Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- گفتگو‌های راهبردی عراق و آمریکا که قرار بود روز دهم میلادی (چهارشنبه) برگزار شود به فردا (پنجشنبه) موکول شد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری آریا، «هشام داوود» مشاور نخست وزیر عراق خبر داد که قرار است مذاکرات با واشنگتن در روز پنجشنبه 22 خرداد ماه آغاز شود و شامل مسائل اقتصادی، فرهنگی، کشاورزی و صنعتی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


با وجود اظهارات داوود، هدف آمریکا از این مذاکرات، یافتن توجیهی برای تداوم حضور نظامی و اشغالگرانه خود در عراق است.
پارلمان عراق 15 دی 1398 و در واکنش به جنایت آمریکا در به شهادت رساندن شهیدان سپهبد قاسم سلیمانی فرمانده فقید شاخه قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ابومهدی المهندس نائب رئیس فقید الحشد الشعبی، طرح اخراج نیروهای آمریکایی از عراق را تصویب کرد.
عادل عبدالمهدی نخست‌وزیر پیشین عراق هم در جلسه رای‌گیری پارلمان این کشور برای تصویب طرح اخراج نیروهای خارجی از کشورش، خواستار خروج فوری نیروهای آمریکایی از عراق شد و گفت که منفعت عراق و آمریکا ایجاب می‌کند که نیروهای خارجی عراق را ترک کنند.

الحشد الشعبی: به توافق یا وعده‌های آمریکا هیچ اعتمادی نداریم
یکی از فرماندهان سازمان الحشد الشعبی در عراق تأکید کرد که الحشد الشعبی به هیچ توافق یا وعده‌ای از جانب آمریکا اعتماد ندارد.
«ابو مهدی الکرعاوی» از فرماندهان سازمان الحشد الشعبی (بسیج مردمی) عراق تأکید کرد که ایالات متحده آمریکا به هیچ یک از توافقات خود پایبند نیست.
الکرعاوی به پایگاه خبری المعلومه گفت که «الحشد الشعبی به هیچ توافق یا وعده‌ای از سوی آمریکا اعتماد ندارد».
وی تأکید کرد، منافع آمریکا برای این کشور، فراتر از هر چیزی بوده و آماده است برای منافع خود، تمامی توافقات را لغو کند؛ همان گونه که این کار را در قبال جمهوری اسلامی ایران انجام داد.
مقصود این فرمانده الحشد، خروج یکجانبه آمریکا از توافق هسته‌ای با جمهوری اسلامی ایران موسوم به برجام است که در سال 1397 صورت گرفت.
الکرعاوی بر این باور است که هر گونه مذاکره سیاسی یا اقتصادی با طرف آمریکایی باید به سود هژمونی و عمق منطقه‌ای عراق باشد، حاکمیت این کشور را حفظ کند و برای عراق، مثمر ثمر باشد.
وی در پایان نسبت به حصول هر گونه توافقی که به صورت مبهم حاصل شود و هدف از آن، حفظ منافع آمریکا در عراق باشد، هشدار داد.

اخراج نظامیان آمریکایی اولویت تیم مذاکره کننده عراق باشد
فهرست الفتح، بزرگترین فراکسیون مجلس عراق به ریاست هادی العامری، در اطلاعیه‌ای خطاب به تیم سیاسی عراقی که قرار است روز پنجشنبه مذاکرات راهبردی خودش را با آمریکا آغاز کند، اعلام کرد: خروج نظامیان آمریکایی از عراق با اعتماد بر مصوبه مجلس این کشور بایستی اولویت این مذاکرات باشد. تیم عراقی باید بداند که نیرو‌های مسلح عراق اعم از ارتش، پلیس، بسیج مردمی و پیشمرگ‌های کرد، توانایی حفاظت از ثبات و امنیت کشورشان را دارند، بنابراین نیازی به ادامه حضور آمریکایی‌ها ندارند.
فهرست الفتح افزود: عراق با هرگونه تقویت روابط در بخش‌های سیاسی، فرهنگی و اقتصادی با کشور‌های خارجی مخالفتی ندارد، اما نمی خواهد نیرو‌های بیگانه در این کشور حضور داشته باشد. مجلس عراق به نوبه خود این مذاکرات را از طریق کمسیون‌های مختلف پیگیر خواهد بود و از تیم عراقی مذاکره کننده می خواهد از تجربیات تیم مذاکره کننده سال 2008 که موجب خروج نظامیان آمریکایی شد، استفاده کند.

دعوت به اتحاد برای اخراج نیروهای آمریکایی از عراق
یک عضو کمیسیون امنیت ملی پارلمان عراق، از همه جریان‌ها و گروه‌های سیاسی این کشور خواست برای اخراج نیروهای آمریکایی از عراق، متحد شوند.
به گزارش پایگاه اینترنتی خبری العهد لبنان،"کریم علیوی" عضو کمیسیون امنیت ملی پارلمان عراق روز سه شنبه گفت، حضور آمریکا در عراق مایه نگرانی است و از نیرو‌های سیاسی خواست موضع متحدی در قبال خروج نیرو‌های آمریکایی از عراق اتخاذ کنند.
کریم علیوی افزود، از حضور آمریکا در عراق استقبال نمی‌شود، زیرا واشنگتن برای کمک به بغداد نیامده بلکه برای حمایت از منافع رژیم اسرائیل در منطقه آمده است.
عضو ائتلاف الفتح در پارلمان عراق درباره اختلاف و پراکندگی در تصمیم گیری در عراق در قبال رفتن نیرو‌های آمریکایی هشدار داد و از نیرو‌های سیاسی خواست موضع خود را در قبال خروج نیرو‌های خارجی و در صدر آن‌ها نیرو‌های آمریکایی از کشور متحد کنند.
بغداد و واشنگتن قرار است دهم ژوئن (چهارشنبه 21 خرداد 99) در باره تبیین روابط و اخراج نظامیان آمریکایی از خاک عراق رایزنی کنند.
پارلمان عراق پنجم ژانویه گذشته (15 دی 98) قانون اخراج نظامیان آمریکا از خاک عراق را تصویب کرده و پس از آن نیز میلیون‌ها نفر در 24 ژانویه (چهارم بهمن 98) با برگزاری تظاهراتی گسترده در بغداد، خواهان اخراج نظامیان آمریکا از خاک عراق شدند.

