Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-29@10:32:26 GMT

کمتر از 5درصد ارزلازم اختصاص داده شد

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۴۲۵۸۸

کمتر از 5درصد ارزلازم اختصاص داده شد

ناصر ریاحی در یادداشتی که سایت اتاق تهران آن را منتشر کرده است با صراحت از قطع تخصیص ارز به واردات دارو از بهمن پارسال تا همین روزها خبرداده و از دولت انتقاد کرده است.

وی نوشته است :به پایان ماه خرداد نزدیک می شویم و بانک مرکزی باید 500 مییون یورو ارز برای مواد اولیه و داروی ساخته شده تخصیص دهد اما آنطور که از مسئولان شنیدیم، نزدیک به 90 میلیون یورو ارز تخصیص داده شده که بیش از نیمی از این ارز، کارآیی لازم را نداشته و جابه جایی آن مشکل است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ا داوری وی را درادامه  می خوانید: تخصیص ارز دولتی به واردات دارو متوقف شده است. از دو ماه پیش از عید هیچ ارزی دریافت نکردیم و ارز صرفا به داروهای کمیاب و اضطراری تخصیص داده شده است. در آغاز اردی بهشت ماه بانک مرکزی برای تخصیص ارز اقدام کرد اما یک روز بعد در پیامی اعلام کرد که تخصیص روز گذشته از درجه اعتبار ساقط است. پس از این در مواردی ارز به میزان کمی تخصیص داده شده است. درواقع تخصیص ارز دولتی تنها به داروهای خیلی ضروری و داروهایی که به طور مطلق امکان تولید آن در داخل وجود ندارد، منحصر شده است. واردات داروهایی که مشابه داخلی دارد اما پزشکان خارجی آن ترجیح می دادند یا فکر می کردند که تولیدکننده داخلی نمی توان آن را به موقع تامین کند، به شدت کاهش یافته است. البته در سال گذشته بخشی از این داروها با پیش بینی واردکنندگان وارد شده و در گمرک انبار شده است. این داروها در زمان کمبود با قول وزارت بهداشت برای تخصیص ارز و برای رعایت حال بیماران ترخیص می شود.

اینکه ارز صرف بیماری کرونا شده است را محتمل نمی دانم. کرونا بیماری است که دارویی ندارد و تمرکز بر واردات داروهای لازم برای بیماری های زمینه ای هم نمی تواند  عدم تخصیص ارز را طولانی کند. در سال گذشته هم واردات دارو با چالش هایی همراه بود اما عدم تخصیص ارز به این اندازه طولای نمی شد. هرچند به فکر عاجل مسئولان امیدواریم اما راه حل غلبه بر این چالش ها، خارج کردن دارو از دایره کالاهای مشمول ارز دولتی و واردات آن با ارز نیمایی است. دولت می تواند برای ثابت نگه داشتن قیمت دارو مابه التفاوت ارز رسمی و نیمایی را در اختیار بیمه قرار دهد. دسترسی به ارز نیمایی برای واردکنندگان ساده تر است. با تلاش وزارت خانه بعضی داروهایی که نیاز به آن فوری نبوده با ارز نیمایی وارد شده و می بینیم که کمبودی از ناحیه این داروها در بازار وجود ندارد.

شرکت های دارویی اعم از  تولیدکننده و واردکنندگانی که از ظرفیت خالی کارخانجات داخلی برای تولید استفاده می کنند، باوجود عدم توجیه اقتصادی کار، به دلیل نیاز کشور به اشتغال و صنعت، به کار خود ادامه می دهند. امسال سال جهش تولید نامگذاری شده است و ما هم برای تحقق این شعار تلاش می کنیم. ما همه در یک کشتی نشسته ایم. گله ما از نبود ارز، صرفا یک مطالبه تجاری نیست. عدم تخصیص ارز نه فقط واردکننده داروی ساخته شده بلکه تولیدکننده را هم دچار مشکل کرده است چراکه باید مواداولیه لازم برای تولید را وارد کند. با توجه به همه گیری کرونا واردات بعضی داروها برای بیمارانی که سن خیلی بالا یا سن خیلی پایین دارند، به ویژه بیماران کرونایی با بیماری های زمینه ای ریوی، ضروری است. غیر از این،  نیاز به دارو یک نیاز فوری است. بعضی داروها هیچ جایگزینی ندارد.  دارو مثل غذا نیست.  بنابراین دولت باید تامین دارو را در اولویت قرار دهد.

