Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/مرکزی معاون وزیر صمت بر توجه به معادن کوچک تاکید کرد.

داریوش اسماعیلی ۲۱ خردادماه در نشست با تشکل های معدنی استان مرکزی با تاکید بر توجه به معادن کوچک اظهار کرد: این معادن اشتغالزایی بیشتر و دردسر کمتری نسبت به معادن بزرگ دارند به همین دلیل باید مورد توجه قرار گیرند.

وی تصریح کرد: پروانه اکتشاف مهلت یک ساله دارد و شاید مجددا شش ماه یا یک سال این مهلت تمدید شود و با معدنکاران همراهی لازم در این زمینه صورت می گیرد، اما این تعلل در فعالیت معدن در کنار آماده بودن افراد دیگر برای فعالیت، ظلم به کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



معاون وزیر صمت در خصوص توجه به ایمنی در برخی از معادن گفت: وضعیت ایمنی در معدن عباس آباد محلات وحشتناک است، این مسئله با جان افراد در ارتباط است به همین دلیل باید ساماندهی لازم در معدن صورت گیرد در غیر این صورت دستور توقف کار صادر می شود.

همه نگاه ها به معادن بزرگ است

به گزارش ایسنا، در این جلسه رییس انجمن صنفی معدنکاران استان مرکزی بیان کرد: متاسفانه معادن کوچک و ضعیف از توجه دور مانده اند و همه نگاه ها به معادن بزرگ است در حالی که باید به این معادن نیز کمک شود.

حسین پورحسنی با تاکید بر توجه به موضوع ایمنی در معادن، گفت: لازم است که ذخایر معدنی ارزیابی شود چراکه برخی معادن بیشتر و برخی کمتر برداشت کرده اند و این امر ناهماهنگی در برداشت را رقم زده است و باید این تعادل در ذخایر حفظ شود.

تولید حاشیه امن ندارد/نمایشگاه سنگ به مانند هرسال برگزار می شود

در این نشست رییس انجمن سنگ محلات و نیمور با اشاره اینکه انجمن دارای ۲۸۵ عضو است و محلات مهمترین واحدهای فرآوری سنگ را با تکنولوژی روز در اختیار دارد که انجمن در حهت حفظ منافع آنها فعالیت دارد، افزود: شناسنامه سنگ تزیینی سنگ محلات تدوین شده است و روز گذشته نیز تفاهم نامه و قرارداد آن نیز امضا شد که این شناسنامه به زبان انگلیسی، عربی و ترکی ترجمه خواهد شد.

حسین سروش با اشاره به راه اندازی دو رشته استخراج معدن و فرآوری سنگ در دانشگاه محلات در مقطع کاردانی با همکاری ایمیدرو از جذب دانشجو در این رشته از پاییز ۹۹ خبر داد و افزود: ۳۰ دانشجو در رشته اکتشاف و استخراج معدن نیز در دانشگاه محلات بورس خواهند شد که ۵۰ درصد هزینه های آنها توسط انجمن سنگ تقبل می شود.

وی اضافه کرد: به جهت همکاری با شرکت ماشین سازی مذاکراتی صورت گرفته است و براساس آن ساخت جرثقیل در معادن و نهادینه شدن این فرهنگ مدنظر است، همچنین به جهت آموزش از ظرفیت هپکو نیز استفاده می شود.

سروش با بیان اینکه به جهت استفاده از ضایعات، راه اندازی واحدهای تولید کاغذ از تراورتن در نظر گرفته شد، نبود حاشیه امن در حوزه تولید را یکی از عمده مشکلات معدنکاران حوزه سنگ بیان کرد و گفت: اغلب واحدهای صادرات محور از نظر مالی شرایط سختی را تجربه می کنند.

رییس انجمن سنگ محلات و نیمور با اشاره به مشکلات معدنکاران در حوزه تامین نهاده، قطعات اورجینال و نقدینگی بیان کرد: افزایش قیمت نهاده افزایش قیمت سنگ را به همراه دارد و این اتفاق قدرت رقابت برای تولید سنگ فرآوری شده را کاهش می دهد و متاسفانه با وجود همه ظرفیت ها و ذخایر ویژه سنگ در کشور تنها کمتر از یک درصد بازار جهانی را در اختیار داریم.

