Web Analytics Made Easy - Statcounter

«هادی العامری»، رئیس ائتلاف الفتح در پیامی به هیات عراقی گفت و گوی راهبردی با آمریکا از آنها خواست در مذاکرات خود مصوبه قانونی اخراج نیروهای خارجی از کشور را به یاد داشته باشند.

به گزارش گروه خبر خبرگزاری برنا، العامری روز پنجشنبه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد، اعتماد ما به هیات گفت‌وگو کننده با آمریکاست بالاست، همانند اعتماد به مبارزانی که به پیروزی بر داعش دست یافتند؛ بنابراین ما از این هیات می‌خواهیم که نظر خود را در مورد تصمیم پنجم ژانویه ۲۰۲۰ پارلمان مبنی بر خروج نیروهای خارجی از عراق و دستیابی به حاکمیت کامل ملی را اعلام کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: امید بزرگ ما این است که شما امید مردم خود و کسانی که تظاهرات میلیونی برای خروج نیروهای خارجی و دستیابی به حاکمیت کامل ملی برگزار کردند را ناامید نکنید.

در ادامه بیانیه العامری آمده است: فعال کردن توافق‌نامه چارچوب گفت‌وگوی راهبردی مطابق قانون اساسی و در خدمت واقعیت‌های عراق الزامی است و شما با بخشی از تاریخ روبه‌رو هستید؛ بنابراین به عنوان مذاکره‌کننده ملی و شجاعِ عراقی، دستاورد مردمی و یک تصمیم ملی را ثبت کنید؛ هرگونه سهل انگاری، تأخیر یا شکست، ننگ ناامیدی و عقب‌نشینی در تاریخ هیات مذاکره‌کننده و تاریخ عراق را ثبت می‌کند. 

رئیس ائتلاف الفتح ادامه داد: مردم و چشمان شهدا در انتظار رهایی کشور و اعلام پایان کار نیروهای ائتلاف و تعیین برنامه برای خروج آنها از عراق است.

به گزارش ایرنا، گفت‌وگوهای راهبردی عراق و آمریکا طبق اعلام دو طرف قرار بود دیروز (چهارشنبه) از طریق ارتباط زنده صوتی و تصویری (ویدئو کنفرانس) بین مقام‌های سیاسی دو کشور برگزار شود.

وزارت امور خارجه دو کشور، گروه‌های اصلی مذاکره‌کننده را تعیین کرده که از طرف عراق پنج نفر و از سوی آمریکا 6 نفر برای انجام گفت‌وگوهای راهبری معرفی شده‌اند.

وزارت امور خارجه آمریکا، گروه مذاکره‌کننده خود را متشکل از «دیوید هیل» معاون وزیر امور خارجه، «دیوید شنگر» و «فرانسیس فانون» دستیاران وزیر، «جوی هود» معاون وزیر و کاردار پیشین سفارت آمریکا در بغداد، «دیوید کوپلی» معاون دستیار وزیر امور خارجه آمریکا و «متیو تولر» سفیر ایالات متحده در بغداد معرفی کرده است.

گروه عراقی نیز شامل «عبدالکریم هاشم» قائم مقام وزیر امور خارجه، «لقمان الفیلی» سفیر پیشین عراق در واشنگتن، «فرید یاسین» سفیر کنونی این کشور در آمریکا، «حامد خلف» معاون وزیر آموزش عالی و پژوهشگر علمی به همراه «حارث حسن» از پژوهشگران عراقی علوم سیاسی است.

گروه آمریکایی را یک تیم از کارشناسان حقوقی، امنیتی و اقتصادی متشکل از ۲۳ نفر و مذاکره‌کنندگان عراقی را یک گروه از کارشناسان در تخصص‌های مختلف سیاسی، روابط بین‌الملل، نظامی، امور مالی و آموزش عالی متشکل از ۲۱ نفر همراهی می‌کند.

هنوز سقف زمان‌بندی مشخصی برای گفت‌وگوها تعیین نشده، اما گفته شده این مذاکرات به عنوان گفت‌وگوهای تمهیدی برای مشخص کردن چارچوب کلی انجام می‌شود.

تاکنون مشخص نشده که مذاکره‌کنندگان عراقی، مساله خروج نظامیان آمریکا از خاک این کشور را در این دور از گفت‌وگوها مطرح خواهند کرد یا خیر.

بسیاری از گروه‌های سیاسی عراقی به ویژه جریان‌های شیعی، یکی از محورهای اصلی گفت‌وگوها را اخراج نظامیان آمریکا براساس قانون مصوب پارلمان عراق در پنجم ژانویه (۱۵ دی ۹۸) می‌دانند.

در همین راستا پارلمان عراق یک کمیته ویژه برای پیگیری گفت‌وگوهای راهبردی بین آمریکا و عراق تشکیل داده است. این درحالی است که طرف آمریکایی، ۳۰ محور اصلی برای گفت‌وگوها مشخص کرده که در هیچ یک از آنها مساله خروج نظامیان این کشور از عراق مطرح نیست.

