Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس شورای عالی استانها نسبت به محدود کردن قوانین و اختیارات شوراها در برنامه توسعه انتقاد کرد. ۲۲ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۷ اجتماعی تهران نظرات - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، علیرضا احمدی در سی‌و‌دومین اجلاس عمومی شورای عالی استانها که صبح امروز در ساختمان قدیم مجلس شورای اسلامی برگزار شد، ضمن تقدیر از هیئت رئیسه قبلی شورای عالی استانها، اظهار کرد: متأسفانه در برنامه هفتم توسعه قوانین و اختیارات شوراها محدود شده است و این درحالی‌ست که در قانون اساسی وظایف بسیاری برای شوراها دیده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: در صورتی که در برنامه توسعه هفتم فصلی باز شود و اختیارات شوراها افزایش یابد این امر می تواند منجر به حل بسیاری از مشکلات در کشور شود.

رئیس شورای عالی استانها با اشاره به ظرفیت و پتانسیل شوراها در سطح کشور، گفت: 117 هزار شورای شهر و روستا در سراسر کشور وجود دارد که نادیده گرفتن این ظرفیت لطمه بزرگی برای کشور و دولت دارد. چنانچه توجه ویژه‌ای به ظرفیت و پتانسیل 117 هزار عضو شورای شهر و روستا شود این امر می تواند در حل مشکلات کشور موثر باشد.

احمدی ادامه داد: امیدواریم با تغییراتی که در برنامه توسعه هفتم و افزایش اختیارات شوراها صورت بگیرد شاهد تحولات خوبی در سطح کشور باشیم همچنین این تغییرات در برنامه توسعه هفتم باید به امضای مقام معظم رهبری برسد.

وی در ادامه اضافه کرد: اجرای بدون تنازل اصول قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران درباره شوراهای اسلامی محلی نکته‌ای است که باید در دوره حاضر و به ویژه در زمانی که مجمع تشخیص مصلحت نظام مشغول تهیه سیاست‌های کلی برنامه هفتم توسعه است مورد توجه قرار بگیرد.

رئیس تصریح کرد: قانون اساسی ایران هرچند در اصول متعدد به نظام متمرکز اداری اشاره کرده است اما ظرفیت‌های متعددی در راستای تراکم‌زدایی و تمرکز‌زدایی اداری پیش بینی شده است اما متأسفانه در حوزه شوراها و مدیریت محلی با آنچه قانون اساسی توجه جدی به واگذاری اختیارات به مناطق محلات و نواحی مختلف داشته است اما این مسئله آنچنان که باید در قوانین عادی تجلی نکرد.

وی خاطرنشان کرد: نقش قوانین برنامه های توسعه در جهت دهی به قوانین مصوب مجلس در طول دوره 5 ساله و نیز عملکردهای اجرایی و اداری در راستای نزدیک کردن شوراها به جایگاه واقعی خود بدون تردید بسیار مهم است. و در دنیا کمتر کشور توسعه یافته‌ای را می‌یابیم که به توسعه در همه جوانب و به‌ویژه در سطح ملی دست یافته باشد اما فاقد برنامه‌ریزی لازم به منظور توسعه محلی باشد و لذا توسعه محلی مقدمه مهم توسعه ملی است.

رئیس شورای عالی استانها در پایان گفت: نکته دیگر آنچه که همچنان می‌دانیم اوج توجه به مفهوم توسعه محلی در قوانین برنامه و قانون برنامه سوم در ماده محدودی شروع و در قانون برنامه چهارم نیز مختصری به آن پرداخته شد و همچنین قوانین برنامه پنجم و ششم نیز به نحو بسیار ناقصی بدان پرداخته است، لازمه جبران نواقص مذکور در برنامه هفتم آن است که با نگاهی معطوف به جایگاه مهم شوراها و مردم در اداره امور شهرها مسیر پیش بینی سیاست‌های کلی برنامه پنجم را به این نقطه معطوف داریم و تعبیه جایگاه مهمی برای امور محلی در سیاست‌های کلی برنامه هفتم و نیز قانون ناشی از آن پیش‌بینی شود.