وی اظهار کرد: چند واحد سنگ بری نیمه کاره در شهرستان وجود دارد که مشکل آنها با تسهیلات حل می شود، اما شرکت شهرک ها که زمین را واگذار می کند به دلیل نیمه کاره بودن آنها به سرعت دستور تخلیه و تخریب سازه ها را می دهد و حتی پول زمین را به قیمت زمان خرید پرداخت می کند در حالی که باید به قیمت روز محاسبه کند و عملا در این حوزه شاهد بی عدالتی هستیم.

سروش با اشاره به سرمایه گذاری صورت گرفته در حوزه نمایشگاه دائمی و بین المللی سنگ نیمور محلات گفت: این نمایشگاه با مشکل زمین روبروست، بخش خصوصی سرمایه گذاری لازم را انجام داده است و امروز بخش دولتی باید حمایت لازم را لحاظ کند، نمایشگاه سنگ در سال ۹۹ با وجود همه مشکلات سر موعد مقرر در مهرماه برگزار خواهد شد.

اختیار امور به بخش خصوصی تفویض شود

نماینده انجمن شن و ماسه کوهی استان مرکزی خواستار ظرفیت سنجی در حوزه صدور مجوز در این حوزه شد و گفت: پروژه های عمرانی در کشور محدود شده است، همچنین ماشین آلات نیز فرسوده است به همین دلیل صدور مجوز جدید بهره برداری از معدن مشکل آفرین خواهد بود.

ابوالفضل اسماعیلی با اشاره به تفویض اختیار به سازمان نظام مهندسی معدن و خانه معدن برای انجام امور به دلیل طولانی بودن پروسه اداری در سازمان صمت، افزود: ۹۰ درصد قطعاتی که برای تامین و نگهداری ماشین آلات استفاده می شود فاقد فاکتور رسمی است و از طرفی اداره مالیات بدون توجه به این موارد اقدام به اخذ مالیات می کند.

ایرالکو و رییس هیات مدیره به اسم تحریم هستند/نیازمند ارز هستیم

مدیرعامل شرکت آلومینیوم ایران نیز با بیان اینکه ۷۰ درصد شمش مورد نیاز کشور در ایرالکو تولید می شود، افزود: ایرالکو ۱۱ هزار واحد و کارخانه کوچک را تغذیه می کند که ۲۵۰ هزار شغل ایجاد کرده است و این شرایط در حالی است که فلز آلومینیوم در شدیدترین تحریم ها قرار دارد، شرکت و رییس هیات مدیره، به اسم تحریم هستند.

احمد مجیدی بیان کرد: ۸۰ درصد مواد اولیه شرکت در قالب ۱۸ قلم به وزن ۴۰۰ هزار تن باید از خارج تامین شود و ماهانه به ۲۵ میلیون دلار ارز نیاز است.

از ایرالکو حمایت شود

محمد بهرامی عضو انجمن تولیدکننده پروپیلن آلومینیوم، عدم صادرات شمش از سوی شرکت های پایین دستی ایرالکو که مانع تامین ارز و اشتغالزایی در کشور می شود را یکی از عمده چالش های پیش رو دانست و بر حمایت مسئولان از ایرالکو با توجه به اینکه قدرت این صنعت بزرگ باعث قدرت صنایع پایین دستی می شود، تاکید کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: معادن ایمنی معادن استانی اقتصادی استان مرکزی معادن کوچک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۵۰۰۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماری‌های مُخِل سلامت کارگران

به گزارش «تابناک»، دکتر حسن اصیلیان مهابادی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه مشاغل گوناگونی در جوامع انسانی وجود دارد، اظهار کرد: بررسی وضعیت مشاغل بیانگر این است که هرکدام از گروه‌های شغلی بنا به ماهیت خود با مشکلات سلامت و ایمنی مواجه هستند.

