Web Analytics Made Easy - Statcounter

قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی بر لزوم توجه به هویت محلی، فرهنگی و تاریخی بافت پیرامون حرم مطهر تأکید کرد.

به گزارش قدس آنلاین، قائم‌مقام تولیت آستان قدس رضوی  گفت: شیوه‌نامه پیشنهادی در خصوص حقوق مکتسبه در پیرامون حرم مطهر رضوی در شورای راهبری استان خراسان رضوی موردبررسی و جمع‌بندی قرارگرفته و آستان قدس رضوی نیز نظرات خود را در این زمینه ارائه کرده است و طبعاً با توجه به این‌که این شیوه‌نامه با لحاظ دیدگاه‌های کارشناسی در استان و مشهد تهیه‌شده است، در عمل نمی‌تواند بدون در نظر گرفتن نظر و تأیید وزارت راه و شهرسازی اجرائی گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مصطفی خاکسار قهرودی تصریح کرد: در طرح اولیه‌ی ضرورت مطالعه و طراحی عمران و بازسازی بافت اطراف حرم که باهدف «ساماندهی و احیاء بافت مذکور به انگیزه ایجاد تناسب بین فعالیت‌های بافت اطراف و حرم مطهر» با قید «محترم شمردن کامل مالکیت و کلیه حقوق افراد و تراضی صاحبان حق» تدوین‌شده است، وزارت راه و شهرسازی و شهرداری مشهد به‌صورت توأمان محور اجرائی در نظر گرفته‌شده‌اند.
وی گفت: با توجه به دیدگاه مقام معظم رهبری که تصمیم‌گیری‌ها در خصوص منضمات و اماکن مربوط به حرم مطهر رضوی باید با اخذ نظر و محوریت تولیت آستان قدس رضوی باشد، آستان قدس دیدگاه‌ها و نظرات خود را قبلاً از طریق مبادی رسمی به رئیس محترم جمهور و وزیر محترم راه و شهرسازی اعلام کرده است که اهمیت حفظ نمای بصری حرم مطهر از آن جمله است که متأسفانه در سال‌های اخیر منظر بصری بارگاه منور امام رضا علیه‌السلام با احداث ساختمان‌های بلندمرتبه رعایت نشده است.
قائم‌مقام تولیت آستان قدس رضوی تصریح کرد: برای حفظ منظر بصری حرم مطهر رضوی که هویت اصلی شهر مشهد مقدس است و در راستای ایجاد تناسب بین فعالیت‌های بافت اطراف و حرم مطهر، باید بلندمرتبه‌سازی در اطراف حرم با محدودیت‌ مواجه باشد.
خاکسار قهرودی فراهم آوردن شرایط تشرف آسان زائران و مجاوران به بارگاه منور رضوی را از دیگر موارد مورد تأکید آستان قدس رضوی معرفی و تصریح کرد: تأکید ما این است که در تصمیمات، تسهیل شرایط تردد در مسیرهای منتهی به حرم مطهر و آسایش زائران گرامی، کاهش ترافیک این مسیرها و رفع مشکل کمبود جدی پارکینگ‌ در اطراف حرم مطهر در نظر گرفته شود.
وی ابراز کرد: در خصوص تأمین حقوق مکتسبه در پیرامون حرم مطهر رضوی نیز طبعاً دستگاه‌های اجرایی و نهادهای حاکمیتی مسئول نقش‌آفرینی خود را خواهند داشت و آستان قدس رضوی در راستای هماهنگی با این دستگاه‌ها همراهی خواهد داشت.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی در پایان گفت: توجه به هویت محلی، فرهنگی، سنتی و تاریخی این بافت، اصل مهمی است که باید موردتوجه قرار گیرد و خطا و تخلفات احتمالی از ناحیه مسئولان مختلف اجرائی نمی‌تواند بهانه‌ای برای نادیده گرفتن حقوق مردم و ساکنین و شرایط لازم الرعایه در این منطقه مهم باشد.
منبع: آستان نیوز

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: حرم مطهر رضوی هویت فرهنگی قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی پیرامون حرم مطهر حرم مطهر رضوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۴۳۳۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان گفت: در راستای حفظ آثار تاریخی به جای مانده از نیاکان، یک خانواده ملایری ۵۹ شیء تاریخی را به اداره میراث‌فرهنگی،گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان ملایر اهدا کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از همدان، محسن معصوم علیزاده امروز _دوشنبه دهم اردیبهشت_ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: آثار باستانی، دفینه‌ها و گنجینه‌های مادی و معنوی هر ملت و میراث‌فرهنگی آن‌ها محسوب می‌شود.

