزی‌ها و اقدامات گسترده‌ای که در کشور در حال انجام است به امید خدا تا قبل از پایان دولت حدود ۵۰۰ کیلومتر به آزادراه‌ها و ۸۰۰ کیلومتر به بزرگراه‌ها اضافه خواهد شد.

وزیر راه و شهرسازی در این باره ادامه داد: در مورد وضعیت راه‌های روستایی آسفالت شده باید بگویم در بدو انقلاب این راه‌های آسفالت ۳۰۰۰ کیلومتر بود که در این باره به رقم ۱۱۱ هزار کیلومتر رسیده‌ایم که در همین باره با رعایت اصل عدالت منطقه‌ای ۳۵۰۰ کیلومتر دیگر اضافه خواهد شد. میزان بارگیری در کشور سال گذشته توسط ناوگان حمل و نقل کشور ۴۶۵ میلیون تن بوده که روند رو به رشدی داشته است. در اوایل انقلاب خطوط راه‌آهن کشور ۴۵۰۰ کیلومتر بوده که اکنون به ۱۴ هزار و ۷۰۰ کیلومتر خطوط ریلی دست پیدا کردیم که این حوزه نیز در حال توسعه است.

اسلامی عنوان کرد که افزایش سهم انتقال بار از جاده به ریل که جزو سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری بود با ایجاد خط دو ریلی و گسترش خطوط ریلی و انتقال خطوط ریلی به مراکز با فعالیت‌ گسترده مورد توجه قرار گرفته است. یکی دیگر از موضوعات استفاده از خطوط ریلی در بخش صادرات و واردات در بنادر کشور است که مدت‌ها متوقف شده بود که مجددا این بارگیری را در بنادر به قطار در سال ۱۳۹۹ تجربه کردیم. کل باری که با قطار اوایل انقلاب جابه‌جا می‌شد هفت میلیون تن بود که اکنون به ۴۷ میلیون تن دست پیدا کردیم.

وی با بیان این موضوع که با وجود فشار تحریم‌ها در بحث نوسازی ناوگان حمل و نقل کشور اقدامات موثری انجام شده، بیان کرد: با توجه به عرصه ملی و ایجاد فرصت برای شرکت‌های دانش‌بنیان نگهداری از ناوگان موجود گسترش داشته تا بتوانیم حداقل ۱۴۰ فروند هواپیمای مسافربری را فعال نگه داریم و ۳۰ میلیون مسافر را جابه‌جا کنیم. در سال «جهش تولید» دو اقدام مهم در این مباحث داریم که ان‌شاءالله بتوانیم از تبصره ۱۸ استفاده کنیم و آن هم نوسازی ناوگان درباره ۵۳ هزار کامیون است که بالای ۴۰ سال عمر دارند. از سال ۱۳۷۸ تا امروز ۲۰ هزار کامیون نوسازی شده در برنامه سه ساله تلاش داریم که نوسازی ناوگان کامیونی ۵۳ هزار عددی را انجام دهیم که به حمایت‌های نمایندگان عزیز در این باره نیاز داریم.

وزیر راه و شهرسازی در باب اقدامات وزارتخانه خود در حوزه مسکن بیان کرد: بازار مسکن همواره در ارتباط با شرایط اقتصادی نوسانات، بازارهای موازی دچار التهاب بود که این روزها، اوج روزهای التهابی خود را می‌گذراند. تغییرات نرخ ارز و تورم و شرایط التهابی بازار موازی این عرصه را دچار بحران کرده است که با طراحی طرح ملی مسکن و اقدام در این حوزه سال ۱۳۹۹ و ۱۳۹۸ را به نهضت خانه‌سازی اختصاص دادیم که یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر فرصت داشتند در این باره ثبت نام کنند که ۸۰۰ هزار نفر واجد شرایط را اکنون در دستور کار داریم. از ماه‌های آینده نیز تحویل خانه در این باره آغاز خواهد شد. روند صدور پروانه نیز برای مردم روند باثباتی بوده با توجه به نرخ ازدواج و با توجه به دهک‌های جامعه که ما نسبت به آنها تکلیف تامین مسکن داریم ۴۰۰ هزار واحد را در سال هدف‌گذاری کردیم.

وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: البته درباره مسکن در مباحثی همچون سیاست‌های شهرسازی مشکل داشتیم در این باره کوچک نگه داشتن حریم شهرها را اصلاح کردیم و با تراکم‌ها تا جایی که اجازه می‌داد روان‌تر برخورد کردیم.

ادامه دارد...

منبع: ایسنا

کلیدواژه: وزير راه و شهرسازي مجلس یازدهم وزیر راه و شهرسازی کیلومتر رسیده خطوط ریلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۴۰۴۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت بازار ملک در تهران / دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!