محورهای گفت‌وگوی آمریکا حول توسعه روابط در بخش‌های مختلف با استناد به توافقنامه راهبردی امضا شده در سال ۲۰۰۸ بین بغداد و واشنگتن است.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: خاک قانون وزارت امور خارجه وزارت امور خارجه آمریکا وزیر امور خارجه آمریکا نیروهای خارجی مذاکره کننده گفت وگوهای امور خارجه گفت وگوها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۵۴۶۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه

سیاست های ابهام برانگیز و دوپهلوی آمریکا علیه گروه‌های تروریستی در سال‌های اخیر به ترکیه انگیزه داده تا با نادیده گرفتن آمریکا، به اقناع بغداد برای همکاری در این زمینه بپردازد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، به نقل از پایگاه خبری الجزیره، «صالحه علام»، نویسنده و پژوهشگر مسائل ترکیه در یادداشتی از سنگ اندازی آمریکا در توافق راهبردی عراق و ترکیه پرده برداشت.

روز دوشنبه سوم اردیبهشت ماه، محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق پس از بازگشت از آمریکا، میزبان رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه بود. در این سفر، 26 توافقنامه در زمینه های مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و توریستی به امضا رسید. پنج توافقنامه از 26 توافقنامه امضا شده، روابط راهبردی، همکاری بر سر مسائل نظامی، امنیتی، مبارزه با تروریسم و ساخت ابزارآلات جنگی را در بر می‌گیرد.

مذاکرات ترکیه و آمریکا

آمریکا در مذاکرات اخیر با مقامات امنیتی و دیپلماتیک ترکیه پیشنهاد مقابله مستقیم و غیرمستقیم با گروه‌های تروریستی مشترک (داعش و پ ک ک) را مطرح کرد. این پیشنهاد با مخالفت قاطع ترکیه روبرو شد.

آنکارا اعلام کرده همکاری با یک سازمان تروریستی برای مبارزه با یک سازمان تروریستی دیگر و یا همکاری موردی کشورهای هم‌پیمان با سازمان‌های تروریستی را نمی‌پذیرد. تضاد شدید میان آنکارا و پ.ک.ک که سال‌هاست جنگ شدیدی علیه ترکیه را از درون اردوگاه‌هایش در سوریه و عراق اداره می‌کند، باعث شده آنکارا استدلال‌های آمریکا را نپذیرد.

توافقات امنیتی و نظامی عراق و ترکیه نگرانی گروه‌های مختلف کردی از جمله گروه تروریستی پ.ک.ک و یگان‌های مدافع خلق (ی.پ.گ) را برانگیخته و باعث شده آمریکا نیز برای جلوگیری از مقابله جدی با این گروه ها به میدان بیاید. با این وجود آمریکا نگران پیامدهای احتمالی همکاری نظامی و امنیتی میان بغداد و آنکارا است که می‌تواند به حضور ی.پ.گ و پ.ک.ک در مرزهای عراق، سوریه و ترکیه پایان دهد.

در بهمن ماه سال گذشته «یاشار گولر»، وزیر دفاع و «متین گوراک»، رئیس ستاد کل ارتش ترکیه در سفر به بغداد، موفق به کسب رضایت مسئولان عراقی در رابطه با اعلام منع فعالیت پ.ک.ک در مرزهای عراق شدند. به همین دلیل روابط عراق و ترکیه از منظر امنیتی و نظامی بهبود یافت.

بنا بر ادعای رسانه های ترکیه، مطابق توافق دو کشور، به زودی عملیات نظامی به رهبری نیروهای نظامی ترکیه در عمق 30 الی 40 کیلومتری خاک عراق علیه نیروهای تروریستی مخالف دولت ترکیه آغاز خواهد شد؛ این موضوع مخالفت شدید آمریکایی ها را به همراه داشته است.

نگاهی به توافق‌های جدید بین ترکیه و عراق

دلایلی که بایدن حاضر نشد با اردوغان دیدار کند

 

در همین راستا آنکارا اخیراً ابتکار جدیدی را آغاز کرده که عبارت از حل و فصل کردن پرونده تروریسم بدون مداخله واشنگتن است. سیاست دو پهلو و ابهام برانگیز آمریکا علیه گروه‌های تروریستی در سال‌های اخیر به ترکیه انگیزه داده تا با نادیده گرفتن آمریکا، به اقناع بغداد برای همکاری در این زمینه بپردازد. به نظر می‌رسد این تحولات سرآغاز تغییراتی مهم در سیاست های کشورهای عراق، سوریه و ترکیه در قبال گروه‌های کُردی فعال در این سه کشور خواهد بود.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • فرمانده حشد الشعبی: تهدیدهای آمریکا ما را نمی‌ترساند
  • امیرسرتیپ بختیاری: مرتضی رضایی و ابوشریف اعتقاد داشتند وظیفه سپاه جنگیدن با دشمن خارجی نیست
  • محسن رضایی و ابوشریف اعتقاد داشتند وظیفه سپاه جنگیدن با دشمن خارجی نیست /گروه‌های چپ به ارتشی‌ها تهمت‌های ناموسی زدند
  • امیر سرتیپ بختیاری: محسن رضایی و ابوشریف اعتقاد داشتند وظیفه سپاه جنگیدن با دشمن خارجی نیست /گروه‌های چپ به ارتشی‌ها تهمت‌های ناموسی زدند
  • کارشناس مسائل حقوقی عراق: بغداد حق دارد سفیر آمریکا را اخراج کند
  • معاون وزیر کشور: در حال رایزنی هستیم تا امکان ورود زائران ایران به عراق با خودرو شخصی فراهم شود
  • نقشه پراکندگی نیروهای مقاومت از یمن تا فلسطین
  • نمایندگان پارلمان عراق خواستار اخراج سفیر آمریکا شدند
  • سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه
  • پارلمان عراق قانون ممنوعیت همجنس‌بازی را تصویب کرد