Web Analytics Made Easy - Statcounter

 ۲۵ اسفند ماه بود که محمد شریعتمداری در توئیتر خود نوشت: «برای پیشگیری از شیوع ‫کرونا‬ و حفظ سلامت کارگران‬ مشمول ‫ قانون کار و تأمین اجتماعی‬ که شغل خود را از دست داده‌اند، ازاین‌پس برای ثبت درخواست بیمه بیکاری نیاز به مراجعه حضوری ندارند.

به‌گفته وی، به‌منظور رعایت مهلت قانونی بیمه بیکاری، کارگران مشمول می‌توانند به سامانه https://bimehbikari.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

mcls.gov.ir/ مراجعه کنند.»

متقاضیان پس از ثبت‌نام کد رهگیری با امکان ذخیره و چاپ دریافت می‌کنند. همچنین پیام اطلاع‌رسانی به متقاضی پس از ثبت درخواست در سامانه برایشان ارسال می‌شود و نحوه ادامه فرآیند از طریق سامانه نیز اطلاع‌رسانی خواهد شد.


در تبصره ۲ قانون بیمه بیکاری آمده است: بیمه‌شدگانی که به‌علت بروز حوادث قهریه و غیرمترقبه از قبیل: سیل، زلزله، جنگ، آتش‌سوزی و... بیکار می‌شوند با معرفی واحد کار و امور اجتماعی محل از مقرری بیمه بیکاری استفاده خواهند کرد.

همچنین در تبصره ب. ماده ۶ این قانون آمده است بیمه‌شده مکلف است ظرف (۳۰) روز از تاریخ بیکاری با اعلام مراتب بیکاری به واحد‌های کار و امور اجتماعی آمادگی خود را برای اشتغال به کار تخصصی و یا مشابه آن اطلاع دهد. مراجعه پس از سی روز با عذر موجه و با تشخیص هیأت حل اختلاف تا سه ماه امکان‌پذیر خواهد بود.

همچنین ۱۴ اردیبهشت ماه بود که مسعود بابایی، مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: دولت پنج هزار میلیارد تومان برای کمک به صندوق بیمه بیکاری مصوب کرده شده است. شریعتمداری نیز در ۲۷ اردیبهشت ماه گفت: برای حمایت از اقشار آسیب‌دیده از ناحیه شیوع کرونا، ۵۰ هزار میلیارد ریال اعتبار به صندوق بیمه بیکاری اختصاص یافته است.

وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در تاریخ ۳۱ اردیبهشت ۹۹ با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد که تمام مقرری بگیرانی که در اسفند سال ۱۳۹۸ شغل خود را از دست داده و بیکار شده‌اند، ظرف ۲۴ ساعت پیامک درخواست شماره حساب برای واریز بیمه بیکاری را دریافت خواهند کرد.

همچنین در این اطلاعیه آمده بود که بر این اساس متقاضیان باید پس از دریافت پیامک با مراجعه به سامانه ثبت درخواست بیمه بیکاری به نشانی https://bimebikari.mcls.gov.ir/ در اسرع وقت و حداکثر ۱۲ ساعت، نسبت به درج شماره حساب بانکی خود در یکی از بانک‌های تعیین شده در سامانه اقدام کنند.

به گفته‌ی مسعود بابایی، مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی میزان مقرری روزانه بیمه شده بیکار معادل (۵۵%) متوسط مزد یا حقوق و یا کارمزد روزانه بیمه شده می‌باشد. به مقرری افراد متأهل یا‌متکفل، تا حداکثر (۴) نفر از افراد تحت تکفل به ازاء هر یک از آن‌ها به میزان (۱۰%) حداقل دستمزد که امسال حدوداً ۱۸۳ هزار تومان است، افزوده خواهد شد. در هر حال مجموع دریافتی‌مقرری‌بگیر نباید از حداقل دستمزد، کمتر و از (۸۰%) متوسط مزد یا حقوق وی بیشتر باشد.

اما ۱۲ اردیبهشت ماه بود که مسعود بابایی، مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت کار با اشاره به اینکه مشاغل کم خطر تا پایان فروردین بیمه بیکاری دریافت می‌کنند گفت: مبلغ بیمه بیکاری از سوی ستاد مقابله با کرونا نهایی می‌شود.

اگر چه در خصوص حداقل و حداکثر مبلغ تصویب شده برای مقرری بیمه بیکاری ناشی از کرونا اطلاعاتی منتشر نشده، اما تماس‌های مخاطبان تسنیم اعلام کرده اند که مقرری بیمه بیکاری کمتر از ۶۰۰ هزارتومان واریز شده است.