وی افزود: اشیا و آثار باستانی بیان کننده پیشینه تاریخی و تمدن هر کشور و سرزمین است. قدمت تاریخی این اشیا سبب ارزشمند بودن آن‌ها و اعتبار تاریخی ملت‌ها می‌شود، به نحوی که برای نگهداری و مراقبت از این هویت‌های تاریخی هر ملت باید همه احساس مسئولیت کند و هزینه‌های هنگفتی در سال از سوی دولت‌ها برای این موضوع پرداخت می‌شود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان خاطرنشان کرد: در هر خانه‌ای کتابی، نوشته‌ای، فرشی، گلدانی، تابلو و میراثی از پدران و مادران و گذشتگان وجود دارد که با حساسیت خاصی نگهداری می‌شود و برای اعضای آن خانه از ارزش و اعتبار ویژه‌ای برخوردار است، چراکه نشان‌دهنده هویت فرهنگی، میراث خانوادگی و ارزش‌های یک خاندان است.

معصوم‌علیزاده اضافه کرد: حفظ آثار تاریخی و فرهنگی در یک منطقه نیز همین جایگاه را میان اعضای یک جامعه دارد و نشان‌دهنده هویت و تمدن یک ملت است، به ویژه ملتی همچون ایران که تمدنی بسیار قدیمی و درخشان دارد و زمانی که بسیاری از جوامع غربی و شرقی هنوز به وجود نیامده بود، ایران از تمدن غنی و پیشرفته برخوردار بود.

وی اضافه کرد: این اشیا و آثار تاریخی و فرهنگی همچون اجداد ما هستند و به دلیل اینکه حاصل هنر و نبوغ پیشینیان ما است، باید در حفاظت و حراست از این میراث نهایت دقت و کوشش را به عمل آوریم و چه خوب است که برای ماندگاری بهتر آثار تاریخی در اختیار موزه‌ها و مخازن امن قرار گیرد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان تاکید کرد: اهدای آثار تاریخی یکی از راه‌های حفظ اشیا، اموال فرهنگی و غنی‌سازی موزه‌ها به لحاظ داشته‌های فرهنگی و آثار است که در راستای حفظ آثار تاریخی به جای مانده از نیاکان، یک خانواده ملایری ۵۹ شیء تاریخی را به اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان ملایر اهدا کرد که امیدواریم این کار پسندیده در جامعه ما ادامه‌دار باشد.

معصوم‌علیزاده اضافه کرد: با توجه به رویه موجود در قوانین و ضوابط موزه‌های دنیا مبنی بر اینکه اگر فرد یا سازمانی آثار تاریخی خود را به مرجع و منبع اصلی بازگردانند، آثار اهدایی به نام آن‌ها در تاریخ کشور ثبت و بر همین اساس اشیا به نام خانواده محبی ثبت خواهد شد.

وی گفت: این اشیا توسط مسعود محبی از ایرانیان ساکن آمریکا و بعد از فوت پدرشان به موزه لطفعلیان ملایر اهدا شد که شامل ۵۹ شیء تاریخی با قدمت‌های مختلف است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان گفت: این اشیا برای دوران مختلف پیش از تاریخ، دوران تاریخی اسلامی و معاصر از جمله پیه‌سوز، پیکرک‌های کوچک، انگشتر، باروت‌دان، ابریق و ظروف مختلف کاربردی است که پس از کارشناسی به منظور طی فرآیندهای قانونی تحویل امین اموال استان شد.

معصوم‌علیزاده با اشاره به اینکه اصالت و هویت بیش از نیمی از این مجموعه به صورت قطعی تأیید شده است، افزود: تعیین اصالت تعدادی دیگر از این آثار به پژوهش و مطالعات دقیق‌تری نیاز دارد.

کد خبر 749012

دیگر خبرها

  • تلاش کارگران زمینه ساز امنیت کشور است
  • جشن تکلیف ۴ هزار دختر در حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع)
  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر
  • لزوم استفاده از شیوه‌های نوین در جذب گردشگر
  • لزوم بازشناسی بقیع به جهان اسلام
  • بازدید ۷۰ هزار نفر از موزه‌ های حرم مطهر رضوی
  • ۷۰ هزار نفر از موزه‌های حرم مطهر رضوی دیدن کردند
  • بافت تاریخی بندر بوشهر با مشارکت مردم بازآفرینی می‌شود
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • هر صبح و شام در آستانه مقدسه رضوی قرآن تلاوت نمایند / نگاهی به شواهد تاریخی درباره پیشینه قرائت قرآن در حرم مطهر امام رضا(ع)