Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-07@10:24:00 GMT

دیگر وزرا و وکلا نمی‌توانند یک‌شبه دکتر شوند!

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۴۲۹۸۲

دیگر وزرا و وکلا نمی‌توانند یک‌شبه دکتر شوند!

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، «در مجلس یازدهم طرحی به‌زودی تقدیم هیئت رئیسه خواهد شد که همه مدارکی که در زمان مسئولیت مدیران اخذ شده است، از نظر سازمان امور اداری و استخدامی کشور کان‌لم‌یکن تلقی شود.» این صحبت را حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی مطرح کرده؛ طرحی که اگر تصویب شود دیگر شاهد «دکتر» شدن تعدادی از نمایندگان مجلس و وزرا بعد از پایان دوره مسئولیت‌شان نخواهیم بود!

نمونه‌های بسیاری را می‌توان مثال زد؛ از وزیر تا وکیل؛ از علی کُردان، وزیر کشور دولت نهم تا سینا کمالخانی، نماینده مردم تفرش؛ مدیران و مسئولانی که با سوءاستفاده از قدرت، راه دشوار تحصیلات تکمیلی را به‌جای چند سال، یک‌شبه طی کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اخذ مدرک مدیران سیاسی بدون حضور در کلاس

فریدون جعفری، دستیار ویژه وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در امور حقوق شهروندی، چندی پیش مطلبی در صفحه ایسنتاگرام خود منتشر و جنجالی به‌پا کرد؛ تا حدی که حمیدرضا علومی یزدی، معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم به صحبت‌های جعفری، واکنش نشان داد.

جعفری از کشف بیش از ۳۰ هزار مدرک جعلی توسط وزارت علوم در سال ۹۸ در محدوده میدان انقلاب خبر داد؛ اما جمله کلیدی صحبت‌های او که اهمیت طرح مورد نظر سلیمی را بیش از پیش نمایان می‌کند، جایی بود که گفت: «برخی مدیران سیاسی بدون حضور در کلاس، ۱۴۰ واحد درس را در دو ترم پاس می‌کنند و مدرک ارشد و دکتری می‌گیرند.»

تقلب علمی، پدیده‌ای نوظهور نیست و البته فقط دایره مدیران و مسئولان را دربرنمی‌گیرد. تقریباً هر ایرانی حداقل یک بار، پیامکی با محتوای قبولی قطعی در کنکور یا اعزام دانشجو به خارج از کشور بدون آزمون دریافت کرده است. در واقع هر فردی با پرداخت مبلغی قابل توجه، گاهی تا بیش از یک میلیارد تومان می‌تواند در کشور دیگری تحصیل کند.

مدرک معتبر بی‌نیاز از کتاب

نکته قابل تأمل این‌که تمام مؤسسات مذکور، مدرک جعلی به دانشجو ارائه نمی‌دهند. خبرنگار ایسکانیوز در پوشش متقاضی با یکی از این مؤسسات تماس گرفت و نماینده این مؤسسه مدعی شد برای دریافت مدرک معتبر و مورد تأیید وزارت علوم، نیازی به شرکت در کلاس و مطالعه کتاب نیست و بدون آزمون و مردودی احتمالی واحدهای درسی می‌توان به راحتی دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد شد. هرچند هرازگاهی برخوردهایی با مؤسسات متخلف صورت می‌گیرد؛ اما در عمل نتیجه‌ای در پی نداشته است.

قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی 14 شهریورماه سال 1396 از سوی علی لاریجانی، رئیس مجلس وقت به رئیس جمهور و رونوشت آن به وزارتخانه‌های علوم و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ابلاغ شد؛ قانونی که از جریمه نقدی تا محرومیت از حقوق اجتماعی را برای متخلفان در نظر گرفت؛ اما مدیرکل دفتر حقوقی وزارت علوم صراحتاً از ناتوانی در جلوگیری از فعالیت مجدد متخلفان صحبت کرد.

حسین آقابابایی تأکید کرد: «متخلفان، تعهد محضری دادند و قرار تأمین برای آنها صادر شد تا دیگر به این اقدامات نپردازند؛ اما پس از آن وزارت علوم، چند نفر را به عنوان مشتری برای بررسی فعالیت‌های آنها به میدان انقلاب فرستاد که مشاهده شد باز هم مخفیانه به کار فروش پایان‌نامه ادامه می‌دهند.»

تصویب طرح ابطال مدرک تحصیلی مسئولانی که در زمان تصدی پست مدیریتی، ادامه تحصیل داده‌اند، می‌تواند جامعه علمی و دانشگاهی کشور را نسبت به عملکرد مجلس یازدهم خوش‌بین کند و آمار چشمگیر مدارک بی‌اعتبار را تا حد زیادی کاهش دهد.

انتهای پیام/

168 / 320 تقلب علمی طرح ابطال مدرک مسئولان فریدون جعفری مدرک تحصیلی نمایندگان مجلس وزارت علوم

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: تقلب علمی فریدون جعفری مدرک تحصیلی نمایندگان مجلس وزارت علوم وزارت علوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۴۲۹۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مُلک و مِلک مولود مانای معلم است

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم در مراسم گرامیداشت مقام استاد در دانشگاه قم عنوان کرد: امروز تمام جماعت شرافت دربرابر جماعت شرارت قرارگرفته است و در سراسر جهان دانشجویان به دلیل نفس بیدار و پاک خود در برابر نسل کشی‌ها اعلام موضع می‌کنند.