منبع: ساعت24

کلیدواژه: واردات دارو تخصیص ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۴۲۵۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک با وجود وعده بانک مرکزی

به تازگی گمرک ایران لیست دریافت کنندگان ارز و واردکنندگان عمده کشور را منتشر کرده در حالی که قرار بود بانک مرکزی از فهرست مذکور رونمایی کند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اخیرا گمرک ایران در گزارشی آمار عملکرد 100 وارد کننده اصلی کشور طی سال 1402 را با جزئیات تهیه کرده است. شرکت های بازرگانی دولتی ایران، آوا تجارت صبا، پشتیبانی امور دام و ماهیدشت کرمانشاه، خودروسازی مدیران،وزارت دفاع، پاک دیده، کرمان موتور، کوروش موتور، اکسون، غذایی کوروش، ذوب اهن، بهمن موتور، صبا پیشرو، طبیعت، ایران خودرو دیزل، داریا همراه پایتخت، فولاد مبارکه، کروز، سایپا و آرین موتور در صدر این لیست قرار دارند.

به گزارش تسنیم، در این لیست واردات شرکت بازرگانی دولتی حدود 42 درصد و کالای ترخیص شده شرکت پشتیبانی امور دام 53 درصد کاهش یافته است. اما واردات شرکت ماهیدشت کرمانشاه حدود 112 درصد و ترخیص اقلام مرتبط با وزارت دفاع 123 درصد افزایش یافته است. واردات شرکت فولاد مبارکه تقریبا نصف شده اما ترخیص اقلام مرتبط با شرکت خدمات حمایت کشاورزی 52درصد زیاد شده است.

در فهرست برترین های واردات 1402 واردات شرکت توسعه کشت و صنعت اکسون 236 درصد افزایش یافته است.

به گزارش تسنیم،چندی قبل بانک  مرکزی اعلام کرده بود؛ جزییات ارز تخصیص یافته و تامین شده برای شرکتهای مختلف را منتشر خواهد کرد. جزئیات این فهرست میتواند تا حدودی وضعیت اولویت دهی تخصیص ارز  به شرکتها و بنگاههای اقتصادی را شفاف کند. این درحالی است که هنوز خبری از فهرست بانک مرکزی نیست و گمرک وضعیت واردات سالهای 1402 و 1401  صد شرکت بزرگ را منتشر کرده که از این طریق میتوان یک براورد اولیه از میزان ارز دولتی و نیمایی تخصیص یافته به این شرکتها در دست داشت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۵۳۰ میلیارد ریال از حقوق دولتی معادن استان اختصاص یافت
  • تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • راهکار توسعه اقتصادی و تقویت منابع ارزی؛ تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • اختصاص بودجه ویژه برای مناطق کمتر برخوردار شهر گرگان
  • اختصاص ردیف بودجه‌ای به ۳۰ دانشگاه برتر
  • تخصیص ۳.۱ میلیارد دلار برای مونتاژ/ برای واردات خودرو ارز نداریم؟
  • بلای وحشتناکی که یک قرص به ظاهر ساده بر سرتان می‌آورد
  • این ۱۰۰ شرکت سال ۱۴۰۲ ارز نیمایی گرفتند | گمرک اسامی ارزبگیران را منتشر کرد
  • افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک با وجود وعده بانک مرکزی
  • بلایی که با خوردن ۴ استامینوفن سرتان می‌آید