Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-28@00:42:28 GMT

صدور قبض، فقط با درخواست مشترکان

تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۵۰۲۰۱

صدور قبض، فقط با درخواست مشترکان

گروه اقتصادی / پس‌از قبوض کاغذی برق، نوبت به قبوض کاغذی گاز رسید. به این ترتیب که سخنگوی شرکت ملی گاز می‌گوید: «قبض کاغذی به‌طور رسمی حذف شده و تنها در موارد خاص و بنا به درخواست مشترکان چاپ می‌شود.»





گفته می‌شود با حذف تمام قبوض گاز که از آبان ماه 1398 شروع و بهمن ماه رسمی شده است، مبلغی حدود 85 میلیارد تومان به‌صورت سالانه در هزینه‌های آشکار صرفه‌جویی خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ضمن آنکه کاغذ کمتری نیز مصرف می‌شود و این اقدام به حفظ محیط زیست کمک می‌کند. مسئولان معتقدند که این فرآیند به ارتقای کیفیت ارائه خدمات به مشترکان و تسریع در وصول مطالبات نیز کمک خواهد کرد. اما آن دسته از مشترکانی که به تلفن همراه دسترسی یا توان استفاده از آن را برای پرداخت قبوض خود ندارد، چکار باید انجام دهند؟ یا اینکه چطور می‌توان جزئیات قبض خود را ملاحظه کرد؟
دو راه حل برای کسانی که تلفن همراه ندارند
محمد عسگری، سخنگوی شرکت ملی گاز می‌گوید که «اکنون حدود ۲۴ میلیون نفر مشترک گاز در کشور وجود دارد و از این تعداد ۲۱.۵ میلیون نفر، شماره همراهشان ثبت شده و بقیه به‌دلایل مختلف از جمله نبود امکانات مخابرات، نداشتن تلفن همراه یا نداشتن علم استفاده از امکانات تلفن همراه، شماره همراهشان ثبت نشده است.» او در گفت‌و‌گو با ایرنا تصریح می‌کند: «این افراد نیز با توجه به اطلاع‌رسانی‌های انجام‌شده از طریق شرکت‌های گاز استانی و با مراجعه به سایت یا استفاده از شماره همراه بستگان خود، از قبض گاز خود مطلع می‌شوند.»
اما در صورت وجود این دسترسی، مشترکان باید از طریق یکی از درگاه‌های اطلاع‌رسانی مانند وب‌سایت و شماره پیامک شرکت ملی گاز ایران یا شرکت‌های گاز استانی، به شماره پیامک مندرج روی قبوض گاز، اطلاعات پرونده‌ای خود را کامل کنند. سامانه پیامکی 1000194 برای کلیه مشترکین شرکت ملی گاز ایران در تمام نقاط کشور است. در سایت شرکت گاز هر استان، جزئیات قبوض گاز مشترک به‌طور کامل وجود دارد و مشترکان می‌توانند با مراجعه به سایت مورد نظر اطلاعات مورد نیاز خود را کسب کنند.
اما برای آن دسته از مشترکانی که شماره همراه خود را ثبت کرده‌اند، چند نکته وجود دارد. در صورتی که مستأجر شماره تلفن همراه خود را از طریق یکی از درگاه‌ها ثبت کند، برای مستأجر و در غیر این صورت برای تلفن همراه ثبت شده در هنگام اشتراک‌پذیری ارسال خواهد شد. همچنین یک تلفن همراه را برای چند اشتراک می‌توان ثبت کرد. در مقابل، می‌توان 5 شماره تلفن همراه را برای شماره یک اشتراک درج کرد.
آخرین وضعیت قبوض آب
اواخر پاییز سال ۱۳۹۷ بود که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، از صرفه‌جویی ۱۴۴۰ میلیارد تومانی در صورت حذف قبوض کاغذی آب، برق، گاز و تلفن خبرداد و اذعان کرد که با این صرفه‌جویی می‌توان کارهای بزرگی به نفع مردم انجام داد و ذهن مردم را باید نسبت به‌هدر رفت این منابع حساس کرد. آمارها حاکی از آن بود که ۳۵ میلیون کنتور برق، حدوداً همین تعداد کنتور آب و ۲۰ میلیون کنتور گاز در ایران وجود دارد و برآوردها نشان می‌داد ۱۴۴۰ میلیارد تومان برای قبوض خدماتی هزینه می‌شود. آذری جهرمی تأکید داشت که ظرفیت کامل برای صدور تمام این قبوض به‌صورت الکترونیکی وجود دارد. تاکنون قبوض کاغذی برق و گاز در کل کشور حذف شده اما برای حذف قبوض کاغذی آب هنوز این امر به طور رسمی رقم نخورده است و طبق گفته مسئولان این کار به زمان بیشتری نیاز دارد. مشترک بودن کنتورهای آب در بسیاری از آپارتمان‌ها از جمله مشکلاتی است که اجازه حذف آسان قبوض آب را نمی‌دهد.
