Web Analytics Made Easy - Statcounter

فیلمساز جوان مشهدی گفت: شاید اگر ما در همه این سالها دیگرفیلم هایی مثل هامون، اجاره نشین ها، ناخدا خورشید، آژانس شیشه ای و ...نداریم برای این است که توجه فیلمنامه نویس ما به حقیقت موجود در جامعه کم شده است

قدس آنلاین- تکتم بهاردوست: بهانه گفتگوی ما با یاسر حمزه اکران آنلاین نخستین فیلم کوتاه حرفه ای اش با نام «تاریخ گذشته» است که این روزها از درگاه اینترنتی در حال اکران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یاسر حمزه بازیگر، نویسنده و کارگردان جوان مشهدی است که مثل خیلی از هنرمندان مشهدی گلایه هایی از سینما و سینماگران مشهدی دارد. گفتگوی ما با او را شما بخوانید:
قدس آنلاین: اولین بار چه زمان و به چه شکل با سینما آشنا شدید؟
حمزه: من با چارلی چاپلین سینما را شناختم و به آن علاقه مند شدم. و این علاقه مندی از یک ویدئو وی اچ اس با بازی چاپلین که پدرم با خود به منزل آورده بود شروع شد.
من هم از همان  کودکی مثل خیلی از هنرمندان دیگر به بازیگری علاقه مند بودم دلم می خواست شغلی داشته باشم که همه مشاغل دیگر را در بربگیرد برای همین بازیگر شدم. من برای این کار از هنرستان تا دانشگاه درس خوانده ام و همزمان در صحنه عمل در کنار اساتیدی چون سعید سهیلی و جواداردکانی و ... دنیا سینما را تجربه کردم و برای رسیدن به آن تلاش کردم.
و در این راه پدر و مادرم مشوق های خیلی خوبی بودند.
قدس آنلاین: پس به نظرتان داشتن تحصیلات آکادمیک برای ورود به سینما ضروری است؟
حمزه: بله قطعا! البته نمیشود یک رشته غیر مرتبط را بخوانی بعد بخواهی بازیگر با نویسنده و کارگردان موفقی بشوی. شاید یکی از دلایلی که این روزها برخی از علاقه مندان به سینما و بازیگری خیلی زود فراموش می شوند یا کنار گذاشته می شوند همین است که پله پله بالا نیامده اند و سواد این کار را ندارند و در این رشته تحصیل نکرده اند.
قدس آنلاین: به نظرتان یکی از دلایل علاقه مند شدن جوانان به بازیگری چیست؟
حمزه: شهرت و یک لذتی به نام دیده شدن. همه ما دوست داریم که دیده شویم و چه ویترینی بهتر از سینما و بازیگری. برای این می گویم تحصیلات آکادمیک در دیده شدن و موفقیت یک فرد موثر است. به نظرم کسی که صرفا و فقط برای دیده شدن وارد این رشته می شود بهتر است از ورود به آن منصرف شود.
قدس آنلاین: چرا در این سالهای اخیر فیلمهای پر مخاطب بی محتوا افزایش داشته است؟
حمزه: شاید چون فیلمسازان ما فقط و صرفا به تولید فکر می کنند و کسی به فکر محتوا نیست البته برخی از فیلمسازان بدلین اینکه مشکلات روحی روانی و اجتماعی افزایش یافته فکر میکنند مخاطبشان به تماشای فیلمهای به فرمایش شما کم محتوا بیشتر علاقه نشان میدهند البته از طرفی  هستند کسانی که خیلی به جنبه های اقتصادی کار فکر نمی کنند و سالها انتظار می کشند و روی فیلمنامه کار می کنند تا یک خروجی خوب داشته باشند. ولی حمایت از این دست افراد کم است.
مشکل اصلی سینمای ما فیلمنامه است. متاسفانه دیگر فیلمنامه نویسان ما نمی نشینند و بر روی یک سوژه درست تامل نمی کنند و دوباره و چند باره به نوشتشان نگاه نمی اندازند. شاید اگر ما در همه این سالها دیگرفیلم هایی مثل هامون، اجاره نشین ها، ناخدا خورشید، آژانس شیشه ای و ...نداریم برای این است که توجه فیلمنامه نویس ما به سینما و چیزی که می نویسد کم شده است و افق دید تهیه کننده را دنبال میکند