وی با بیان اینکه سازمان بین‌المللی کار، «سلامت» را در کانون توجه قرار داده، خاطرنشان کرد: به طور قطع، رعایت‌نکردن اصول ایمنی و بهداشت در محیط‌های کار منجر به بروز مشکلات فراوان برای جامعه کارگری می‌شود که در صنایع مختلف مشغول به فعالیت هستند. براساس آخرین برآوردهای سازمان بین‌المللی کار، سالانه حدود ۳ میلیون کارگر به دلیل حوادث و بیماری‌های ناشی از کار، جان خود را از دست‌ می‌دهند.

استاد گروه مهندسی بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار دانشگاه تربیت‌مدرس ادامه داد: میزان مرگ و میر کارگران به دلیل حوادث و بیماری‌های ناشی از کار در سال جاری میلادی نسبت به سال ۲۰۱۵ بیش از ۵ درصد افزایش یافته است. بنابر بر گزارش سازمان بین‌المللی کار، بیشترین میزان مرگ‌ومیر کارگران به دلیل حوادث و بیماری‌های ناشی از کار مربوط به بیماری‌های شغلی می‌شود که معادل ۲.۶ میلیون از ۳ میلیون مرگ‌ومیر سالانه حوادث و بیماری‌های ناشی از کار در دنیا است. همچنین حوادث ناشی از کار که جزو مقوله ایمنی به حساب می‌آید باعث مرگ ۳۳۰ هزار کارگر در هر سال می‌شود.  
بیماری‌هایی که سلامت کارگران را تحت تاثیر قرار می‌دهند

رئیس انجمن بهداشت حرفه‌ای ایران با بیان اینکه برخی از بیماری‌ها تاثیر بیشتری بر سلامت کارگران دارند، اظهار کرد: بیماری‌های قلبی_عروقی، سرطان و بیماری‌های تنفسی جزو مواردی هستند که سلامت کارگران را تحت تاثیر قرار می‌دهند؛ به نحوی که سه‌چهارم مرگ‌ومیرهای ناشی از کار مربوط به این بیماری‌های است.

وی با بیان اینکه «ساخت‌وساز»، «جنگل‌داری»، «کشاورزی» و «ماهیگیری» جزو پرخطرترین مشاغل هستند، افزود: ۶۳ درصد از آسیب‌های شغلی منجر به مرگ برای مشاغل «ساخت‌وساز»، «جنگل‌داری»، «کشاورزی» و «ماهیگیری» است.  
وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار در ایران

اصیلیان درباره وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار کشور اظهار کرد: وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار کشور نسبت به روزهای نخست انقلاب از وضعیت خوبی برخوردار است. بررسی وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار ایران در مقایسه با برخی از کشورهای منطقه بیانگر این است که این مولفه، شرایط نسبتا خوبی دارد اما در مقایسه با کشورهای پیشرفته، با وضعیت مطلوب فاصله زیادی دارد.

لزوم به‌روزرسانی قوانین سلامت محیط کار

وی با بیان اینکه قوانینی در زمینه بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار تدوین شده، افزود: اگرچه قوانین حوزه بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار کشور طی سال‌های گذشته بهبود یافته، اما با سطح مطلوب فاصله دارد. وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور نسبت به ابلاغ قوانین سلامت محیط کار اقدام کرده و علاوه بر قوانین ابلاغی وزارت بهداشت، «قانون کار» نیز تدوین شده است. اگرچه قوانین ابلاغی وزارت بهداشت و قانون کار در کشور اجرا می‌شود اما این قوانین باید به‌روزرسانی شوند.  

ضرورت فرهنگ‌سازی در حوزه بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار

این استاد دانشگاه با بیان اینکه فرهنگ‌سازی در حوزه بهداشت حرفه‌ای و سلامت کار یک امر ضروری قلمداد می‌شود، خاطرنشان کرد: به طور قطع، فرهنگ‌سازی سبب بهبود وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار می‌شود. فرهنگ توجه به نکات ایمنی می‌بایست در وهله نخست در میان کارفرمایان جاری شود؛ پس از ساری و جاری شدن فرهنگ‌سازی در میان کارفرمایان، کارگران باید به نکات ایمنی و بهداشتی خود توجه ویژه داشته باشند. فرهنگ‌سازی در زمینه توجه به نکات ایمنی می‌بایست در کانون توجه قرار گیرد و تلاش‌های فراوانی در این راستا باید محقق شود.  

