Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@06:41:10 GMT

امیدها به احیای صنعت نفت لیبی از میان رفت

تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۵۳۰۴۵

امیدها به احیای صنعت نفت لیبی از میان رفت

دو میدان نفتی بزرگ لیبی دوباره به دست مردان مسلح تعطیل شده و امیدها به احیای صنعت انرژی این کشور پس از توقف پنج ماهه فعالیت را از بین بردند.

به گزارش ایسنا، فعالیت میدان نفتی الشراره که بزرگترین میدان نفتی لیبی است و میدان الفیل که به تازگی آغاز شده بود، پس از حمله گروههای مسلح، دوباره متوقف شد. این بازگشایی کوتاه مدت غیرقابل پیش بینی بودن لیبی به عنوان یک تامین کننده نفت و شکنندگی روند احیای صادرات نفت این کشور را بارز کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لیبی در بحبوحه جنگ داخلی که محاصره و تعطیلی بنادر و میادین نفتی را در پی داشته است، از ژانویه نفت اندکی تولید کرده است.

شرکت ملی نفت لیبی اعلام کرد که یک گروه مسلح کارکنان میدان الفیل را که توسط یک جوینت ونچر با شرکت انی ایتالیا اداره می شود مجبور کرده اند تولید نفت را که چند روز پیش ازسرگرفته شده بود، متوقف کنند. میدان نفتی الشراره هم روز دوشنبه هدف حمله مردان مسلح قرار گرفت و ناچار شد فعالیتش را متوقف کند.

تحولات مذکور موجب شد شرکت ملی نفت لیبی وضعیت اضطراری برای صادرات نفت را که اوایل هفته جاری لغو کرده بود، دوباره برقرار کند.

مصطفی سانالا، رییس شرکت ملی نفت لیبی در بیانیه ای اظهار کرد: یک گروه جنایتکار با سلاحهای سنگین وارد میدان نفتی الشراره شده اند و سلاحهایشان را به سمت کارکنان وفادار ما نشانه گرفته اند.

صنعت انرژی این کشور واقع در شمال آفریقا از حدود یک دهه کشمکش قدرت و جنگ پس از سقوط معمر قذافی دیکتاتور لیبی در سال ۲۰۱۱ آسیب دیده و احیای آن به سرنوشت جنگ داخلی و تلاش ژنرال خلیفه حفتر برای تحکیم کنترلش بر سراسر لیبی بستگی دارد.

این ژنرال مورد حمایت روسیه، کنترل مناطق شرقی و جنوبی لیبی را در دست دارد و بیش از یک سال است که در تلاش برای تصرف طرابلس، پایتخت لیبی در غرب کشور است. حامیان وی تقریبا تولید همه نفت این کشور را در ژانویه متوقف کردند که باعث شد صادرات نفت از ۱.۲ میلیون بشکه در روز به حدود ۹۰ هزار بشکه در روز سقوط کند. این اتفاق به از دست رفتن میلیاردها دلار درآمد نفتی لیبی منجر شده است.

میدان الشراره که جوینت ونچر میان شرکت ملی نفت لیبی و شرکتهای نفتی بین المللی است و میدان الفیل جمعا ۴۰۰ هزار بشکه در روز نفت تولید می کنند که یک سوم تولید نفت این کشور پیش از توقف تولید در ژانویه را تشکیل می داد.

بر اساس گزارش بلومبرگ، یک خط لوله صادرات گاز طبیعی به ایتالیا هم روز چهارشنبه پس از این که مردان مسلح کارکنان را وادار به بستن آن کردند برای مدت کوتاهی مسدود شد. یک سخنگوی شرکت انی اندکی بعد اعلام کرد که وضعیت به حال عادی برگشته و نیروگاه فعالیتهای عادی خود را ازسرگرفته است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کاهش تولید نفت لیبی صادرات نفت لیبی جنگ داخلی لیبی شرکت ملی نفت لیبی میدان نفتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۵۳۰۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقبال وزارت صنعت امارات از توسعه همکاری‌ فناوری با ایران