"احمدی" رئیس شورای عالی استانها شدبرگزاری مجدد انتخابات شورای عالی استانها/ انصراف الویری از کاندیداتوری

انتهای پیام/

R1491/P/S2,25/CT11 واژه های کاربردی مرتبط شورای شهر شورای عالی استانها

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شورای شهر شورای عالی استانها شورای شهر شورای عالی استانها رئیس شورای عالی استانها اختیارات شوراها برنامه توسعه برنامه هفتم قانون اساسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۵۱۹۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد اتاق وضعیت علم و آموزش عالی کشور

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری تفاهم‌نامه همکاری با هدف توسعه پایگاه جامع آمار و اطلاعات آموزش‌عالی و داشبورد‌های مربوطه و ایجاد اتاق وضعیت علم و آموزش عالی کشور بین مؤسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی و مرکز رصد، برنامه‌ریزی و ارزیابی شورای عالی انقلاب فرهنگی منعقد شد.

به گزارش مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، این تفاهم‌نامه به امضای علی باقر طاهری نیا معاون وزیر علوم و رئیس مؤسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی و مسعود فیاضی قائم مقام دبیر و رئیس مرکز رصد، برنامه‌ریزی و ارزیابی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید.

از جمله مهم‌ترین زمینه‌های همکاری این تفاهم‌نامه می‌توان موارد زیر را برشمرد:

- ایجاد اتاق وضعیت علم و آموزش عالی کشور

شامل: پایش و رصد وضعیت دانشگاه‌ها، مراکز آموزش عالی و مؤسسات پژوهشی مبتنی بر شاخص‌های مورد اشاره در اسناد بالادستی و اساسنامه­‌های مصوب به طور نظام­مند و در ابعاد مختلف (سطح کنشگران اعم از دانشجویان، اعضای هیئت علمی، دانش‌آموختگان، یاوران علمی و کارکنان و سطح داده‌های نهادی) بر اساس شاخص­‌های بیان شده در سند نقشه جامع علمی کشور و سند دانشگاه اسلامی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی

- استخراج روند‌های داخلی و بین‌المللی تغییرات در تولید علم و وضعیت دانشگاه‌ها، مراکز آموزش عالی و مؤسسات پژوهشی

- ایجاد و توسعه پایگاه جامع آمار و اطلاعات آموزش عالی در محور‌های مختلف

- تأمین زیرساخت لازم برای پایش و رصد مستمر و استقرار اتاق وضعیت علم و آموزش عالی کشور در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی

- ایجاد و توسعه داشبورد‌های مدیریتی – تحلیلی برای بهره‌برداری مرکز، مدیران دانشگاهی و سایر ذینفعان نظام برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری آموزش‌عالی

- ارائه گزارش‌های مبتنی بر داده­‌ها و روند‌های رصدی به منظور استفاده در تصمیم­‌سازی­‌ها و تصمیم‌گیری‌ها به مرکز

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تحقق مدیریت هماهنگ شهری در شرکت توسعه شهرداری اصفهان/ شوراها مصداق بارز مردم سالاری است
  • اختیارات درویش محدود شد؛ سایه ناظر مالی روی امضاهای مدیرعامل پرسپولیس
  • ایجاد اتاق وضعیت علم و آموزش عالی کشور
  • افزایش دوبرابری سهم اقتصاد دیجیتال در کشور با اجرای برنامه هفتم
  • شورای شهر تأثیر مثبتی بر توسعه حقوق شهروندی دارد
  • شورا رکن چهارم نظام تصمیم‌گیری کشور/ انتقاد از تضعیف جایگاه شوراها
  • ۱۲۷ هزار نفر عضو شورا در کشور وجود دارد
  • تحول در هوش مصنوعی در کشور با ایجاد اپراتور اختصاصی
  • تسریع در جهش تولید با مشارکت مردم با اجرای کامل برنامه هفتم توسعه
  • همه برنامه های هفتم توسعه، عملیاتی و مسئله محور است