Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-05-07@03:39:22 GMT

رشد ۱۲ درصدی صادرات میوه و سبزی در سال ۹۸

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۴۷۵۵۷

 به گزارش ایلنا، محمود بازاری با بیان اینکه تراز  تجاری محصولات میوه و تره‌بار، به رغم تحریم‌های ظالمانۀ آمریکا و برخی محدودیت‌های صادراتی، در سال گذشته مثبت بوده است، اظهار داشت: انواع میوه و تره‌بار در 12 ماهه سال 98 به وزن بیش از 4.5 میلیون تن صادر شده است.

وی افزود: در سال گذشته مجموع صادرات محصولات کشاورزی و صنایع تبدیلی به میزان ۵.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

7 میلیارد دلار بوده که در این میان سهم میوه و تره‌بار ۲۲ درصد از مجموع ارزش صادرات سال 98  برآورد شده و رتبۀ نخست در سبد صادراتی را به خود اختصاص داده است.

بازاری با اشاره به تأثیر مثبت انعقاد موافقت‌نامه تجارت ترجیحی اوراسیا بر افزایش صادرات میوه و تره‌بار در سال 98 گفت: صادرات میوه و تره‌بار به برخی کشورهای عضو اتحادیه مذکور از جمله روسیه با ۸۹ درصد، قزاقستان با ۶ درصد و ارمنستان با ۴ درصد از نظر ارزشی نسبت به سال ۹۷ با رشد همراه بوده است.

مدیر کل دفتر هماهنگی صادرات محصولات کشاورزی و صنایع تبدیلی با بیان اینکه شیوع ویروس کرونا در جهان و اعمال محدودیت‌هایی در ورود کالا توسط کشورهای هدف از جمله کشورهای همسایه ایران، سبب کند‌ی روند صادرات میوه و تره‌بار شده است، عنوان کرد: پیش‌بینی می‌شود تجارت در سال جاری دستخوش افت چشم‌گیری شود و طبیعتا" اهداف صادراتی ما نیز بی‌نصیب از این محدودیت‌ها نخواهد بود لیکن با اقدامات و پیگیری‌های سازمان توسعه تجارت ایران و دستگاه‌های زیرمجموعه، تلاش اتاق بازرگانی در بخش بین‌الملل و همکاری و تلاش‌های طرف‌های تجاری در جهت مهار شیوع ویروس کرونا، بازگشایی مرزها به تدریج تجاری انجام شده و موجب رونق مبادلات تجاری می‌شود. 

وی مسائل و مشکلات بانکی و انتقال ارز حاصل از صادرات به داخل کشور و نوسانات نرخ ارز در بخش صادرات محصولات میوه و تره‌بار  را از دیگر چالش‌های پیش روی صادرات میوه و تره‌بار دانست و گفت: گسترش روابط دیپلماتیک به منظور کمک به رفع تحریم‌ها و ایجاد سیستم مبادلات بانکی مناسب با کشورهای هدف پیشنهاد می‌شود.

بازاری عدم وجود شرکت‌های حمل و نقل بین‌المللی توانمند در کشور، فقدان کانتینرهای یخچال‌دار کافی جهت حمل و نقل تخصصی محصولات کشاورزی، فقدان سامانه‌های شناسایی و ردیابی مبدا تولید و نوع ارقام و میزان تولید، بسته‌بندی نامناسب فراورده‌های کشاورزی برای صادرات و بالا بودن قیمت مواد اولیه داخلی بسته‌بندی محصولات میوه و تره‌بار، عدم دسترسی به حمل و نقل ریلی سراسری، عدم شناخت کامل بازارهای هدف بخش کشاورزی از سوی تولیدکنندگان و فعالان حوزه کشاورزی و هزینه‌های سربار در حمل هوایی و دریایی را از دیگر چالش‌های فعلی و پیش روی صادرات میوه و تره‌بار دانست که لازم است دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط در راستای تحقق اهداف صادرات، پیگیری و برنامه‌ریزی مورد نیاز را برای رفع موانع و چالش‌های سر راه صادرات به عمل آورند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: ایران بخش کشاورزی میوه و سبزی صنایع تبدیلی صادرات محصولات کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۴۷۵۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات ۱۴۵ میلیون دلاری افغانستان از طریق دهلیزهای هوایی

آخندزاده عبدالسلام جواد، سخنگوی این وزارت می‌گوید که مهم‌ترین اقلام صادراتی از طریق دهلیزهای هوایی را  میوه‌های خشک و تازه، زعفران، میوه‌خشک، میوه‌تازه و قالی تشکیل می‌دهد.

به گفته‌ وی، بیش‌ترین صادرات از طریق میدان‌های هوایی به کشورهای هند، امارات متحده عربی، ترکیه، ایران، ازبکستان آلمان و کانادا انجام شده است.

سخنگوی وزارت صنعت و تجارت گفت: «صادرات افغانستان از طریق میدان هوایی کشور در سال ۱۴۰۲ به مقدار ۲۴۷ تن به ارزش ۱۴۵ میلیون دلار است؛ میوه‌های خشک و تازه، سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی، البسه، نخود، قالی، زعفران، لوازم آشپزخانه و پوست بز و گاو است.»

اتاق تجارت و سرمایه گذاری صادرات از طریق دهلیزهای هوایی را در رشد اقتصادی مهم می‌داند و تأکید می‌کند که باید هزینه انتقال از طریق دهلیزهای هوایی کاهش یابد.

بربنیاد اطلاعات وزارت صنعت و تجارت در سال ۱۴۰۲ خورشیدی به ارزش ۱.۸ میلیارد صادرات به خارج از کشور انجام شده که یک بخش آن را صادرات کالاهای از طریق دهلیزهای هوایی تشکیل می‌دهد.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • صادرات ۷۴ تُن محصولات کشاورزی از استان قزوین
  • بازار سیب‌زمینی، پیاز و گوجه‌فرنگی تامین است
  • صادرات ۷۴ تن محصولات زراعی، دامی و آبزیان در استان قزوین
  • صادرات ۱۴۵ میلیون دلاری افغانستان از طریق دهلیزهای هوایی
  • چه مواد غذایی از آسیب های آلودگی هوا محافظت می‌کند
  • صادرات ۲۷۰ هزار تن محصولات کشاورزی از کردستان
  • طی یک سال؛ صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین
  • تجارت ایران و هند با رشد ۵ درصدی به ۳۷۷ میلیون دلار رسید
  • صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین
  • خسارت ۵۰ درصدی بارندگی به گندمزار‌های خوزستان