معاون وزارت صنعت امارات در بازدید از "آی‌هیت" توانمندی شرکت‌های ایرانی را تحسین کرد و گفت: امارات در حاشیه توافقات بریکس، برای همکاری با ایران در حوزه‌های مختلف صنعت آماده است و به‌دنبال ایجاد سازگاری میان شرکت‌های فناوری امارات و ایران هستیم. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، هیئت‌های دولتی و تجاری کشور‌های مختلف از جمله قطر، تانزانیا، ترکیه، عمان، امارات، اندونزی و … با حضور در خانه نوآوری و فناوری ایران (آی هیت)در دومین روز نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (2024 IRAN EXPO) با توانمندی‌های شرکت‌های دانش بنیان ایرانی آشنا شدند و با مجموعه‌های توانمند بحث و تبادل نظر کردند.

امیرحسین میرآبادی؛ رییس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌اللمل معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری در دیدار با معاون وزیر صنعت و فناوری‌های پیشرفته امارات، اظهار کرد: از حدود 40 سال گذشته ما توسعه فناوری رو در ایران آغاز کردیم و قدرت فناوری و چگونگی استفاده از آنرا یافتیم و پس از تشکیل معاونت علمی و فناوری به دنبال آن شاهد به وجود آمدن استارتاپ‌ها بودیم.

رییس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌اللمل معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری با تاکید بر اینکه پس از توسعه فناوری به سمت تجاری‌سازی و استفاده از آن حرکت کردیم، گفت: اقتصاد دانش بنیان طبق دستور رئیس جمهور در دستور کار ما قرار گرفت.

به گفته وی، میان ایران و امارات در حوزه‌های مختلفی مانند کشاورزی، هوش مصنوعی و … موقعیت‌های زیادی برای همکاری وجود دارد. 

معرفی ظرفیت‌های صادراتی خراسان شمالی در نمایشگاه اکسپو

میر‌آبادی تصریح کرد: یکی از اهداف ما، ارتباط بیشتر شرکت‌های دانش‌بنیان و شرکت‌های بزرگ و پرسابقه است تا ایده‌ها، فناوری‌ها و تجربیات میان شرکت‌های نوپا و با سابقه به اشتراک گذاشته شود.

رییس سازمان توسعه همکاری علمی و فناورانه بین‌المللی در ادامه آمادگی خود را در راستا فراهم کردن بستر انتقال فناوری، میان ایران و امارات اعلام کرد.

معاون وزارت صنعت امارات نیز طی سخنانی در این دیدار ضمن اعلام خرسندی از حضور در آی‌هیت، توانمندی شرکت‌های ایرانی را تحسین کرد و افزود: امارات در حاشیه توافقات بریکس، برای همکاری با ایران در حوزه‌های مختلف صنعت آماده است و به‌دنبال ایجاد سازگاری میان شرکت‌های فناوری امارات و ایران هستیم.

وی اضافه کرد: در سال‌های اخیر اقدامات خوبی در این زمینه در منطقه صورت گرفته است و در همین راستا ما علاقه داریم تا در حوزه‌های مختلف فناوری نظیر زنجیره تأمین، سرمایه‌گذاری کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برنامه ریزی برای توسعه ۵ میدان نفتی
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز کشور با توسعه ۱۶ میدان گازی/ افزایش حدود ۶ برابری سرمایه‌گذاری در صنعت نفت در دولت سیزدهم
  • تولید بنزین از متانول برای کمک به رفع ناترازی بنزین
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز کشور با توسعه ۱۶ میدان گازی
  • هدفگذاری کشور تولید ۴ میلیون بشکه نفت در روز است
  • امضای تفاهم‌نامه‌ همکاری شرکت ملی نفت برای توسعه میدان‌های گازی
  • امضا تفاهم‌نامه‌ همکاری شرکت ملی نفت برای توسعه میدان‌های گازی
  • شرکت ملی نفت برای توسعه میدان‌های گازی تفاهم‌نامه‌های همکاری امضا می‌کند
  • جهش ۴۳درصدی تولید طلای سیاه ایران در دولت سیزدهم
  • استقبال وزارت صنعت امارات از توسعه همکاری‌ فناوری با ایران