قدس آنلاین: به نظرتان اکران آنلاین چقدر می تواند در دیده شدن یک اثر موثر باشد؟
حمزه:ما در سینما دچار یک سیستم قابل اصلاحی  هستیم که باعث شده متاسفانه بعضی فیلمها در همه این سالها دیده نشود ولی اتفاقی که در این مدت افتاده و حال همه ما را خوب کرده است همین اکران انلاین است که خدا را شکر بازخوردهای خوبی هم داشته است.
قدس آنلاین: چرا با وجود پتانسیل موجود در سینمای مشهد این سینما آنطور که توقع می رود تولیدی ندارد؟
حمزه: دلیل اصلی اش همدل نبودن سینماگران مشهدی و عدم همراهی مطلوب مدیران است  .اگر در مشهد همدل باشند شاید اتفاق خوب بیفتد اما بعضی هنرمندان ما در مشهد کنار هم نمی توانند کار کنند و این قضیه همانطور که می دانید تبعات خوبی را برای سینمای مشهد به همراه ندارد. به نظرم اگر قرار باشد سینمای مشهد و مشهدی‌ها دیده شود باید نسل جدید (مشهدی‌ها  سینما گر و فیلمساز) بدنبال همگرایی اهالی هنر خراسان باشند، واگرایی که از نسل گذشته به ما به ارث رسیده چیز خوبی نیست، این واگرایی باعث عقب مانده  شدن  برای اهالی هنر در مشهد بوده و  آسیب زا بوده، متاسفانه خست و تنگ نظری و محدود نگری برخی از بزرگان خراسانی در حوزه هنر و از طرفی نگاه محدود و بسته و کوته اندیشانه برخی از مدیران استان در دهه های گذشته باعث متفرق شدن اهالی هنر در  خراسان شده، من در تهران همگرایی شدیدی بین ترکها و لرها و شمالی ها می بینم و بالعکس در بین خودمان واگرایی غوغا کرده است مشهد جوانان توانا و مستعد فراوانی دارد که گرفتار بی توجهی هستند، شما در برنامه عصر جدید دیدید که مشهد چه نوابغی در حوزه هنر و دیگر حوزه ها   دارد، این نشان میده که مسئولین استانی برای شناسایی، و معرفی و حمایت این نوابغ آنطور که باید به میدان نمی آیند.
قدس آنلاین: از داستان فیلمتان «تاریخ گذشته» بگویید. چطور این داستان شکل گرفت؟
حمزه: از یکی از اتفاقاتی که در جامعه افتاده است. یک داستان واقعی. فردی با ۱۱۰ تماس گرفته که همسرش را کشته است. تاریخ گذشته یک درام اجتماعی است نه ضد زن است و نه ضد مرد. داستان این فیلم داستان تبعات یک تصمیم عجولانه است.
قدس آنلاین: تمایل دارید فیلم بعدیتان را در مشهد بسازید؟
حمزه :فیلم بعدی ام را حتما در مشهد خواهم ساخت اگر همدلی و همکاری مدیران و همکاران اتفاق افتد. ارزو دارم که بتوانم که این کار را انجام بدهم. به نظرم مشهد پر از ایده و سوژه های عالی  است. لوکیشن های خیلی خوبی دارد و میشود خیلی از خاطرات قدیم را به تصویر کشید.
قدس آنلاین: آیا فیلم بعدی هم از یک داستان واقعی بر گرفته شده است؟
حمزه: بله. داستان درباره یک پدر شهید است با درامی که تا به حال به ان پرداخته نشده است و اتفاقاتی که خانواده شهید با آن مواجه بوده.
البته با انتصاب رییس جدید بنیادشهیدجناب  سعید اوحدی که سابقه مدیریت سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران را در کارنامه دارد امید می‌رود اتفاقات خوبی را شاهد باشیم.

