Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-01@12:03:12 GMT

تاب‌آوری ملت ایران مقابل ویروس کرونا زبانزد است

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۴۱۲۹۴

تاب‌آوری ملت ایران مقابل ویروس کرونا زبانزد است

رییس جمهوری گفت: در مقایسه با همه کشورهایی که فشار تحریم را نداشتند و صرفا با مساله کرونا مواجه بودند تاب‌آوری ملت ایران امروز زبانزد است و در تاریخ ما ثبت خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام «حسن روحانی» در جلسه هیات وزیران گفت: در چهارمین ماه مقابله همزمان با ویروس کرونا و تحریم هستیم، مردم بزرگ و فهمیم ما در مدت این ۴ ماه فشار زیادی از لحاظ اقتصادی بر زندگی آنها بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در عین حال در مقایسه با همه کشورهایی که فشار تحریم را نداشتند و صرفا با مساله کرونا مواجه بودند تاب آوری ملت ایران امروز زبانزد است و در تاریخ ما ثبت خواهد شد.

رییس جمهوری افزود: البته همچنان «سلامت مردم» مساله اول ماست و در زمینه ویروس کرونا به دلیل بازگشایی‌هایی که انجام گرفته در طول ۲ماه گذشته به‌شکل طبیعی باید با احتیاطات و خودمراقبتی بیشتر بتوانیم برابر خطرات احتمالی این ویروس مقابله کنیم.

روحانی ادامه داد: ما از آغاز این مبارزه تا هفته‌های پیش به استثنای چند استان کشور به مهار کرونا رسیدیم که البته در این چند استان تلاش مضاعف صورت گرفته تا از وضعیت قرمز خارج شود و شرایط مناسبی برای مردم به وجود بیاید. 

 افزایش بیماران کرونا به دلیل افزایش تست‌ها است

روحانی با قدردانی ازتلاش شبانه روزی وزارت بهداشت و درمان و همه کارکنان سلامت، گفت: روشن است که نه کرونا پایان یافته است و نه تابستان و گرمای هوا می‌تواند نسبت به این ویروس تاثیرگذار باشد. بنابراین ضرورت دارد دستگاه‌های نظارتی از جمله وزارت کشور، بهداشت، صمت، دادگستری و اصناف ، نظارت کنند و دقت خود را به عمل آورند چرا که بازگشایی‌ها در کشور از آغاز مشروط به این بود که همه مردم به دستورالعمل‌ها توجه کنند.

رییس جمهوری به افزایش بیماران اشاره کرد و گفت: البته این افزایش را در هفته‌های اخیر شاهد هستیم مربوط به اضافه کردن تست‌های آزمایشگاهی است یعنی امروز تست زیادی انجام می‌گیرد که به طور طبیعی شناسایی بیمار هم بیشتر می‌شود که  این جنبه منفی ندارد و مردم نگران نباشند چرا که وقتی زودتر تشخیص می‌دهیم به مرحله بستری نمی‌رسد. 

روحانی، توانمندی وزارت بهداشت و درمان را بسیار بالاتر از فشار این ویروس ارزیابی کرد و گفت: در شرایط فعلی به غیر از بخش تحول سلامت کارهای دیگری هم انجام می‌دهیم یعنی برای یافتن درمان و واکسن برای این ویروس و همچنین برای نیازمندی‌هایی که کشور از لحاظ بهداشت و درمان، بخش‌های تولیدی به خصوص بخش‌های دانش بنیان تلاش خوبی انجام دادند که در این زمینه حتی در بعضی بخش‌ها صادرکننده هستیم. 

وی ادامه داد: در تماس با سران کشورها، برخی از آنها متقاضی هستند که صادرکننده امکانات ضدعفونی و بهداشتی در این زمینه باشیم که البته این کار را داریم انجام می‌دهیم. 