اصیلیان گفت: سازمان بین‌المللی کار،  موضوع فرهنگ‌سازی توجه به سلامت را با توجه به میزان مرگ‌ومیر بیماری‌های و حوداث ناشی از کار در کانون توجه قرار داده و در این مسیر گام برمی‌دارد. سازمان بین‌المللی کار با توجه به ضرورت و اهمیت بهداشت حرفه‌ای و سلامت کار، ۲۷ آوریل را به عنوان روز جهانی «ایمنی و بهداشت حرفه‌ای» لحاظ کرده و هر ساله شعاری برای این روز تعیین می‌کند.  سال گذشته، شعار «محیط کار سالم و ایمن، حق مسلم هر نیروی کار است» را انتخاب کرد.

تاثیر تغییرات اقلیمی بر محیط کار

وی درباره شعار روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای نیز به ایسنا اظهار کرد:  «تغییرات آب و هوایی» در کانون توجه شعار سال جاری قرار گرفته است. دخل ‌و تصرف و توسعه فعالیت‌های انسانی در کره زمین سبب تغییرات اقلیمی و گرم‌شدن کره زمین شده و سبب بروز سیلاب، طوفان، کولاک و سونامی در نقاط مختلف کره‌زمین شده است. افزایش دمای کره زمین، تغییرات اقلیمی، افزایش اشعه ماورای بنفش خورشید و همچنین افزایش حشرات که عامل بیماری به حساب می‌آیند، می‌تواند برخی از محیط‌های کاری را تحت تاثیر قرار دهد.   

رئیس انجمن بهداشت حرفه‌ای ایران ادامه داد: کارگرانی که در مناطق رو باز فعالیت می‌کنند تحت تاثیر تغییرات اقلیمی قرار می‌گیرند. موضوع تاثیر تغییرات اقلیمی بر محیط‌های کار در کانون توجه سازمان بین‌المللی کار قرار گرفته است و با توجه به اهمیت این موضوع باید در داخل کشور نیز مهم قلمداد شود. سازمان محیط زیست، وزارتخانه‌های «بهداشت» و «کار» و انجمن بهداشت حرفه‌ای می‌توانند دست به دست یکدیگر دهند و در این زمینه اقداماتی انجام دهند.  

وی در پایان گفت: طرح جدید سازمان بین‌المللی کار، محیط کار سالم از سال جاری تا سال ۲۰۳۰ اجرا می‌شود و برای تحقق این منظور سه هدف در نظر گرفته است. نخستین راهبرد برای تحقق این موضوع، «بهبود چارچوب ایمنی و بهداشت کار» است. همچنین ۲ راهبرد «تقویت هماهنگ، مشارکت و سرمایه‌گذاری در زمینه ایمنی و بهداشت کار» "OSH" و "تقویت OSH"  نیز به عنوان دیگر راهبردهای سازمان بین‌المللی کار در زمینه ارتقای سلامت محیط کار به حساب می‌آید. اگر به سه راهبرد سازمان بین‌المللی کار توجه کنیم به حد مطلوبی در زمینه بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار نائل می‌آییم.  

دیگر خبرها

  • سرپرست جدید اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی دورود منصوب شد
  • مسئولان مشکلات کارگران را مورد توجه قرار دهند
  • ۲۵ درصد معادن استان بوشهر در دشتی است
  • اتصال خط ۵۰۰ مخزن عباس آباد به خط اصلی آبرسانی منطقه ۹ پله ارومیه
  • وزیر آفریقای مرکزی: ما به دنبال دانش ایرانی در حوزه معدن هستیم
  • توصیه‌های ایمنی برای هشدار نارنجی بارندگی
  • کارفرمایان به کارگران معدن توجه ویژه‌ای داشته باشند
  • شروط حضور دانش‌بنیان‌ها در معادن
  • بیماری‌های مُخِل سلامت کارگران
  • ۱۰ معدن راکد استان اردبیل احیا می‌شود