هشدار درباره تحرکات مزدوران برای تاثیر در مذاکرات
شیخ قیس خزعلی، دبیرکل عصائب اهل حق عراق در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: از امروز همه دفاتر عصائب در مرکز و جنوب عراق و تا اطلاع بعدی مسدود می‌شوند. در این اطلاعیه آمده است: همزمان با نزدیک شدن زمان مذاکرات بغداد و واشنگتن و تاکید ما بر لزوم اخراج نظامیان آمریکایی از عراق پیش بینی می‌کنیم یک عده سودجو و مزدور برای تاثیرگذاری منفی بر موضع ضد آمریکایی عراقی‌ها مجددا درصدد حمله به دفاتر ما و تلاش برای برهم زدن نظم عمومی و کشاندن اوضاع به سمت فتنه و طایفه گری و هرج و مرج برآیند و ما برای جلوگیری از این اقدام و برای محقق شدن خواسته عراقی‌ها در اخراج آمریکایی‌ها، دستور بسته شدن همه دفاتر خود در شهر‌های مرکزی و جنوبی عراق را صادر کردیم.


منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: عراق آمریکا نیروهای آمریکایی از عراق اخراج نظامیان آمریکایی اخراج نظامیان آمریکا آمریکایی از عراق اخراج نیروهای الحشد الشعبی پارلمان عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۴۷۱۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ان‌بی‌سی: دولت آمریکا با آتش‌بس غزه در پی مهار اعتراض‌های دانشجویی است

به گزارش قدس آنلاین، ان بی سی نوشت که کاخ سفید ماه‌هاست که به دنبال توافق آتش‌بس برای آزادی اسیران دربند حماس است، اما دور کنونی مذاکرات در یک برهه حساس جنگی و انتخاباتی انجام می‌شود.

مقام های آمریکایی پیش نویس توافق فعلی را آخرین و بهترین نسخه می ‌دانند، چرا که به عقیده آنها اسرائیلی‌ها در این دور از مذاکرات با شروط کلیدی موافقت کرده‌ و در مورد آنها سازش کرده‌اند.

یکی از مقام های آمریکایی در این خصوص گفت: "رئیس جمهوری بدان روی بسیار نگران میزان حساسیت برهه کنونی است که دیگر برگی برای بازی برایش باقی نمانده است.

به نوشته ان بی سی، در ماه‌های اخیر مذاکرات بر سر توافقی که شامل آتش‌ بس موقت و آزادی برخی از اسیران می‌شود به مرحله حساسی رسیده و سپس فروپاشیده است. اما به گفته مقام ها، اکنون که اسرائیل مصر است به‌رغم مخالفت‌ های آمریکا، حمله نظامی به شهر رفح را انجام دهد، شکست مذاکرات آتش‌ بس فرصتی برای احیای آن‌ باقی نمی گذارد. به گفته این مقام ها، این بار شکست در حصول توافق می تواند به تشدید جنگ و تهدید بیشتر جان اسیران منجر شود.

این بزنگاه تاریخی با اعتراض های فزاینده دانشگاهی و تهدید به تظاهرات در برنامه های انتخاباتی بایدن و سایر مقام های ارشد دولت در تابستان پیش رو همزمان شده است. برخی از مقام های دولتی به طور خصوصی گفته اند که یکی از مزیت های مهم در گشایش دیپلماتیک جنگ غزه می تواند تأثیر آن بر این اعتراضاتی باشد که در برخی از موارد به خشونت کشیده شده است.

برخی از مقام های آمریکایی نسبت به دستیابی به توافق آتش بس ابراز خوش بینی کرده و گفته اند که هدف آمریکا آن است که آتش بس موقت طولانی تر شده و راه را برای پایان جنگ هموار کند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • ان‌بی‌سی: دولت آمریکا با آتش‌بس غزه در پی مهار اعتراض‌های دانشجویی است
  • نماینده پارلمان عراق: سفیر آمریکا از عراق اخراج شود
  • خشم محافل عراقی از دخالت‌های گسترده سفیر آمریکا در بغداد
  • نقش جاده ابریشم ترکیه در معادلات خاورمیانه/ اردوغان پروژه آمریکا را دور زد؟
  • فرمانده حشد الشعبی: تهدیدهای آمریکا ما را نمی‌ترساند
  • طنز تلخ آمریکا؛ با مردم عراق جنگ نداریم(!)
  • سفارت آمریکا در بغداد مرکز گسترش انحرافات اخلاقی است
  • جنگ فرهنگی آمریکا علیه عراق و منطقه
  • چین معافیت تعرفه‌ای واردات محصولات آمریکایی را تمدید می‌کند
  • کارشناس مسائل حقوقی عراق: بغداد حق دارد سفیر آمریکا را اخراج کند