رییس جمهوری با تاکید به اهمیت حمل و نقل شهری گفت: همه شهرداری‌ها به‌ویژه شهرداری تهران مراقبت‌های زیادی در زمینه حمل و نقل داشته باشند چرا که  یکی از جاهایی که می تواند مشکل آفرین باشد مترو و اتوبوس است جایی که در بعضی ساعت ها تجمع زیاد است، اگر مردم از وسایل حفاظتی مثل ماسک استفاده نکنند حتما با مشکلات مواجه می شویم. 

وی یادآور شد: چرا که از همان روزهای اول با کمک و وحدت مردم توانستیم جلوی پیشرفت این ویروس را بگیریم بنابراین باز هم از مردم می‌خواهیم که در این زمینه ما را یاری کنند و مطمئن هستم که با یاری مردم در آن چند استانی هم  باقی مانده به مهار خواهیم رسید. اما در عین حال مراقبت ها همچنان باید تا ماه‌های آینده ادامه پیدا کند.

راهی جز تغییر سبک زندگی نداریم

روحانی خطاب به وزارت آموزش و پرورش اظهار داشت: از آموزش و پروش می‌خواهم در ایام تابستانی که دانش‌آموزان فراغت دارند، از این فرصت و امکانات استفاده کنند؛ هم برای تکمیل آموزش‌های سال گذشته، هم پر کردن ساعات فراغت آنها و هم اینکه خودمراقبتی آنها را در شرایط فعلی افزایش دهند. بنابراین از این فرصت و امکانات باید استفاده و بهره‌برداری درستی انجام شود. 

وی تغییر سبک زندگی در دوران شیوع کرونا را ضروری دانست و تصریح کرد: ما راهی نداریم جز آنکه سبک زندگی را عوض کنیم یعنی تا زمانی که این ویروس وجود دارد و تا وقتی که به واکسن مطمئنی برسیم، راه دومی نداریم. بازگشایی‌ها باید به تدریج انجام شود. این هفته و هفته دیگر بازگشایی‌ها داریم که باید قدم به قدم انجام شود اما راه‌حل نهایی تغییر سبک زندگی است. 

رییس‌جمهور اضافه کرد: در معاشرت‌های خانوادگی و مناسبات‌هایی که داریم، باید مراعات کرده و سبک زندگی را برای مدتی تغییر دهیم. 

وی با بیان اینکه مردم آگاه هستند کشور از آغاز سال ۹۷ با یک تحریم شدید بی‌نظیر از طرف حاکمان کاخ سفید مواجه شد، خاطرنشان کرد: متاسفانه با رعب و وحشت کشورهای دیگر هم وادار کردند در برخی موارد همکاری‌هایشان را با ما کم یا قطع کنند لذا در شرایط ویژه‌ای نسبت به ۹۷ و ۹۸ هستیم. با اضافه شدن این ویروس در اواخر سال ۹۸ هم شرایط ما دشوارتر شده است. 

دولت وارد حاشیه‌سازی‌ها نمی‌شود

روحانی با بیان اینکه همه باید به این مساله توجه کنند که در چه شرایطی کشور را مدیریت می‌کنیم، ابراز داشت: دولت در حاشیه‌سازی‌ها وارد نشده است. دولت ۱۴ ماه فرصت دارد و در این مدت باید همه توان برای حل مشکلات مردم، رفاه مردم و تکمیل طرح‌های نیمه تمام بگذاریم. 

رییس دولت دوازدهم با تشکر از کارگران، مهندسان، کارگزاران، مسئولان و مقامات دولتی بیان کرد: هر هفته یک رقم بسیار بالایی را افتتاح می‌کنیم مثلا همین هفته چهار هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان طرح و پروژه صنعتی و معدنی افتتاح می‌شود. افتتاح پنج‌شنبه‌ها، همه افتتاح‌ها نیست و هر روز شاهد افتتاحی توسط استانداران و مقامات مختلف هستیم اما در همین پنج‌شنبه‌ها چهار، پنج هزار میلیارد پروژه افتتاح می‌شود و این نشان می‌دهد نشاط در کشور وجود دارد. 