چند نکته درباره قبوض برق
در پیک امسال
طرح حذف قبوض کاغذی برق هم که در سال گذشته به اجرا گذاشته شد، مبلغ ۳۰۰ میلیارد تومان معادل ۱۲ هزار اصله درخت صرفه‌جویی سالانه به همراه داشت. اما مشترکان چگونه می‌توانند در هزینه برق خود صرفه‌جویی کنند؟
در این راستا، طبق مصوبه هیأت دولت، تعرفه برق امسال ۷ درصد افزایش یافته است، اما خوش‌مصرف‌ها می‌توانند هزینه قبض خود را با استفاده از پاداش خوش مصرفی صفر کنند. اکنون حدود ۸۵ درصد مشترکان زیر الگوی تعیین شده برق مصرف می‌کنند. ایسنا در این باره نوشته است: نحوه محاسبه قبوض به این شکل است که به ازای هر ۱۰ درصد کاهش مصرف برق ۲۰ درصد از هزینه بهای برق مصرفی در قبوض کاهش می‌یابد. البته امسال نیز برای مشترکان پرمصرف، ۱۶ درصد بیش از تعرفه سایر مشترکان بهای برق افزایش می‌یابد که به نوعی جریمه بدمصرف‌ها تلقی می‌شود.
در این رابطه، ایران به پنج منطقه اقلیمی تقسیم‌بندی شده است که برای مناطق عادی نظیر تهران که شدت دما کمتر است، الگوی مصرف ماهانه ۳۰۰ کیلووات ساعت در نظر گرفته شده و در شهری همانند اهواز این رقم حدود ۳۰۰۰ کیلووات ساعت است. بیش از ۹۰ درصد مشترکان مناطق گرمسیر برق کمتر از الگو مصرف کرده و شامل افزایش ۱۶ درصدی تعرفه نمی‌شوند.
این در شرایطی است که در حال حاضر شاهد افزایش پنج تا شش درصدی مصرف برق بخش صنعتی هستیم. علاوه بر این در بخش خانگی نیز حدود ۱۵ درصد مشترکان بیش از الگوی تعیین شده برق مصرف کرده و جزو مشترکان پرمصرف محسوب می‌شوند. این گروه از مشترکان صنعت برق چندین برابر بیشتر از مشترکان دهک اول برق مصرف و فشاری قابل توجهی به شبکه وارد می‌کنند. اما با کاهش مصرف در برخی از بخش‌ها می‌توانند به جمع خوش‌مصرف‌ها بپیوندند. مثلاً مشترکان می‌توانند با تنظیم دمای کولرهای گازی خود روی ۲۴ تا ۲۵ درجه در تأمین مطمئن برق سهم بسزایی داشته باشند. استفاده از دور کند کولر آبی در زمان اوج مصرف و نصب سایبان روی کولر تا ۳۰ درصد مصرف برق را کاهش می‌دهد، تغییر درجه ترموستات کولر گازی از ۱۸ به ۲۴ درجه معادل ۲۰ درصد و خاموش کردن هر لامپ اضافی، در زمان اوج مصرف هزار مگاوات از مصرف برق کشور را کاهش می‌دهد. ساعت‌های اوج مصرف از ساعت ۱۳ تا ۱۷ است که مشترکان باید در این ساعات از دور کند کولر آبی استفاده کنند، دمای ترموستات کولر گازی را روی عدد ۲۴ درجه قرار دهند و از وسایل پرمصرف مانند ماشین لباسشویی، ظرفشویی و اتو بخار در این ساعت‌ها استفاده نکنند. در این ساعات تعرفه برق بالاتر است.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: شرکت ملی گاز شماره همراه قبوض کاغذی تلفن همراه صرفه جویی برق مصرف مصرف برق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۵۰۲۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میانیگن قبض برق مشترکان با کولر گازی بالای دو میلیون تومان می‌شود

عبدالامیر یاقوتی گفت: استفاده از کولر گازی در مناطق معتدل و در ماه‌های گرم، مصرف برق سرمایشی را نسبت به کولر آبی بیش از ٦ برابر افزایش می‌دهد.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، عبدالامیر یاقوتی مدیرکل امور انرژی و مشتریان شرکت توانیر گفت: ما دنبال آن هستیم که فرصت‌ها و مؤلفه‌های مختلف مصرف برق را به خوبی شناسایی کنیم و تعرفه‌های برق به گونه‌ای طراحی شود که هم رفاه و آسایش مردم را تامین کنند و هم تأمین انرژی مطمئن و پایدار مد نظر قرار گیرد که یکی از مولفه‌های مهم مصرف، سامانه‌های سرمایشی و کولرهاست.

وی افزود: تعرفه برق در ایران به ٥ اقلیم دسته بندی شده که ٤ اقلیم آن گرم و دارای ویژگی‌های خاص بوده و یک اقلیم نیز غیرگرم یا مناطق عادی است که بخش عمده‌ای از جغرافیای کشور را شامل می‌شود و حدود ٨٠ درصد مشترکان را در خود جای داده است.

یاقوتی اضافه کرد: مناطق شمال غرب و شمال شرق کشور، تهران، زنجان، تبریز، قزوین، اصفهان و شهر‌های غربی، شیراز و ... عمدتاً در این حوزه قرار دارند که با توجه به دمای هوا و شاخص‌هایی که سطح رفاه را اندازه گیری می‌کنند، همچون حداکثر دمای مرطوب، کولر‌های آبی می‌توانند دمای مطلوب بین ٢١ تا ٢٥ درجه سانتیگراد را در بیشتر ایام در این مناطق تامین نمایند.

مدیرکل امور انرژی و مشتریان شرکت توانیر در ادامه تاکید کرد: کولرآبی با توجه به میزان مصرف، به عنوان وسیله سرمایشی مناسب برای مناطق عادی است. میزان مصرف برق ماهیانه یک کولر آبی حدود ٩٠ تا ١٢٠ کیلووات ساعت است که این میزان مصرف به همراه مصرف سایر تجهیزات از جمله روشنایی و وسایل برقی منزل که مجموعا حدود ١٥٠ تا ١٨٠ کیلووات ساعت را شامل می‌شود، مصرف برق ماهیانه در ماه‌های گرم سال را به دامنه ٣٠٠ کیلووات ساعت که همان الگوی مصرف مناطق عادی است می‌رساند.

به گفته یاقوتی الگوی مصرف مناطق عادی نیز ٣٠٠ کیلووات است که بیش از ٧٥ درصد جامعه را تحت تأثیر قرار می‌دهد، یعنی ٧٥ درصد جامعه کمتر از این مقدار استفاده می‌کنند؛ در واقع مؤلفه مصرف کولر آبی در ماه‌های گرم سال بین ٩٠ تا ١٢٠ کیلووات ساعت از مجموع ٣٠٠ کیلووات ساعت را به خود اختصاص می‌دهد.

وی در ادامه با اشاره به این که یک قبض معمول برای زیر الگوی مصرف طوری طراحی شده که متناسب با درآمد و ویژگی اقتصادی کسانی که این الگو را رعایت می‌کنند باشد، خاطرنشان ساخت: این قبض معمولاً در یک ماه ٣٥ هزار تا ٣٧ هزار تومان می‌شود و از آنجایی که قبض‌های ما هر دو ماه یکبار صادر می‌شود، به طور متوسط در تابستان حدود ٧٠ هزار تومان و به همراه ارزش افزوده و سایر مؤلفه‌های موجود حدود ٨٠ هزار تومان پیش‌بینی می‌شود.

مدیرکل امور انرژی و مشتریان شرکت توانیر در عین حال تاکید کرد: با همه این اوصاف اگر مشترکی از کولر گازی استفاده کند معمولاً مصرف سرمایش آن حدود ٦ تا ٧ برابر این مقدار می‌شود و با توجه به ویژگی خاص کولر گازی که به صورت نقطه‌ای خنک می‌کند، حداقل ٨٠٠ کیلووات ساعت صرفاً برای مصرف سرمایشی در یک خانه معمولی استفاده می‌شود که با توجه به مصرف سایر تجهیزات برقی، متوسط مصرف ماهیانه قریب ٩٠٠ تا ١٠٠٠ کیلووات ساعت خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: این یزان مصرف بیش از ٣ برابر مصرف مشترکی با همان ویژگی‌ها و همان تجهیزات خانگی است که به جای کولر گازی از کولر آبی استفاده می‌کند. این مقدار مصرف موجب افزایش پلکانی تعرفه برق مصرفی می‌شود، یعنی وقتی که مشترک برق در پله‌های بیش از الگو قرار می‌گیرد نرخ برق زیاد می‌شود.

یاقوتی تصریح کرد: در واقع در دامنه ٣٠٠ کیلووات ساعت هر کیلووات ساعت به طور متوسط ١٢٠ تومان در قبوض برق مشترکان محاسبه می‌شود، اما در دامنه ٩٠٠ یا ١٠٠٠ کیلووات ساعت، مشترک باید به ازای هر کیلووات ساعت ١٠٠٠ تومان یعنی حدود ٨ برابر بیشتر هزینه برق را بپردازد، بنابراین مصرف ٣ برابر و افزایش نرخ ٨ برابری سبب افزایش ٢٤ برابر قبض برق مشترکانی که کولر گازی استفاده می‌کنند خواهد شد. به عبارتی قبض برق این مشترکان در دوره ٢ ماهه بیش از ٢ میلیون تومان می‌شود.

یاقوتی در پایان تاکید کرد: قبض برق مشترکی که در تابستان از کولر گازی استفاده می‌کند بالای ٢ میلیون تومان پیش‌بینی می‌شود در حالی که امکان استفاده از کولر آبی و هزینه به مراتب کمتر برای تمام مشترکان در مناطق عادی وجود دارد.

دیگر خبرها

  • قبض برق این مشترکان ۲۴ برابر می‌شود
  • قبض برق این مشترکان بالای ۲میلیون تومان می‌شود!
  • قبض این مشترکان برق ۲۴ برابر می‌شود
  • قبض این مشترکان ۲۴ برابر می شود
  • ۲۴ برابر شدن قبوض برق برای مشترکان پر مصرف
  • میانیگن قبض برق مشترکان با کولر گازی بالای دو میلیون تومان می‌شود
  • افزایش ده درصدی مصرف برق در خراسان رضوی
  • قبض برق کسانی که کولر گازی دارند، چقدر افزایش می‌یابد؟/ رقم احتمالی قبوض برق اعلام شد
  • راه‌اندازی ۴ نیروگاه خورشیدی در سال جدید
  • افزایش ۵ درصدی میزان مصرف گاز در زنجان