Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-01@23:31:47 GMT

چرا پرونده تاجگردون برای اصلاح طلبان مهم است؟

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۴۷۱۲۰

چرا پرونده تاجگردون برای اصلاح طلبان مهم است؟

چرا امثال آقای عبدی که اکنون به وجود مجرمی به‌نام اکبر طبری معترض شده‌اند، تاکنون اعتراضی به مدیران دولت اصلاحات در رابطه با جرائم اقتصادی شهرام جزایری و بابک زنجانی و... نداشته‌اند!

به گزارش مشرق، محمد ایمانی در کانال تلگرامی خود در پاسخ به عباس عبدی از تئوریسین‌های اصلاح‌طلب که در رابطه با حمایت از اعتبارنامه تاجگردون نوشت:

عباس عبدی درباره رای منفی به اعتبار نامه تاجگردون نوشته "برایم هم مهم نیست او رای بیاورد یا نیاورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در جامعه‌ای که در بالاترین سطح دستگاه قضایی آن سال‌های متمادی وضعیتی بوده که گوشه‌ای از آن را در دادگاه اکبر طبری دیدیم، پرداختن به این که فلان نماینده کسی را برای شغل معرفی کرده نوعی شوخی و اتلاف وقت است. 

او می افزاید: مشکل مجلس، وجود نماینده زیر ده درصدی است! مشکل مجلس، رقابتی نبودن است... مشکل، منع ورود نمایندگانی است که بتوانند نقش مدرس را ایفا کنند و الا نمایندگانی که نقش تَدَیُّن‌ها را بازی کنند زیاد پیدا می‌شوند.

عبدی سرانجام می نویسد: "پیشنهاد می‌کنم جمله عیسی مسیح را هنگامی که دید بدکاره‌ای را می‌خواهند سنگسار کنند در ابتدای رای‌گیری برای هر کسی که اعتبارنامه‌اش مورد اعتراض است تکرار کنند.

"نخستین سنگ را کسی پرتاب کند که خود شرمسار گناهی نباشد." در پی این سخن همه سنگ های خودشان را به زمین انداختند و رفتند. کسانی رای منفی دهند که از هیچ رانتی بهره‌مند نشده باشند از جمله رد صلاحیت رقبای قدرتمند".

درباره این استدلال گفتنی است:

تاجگردون، برکشیده دولت اصلاحات است. او سالهای ۱۳۷۳ تا ۱۳۸۰، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی فارس بود. سپس از ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۳ معاونت پارلمانی و  پس از آن تا ۱۳۸۴، معاونت امور اقتصادی سازمان مدیریت دولت خاتمی را برعهده داشت. در مجلس دهم نیز عضو فراکسیون امید و رئیس کمیسیون برنامه و بودجه بود. بنابراین  پرونده او برای مدعیان اصلاح طلبی مهم است.

ثانیا تخلف و فساد در هر دستگاهی ممکن است رخ دهد. مهم این است که اراده بر لاپوشانی و حمایت  است یا برخورد با وجود هزینه برای نظام؟ اهتمام به محاکمه امثال طبری و قاسم زاده، حسین فریدون و پوری حسینی و مهدی هاشمی و نمایندگان متخلف مجلس، حاکی از سلامت و اراده مبارزه با فساد است. همین، حامیان سیاسی  و گفتمانی فساد را هراسان می کند.

ثالثا امثال عبدی به اعتبار جاده صاف کنی و توجیه گری رویکرد دولت های مدعی اصلاحات و اعتدال (و ائتلاف با مدعیان مفسد سازندگی) در مظان اتهام تدلیس و تلبیس با مردمند.

از امثال عبدی چند نوشته در اعتراض به زمینه چینی مدیران دولت های مذکور برای مفاسد شهرام جزایری و بابک زنجانی و رسول دانیال زاده و سلاطین سکه و ارز و قاچاق و... منتشر شده، در حالی که عبدی ها در نوع انتخابات، پوستر چسبان های اشرافیت  بوده اند؟!

رابعا در انتخابات اخیر، اصلاح طلبان چند لیست داشتند و ادعای رقابتی نبودن مسموع نیست. همچنین در انتخابات پارلمانی برخلاف  ریاست جمهوری، به اعتبار عدد نامزدها، پراکندگی رای وجود دارد و درصد آرا عموما پایین است. اما هیچ جا ثابت نشده که تعداد رای، موجب سلامت یا فساد نمایندگان باشد. نمایندگان اصلاح طلب مجلس ششم در تهران و برخی شهرها که اتفاقا رای های بالایی هم کسب کرده بودند، طرف اصلی رشوه های شهرام جزایری بودند و جالب این که عبدی، سرمقاله نویس دائمی روزنامه یکی از همین نمایندگان است!