*خزانه داری کل کشور مقرری بیمه بیکاری را پرداخت کرده است

مسعود بابایی، مدیرکل بیمه بیکاری در گفت: وگو با خبرنگاراقتصادی خبرگزاری تسنیم می‌گوید:متولی پرداخت مبلغ بیمه بیکاری سازمان برنامه وبودجه است، اینکه چه مبلغی پرداخت شده است و مبنای محاسبه چه بوده است تا کنون مصوبه‌ای برای وزارت کار نیامده است. خزانه داری کل کشور این مبلغ را پرداخت کرده است و مبنای محاسبه چه بوده است را نمی‌دانیم، فرمولی برای ما ارسال نشده است،

وی ادامه داد:مرحله شناسایی، مشمول بودن یا نبودن، اخذشماره شبای بانکی، تحویل به سازمان تأمین اجتماعی بر عهده وزارت کار بوده است. سازمان تأمین اجتماعی لیست را به سازمان برنامه وبودجه، سازمان برنامه و بودجه نیز لیست را به خزانه داری کل کشور تحویل داده است، آن‌ها مبلغ را واریز کرده اند.

مدیرکل بیمه بیکاری اظهار داشت:در قبل از کرونا میزان مقرری روزانه بیمه شده بیکار معادل (۵۵%) متوسط مزد یا حقوق و یا کارمزد روزانه بیمه شده می‌باشد. به مقرری افراد متأهل یا‌متکفل، تا حداکثر (۴) نفر از افراد تحت تکفل به ازاء هر یک از آن‌ها به میزان (۱۰%) حداقل دستمزد که امسال حدوداً ۱۸۳ هزار تومان است، افزوده خواهد شد. در هر حال مجموع دریافتی‌مقرری‌بگیر نباید از حداقل دستمزد، کمتر و از (۸۰%) متوسط مزد یا حقوق وی بیشتر باشد.

وی درباره میزان تعداد ثبت نام کنندگان تا کنون گفت: ۸۰۳ هزار و ۹۴۴ نفر تا کنون در سامانه بیمه بیکاری ثبت نام کرده اند که از این تعداد ۷۰۳ هزار و ۴۳۰ نفر مشمول بوده اند. در شرایط کرونایی زمان ثبت نام منوط به مصوبه ستاد مقابله با کرونا بود. در پالایش مرحله دوم، شاهد ریزش نفرات هستیم، زیرا برای برخی از افرادی که در سامانه ثبت نام کرده اند، کارفرما پس از مدتی اقدام به واریز حق بیمه کرده است که در این صورت دیگر جزو مشمولین محسوب نمی‌شوند. فعلاً تا فروردین ماه است، اینکه مجدداً تمدید می‌شود یا خیر، هنوز مشخص نیست.

بابایی بیان کرد: در اسفند ماه ۳۷۳ هزار نفر مشمول بودند که در پالایش اطلاعاتی که از سوی تأمین اجتماعی انجام شد بالغ بر ۱۰۰ هزار نفر ریزش کردند، زیرا حق بیمه این افراد پرداخت شده بود؛ بنابراین حدود ۲۴۱ هزار نفر در اسفند ماه مشمول شناخته شدند.

وی ادامه داد: همچنین در فروردین ماه از ۲۹۳ هزار نفر، پس از پالایش اطلاعاتی، ۲۳۶ هزار نفر مشمول شناخته شدند؛ بنابراین آن عددی که در مورد افراد ثبت نام شده اعلام می‌کنیم مربوط به مرحله نخست است و پس از پالایش اطلاعاتی از سوی تأمین اجتماعی، از تعداد آن‌ها کاسته می‌شود.

مدیرکل بیمه بیکاری و حمایت از مشاغل وزارت کار افزود: مشمولین تا آخر فروردین ماه بیمه بیکاری دریافت می‌کنند. کارگروه مقابله با ستاد کرونا در مورد بیمه بیکاری افرادی که در اردیبهشت ماه بیکار شده اند تصمیم خواهند گرفت که البته هنوز اتفاقی نیفتاده است.


منبع: پارسینه

کلیدواژه: بیمه بیکاری وزارت کار پارسی خبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۵۳۰۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 نشست مشترک مسئولان قضایی گلستان با جامعه کارگری و کارفرمایی استان برگزار شد