انتهای خبر/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: قدس آنلاین دیده شدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۴۱۹۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واقعه طبس باید در عرصه‌های ملی جدی دیده شود

به گزارش خبرنگار مهر، جواد قناعت، ظهر پنج شنبه در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان اظهار کرد: عملکرد شورا سال گذشته بسیار خوب بوده است.

وی تصریح کرد: سیاست دولت پیاده سازی گفتمان امام در راستای تعالی هویت اسلامی ایرانی بوده که در این راستا کارهای زیرساختی آغاز شده و در کنار آن توجه ویژه مجموعه کارکنان دولتی به موضوعات فرهنگی مورد تاکید است.

استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: نمونه آن فعال شدن جلسات شورای فرهنگ عمومی در سطح استان بوده که در سال‌های گذشته این جلسات اینگونه منظم برگزار نمی‌شده است.

قناعت با بیان اینکه شورای فرهنگ عمومی در واقع قرارگاه سیاستگذاری فرهنگی در استان است، گفت: در این شورا بایدها و نبایدها در حوزه فرهنگی مورد بحث و گفتگو قرار گرفته و در نهایت خروجی آن موجب مصوبه شورا می‌شود.

استاندار خراسان جنوبی یادآور شد: در سال گذشته اتفاقات خوبی در این شورا افتاده که یکی از آنها پاسداشت زبان فارسی بوده و در این زمینه شورای پاسداشت زبان فارسی فعال‌سازی شده است.
قناعت ادامه داد: با توجه به مصوبه شورای فرهنگی عمومی، شهرداران و دستگاه‌های اجرایی باید قانون پاسداشت زبان فارسی را رعایت کنند.

وی با تاکید بر اینکه باید جلسات شورا جدی گرفته شود و متناسب با دستور کار افراد وارد این جلسه شوند، گفت: نباید مسیر جلسات عوض شده چون اینجا قرارگاه سیاست گذاری فرهنگی است که بر اساس اسناد بالادستی و موضوعات بومی سیاست‌ها و اولویت‌ها در استان مشخص می‌گردند و دستگاه‌ها به ویژه دستگاه‌های فرنگی که در خط مقدم این جبهه فعالیت دارند باید دستورالعمل‌های این جلسه را رعایت کنند بنابراین نباید وارد جزئیات شویم.

استاندار خراسان جنوبی از اعضای این جلسه خواست توجه ویژه‌ای به جلسه داشته و خالی از ذهن وارد آن نشوند و با مطالعه وارد شوند.

قناعت به دیگر عملکردهای مثبت شورای فرهنگی عمومی استان اشاره داشت و افزود: طرح کنشگران عفیفانه بزرگداشت بزرگان استان تهیه نقشه مهندسی فرهنگی که بر اساس سند بالادستی تهیه شده و در مرحله رونمایی قرار دارد پیوست فرهنگی گردشگری از جمله این موارد است.

استاندار خراسان جنوبی به ساخت موزه دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: قبل از توجه به ساخت این مکان که البته بسیار مهم است باید ابتدا دغدغه مسئولان کشور را نسبت به این رخداد بزرگ و این معجزه الهی جلب کنیم.

قناعت با بیان اینکه این موضوع باید در عرصه‌های ملی جدی دیده شود و در انعکاس آن مسئولان در سطح ملی پای کار باشند، اضافه کرد: اعتبارات مربوط به این موضوع ملی بوده بنابراین دستگاه‌های مربوطه باید در سطح ملی مطالبه‌گر این امر باشند.

وی در خصوص الزامات فرهنگی تحقق شعار سال گفت: تولید محتوا برای فعالان کسب و کار برگزاری همایش‌های کنشگران مردمی در حوزه اقتصاد و همچنین استفاده از ظرفیت مساجد برای تبیین برخی از موضوعات در جامعه از جمله پرهیز از اسراف از جمله و توجه به تولیدات داخلی این الزامات است.

استاندار خراسان جنوبی به طرح نور اشاره داشت و یادآور شد: خروجی اجرای طرح نور نباید طرحی تنها سلبی باشد و تنها مربوط به نیروهای فراجا نیست.

قناعت با بیان اینکه خراسان جنوبی می‌تواند یک استان نمونه از لحاظ فرهنگی برای دیگر استان‌های کشور باشد، خاطرنشان کرد: در این راستا باید همه تلاش کنند.

کد خبر 6088470

دیگر خبرها

  • واقعه طبس باید در عرصه‌های ملی جدی دیده شود
  •  استفاده از ظرفیت‌های مردمی بهترین راه برای حل معضلات اجتماعی
  • بهترین راه برای برطرف شدن معضلات اجتماعی استفاده از ظرفیت‌های مردمی است
  • مسئولیت‌های اجتماعی نفت در استان بوشهر افزایش یابد
  • نشست مدیرکل اتباع خراسان رضوی با نماینده مشهد در مجلس
  • نق‌نق‌‌نویسی داستان اجتماعی نیست
  • تصاویر ترانه علیدوستی در بیمارستان جعلی است (+عکس)
  • «پرویز خان» به خانه‌ها رسید/ روایتی متفاوت از مربی اخلاق فوتبال در راه اکران آنلاین
  • شترسواری گلاره عباسی در جنوب ایران | عکس
  • انتقاد تند از کریمی قدوسی بعد از ادعای جنجالی اش در حوزه نظامی / نه مسئولیت دارد نه عقوبت می شود!