خامسا، عبدی به درستی از "شهید مدرس" و "تدین"نام برده، اما به قول معروف سوراخ دعا را گم کرده! مدرس برخلاف مدعیان اصلاح طلبی، مغضوب انگلیسی ها بود و توسط گماشته همان ها به شهادت رسید، نه این که تحت الحمایه وزارت خارجه و بنگاه های رسانه ای و اطلاعاتی انگلیس باشد. اگر تدین به صورت مدرس سیلی زد، برخی نمایندگان آلوده در مجلس نهم و دهم، به صورت ارزش ها و آرمان ها پنجه کشیدند.

اشک آقای علی اصغر زارعی از خیانت تصویب عجولانه برجام، کم از صورت سرخ مدرس ندارد.

در فراکسیون امید نمایندگانی را دیدیم که برای عکس یادگاری با مسئول سیاست خارجی اروپا، نزدیک بود همدیگر را زیر پا بگذارند. دها تن از همین ها به خاطر اسناد فساد، رد صلاحیت شدند اما عبدی ها به جای سرافکندگی، از شورای نگهبان طلبکاری می کنند!

و بالاخره این که کار مجلس در بررسی اعتبار نامه ها سنگسار کردن نیست. بر عهده آنهاست که در صورت احراز تخلف اشخاص، رای منفی بدهند. اما ژست پارسایی و استناد به کلام حضرت عیسی (ع) از  امثال عبدی عجیب است. آنها دائما توسط رسانه های فاسد بیگانه شارژ و دوپینگ می شوند؛ و سر سفره نشریات آلوده حاضرند. نشریاتی که مدیران آن، از ادامه رفاقت با مفسدانی چون جزایری (در حد رفاقت بساط کله پاچه) پرهیز ندارند.

عبدی پای چنین بساط متعفنی چگونه رویش می شود علیه فساد قلم بزند و به دیگران سنگ بیندازد؟ چرا؟ به رندی که دزدانه وارد زمین مردم شده بود و هنوانه می خورد، گفتند نخور! حرام است. گفت من برای شیرینی و خنکی اش می خورم نه برای حلال و حرام آن!

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا سهام عدالت مجلس یازدهم محمد ایمانی عباس عبدی دولت اصلاحات اصلاح طلبان بابک زنجانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۴۷۱۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنایه عباس عبدی به سکوت اصولگرایان مقابل جنجال مهدی نصیری /براندازی قابل جمع با اصلاح‌طلبی نیست

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، ادعاهای اخیر مهدی نصیری در گفت‌وگو با بی‌بی‌سی که خواستار آن شده بود اپوزیسیون شکاف بین مصطفی تاج‌زاده و رضا پهلوی را با یک اتحاد پر کنند، با واکنش هایی همراه شده است. او مدعی است که پادشاهی مشروطه و جمهوری‌خواهی می‌توانند متحد شوند.

عباس عبدی، تحلیلگر و فعال سیاسی اصلاح طلب، در گفتگویی با خبرگزاری خبرآنلاین، ضمن آنکه تاکید دارد «براندازی قابل جمع با اصلاح‌طلبی نیست»، می گوید؛«مشکل آقای نصیری این است که به دلائل پیش‌گفته و سوابق موجود، احتمال کمی وجود دارد که افکار عمومی با گزاره‌های اعلام شده ایشان همدلی کند، لذا همه در پی یافتن طرح و برنامه‌ای پیچیده در پشت ماجرا هستند. با این حال باید منتظر بود تا حقیقت روشن شود.»

عبدی به سکوت اصولگرایان نیز کنایه می زند و می گوید؛ «واقعیت این است که در این مورد خاص اصولگرایان عزیز هستند که باید موضع‌گیری صریحی می‌کردند اما...»

مشروح گفتگوی خبرگزاری خبرآنلاین با عباس عبدی را بخوانید؛

*****

*آقای عبدی! پس از گفتگوی آقای نصیری با بی‌بی‌سی انتقادهای زیادی بویژه از سوی اصلاح‌طلبان داخلی مطرح شد، تحلیل شما چیست؟

واقعیت این است که در این مورد خاص اصولگرایان عزیز هستند که باید موضع‌گیری صریحی می‌کردند، آنان که درباره همه چیز برای اعلام موضع پا به رکاب هستند در این مورد سکوت کرده‌اند. ولی چون نمی‌خواهند به انتساب گذشته ایشان اشاره شود یا به این علت که به درستی گمان می‌کنند موضع‌گیری آنان فاقد نفوذ است زحمت این کار را بر دوش اصلاح‌طلبان انداخته‌اند.

عبور نصیری از منتهی الیه حکومت به منتهی الیه اپوزیسیون به سرعت رخ نداده است

*فکر می‌کنید که چرا آقای نصیری فرایند عبور از منتهی‌الیه حکومت را تا منتهی‌الیه اپوزیسیون طی کرده است؟ و چرا با ایشان برخورد نشد و به راحتی اجازه خروج هم داشتند.

واقعیت این است که گرچه عبور این فاصله از سوی آقای نصیری موجب تعجب است ولی خیلی هم فوری رخ نداده است و چند سال طول کشیده است. این پدیده در میان جناح اصولگرایان حاکم مسبوق به سابقه است و تا کنون افراد زیادی این مسیر را رفته‌اند.