روحانی با تاکید بر اینکه درآمد کشور در شرایط فوق‌العاده تحریم‌ ۵۰ هزار میلیارد دلار کمتر شده است، یادآور شد: کل بودجه امسال ۵۷۰ هزار میلیارد تومان است و در سال گذشته، کل بودجه ۴۷۸ هزار میلیارد تومان بود. ۵۰ هزار میلیارد یعنی دو برابر بودجه پارسال و ۳۰۰ هزار میلیارد تومان از بودجه امسال بیشتر. هر دولتی در دنیا در این شرایط به زانو درمی‌آمد اما اینکه مردم ایستادگی کرده، قوای دیگر همکاری کردند، دولت در میدان بوده، رهبری حمایت و کمک کردند. 

وی شرایط زندگی را قابل تحمل هرچند سخت برشمرد و عنوان کرد: مردم می‌بینند هم در مبارزه با این ویروس و هم در تولید، همه توان خود را به کار خواهیم گرفت و تا پایان سال پرژوه‌های زیادی را افتتاح خواهیم کرد.

ورود ۶۰۰ میلیون متر مکعب آب به دریاچه ارومیه

روحانی با اشاره به سفر اخیر معاون رییس جمهوری به شمال غرب کشور گفت:‌در گزارشی که وی ارائه کردند سه طرح بسیار مهم در استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و اردبیل تا پایان امسال و یا تا پایان دولت اجرا می‌شود. 

رییس جمهوری خاطرنشان کرد: موضوع دریاچه ارومیه که نخستین وعده دولت به مردم آذربایجان و غرب کشور بود و اهمیت محیط زیستی قابل توجهی داشت، با طرح‌هایی که تا دی انجام می‌شود ۶۰۰ میلیون متر مکعب آب وارد دریاچه خواهد شد. تونلی ۳۶ کیلومتری برای اینکه آب از سد به دریاچه ارومیه منتقل شود، ایجاد کردیم. دولت در این شرایط سخت تحریمی ۳۶ کیلومتر تونل برای وارد شدن آب به دریاچه ارومیه حفر می‌کند. 

وی افزود: ۹۰درصد گرد و غبار دریاچه ارومیه در دولت‌های یازدهم و دوازدهم مهار شد و این عظیم ترین کار محیط زیستی در تاریخ کشور است. ۷۰درصد تالاب‌های ما آبگیری شد و شرایط آبگیری و بارش هم مناسب بود.

منتقدان منصفانه دولت را نقد کنند

روحانی اضافه کرد: چون هفته گذشته، هفته محیط زیست بود این را عرض کنم که دولت یازدهم و دوازدهم، دولت محیط زیست بوده و در این زمینه کارهای بسیار مهم انجام داده است. آنانی که از دولت انتقاد دارند خیلی راحت و با زبان روان انتقاد کنند، اما هم شرایط را در نظر بگیرند هم منصفانه انتقاد کنند هم اینکه ما وارد حاشیه سازی نخواهیم شد. اگر کسی جایی حرف زد ما کارها را برای مردم تشریح می کنیم. 

رشد اقتصادی منفی ۸ را به مثبت ۱۴ رساندیم

رییس جمهوری تصریح کرد: اگر چه شرایط برای مردم سخت تر شده است و به دلیل تحریم‌ها نتوانستیم آنگونه که باید، ادامه دهیم اما در این شرایط تحریم جدید، رشد اقتصادی را از منفی ۸ را به مثبت ۱۴ رساندیم یعنی در سال ۹۱ رشد اقتصادی منهای ۸ بود که در سال ۹۵ به اضافه ۱۴ شد . یک اقدام مهم در این دولت رساندن تورم ۴۰ به ۷ بود و  رشد اقتصادی دو رقمی و تورم یک رقمی شد و این همان وعده ای بود که در دولت دادیم.

