Web Analytics Made Easy - Statcounter

ویروس کرونا چند ماهی است که میهمان کشور شده و هر لحظه افراد زیادی را درگیر خود می‌کند، با انتقال این ویروس از افراد به یکدیگر علائم بروز یافته در بیماران نیز متفاوت و گاه علائم نادری را ایجاد می‌کند که به بررسی علائم و رفتار جدید کرونا پرداخته‌ایم. ۲۲ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۶ استانها هرمزگان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، ویروس کرونا که این روزها در هرمزگان همچون مهمانی سمج، قصد رفتن از استان را ندارد، با علائمی جدید در مبتلایان بروز می‌کند و بدنبال خود این پرسش را به وجود می‌آورد که آیا رفتار ویروس کرونا تغییر کرده است؟

218 بیمار جدید مبتلا به کرونا در تهران بستری شدند/ کسالت و اسهال آبکی از علائم کرونافیلم|رباتی که در مدارس چین به کنترل علائم کرونا کمک می‌کندسامانه تشخیص دمای بدن شخص دارای علائم کرونا رونمایی شد

از ابتدای شیوع ویروس کرونا، علائم خستگی، تب و سرفه‌های خشک شایع بوده که اغلب با تنگی نفس همراه می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در گزارش‌های اولیه تنها این علائم برای بررسی ابتلا به ویروس کرونا در نظر گرفته میشد که رفته رفته علائم جدیدی نظیر اختلال در حس بویایی و چشایی، مشکلات گوارشی، کاهش اشتها، سردرد و علائم نادر دیگری به آنها اضافه شده است.

همچنین به گفته سازمان بهداشت جهانی، برخی افراد به ویژه جوانان و دیگر افراد سالمی که به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند هرگز علائم بیماری را ندارند و فقط علائم خفیفی را بروز می‌دهند.

علت بروز علائم متنوع و جدید در مبتلایان به ویروس کرونا چیست؟

در پاسخ به این سوال متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم گفت: هنگامی که یک بیماری جمعیت زیادی را آلوده کند، علائم جدید و متفاوتی را در درصد کمی از مبتلایان نشان می‌دهد.

دکتر پریوش داوودیان تاکید کرد: مشاهده علائم غیر معمول در برخی از بیماران، به علت فراگیر شدن این ویروس است و دلیلی بر تغیر رفتار ویروس نیست.

وی اظهار کرد: در حال حاضر شاهد علائمی نظیر اسهال به ویژه در گروه اطفال، آسیب‌های قلبی و ایجاد پارگی در قفسه سینه، هستیم.

تاثیر ژنتیک انسان بر ویروس کرونا

محققان به تازگی دریافته‌اند که میان ابتلای یک فرد به ویروس کرونا و ژنتیک افراد ارتباط وجود دارد، به گفته آن‌ها بعضی ویژگی‌های ژنتیکی می‌تواند بر نحوه واکنش مردم به ویروس کرونا و بروز علائم بیماری تاثیر بگذارد.

صرف نظر از سن بیمار و وجود بیماری‌های زمینه‌ای، موارد نادری از شکل شدید این بیماری مشاهده می‌شود، که نشانگر این است وجود عوامل ژنتیکی نیز در واکنش ویروس در بدن تأثیرگذار است.

دکتر داوودیان در این رابطه اظهار کرد: تقابل ویروس و انسان در افراد مختلف متفاوت بوده و رابطه‌ای است که هم به انسان و هم به ویروس بستگی دارد.

رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی و گرمسیری علوم پزشکی هرمزگان ضمن اشاره به منحصر به فرد بودن ژنتیک هر انسان، گفت: علائم و رفتاری که ویروس در بدن هر فرد نشان می‌دهد، به ژنتیک و حجم ویروس وارد شده به بدن افراد، بستگی دارد.

وی ادامه داد: ممکن است در بدن دو فرد به یک میزان ویروس کرونا وارد شده باشد اما بروز علامت‌های مختلف در این دو، می‌تواند بدلیل تفاوت در ژنتیک آنها باشد.

علائم گوارشی کرونا چیست؟

بر طبق مطالعاتی که اخیرا انجام شده، حدود ٢ درصد بیماران مبتلا به کرونا، علائم گوارشی نشان می‌دهند.

اسهال و دردهای شدید شکمی از علائم گوارشی ابتلا به این ویروس است که در بیشتر موارد بهبود پیدا می‌کند و بعد از درمان عوارضی را برای بیمار به همراه ندارد.

شایع‌ترین علامت گوارشی در این بیماران، اسهال آبکی است. همچنین دل پیچه، کاهش اشتها، تب خفیف و کاهش حس بویایی و چشایی از جمله علائم گوارشی دیگر می‌باشد.

این نوع اسهال حدود یک تا 14 روز به طول انجامیده و به طور میانگین مدت زمان بیش از پنج روز و حدود چهار بار دفع در روز گزارش شده است.

تعدادی از مبتلایان به کرونا که علائم گوارشی دارند، علائم تنفسی و حتی تب را نشان نمی‌دهند که این موضوع در تشخیص بیماری باید مورد توجه قرار بگیرد.

دکتر داوودیان در خصوص شیوع اسهال در بیماری‌های عفونی دیگر تصریح کرد: با توجه به قرار داشتن در فصل گرما، بیماری‌های عفونی دیگری در استان، ایجاد اسهال می‌کند که نباید با علائم ویروس کرونا اشتباه گرفته شود و لازم است فاکتورهای دیگر مورد بررسی قرار گیرد.