علت هم این است که آنان از نزدیک شاهد موارد بی‌صداقتی یا توطئه‌چینی و دودوزه‌بازی و در نهایت عمق اندک افکار در آن سو هستند. ابتدا خود را توجیه می‌کنند و می‌گویند انشاالله گربه است ولی وقتی زیاد شد از درون خالی می‌شوند و کافی است یک تجربه منفی شخصی هم پیدا شود و به یکباره از آنها عبور نمایند.

درباره عدم برخورد و آزادی خروج هم بیش از آن که نکته‌ای متوجه آقای نصیری باشد مربوط به تبعیض‌ها و بی‌عدالتی‌های رفتاری جاری است که موجب می‌شود کسانی را برای زدن کوچکترین حرفی احضار کنند و برای حجاب چنین تحت فشار قرار گیرند، دیگران با بیان تندترین مواضع آزاد باشند. در واقع باید با همه همینگونه با سعه صدر مواجه شوند. امیدواریم که چنین شود. مبنای رفتار نباید سیاسی باشد باید قضایی محض باشد.

*فارغ از اینها به نظر شما ایشان چرا رفت؟

ما وظیفه داریم همان را که گفته باور کنیم مگر این که شواهد دیگری در نقض آن بیان شود. ولی مشکل آقای نصیری این است که به دلائل پیش‌گفته و سوابق موجود، احتمال کمی وجود دارد که افکار عمومی با گزاره‌های اعلام شده ایشان همدلی کند، لذا همه در پی یافتن طرح و برنامه‌ای پیچیده در پشت ماجرا هستند. با این حال باید منتظر بود تا حقیقت روشن شود.

*به نظرتان آن طرف از او استقبال خواهند کرد؟

پاسخ به این پرسش سخت است. آن طرف نیروهای پراکنده و با وابستگی‌ها و کارفرمایان سیاسی و فکری و حتی مادی گوناگونی هستند. بعلاوه در سطح اظهار نظر که افراد حرف‌های خودشان را می‌زنند ولی در سطح همکاری بعید می‌دانم که با وجود چنین وضعی اعتماد کسی برای اقدام عملی جلب شود.

براندازی قابل جمع با اصلاح‌طلبی نیست

*به عنوان آخرین سوال فکر می‌کنید ایده او برای کسانی جذاب است؟

دنیای سیاست بیش از این که دنیای ایده‌ها باشد دنیای قدرت است. میان قدرت و ایده باید رابطه نزدیکی باشد. این حرف‌ها را دیگرانی هم در خارج زده‌اند ولی بسرعت به حاشیه رفته‌اند. در شرایط کنونی همان کسانی که علیه آنان حرف می‌زد، قدری از این فضا بهره‌مند می‌شوند.

به نظرم یک دو راهی قرار خواهد داشت که هر دو سویش زیان است. ولی ایده او بیشتر ناشی از این است که سیاست به امری شخصی تقلیل یافته و گویی اراده‌های افراد به تنهایی منشأ اثرات تعیین کننده است. بعلاوه براندازی قابل جمع با اصلاح‌طلبی نیست.

فارغ از این که با کدام‌یک موافق باشیم یا خوب بدانیم راه میانبری هم وجود ندارد. برخی خواسته‌اند تحت عنوان تحول‌خواهی راه میانه نشان دهند در حالی که تحول‌خواهی بر مضمون و محتوا تاکید دارد که هم می‌تواند شامل اصلاح‌طلب شود و هم برانداز. در حالی که این دو شیوه فعالیت سیاسی هستند. مثل زمان انقلاب که همه برانداز شدند با محتواهای کاملا متفاوت و حتی متضاد از یکدیگر. شیوه‌ و راهبرد سیاسی قابل میانبر زدن نیست.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901376

دیگر خبرها

  • اصلاح طلبان در کدام حوزه های انتخابیه کاندیدا دارند؟
  • جوان: مهدی نصیری «باطن» اصلاح‌طلبان است که «ظاهر» شده
  • اولین واکنش یک روزنامه اصولگرا به موضوع مهدی نصیری: او مهره تاج زاده است
  • کنایه عباس عبدی به سکوت اصولگرایان درباره مواضع تند مهدی نصیری
  • کنایه عباس عبدی به سکوت اصولگرایان درباره مواضع تند مهدی نصیری / براندازی قابل جمع با اصلاح‌طلبی نیست
  • کنایه عباس عبدی به سکوت اصولگرایان مقابل جنجال مهدی نصیری /براندازی قابل جمع با اصلاح‌طلبی نیست
  • کرباسچی: مهدی نصیری تعادل ندارد؛ او فقط به درد تبلیغات بی‌بی‌سی می‌خورد
  • مرغ آمریکایی‌ها غاز است!
  • اصلاح‌طلبان درباره روند بررسی صلاحیت‌ها چه گفتند؟
  • رابط اصلاح‌طلبان با رهبری بعد از فوت هاشمی‌رفسنجانی چه کسی است؟