روحانی ادامه داد: امروز با یک شرایط ویژه ای روبرو هستیم که باید مدنظر قرار بگیرد با این حال مستمری افراد کم درآمد ۹ برابر شده است./

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: حجت الاسلام روحانی حسن روحانی روحانی دریاچه ارومیه میلیارد تومان هزار میلیارد رشد اقتصادی بازگشایی ها رییس جمهوری سبک زندگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۴۱۲۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موج مهاجرت پرستاران؛ عمان ۶ برابر ایران حقوق می‌دهد

به گزارش خبرآنلاین، با آن که کشور با کمبود ۱۰۰ هزار پرستار مواجه است، وزارت بهداشت حاضر نیست حدود ۲۰ هزار پرستارِ طرحی را که طرح خود را گذرانده‌اند و در دوره کرونا نیز سنگ تمام گذاشتند، به کار گیرد.

همشهری آنلاین در گزارشی نوشت: پرستاری، یکی از مهم‌ترین مشاغل است که مستقیما با سلامت و جان مردم سر و کار دارد اما مشکلات شغلی و معیشتی این گروه که هر سال تنها وعده بهبود آن از سوی مسئولان داده می‌شود، طاقت پرستاران را بریده است.

ساعت‌های کاری زیاد، حجم سنگین کار، شیفت‌ها و اضافه‌کاری‌های اجباری‌ و با دستمزد اندک، فرسایشی بودن این شغل، اجرا نشدن قوانین اصلاح حقوق و مزایا، تاخیرهای همیشگی در پرداخت معوقه‌ها، کارانه های زیر یک میلیون تومان و حقوق‌های ناچیز ۱۲ تا ۱۴ میلیون تومانی موجب شده که خیلی از پرستاران با وجود علاقه به حرفه‌شان و با این که در این زمینه تحصیلات و دانش دارند، عطای این شغل را به لقایش ببخشند.

طی سال‌های اخیر شاهد چندین موج مهاجرت پرستاران از کشور و یا تغییر شغل آنها بوده‌ایم. مشکلات شغلی پرستاران تا حدی طاقت‌فرسا شده که این روزها مدام خبر استعفای دسته جمعی آنها از مراکز درمانی را می‌خوانیم و می‌شنویم. هفته گذشته بود که ۴۳ نفر از پرستاران اتاق عمل و بیهوشی بیمارستان شهدای تجریش تهران استعفای دسته‌جمعی دادند. اواخر فروردین هم ۲۲ پرستار بیمارستان تخصصی طالقانی چالوس به صورت گروهی استعفا دادند. به این لیست باید پرستاران بیمارستان طالقانی آبادان و چند مرکز درمانی یزد را هم اضافه کرد که استعفای دسته‌جمعی‌شان در ماه‌های گذشته خبرساز شد. اتفاقی که در یک‌ سال گذشته بارها در مراکز درمانی مختلف رخ داد.

۲۰ هزار پرستار طرحیِ بلاتکلیف

سوی دیگر این ماجرا پرستارانی هستند که دوره طرح خود را در دوران پاندمی کرونا گذراندند و وزارت بهداشت نیز قول جذب و استخدام آنها را داد، اما بعد از فروکش کردن کرونا به وعده‌های خود عمل نکرد و آنها را به حال خود رها کرد. پرستارانی که جان خود را کف دست گرفتند و حتی تعداد زیادی از آنها به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند.

سید محمد علوی، پرستار بالین و فعال صنفی حوزه پرستاران در گفتگویی به این موضوع اشاره می‌کند که با وجودِ کمبود بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور، وزارت بهداشت حاضر نیست ۲۰ هزار پرستار را که طرح خود را در دوره کرونا گذرانده‌اند و به پرستاران طرحی شناخته می‌شوند، جذب کند.

علوی می‌گوید: این پرستاران در دوره مخوف کرونا ایثار کردند و به جامعه خدمت کردند. آنها می‌توانستند طرح‌شان را به تعویق بیندازند اما ازخودگذشتگی کردند و طرح خود را زودهنگام شروع کردند که کارها روی زمین نماند. ما تعداد زیادی دانشجوی ترم ۸ داشتیم که درس‌شان تمام‌نشده، طرح‌شان را شروع کردند و در دل کرونا رفتند.