به گزارش صدای ایران از ایسنا، فروردین امسال توقع مدنظر دلالان از بازار مسکن شهر تهران برآورده نشد. آن‌طور که واسطه‌های ملکی می‌گویند گروهی از متقاضیان سرمایه‌گذاری در بازار ملک که به شکل سنتی از نیمه دوم فروردین فعالیت خود را به منظور ارزیابی وضعیت این بازار آغاز می‌کنند با این برآورد که بازار مسکن در سال جاری ظرفیت رشد چندانی در مقایسه با بازار‌های رقیب ندارد از خرید ملک منصرف شدند.

در حال حاضر تقاضای سرمایه‌گذاری در بازار مسکن کاهش محسوسی در مقایسه با سال‌های گذشته دارد. با این حال به گفته مشاوران املاک، عده‌ای از بخر و بفروش‌ها فایل‌های زیر قیمت را در مناطق شمالی تهران خریداری و با سود بیش از نرخ تورم، آپارتمان مدنظر را فایل می‌کنند.

تقاضای مصرفی خرید مسکن نیز پس از رشد‌هایی که از اواخر سال ۱۳۹۶ آغاز شد و ادامه یافت به نوعی از بازار حذف شده است. با این اوصاف به نظر می‌رسد بازار ملک در اردیبهشت کم‌رونق‌تر از مدت مشابه سال گذشته باشد.

دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!

فروردین سال گذشته تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی در پایتخت ۱۷۵۷ فقره بود. اردیبهشت نیز ۴۳۵۹ فقره خرید و فروش آپارتمان در تهران انجام شد. اسفند ۱۴۰۲ این تعداد ۶۱۷۹ فقره بود.

درخصوص قیمت نیز طبق اعلام بانک مرکزی، میانگین قیمت هر متر مربع مسکن شهر تهران در فروردین و اردیبهشت پارسال به ترتیب ۶۶.۴ میلیون و ۷۵.۳ میلیون تومان بود. این رقم تا پایان سال به ۸۱.۴ میلیون تومان رسید که در مقایسه با اسفند سال قبل از آن ۲۴.۸ درصد رشد یافت.



با توجه به تورم عمومی حدود ۴۰ درصد و رشد حدود ۲۴ درصدی قیمت مسکن در پایتخت ارزیابی کارشناسان و فعالان بازار مسکن این است که این بازار از ظرفیت لازم برای رشد برخوردار نیست.

یکی از مشاوران املاک فعال در منطقه ۱ تهران درخصوص وضعیت بازار ملک در اردیبهشت گفت: بازار مسکن بی‌مشتری است. با وجود آن‌که در مناطق شمالی تهران بعضا میزان افزایش قیمت آپارتمان با نرخ دلار سنجیده می‌شود امسال میزان رشد آن به اندازه بازار ارز نبوده است. قیمت‌های پیشنهادی تقریبا ۱۰ تا ۱۵ درصد نسبت به اسفند بالا رفته، اما خریدار وجود ندارد.

وی افزود: در منطقه ۱ میزان خرید و فروش، قیمت را تعیین نمی‌کند بلکه دلالان به منطقه قیمت می‌دهند. یک سری سرمایه‌گذار، واحد‌ها را خریداری می‌کنند و اجاره هم نمی‌دهند. برای آن‌که مالیات خانه خالی مشمولشان نشود مثل ماشین، آپارتمان را با سند وکالتی واگذار می‌کنند. بخر و بفروش‌ها بین خودشان معامله می‌کنند ولی سند نمی‌زنند.

یکی از واسطه‌های ملکی در جنوب شرق تهران نیز گفت: با آمدن سال جدید، قیمت ملک مقداری تغییر کرد ولی تعداد مشتری تغییر چندانی نکرد. البته رکود به شدت پارسال نیست. در دفتر ما تقریبا هفته‌ای یک مبایعه‌نامه (خرید و فروش) امضا می‌شود، اما این‌طور نیست که بگوییم بازار رونق گرفته است. نرخ‌های اعلامی مالکان هم ۱۰ تا ۱۵ درصد تغییر کرده ولی هنوز تثبیت نشده است.

دیگر خبرها

  • اخطار به صاحبان خانه های خالی برای پرداخت مالیات
  • تولید مسکن با اخذ مالیات از اراضی بایر و رها شده رونق می گیرد/ممانعت قیمت گذاری های کاذب مسکن در سکوهای آنلاین بازار مسکن
  • ◄ فهرست 50 اقدام بسیار مهم وزارت راه و شهرسازی از ابتدای دولت سیزدهم تا کنون
  • نقش انتخابات آینده آمریکا بر قیمت مسکن چیست؟
  • نرخ خرید بازار مسکن؛ با ۵ میلیارد تومان صاحب‌خانه شوید +جدول
  • ۱۰ هزار خانه خالی در پرند به سازمان امور مالیاتی معرفی شد
  • «مالیات برعایدی سرمایه» چرا صدای ۲ درصد از جامعه را درآورد؟
  • پورابراهیمی: طرح مالیات بر سوداگری به کاهش التهابات بازار خودرو، ارز، طلا و مسکن کمک می‌کند
  • التهابات بازار خودرو، ارز و مسکن کاهش می‌یابد
  • وضعیت بازار ملک در تهران / دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!