به این نوع بیماران توصیه می‌شود اگر تا ٤٨ ساعت علائم گوارشی آنها ادامه پیدا کرد، حتما با پزشک تماس برقرار کنند.

از دست دادن حس بویایی، چرا و چگونه؟

پدیده از بین رفتن توانایی حس کردن بو توسط محققان به عنوان یک واکنش محافظتی سیستم ایمنی بدن توضیح داده شده است.

آنها احتمال می‌دهند اعصاب بویایی مرتبط با مغز به معنای واقعی کلمه خودکشی می‌کنند تا از شیوع بیشتر ویروس کرونا جلوگیری کنند.

پزشکان گفته‌اند بازگرداندن حس بویایی ممکن است تا چندین ماه طول بکشد اما این موضوع به تحقیقات بیشتر نیاز دارد.

لازم به ذکر است در گذشته هم این تجربه وجود داشت که افراد با سرماخوردگی ساده حس بویایی و چشایی‌شان را تا یک سال از دست می‌داند، البته بیمارانی که دچار این عارضه می‌شوند بهبود پیدا می‌کنند.

عارضه‌های نادر ویروس کرونا

کرونا یک بیماری مولتی سیسماتیک است و ارگان‌های مختلف بدن را درگیر می کند به همین دلیل به جز علائم گفته شده، موارد نادر دیگری بین بیماران مشاهده شده است.

این ویروس می‌تواند با ایجاد لخته در خون، قلب و مغز را درگیر کند و منجر به سکته قلبی و مغزی نیز بشود.

 از درگیری‌های دیگری که توسط این ویروس شناسایی شده می‌توان به کاهش هوشیاری، علائم پوستی مانند کهیر و التهاب و درگیری کبد و کلیه، اشاره کرد.

گفته‌های متعدد پیرامون ویروس کرونا، علائم و راه‌های انتقال آن، سردرگمی بسیاری را برای مردم بوجود آورده است و تحقیقات در این زمینه همچنان ادامه دارد.

تا زمانی که واکسن این ویروس تولید نشود یا درمان قطعی برای شکست این ویروس فراهم نشود، بهترین راه مقابله با ویروس، رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی خواهد بود.

گزارش از سمانه جیشی

انتهای پیام/868/ش

R7555/P/S6,58/CT7

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بیماری های عفونی ویروس کرونا علائم گوارشی حس بویایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۵۲۲۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سردرد‌های مکرر نشانه چیست؟

آفتاب‌‌نیوز :

این نوع سردرد‌ها که به "سردرد‌های خوشه‌ای" معروف هستند، بسیار دردناک بوده و می‌توانند از ۱۵ دقیقه تا سه ساعت در هر بار طول بکشند. این مطالعه جدید نشان داد افرادی که به این نوع سردرد مبتلا هستند ممکن است بیش از سه برابر بیشتر در معرض سایر بیماری‌های پزشکی مانند بیماری قلبی یا اختلالات روانی قرار داشته باشند.

«کارولین ران»، نویسنده این مطالعه از مؤسسه کارولینسکا در استکهلم سوئد، می‌گوید: «در سرتاسر جهان، سردرد تأثیر بسیار منفی بر کیفیت زندگی افراد، هم از نظر اقتصادی و هم از نظر اجتماعی دارد.»

وی در ادامه می‌افزاید: «نتایج ما نشان می‌دهد که افراد مبتلا به سردرد خوشه‌ای با افزایش خطر ابتلاء به سایر بیماری‌ها مواجه هستند.»

این مطالعه شامل بیش از ۳۲۰۰ سوئدی ۱۶ تا ۶۴ ساله بود که سردرد‌های خوشه‌ای داشتند. بیشتر آن‌ها مرد بودند، زیرا مردان بیشتر در معرض سردرد‌های خوشه‌ای هستند. محققان آن گروه را با ۱۶۲۰۰ نفر بدون سردرد مقایسه کردند که از نظر سن، جنسیت و عوامل دیگر مشابه بودند.

محققان سوابق کاری افراد را بررسی کردند تا مشخص کنند که افراد چند روز در سال به دلیل بیماری و ناتوانی از کار غیبت می‌کنند.

یافته‌ها نشان داد افراد مبتلا به سردرد خوشه‌ای به طور متوسط ۶۳ روز به دلیل بیماری و ناتوانی غیبت از محل کار داشتند درحالیکه افراد بدون سردرد خوشه‌ای ۳۴ روز غیبت از محل کار داشتند.

به گفته محققان، حدود ۹۲ درصد از افرادی که سردرد‌های خوشه‌ای داشتند حداقل یک بیماری دیگر هم داشتند و حدود ۷۸ درصد از افرادی که سردرد خوشه‌ای نداشتند، دو بیماری دیگر داشتند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • سردرد‌های مکرر نشانه چیست؟
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • کمبود این ویتامین باعث سرطان پروستات و سرطان سینه می‌شود
  • ام‌ اس زودرس قابل تشخیص است؟
  • علائم آلرژی فصلی را بشناسید + موادغذایی آلژی‌زاراهکار درمان خانگی
  • پله‌نوردان بیشتر عمر می‌کنند | متخصصان از تاثیرات شگرف این فعالیت ورزشی بر سلامت می‌گویند
  • مسمومیت با قارچ‌های وحشی رشد ۳ برابری داشته است / علائم مسمومیت را بشناسید
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • ۶ علامت مهم حمله قبلی را بشناسید