پرستارانی که با سابقه ۲۰ ساله، شرکتی هستند

در دوره کرونا تعدادی از پرستاران به تازگی طرح خود را به اتمام رسانده بودند، اما مسئولان با دادن فراخوان و بستن قرادادهای کوتاه‌مدت ۶ ماهه و وعده استخدام و تامین امنیت شغلی، آنها را هم نگه داشتند. چون بیمارستان‌ها به شدت دچار کمبود نیرو بود. این را علوی می‌گوید و ادامه می‌دهد: وعده‌ها باعث شد که خیلی از پرستارها با وجود اتمام طرح‌شان ماندند و کار کردند. اما بعد از پاندمی کرونا با کم‌لطفی و بی‌مهری مسئولان مواجه شدند.

این فعال صنفی پرستاران می‌گوید: ما الان حدود ۲۰ هزار نیروی پرستار کارکشته داریم که ۴ سال درس خوانده‌اند و برادری خود را هم در بحران کرونا ثابت کردند، اما وزارت بهداشت آنها را به کار نمی‌گیرد. در این میان پرستارانی هم داریم که بیش از ۲۰ سال سابقه کار دارند، اما هنوز شرکتی هستند و تبدیل وضعیت نشده‌اند.

از تغییر شغل تا مهاجرت به کشورهای عربی

میانگین حقوق پرستاران با در نظر گرفتن سابقه فعالیت آنها بین ۱۲ تا ۱۵ میلیون تومان است. این را فعال صنفی حوزه پرستاران می‌گوید و ادامه می‌دهد: پرستاران باید چند جا کار کنند تا بتوانند زندگی خود را بگذرانند. خیلی از آنها هم تغییر شغل داده‌اند؛ در تاکسی اینترنتی کار می‌کنند، آنلاین‌شاپ زده‌اند و ... . فقط هم معیشت پرستاران مشکل ندارد. ما همکار پزشک داریم که هنوز پروانه مطب خود را نگرفته و بعد از شیفت درمانگاه مسافرکشی می‌کند.

علوی می‌گوید: مشکلات معیشتی پرستاران و عدم اجرای تبدیل وضعیت آنها باعث شده که خیلی از آنها اقدام به مهاجرت کنند. حقوق و مزایای پرستارانی که به عمان مهاجرت کرده‌اند، ۶ برابر حقوق یک پرستارِ فعال در ایران است.

او می‌گوید: متاسفانه پرستارانِ کشورهای حاشیه خلیج فارس را ایران دارد تامین می‌کند. چون الان بیشترین مهاجرت پرستاران به کشورهای حاشیه خلیج فارس است. ما این همه نیرو تربیت نکردیم که راحت، آنها را به حاشیه خلیج فارس و اروپا و ... بفرستیم و خودمان دچار کمبود باشیم. مساله این است که کمبود پرستار در نهایت به سلامت مردم آسیب می‌زند. نه به کس دیگری.

هر ساعت اضافه‌کاری ۱۵ هزار تومان!

قانون تعرفه خدمات پرستاری، یکی از قوانین اصلاح حقوق پرستاران بود که در سال ۱۳۸۶ به تصویب رسید اما هرگز عملیاتی نشد. تا این که در سال ۱۴۰۰ خود مقام معظم رهبری ورود کردند. با این حال این قانون هرگز به سرانجام نرسید. فعال صنفی حوزه پرستاران می‌گوید: این قانون که گفته می‌شود اجرایی شده، با چیزی که در شیوه‌نامه آن آمده است، خیلی تفاوت دارد. درواقع فقط دارند کارانه ادوار قبل را به اسم تعرفه خدمات پرستاری پرداخت می‌کنند. الان بیشترین مهاجرت پرستاران به کشورهای حاشیه خلیج فارس است. ما این همه نیرو تربیت نکردیم که راحت، آنها را به حاشیه خلیج فارس و اروپا و ... بفرستیم