وی ادامه داد: در دنیای دوگانه کشور‌های غربی که دم از حقوق بشر می‌زنند نمی‌توانند اعتراض دانشگاه‌ها را برتابند درحالی‌که در ایران قانونی وجود دارد که اجازه ورود نظامیان را به داخل دانشگاه ممنوع کرده‌است، بنابراین در جمهوری اسلامی ایران جامعه دانشگاهی همواره از حرمت ویژه‌ای برخوردار است.

مسئولیت یک نعمت است

زلفی‌گل افزود: اگر به مسئولیت با نگاه آبادانی بنگرید مسئولیت یک نعمت است و فرد می‌تواند با استفاده از پول یک مرکز خیر شود

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: شاد کردن انسان‌ها نیز می‌تواند کار خیر باشد به‌گونه‌ای که وقتی مسئولیتی دست شخصی باشد و بتواند توسط آن دانشکده، خوابگاه، ورزشگاه و سایر موارد را تأسیس نماید باعث خرسندی تعدادی از افراد می‌شود.

وی اضافه کرد: اساتید و معلمان نیز با سخاوت در علم و دانش خود از بزرگ‌ترین خیر‌ها محسوب شوند، چرا که صادقانه علم و دانایی خود را به فرزندان این کشور انتقال می‌دهند.

علم و دانش می‌تواند مزیت‌های جدید ایجاد کند

زلفی‌گل ادامه داد: بین مُلک و مِلک ازنظر نوشتار تفاوت وجود دارد اگر مُلک را قدرت و مسئولیت بدانیم و مِلک را دارایی و امکانات، مُلک و مِلک مولود مانای معلم است، یعنی این معلمان و استادان هستند که به یک انسان قدرت رسیدن به مُلک و مِلک را می‌دهند هرچه دانشجو مستعدتر، کوشاتر و فعال‌تر باشد، می‌تواند میزان مُلک و مِلک خود را افزایش دهد و از دانایی خود استفاده کند هرچقدر میزان دانایی بیشتر باشد مُلک و مِلک مانایی بیشتری دارد بنابراین جوامعی که استادان را قدر می‌دانند مسیر پیشرفت را سریع‌تر طی می‌کنند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد: حاکمیتی که عاقل باشد قدر متفکران را می‌داند و این‌گونه است که اجازه ورود نظامیان را در دانشگاه‌ها نمی‌دهد یعنی عالمان و اساتید قدرت نقد و آزاداندیشی را دارند و نباید به حریم آنها بی‌احترامی کرد این در حالی است که ما در دنیا خلاف این ادعا را از سوی کشور‌های مدعی حقوق بشر شاهد هستیم.

وی افزود: شخصیت علمی هر دانشگاه در کشور باید متوازن باشد یعنی در پازل علمی هر دانشگاه باید بحث‌های فرهنگی، سیاسی، پژوهشی، فناوری، هنری و ورزشی همگی به‌طور یکسان دیده شود و نباید شخصیت علمی یک شخصیت کاریکاتوری باشد، این امر تنها از طریق وضع قوانین و مقررات انجام می‌شود.

زلفی‌گل گفت: در دانشگاه برون‌داد‌های علمی مختلف و متنوعی است که همگی ارزشمند هستند برخی از این برون‌داد شامل تولید محصول، اختراع، طراحی یک معماری خاص، تألیف کتب، نگارش مقاله و مواردی از این دست است که همگی در یک سطح ارزشمند می‌باشد.

وزیر علوم تحقیقات و فناوری اضافه کرد: باید در دانشگاه‌ها درس‌نامه‌های مرجع جمعی تألیف شود که در آیین‌نامه ارتقا نیز برای این امر جایگاه ویژه‌ای دیده شده‌است پس باید بحث برون داد‌ها جامع‌تر دیده شود.

وی در پایان تصریح کرد: هفتاد و پنج اقدام در وزارت علوم تحقیقات و فناوری در این دوره انجام‌شده که اکثر اقدامات برای اولین‌بار رخ داده است از جمله این اقدامات می‌توان به تأسیس صندوق علوم تحقیقات و فناوری، تأسیس سامانه نان (نظام ایده‌ها و نیازها) و تأسیس سامانه جان (جریان اقتصادی نوین) اشاره کرد.

گفتنی است؛ در این مراسم با حضور وزیر علوم از ۵۷ استاد دانشگاه قم که ۱۰ نفر از آنان، جزو اساتید سرآمد علمی و آموزشی دانشگاه بودند تجلیل شد.




انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مُلک و مِلک مولود مانای معلم است
  • عموعابدینی: آمایش رشته‌های تحصیلی در دستور کار وزارت علوم و شورای انقلاب فرهنگی است
  • بیانیه وزارت علوم در حمایت از دانشگاهیان آمریکایی و اروپایی
  • دانشگاه تهران در نجف دانشجو می‌پذیرد
  • نشریات دانشجویی روایت‌گر جنبش‌های دانشجویی در حمایت از غزه باشند
  • کسب چهار افتخار علمی بین‌المللی توسط عضو پیوسته فرهنگستان علوم
  • پیام تسلیت وزیر کشور به مناسبت درگذشت نخبه جوان مازندرانی
  • لزوم توجه نمایندگان مجلس به نقش دانشگاه در توسعه مازندران
  • نخستین کنگره ملی ایران شناسی برگزار می‌شود
  • واکنش دانشگاه علوم خانواده دانشگاه تهران به انتقادات از همکاری با همسر سید ابراهیم رئیسی: جمیله علم الهدی فقط برای هیات جذب اساتید دانشکده تازه تاسیس «علوم خانواده» انتخاب شده، نه کارگروه هیات جذب کل اساتید دانشگاه تهران