  به گزارش جام جم آنلاین از گرگان حیدر آسیابی در  نشست با کارگران و کارفرمایان که به مناسبت گرامیداشت  هفته کار و کارگر در دادگستری استان برگزار شد با اشاره به سخنان  رهبر معظم انقلاب درباره حقوق کارگران  در دیدار اخیر ایشان با این قشر گفت: رکن اصلی اقتصاد کشور و رزمندگان جنگ اقتصادی  ، کارگران هستند و تلاش ما در دادگستری استان بر پیگیری مشکلات این قشر و حل آن است.
آسیابی با تاکید بر این که تنظیم قراردادهای خاص و تحمیلی به کارگران ،  از نظر قانونی اعتبار ندارند و خلاف قانون است گفت:  اگر  کارگران نسبت به این نوع قراردادها معترض باشند می توانند شکایت کنند .
وی از اختصاص وکلای معاضدتی برای کارگران هم خبر داد و گفت: برای کارگرانی که نیاز به مشاوره حقوقی  یا وکیل در پرونده های خود دارند نیز  در رایزنی با کانوی وکلای  قوه قضاییه، سهمیه ویژه  برای وکلای معاضدتی ، در نظر گرفته خواهد شد.
حیدر آسیابی افزود: برای حل مشکلات و اختلافات کارگران و کارفرمایان نیز شعب ویژه در شورای حل اختلاف استان اختصاص می یابد  تا افراد به جای مراجعه به محاکم ،  اول به شورای حل اختلاف مراجعه کنند .
آسیابی با اشاره به این که رویکرد ما در دستگاه قضایی استان بر پایه حمایت از واحدهای تولیدی است  افزود: این رویکرد  هم حمایت از کارفرما و هم حمایت از کارگر است  که در نتیجه آن فقط ر سال گذشته  110 واحد تولیدی یا احیا شدند یا از تعطیلی و ورشکستگی آنها جلوگیری شد .
وی ادامه داد:  حفظ حدود 3 هزار فرصت شغلی نتیجه احیای این واحد ها بود و اگر امروز به اذعان مسئولان اداره کل  کاهش 15 درصدی بیمه بیکاری در سال گذشته داشتیم  به علت رونق این واحدها و افزایش ظرفیت تولید در استان بود.
وی گفت: هدف جلسه امروز تعامل بین بخشی بین متولیان اجرایی بخش خصوصی در کنار سایر نهادهای مثل شورای گفتگوی بخش خصوصی، ستاد اقتصاد مقاومتی و ستاد رفع موانع تولید در استان بود تا با استفاده از ظرفیت همگرایی دستگاه قضایی برای حل مشکلات کارگران  تلاش شود.
وی با بیان این که حقوق کارگر فقط دستمزد نیست افزود: امنیت شغلی، بیمه بیکاری، بیمه سلامت، حفاظت و ایمنی محیط های کارگری و بازنشستگی هم شامل حقوق کارگر است و قانون برای تضمین این حقوق ضمانت اجرایی دارد.
وی  گفت: کارگران باید برای به روز کردن مهارت های خود آموزش های فنی و حرفه ای را جدی تر بگرند .
وی گفت: قوانین کار برای رعایت تعادل بین کارفرما و کارگر و تامین حقوق کارگران وضع شده است که مهم ترین ویژگی آن حمایتی بودن این قانون و بیشتر بر پایه تامین حقوق کارگران است.
حسینعلی خواجه مظفری، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان هم در این نشست با قدردانی از نگاه دادگستری استان برای ورود به موضوع مشکلات کارگران گفت: 188 هزار نفر کارگر بیمه شده در استان در 43 هزار کارگاه کار می کنند .
وی ادامه داد: میانگین مدت زمان رسیدگی به پرونده  الان به 16 روز رسیده است که رتبه سوم کشور  راداریم .
وی با اشاره به کاهش 15 درصدی تعداد افرادی که در استان  بیمه بیکاری دریافت می کنند افزود: تنها استان کشور هستیم که با سیر نزولی پرداخت بیمه بیکاری مواجهیم و به معنای کاهش اخراج کارگران است که نتیجه اقدامات ستا د اقتصاد مقاومتی دادگستری استان و دستگاه های اجرایی برای کمک به رونق تولید و جلوگیری از تعطیلی واحدهای تولیدی است .
بیمه کارگران ساختمانی ، اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در کارگاه های بالای 50 نفر، تمکین نکردن کارفرمایان به آرای صادر شده در هیئت های حل اختلاف و مراجع قانونی، به کارگیری اتباع خارجی غیرمجاز،  قراردادهای چندماهه و تحمیلی از جمله مواردی بود که در جلسه امروز از سوی نمایندگان کارگری  مطرح شد

دیگر خبرها

  • زمان حراج جدید شمش طلا اعلام شد
  • مشاغل بدون آسیب شناختی کدامند؟
  • پاداش قبولی سوادآموزان سال‌های ۱۳۹۸ و ۱۴۰۱ کردستان واریز شد
  • واریز ۵۲۷ میلیارد تومان به خزانه دولت از محل فروش سوخت در مرز کرمانشاه
  • اختصاص شعبه ویژه حل اختلاف کارگران و کارفرمایان در گلستان
  •  نشست مشترک مسئولان قضایی گلستان با جامعه کارگری و کارفرمایی استان برگزار شد
  • رفع ابهام حق بیمه مشاغل سخت و زیان‌آور و مفاصا حساب در خوزستان+فیلم
  • فیلم/ تلاش برای بازسازی جاده‌های آسیب‌دیده از سیل
  • مبلغ دقیق مرحله سوم سود سهام عدالت / مرحله سوم سود سهام عدالت کی واریز می‌شود؟
  • بیکاری در کشور تک رقمی شد