علوی توضیح می‌دهد: تعرفه خدمات پرستاری، یک قانون است که ده‌ها بار از سوی خود حاکمیت ضمانت اجرایی گرفته است. مقام معظم رهبری بارها در روزهای پرستارِ سال‌های مختلف به مسئولان تاکید کردند که این قانون را اجرا کنند. با این حال این قانون هنوز اجرا نشده است. یکی از تاکیدهای رهبری این بود که: «با کادر سلامت ایام کرونا نباید مانند کارگر فصلی رفتار شود.» اما متاسفانه وزارت بهداشت دقیقا فصلی برخورد کرد و بعد رفع نیازش در دوره کرونا به آنها گفت: «به سلامت»!

به گفته علوی، هر پرستار علاوه بر ۱۷۰ تا ۱۸۰ ساعت کار موظفی در ماه، باید ۱۵۰ تا ۲۰۰ ساعت هم اضافه‌کاری داشته باشد. اما مبنای پرداخت هر ساعت اضافه‌کاری آنها فقط ۱۵ هزار تومان است! آیا این مبلغ با این حجم از فشار کار و فرسایشی بودن این شغل عادلانه است؟ این نشان می‌دهد که نظام پرداخت وزارت بهداشت نیاز به بازنگری جدی دارد.

لزوم احیای قانون حمایت از مدافعان سلامتِ ایام کرونا

وزارت بهداشت به تازگی اعلام کرده که در سال ۱۴۰۳ قصد استخدام ۲۵ هزار نیرو را دارد. در این میان، تعدادی از فعالان صنفی پرستاری در نامه‌ای به ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری از او خواسته‌اند که برای حل مشکل شغلی پرستاران، طرح استفساریه‌ای به مجلس ارائه دهد و این استفساریه پس از دریافت موافقت مجلس، به وزرات بهداشت ابلاغ شود و دستور دهد که وزارت بهداشت از منابع مالی خود، پرستاران طرحی را به کارگیری کند. هر پرستار علاوه بر ۱۷۰ تا ۱۸۰ ساعت کار موظفی، ماهانه باید ۱۵۰ تا ۲۰۰ ساعت هم اضافه‌کاری داشته باشد. اما مبنای پرداخت هر ساعت اضافه‌کاری فقط ۱۵ هزار تومان است!

علوی می‌گوید: وزارت بهداشت هم توان اجرایی این کار را دارد و هم پولش را. حتی اصرار داریم که این استفساریه در لایحه بودجه سالانه هم گنجانده شود. اگر این اتفاق رخ دهد، گام بزرگی در جهت کاهش مشکلات جامعه پرستاری برداشته خواهد شد.

این فعال صنفی حوزه پرستاران می‌گوید: درضمن ما قانونی داریم که در دوران کرونا به نام قانون "حمایت از ایثارگران و مدافعان سلامت در ایام کرونا" که در ستاد ملی کرونا وضع شد. خواسته ما احیای این قانون است. البته بدون برگزاری هیچ آزمونی برای پرستاران. آزمون این نیروها همان کرونا بود و نیاز نیست دوباره در آزمونی شرکت کنند. حتی اگر مهارت نداشتند، در دوره کرونا کاملا کارآزموده و کارشناس شدند و اتفاقا الان به درد دسیستم می‌خورند.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901641

دیگر خبرها

  • ادامه موج گسترده مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس / در عمان حقوق یک پرستار ۶ برابر ایران است
  • موج مهاجرت پرستاران؛ عمان ۶ برابر ایران حقوق می‌دهد
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • رزم جانانه لرها در عملیات کربلای پنج زبانزد فرماندهان است
  • نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است
  • جمع آوری ۱۰۰ میلیون فوت مکعب گاز از مشعل‌های گازی کشور
  • شایعه عجیب درباره کلاهبرداری داوود کیم در ایران!
  • شایعه عجیب درباره کلاهبرداری داوود کیم خواننده مشهور کره‌ای در ایران
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت