Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-28@02:37:29 GMT

گرمای هوا در کاهش کرونا تاثیری ندارد

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۴۷۷۸۶

عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا در پاسخ به این سوال که آیا گرمای هوا ویروس کرونا را از بین می برد، گفت: گرمای هوا هیچ تاثیری در کنترل یا کاهش ویروس کرونا ندارد، تجربه استان خوزستان هم این موضوع را تایید کرده است. ناطقان: حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی، رئیس جمهوری نیز امروز (چهارشنبه) در جلسه هیات دولت، سلامت مردم را همچنان مساله اول اعلام و خاطر نشان کرد که امروز نه کرونا پایان یافته و نه تابستان و گرمای هوا می‌تواند نسبت به این ویروس تاثیرگذار باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بر همین اساس وی تاکید کرد: ضرورت دارد دستگاه‌های نظارتی از جمله وزارت کشور، بهداشت و درمان، صمت، دادگستری و اصناف مراقبت و دقت کنند که بازگشایی‌ها در کشور که از ابتدا مشروط بر این بوده که همه مردم به دستورالعمل‌ها توجه کنند، موجب آسیب نشود.

افزایش دما یکی از شایعاتی بود که برای از میان بردن ویروس کرونا در روزهای منتهی به آغاز سال نو بسیار همه گیر شده بود؛ به طوری که برخی با گرم کردن فضای خانه یا عزیمت به مناطق گرم‌ به دنبال راهی برای رهایی از ابتلا به کرونا بودند که خیلی زود مشخص شد این برداشت ناصحیح و کذب بوده است.

دکتر مسعود مردانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در اوایل اپیدمی کرونا در بین مردم شایع شده بود که گرمای هوا در کاهش بیماری موثر است اما بروز بیماری در فصل گرم در استان خوزستان مشخص کرد که این مطلب نادرست و اشتباه بوده است و گرمای هوا تاثیری در کاهش این بیماری ندارد.

وی ادامه داد: یکی از عللی که استان خوزستان وارد وضعیت قرمز بیماری کرونا شده و بیماری در آن منطقه همچنان تداوم دارد، اطلاعات غلطی بود که در اختیار مردم قرار گرفت و سبب شد تا آنان توصیه های بهداشتی از جمله فاصله گذاری فیزیکی را رعایت نکنند و دچار افزایش این بیماری شوند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی به مردم توصیه کرد که توجه به اطلاعات نادرست که به خصوص در فضای مجازی منتشر می شود، نداشته باشند و اطلاعات صحیح را از طریق رسانه های داخلی، دریافت کنند.

وی ادامه داد: ممکن است مدت ماندگاری ویروس بر سطوح گرم، کاهش پیدا می کند، اما اگر فردی در منطقه گرم کشور در معرض عطسه و سرفه فرد مبتلا قرار گیرد یا با افراد بیمار در ارتباط باشد، حتما بیمار می شود و بیماری را به سایرین هم انتقال می دهد.

کرونا خاموش نشده است

وی ادامه داد: بسیاری بر این باور هستند که کرونا تمام شده که این تصور غلط است و این طور نیست. تجربه بسیار بد ما در این زمینه استان خوزستان است که این بیماری در این استان مجددا شیوع بالا پیدا کرد و مشکلات جدی برای مردم این منطقه به وجود آورد.

متخصص بیماری های عفونی تصریح کرد: هرچند مراجعین مبتلایان به بیماری کرونا به مراکز درمانی کشور کاهش یافته و مرگ و میر ناشی از بیماری کم شده است، اما این بیماری هنوز خاموش نشده است و با عدم رعایت توصیه ها می تواند مشکلات جدی به بار آورد.

مردانی یادآور شد: با افزایش بهبودیافتگان، مردم تصور کردند که کرونا تمام شده و فاصله گذاری اجتماعی را که قبلا رعایت می کردند، بسیار کمتر رعایت می کنند که کار خطرناکی است. بر اساس آمار وزارت بهداشت، آمار فاصله گذاری اجتماعی در کشور از حدود ۸۰ درصد به حدود ۳۰ درصد رسیده است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا راه های انتقال بیماری کرونا تغییر یافته است، گفت: هیچ تغییری در راه های انتقال بیماری به وجود نیامده و همچنان مخاط بینی، دهان و چشم از مهمترین راه های انتقال هستند.

مردانی بر لزوم رعایت فاصله گذاری اجتماعی تاکید کرد و افزود: سفرها در روزهای اخیر بسیار افزایش یافته است و مردم باید از آن پرهیز کنند؛ به عبارتی از سفرهای غیرضروری همچنان باید خودداری شود. منبع: ایرنا برچسب ها: گرمای هوا ، کاهش ، ویروس کرونا ، تاثیر

منبع: ناطقان

کلیدواژه: گرمای هوا کاهش ویروس کرونا تاثیر استان خوزستان فاصله گذاری ویروس کرونا گرمای هوا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۴۷۷۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این دارو‌ها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند

پلاکت خون پایین (ترومبوسیتوپنی) نوعی بیماری است که در آن بدن به دلیل عارضه یا سایر شرایط، پلاکت کافی تولید نمی‌کند. علائم ناشی از آن شامل خونریزی داخلی و خارجی است. تشخیص زودهنگام ترومبوسیتوپنی، نتایج مثبتی در درمان دارد، اما تأخیر در تشخیص می‌تواند منجر به مشکلاتی از حمله قلبی، آسیب به اعضای بدن (به عنوان مثال، طحال، روده، کلیه و حتی آمبولی ریه) شود.

به گزارش خبرآنلاین، ترومبوسیتوپنی به اختلال در پلاکت خون گفته می‌شود و شرایطی است که در آن تعداد پلاکت‌های خون بیمار کاهش یافته و سلول‌های خونی قادر نخواهند بود فعالیت‌های اساسی بدن را انجام دهند.

پلاکت چیست؟

پلاکت به کوچکترین ذرات خونی گفته می‌شود که آنزیم‌های لازم برای انعقاد خون را در خود دارند. پلاکت‌ها بسیار کوچک هستند و با چشم غیرمسلح قابل دیدن نیستند. این اجزای کوچک مسئول بازسازی بافت‌های آسیب‌دیده هستند و نقش مهمی در انعقاد خون دارند. میانگین عمر هر پلاکت ۱۰ روز است و محل تولید آن در مغز استخوان است.

نحوه عملکرد پلاکت خون

کار اصلی پلاکت جلوگیری از خونریزی است. تجمع پلاکت‌ها در محل خونریزی، موجب لخته شدن خون و آغاز روند بهبودی می‌شود. پلاکت‌های فعال حاوی پروتئین چسبنده‌ای به نام فیبرین هستند که این پروتئین‌ها در تشکیل لخته خونی نقش مهمی ایفا می‌کنند.

علت پایین بودن پلاکت خون

پایین بودن پلاکت خون نوعی اختلال خونی است و معمولاً عوارض جدی ندارد، اما در شرایط آسیب‌دیدگی می‌تواند روند انعقاد و لختگی خون را تحت‌تأثیر قرار دهد. تعداد پلاکت خون معمولاً به دلیل بیماری‌های زمینه‌ای و عوارض جانبی مصرف برخی دارو‌ها کاهش می‌یابد که در ادامه به شرح این موارد می‌پردازیم:

۱) دارو‌ها و خوراکی‌هایی که پلاکت خون را کاهش می‌دهند

مصرف الکل، ترکیبات سمی و نیز برخی دارو‌های حاوی کنین که جهت رفع گرفتگی عضلات تجویز می‌شوند اثرات منفی بر پلاکت خون دارند. استفاده از برخی نوشیدنی‌ها مانند آب تونیک (نوشابه گازدار حاوی کنین که برای پیشگیری از مالاریا مصرف می‌شود) می‌تواند در کاهش پلاکت خون مؤثر باشد.

این دارو‌ها خاصیت ضد انعقادی دارند و موجب کاهش پلاکت می‌شوند:

دارو‌های ضد انعقاد یا مهارکننده‌های گلیکوپروتئین مانند آبسیکسیماب (این دارو ضد تجمع پلاکت است و برای پیشگیری از عوارض اسکیمی قلبی تجویز می‌شود)

اپتیفیباتید (این دارو ضد انعقاد خون است و در درمان لخته‌های خونی و حملات قلبی مورد استفاده قرار می‌گیرد)

و تیروفیبان (برای درمان سندرم کرونر حاد)

هپارین، استامینوفن، ایبوپروفن، ناپروکسن، آمیودارون (برای درمان پرکاری تیروئید)، سایمتیدین (برای درمان زخم معده و گاستریت)، پیپراسیلین (نوعی آنتی بیوتیک)، دارو‌های ضد تشنج مانند کاربامازپین، سولفونامید‌ها مانند تری‌متوپریم-سولفامتوکسازول، وانکومایسین (نوعی آنتی بیوتیک).

۲) بیماری‌هایی که موجب پایین بودن پلاکت خون می‌شوند

برخی از بیماری‌ها بر تولید پلاکت خون اثر گذاشته و باعث ترومبوسیتوپنی می‌شوند که عبارتند از: سرطان مغز استخوان، لوسمی، HIV و هپاتیت C، عفونت‌های ویروسی، آنمی، سندرم دیستریس تنفسی حاد (ARDS)، سپسیس (نوعی عارضه عفونی)، بیماری‌های خود ایمنی مانند ITP (نوعی عفونت ویروسی مثل آبله مرغان)، سابقه ارثی و ژنتیکی، زیاده‌روی در مصرف حد الکل، برخورد با ترکیبات سمی، دوران بارداری و ...

کاهش پلاکت خون گاهی می‌تواند سبب بروز برخی اثرات فیزیکی مانند کبودی شود. درمان پایین بودن پلاکت خون شامل تجویز برخی دارو‌ها و تلاش برای رفع مشکلات زمینه‌ای است. در برخی موارد نیز برای درمان، از دارو‌هایی که سیستم ایمنی بدن را سرکوب می‌کنند (مانند کوتیکواستروئیدها) استفاده می‌شود.

دیگر خبرها

  • ذخایر شکلات جهان در خطر است
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • کاهش ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام در یزد
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • علائم سرطان روده بزرگ را بشناسیم
  • کاهش ۳۰ درصدی ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام
  • شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود
  • این دارو‌ها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • شهرهای مختلف چگونه با امواج گرمایی مبارزه می‌کنند؟
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا