Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، شرکت لوله سازی اهواز به عنوان یکی از بزرگترین شرکت‌های تولیدی خاورمیانه در زمینه ساخت خط لوله نفت خام و گاز طبیعی شناخته می شود. نفت از زبان اوستایی به نام «پنتا» گرفته شده است. علی رغم پیشرفت بشر و تلاش برای کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی، جایگزینی انرژی های تجدید پذیر و همچنین خطرات زیست محیطی ناشی از آلودگی آن؛ اما نفت و گاز همچنان نقش مهمی در اقتصاد‌ جهان ایفا می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس اطلاعات درج شده در تارنمای این شرکت، لوله سازی اهواز در تاریخ ۱۵ بهمن ماه ۱۳۴۵ از سوی وزارت نفت ایران تاسیس شد و در مهر ماه همان سال کار خود را آغاز کرد. این شرکت در سال ۱۳۷۹ به منظور طرح خصوصی سازی از زمره شرکت‌های دولتی خارج و به بخش خصوصی واگذار شد. شرکت لوله سازی اهواز دارای بیش از یکهزار و ۹۰۰ نیرو متخصص و مشغول به کار است که تولید انواع لوله‌های قطر بزرگ و کوچک را انجام می دهد.

شرکت لوله سازی اهواز در زمینه تولید لوله‌های فولادی انتقال نفت، گاز، پتروشیمی و آب فعالیت دارد و طی نیم قرن اخیر نیز سابقه همکاری مداوم با شرکت‌های ملی نفت ایران، شرکت ملی گاز ایران و همچنین شرکت‌های تابعه داشته است. هم اکنون نیز نقش مهم و بسزایی در طرح انتقال نفت از گروه به جاسک ایفا می‌کند. این پروژه یکی از طرح‌های ملی و به منظور انتقال نفت از سواحل غرب به کرانه‌های شرقی و همچنین پهلوگیری کشتی غول پیکر برای انتقال سوخت در مُکران است.

بومی سازی ورق های خط لوله انتقال نفت ترش

طاووسی رئیس کل کارخانه شماره ۴ شرکت لوله سازی اهواز در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به پروژه ملی انتقال سوخت از گوره به جاسک گفت: این طرح تقریبا یکهزار و ۱۰۰ کیلومتر خطوط لوله است که فاز اول آن شامل جای گذاری ۵۰۷ کیلومتر خطوط لوله است. تاکنون ۲۹۰ کیلومتر آن تکمیل و ۲۴۰ کیلومتر خطوط لوله نیز به شرکت ملی مهندسی توسعه نفت تحویل شد.

او افزود: در کارخانه شماره ۴ شرکت لوله سازی اهواز روزانه بین ۱۷۰ تا ۱۸۰ شاخه لوله تولید می‌شود و تقریبا تا ۵ ماه آینده سهم لوله سازی اهواز از پروژه خط انتقال گوره-جاسک به پایان می‌رسد.

لازم به ذکر است که ورق‌های به کار رفته در تولید لوله‌ها ساخت ایران است، هر چند مواد مورد نیاز فاز اول آن از چین وارد شدند، اما به دلیل تحریم‌ها تولید ورق‌های آهنی متوقف شد.

طاووسی بیان کرد: با تلاش و کوشش مهندسان ایرانی و همچنین همکاری شرکت‌های مختلف تولید فولاد در کشور توانستیم تولید ورق خط لوله انتقال نفت ترش را بومی سازی کنیم. این خطوط لوله پیشتر از خارج کشور وارد می‌شد و فرمول تولید آنان بسیار پیچیده و دشوار است.

 اجرای طرح انتقال نفت از گوره به جاسک و ایجاد اشتغال برای ۹۰۰ تن 

رئیس کل کارخانه شماه ۴ شرکت لوله سازی اهواز با ذکر این نکته که این شرکت تولیدی در پروژه‌های مختلف انتقال نفت و گاز نقش داشته است، اظهار داشت: هم اکنون لوله سازی اهواز مسئولیت تولید لوله‌های انتقال سوخت گوره-جاسک را بر عهده دارد و این پروژه تا کنون برای ۷۰۰ تن به صورت مستقیم و ۲۰۰ تن غیر مستقیم و پشتیبانی اشتغال ایجاد کرده است.

پروژه انتقال نفت از گوره به جاسک چیست؟

احمدی مدیر تولید شرکت لوله سازی اهواز در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به پروژه استراتژیک گوره به جاسک گفت: در این طرح قرار است نفت سنگین و نیمه سنگین از منطقه شرق کارون به تلمبه خانه گوره انتقال و سپس از آنجا به پایانه جاسک که ۱۰۰ کیلومتر است منتقل شود تا بتوان تنگه مهم هرمز را دور زد و به دریای مُکران رسید.

او افزود: این طرح برای انتقال نفت ترش است که شرایط خاصی دارد و به همین دلیل در ابتدای سال ۹۶ و آغاز پروژه قرار بر آن بود تا ورق‌های تولیدی خطوط از خارج کشور وارد شود، اما تحریم‌ها مانع شد و نتوانستیم بیشتر از ۲۲ هزار تن ورق وارد کنیم. اما این تهدید نیز تبدیل به فرصت شد و ساخت ورق‌های تولید لوله‌های انتقال نفت ترش برای اولین بار در کشور بومی سازی شد.

احمدی بیان داشت: با اراده مهندسان ایرانی پروژه انتقال نفت ترش متوقف نشد و حتی بومی سازی و اجرا نیز شد. قرار است که خطوط لوله گوره-جاسک در ۵ گستره طی یکهزار و ۱۰۰ کیلومتر تحویل کارفرما شود سپس او نیز به پیمانکار‌ها بدهد و آنان نیز لوله‌ها را جای گذاری می‌کنند. سال جهش تولید که از سوی رهبر معظم انقلاب برای سال ۹۹ نامگذاری شد در شرکت لوله سازی اهواز عینا دیده شد.

 تولیدات کارخانجات شرکت لوله سازی اهواز به افزایش ۸۰ درصدی رسید

شهام رمضانی مدیریت کارخانجات پوشش لوله شرکت لوله سازی اهواز در گفتگو با خبرنگا ما گفت: این کارخانجات از سال ۱۳۷۱ به منظور پوشش لوله‌های فولادی نفت، گاز و جهت حفاظت از خوردگی، طولانی شدن عمر پوشش و کاهش هزینه‌های خط لوله تاسیس شدند. همچنین به منظور افزایش تولید امکان پوشش ۳ لایه با ظرفیت ۲ میلیون متر مربع و با توسعه ۲ و نیم میلیون متر مربع امکان پوشش لوله‌های فولادی نفت و گاز از قطر ۱۰ و سه چهارم تا سایز ۶۰ اینچ وجود دارد.

او افزود: نوع دیگری از پوشش که برای پوشش‌های ۳ لایه نقش لایه حفاظت و جلوگیری از خوردگی را دارد که با ضخامت بیشتر و حفاظت ۸۰۰ میکرون ، موجب جلوگیری از خوردگی و زنگ زدگی لوله و بالا رفتن عمر آن می‌شود. لوله‌ها ابتدا در قسمت شستشو لوله اسید پاش شده و در مرحله بعد در دما ۲۲۰ درجه سانتی گراد ۲ لایه اپوکسی اعمال می‌شود و پس از آن خنک کاری لوله انجام می‌شود.

رمضانی در خصوص ظرفیت تولید در کارخانجات پوشش بیان داشت: در ابتدا میزان تولیدات یک میلیون و صد هزار متر مربع بوده سپس با توجه به طرح ملی گوره به جاسک و تولید لوله‌های ۴۲ اینچ، ظرفیت به ۲ میلیون متر مربع رسید که حدود ۸۰ درصد افزایش داشته است.

اعتماد به کار و دانش ایرانی/ تصاحب بازاری به وسعت غرب آسیا

لوله‌های انتقال سوخت مانند رگ‌های خونی هستند و انتقال و استخراج این مواد نیاز به شرکت‌های تکمیل کننده همین فرایند‌ها دارد که می‌توان اشتغال پایدار و جهش تولید را برای مردم و کشور به ارمغان آورد. لازم است تا مسئولان ما نسبت به تعهد و تخصص مهندسان و متخصصان ایرانی اهتمام بیشتری ورزند. هر چند این مسئله به معنای همکاری نکردن مطلق با شرکت‌های خارجی نیست، اما در دوران تحریم برای شکستن آن تنها راه نگاه به درون و اعتماد به کار و دانش ایرانی است تا در دوران پسا تحریم به فکر تصاحب بازاری به وسعت غرب آسیا باشیم.

گزارش از ساسان ناصری زاده

انتهای پیام/ن

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شرکت لوله سازی اهواز جهش تولید شرکت لوله سازی اهواز لوله های انتقال تولید لوله انتقال نفت تولید لوله ها گوره به جاسک انتقال سوخت خطوط لوله بومی سازی متر مربع خط لوله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۵۰۶۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میدان‌داری شرکت‌های ایرانی در میادین نفت و گاز غرب کارون

در دولت قبل اکثر توسعه‌ها به دست شرکت‌های خارجی انجام می‌شد و بعضا نیمه‌کاره رها کردند و رفتند. در دولت سیزدهم تمام میادین مشترک غرب کارون که در مرحله توسعه هستند توسط شرکت‌های داخلی در حال انجام و این یک افتخار است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، عبدالله عذاری اهوازی مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان در نشست اختصاصی با تسنیم اهواز اظهار داشت: شرکت اروندان ماهیت تولیدی و توسعه ای در بحث  نفت و گاز دارد که حدود جغرافیایی آن از شهرستان های بستان، هویزه،  سوسنگرد، دارخوین،  خرمشهر ، مینو شهر و اروندکنار است. در حقیقت این شرکت نفتی محدوده کل غرب کارون را احاطه کرده است.

وی افزود: از لحاظ میادین نفتی، 86درصد میادین مشترک نفتی کشور در غرب کارون قرار دارد.

عذاری اهوازی گفت: بزرگترین میدان مشترک ایران، میدان آزادگان در این منطقه قرار دارد.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان بیان داشت: در حال حاضر ما از این میادین مشترک که به توسعه رسیده اند از قبیل میدان آزادگان، یاران ، یادآوران و سهراب را داریم. 

میادانی که غیر مشترک هستند مانند سپهر، جفیر و میدان دارخوین است که این میادین به بهره بردای رسیده اند و در حال توسعه فازهای بعدی هستند.

وی گفت: در کنار این میادین توسعه یافته، میادینی داریم که هنوز به توسعه نرسیده اند از قبیل میادین سوسنگرد، بندکرخه، میدان خرمشهر و مینو و اروند. برای توسعه و بهره برداری این میادین در حال حاضر شرکت ملی نفت برنامه ریزی دارد.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان با اشاره به اقدامات مهم دولت سیزدهم در توسعه میادین نفتی گفت: حرکتهای مهمی در دولت سیزدهم انجام شده است،‌ یکی از راهبردهای مهم در این دولت اعتماد و اطمینان به نیروهای بومی و ایرانی بود و با اتکا به نیروهای بومی، توسعه میادین را به دست شرکت های ایرانی واگذار کرده است.

عذازی اهوازی گفت: در دولت قبل اکثر توسعه ها به دست شرکت های خارجی انجام می شد و بعضا نیمه‌کاره کار را رها کردند و رفتند در حالی  که در دولت سیزدهم تمام میادین  مشترک غرب کارون که در حال حاضر در مرحله توسعه هستند توسط  شرکت های داخلی در حال انجام هستند و این یک افتخار است.

وی گفت:  اعتماد به جوانان ایرانی، در میدان سپهر, جفیر در سال 1402 بود که توسعه یافت و با استخراج 40 هزار بشکه  در روز به بهره برداری رسید.

این مقام مسئول با اشاره به موضوع تولید گفت: بحث تولید و نگهداشت آن وظیفه شرکت نفت و گاز اروندان منهای توسعه است. ما در درجه اول باید همان میزان نفتی که در ابتدا به تولید رسیده است بتوانیم آن را نگهداری کنیم. 

مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان با اشاره به اینکه در حال حاضر برنامه های توسعه در موضوع چاه های جدید را دارد گفت: در دارخوین برنامه بسیار وسیعی برای توسعه میدان دارد و شروع به حفر چاه های جدید شده و  قراردادهای این توسعه نوشته شده است.

عذرای اهوازی گفت: در حال حاضر آخرین اقدامی که  شده در غرب کارون با ظرفیت 450 هزار بشکه نفت در روز تولید داریم.

وی با اشاره به توسعه میدان آزادگان که بزرگترین میدان نفتی ایران است، گفت: در دولت قبل ظرفیت ما تولید 84 هزار بشکه نفت در روز بود که ما اکنون با اقدامات خوب شرکت ملی نفت ایران در دولت سیزدهم  30 درصد بالاتر از این رقم را در حال تولید هستیم. 

مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان همچنین بیان داشت: در دولت سیزدهم 60 چاه را حفر کردیم و 40 چاه دیگر را برای سال جاری برنامه ریزی کردیم که به بهره‌برداری برسانیم. با این 60 چاه حفاری در میدان آزادگان در حال حاضر ظرفیت تولید ما حدود 200 هزار بشکه نفت است. 

وی با اشاره به توجه و برنامه ریزی کاربردی دولت سیزدهم در توسعه میادین گفت: این میدان در دولت قبل در طی هشت سال کمتر از همین مقدار بود ولی ما در دولت سیزدهم در طی دو سال بیش از چندین سال قبل را با برنامه های شرکت ملی نفت ایران انجام دادیم و به تولید سرعت داده ایم.

عذاری اهوازی بیان داشت: شرکت نفت و گاز اروندان تمام برنامه های شرکت ملی نفت برای تولید نفت را در سال 1402  به سرانجام رساند و محقق کرد و یکی از شرکت های موفق در این زمینه بوده که قطعا این موفقیت ها ثمره تلاش و جهاد بی وقفه همه پرسنل و کارکنان است.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان با اشاره به گازهای همراه نفت گفت: سیاست ما در توسعه میادین توسعه منطقه و حفظ محیط زیست به عنوان یک سرمایه عمومی و ماندگار است و برای همین منظور کارخانه NGL 3200  با سرمایه گذاری هلدینگ خلیج فارس  در سال1402 راه اندازی شد.

وی گفت: فاز اول این کارخانه با ظرفیت 250 میلیون فوت مکعب گاز شروع به فعالیت کرده است. گازهای همراه میدان آزادگان شمالی و یادآوران در حدود110 میلیون فوت مکعب در حال حاضر این گازها به این کارخانه برای فرآورش و استفاده به عنوان گاز شهری و فرآورده های پتروشیمی‌ها و خوراک آنها ارسال می شود. 

عذاری اهوازی درباره محصولات تولیدی از این گازهای همراه گفت: این اقدامات انجام شده باعث شده گاز متان تولید بشود. گاز متان عملا مصرف گاز خانگی است و برای جبران ناترازی گاز کشور استفاده و به خط سراسری ششم ارسال می شود. 

وی بیان داشت: در آزادگان شمالی قبلا روزانه حدود 28 میلیون فوت مکعب گاز ارسال می کردیم که از طریق تعمیر، اصلاح و راه اندازی یک کمپرسور با استفاده از نیروهای توانمند داخلی و کارکنان این شرکت، که از زمان ساخت کارخانه آزادگان شمالی توسط شرکت های چینی بلا استفاده بوده، توانستیم یک حجم بالای گاز را فرآورش کنیم و از سوزاندن آن که موجب آلودگی هوا هم می‌شد از هدر رفت سرمایه ملی جلوگیری کنیم.

وی درباره جزییات این حرکت ماندگار گفت: این تعمیر کمپرسور از سوی نیروهای ما در شرکت نفت و گاز اروندان  با 750 نفر روز انجام شده است که توانستیم حدود پنج میلیون فوت دیگر اضافه کنیم و به 32 میلیون فوت مکعب گاز برسانیم.

عذاری اهوازی گفت: ما با افتخار اعلام می کنیم تا یکماه دیگر در میادین آزادگان شمالی، فلری برای سوزندان گاز نداشته باشیم و همه گازهایی که روزانه سوزانده می‌شد، تبدیل به فرآورده شود و این همان‌ اجرای زنجیره ارزش نفت و گاز است که از گازهایی که سالها سوزانده می‌شد اکنون تبدیل به یک‌ محصول استراتژیک و خوراک اولیه پتروشیمی ها کرده ایم و از هدر رفت میلیونها دلار سرمایه ملی جلوگیری کردیم. 

وی در پایان بیان داشت: یک قرارداد دیگر با هلدینگ خلیج فارس به ارزش 73 میلیون دلار در راستای ارسال گازهای مشعل منطقه دارخوین و کارخانه غرب کارون در جفیر که حدود 150 میلیون فوت مکعب است، منعقد شد و عملا شرکت نفت اروندان تا پایان سال 1404 با انجام این قرارداد دیگر گازی برای سوزاندن نخواهد داشت.
انتهای پیام/341

دیگر خبرها

  • تلمبه ESP چاه شماره ۳۶۷ میدان اهواز در شرکت نفت و گاز کارون راه‌اندازی شد
  • استقبال وزیر تانزانیایی از انتقال دانش فنی ساخت لوازم خانگی ایرانی
  • قالیباف: اراده دولت و مجلس اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان است
  • عرضه جهانیِ تولید ایرانی علیه تحریم‌ها
  • خط لوله آبنیل ـ اصفهان ایمن سازی شد
  • انتقال هوایی نوجوان ۱۳ ساله مسجدسلیمانی برای اهدای اعضاء
  • میدان‌داری شرکت‌های ایرانی در میادین نفت و گاز غرب کارون
  • تجلیل از ایستادگی کارگران در مسیر خنثی‌سازی تحریم‌ها
  • تشکیل کنسرسیوم کشتی‌سازی تمام ایرانی امضا شد
  • کنسرسیوم ساخت کشتی تمام ایرانی تشکیل می‌شود