Web Analytics Made Easy - Statcounter

مارک اسپر روز پنج‌شنبه در نشست خبری مشترک با وزیران خارجه و دادگستری و مشاور امنیت ملی ترامپ، افزود: تلاش‌های دیوان بین‌المللی کیفری در تحیق و تعقیب قضایی آمریکایی‌ها با اصول بنیادی قانون بین‌الملل و اقدامات دادگاه‌های بین‌المللی تناقض دارد.

وی ادامه داد: همانگونه که دستور اجرایی(ترامپ) آورده است، آمریکا بخشی از موسسان دیوان بین‌المللی کیفری نیست و هیچ‌گاه پیگرد قضایی آن را بر نیروهایمان نپذیرفته‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر دفاع آمریکا اضافه کرد: انتظار داریم اطلاعات سوءرفتار ادعایی نیروهایمان به مقامات آمریکا ارسال شود چرا که خودمان می‌توانیم اقدام مناسب را اتخاذ کنیم.

اسپر تاکید کرد: آمریکا از حق حاکمیتی و تعهد لازم برای تحقیق مناسب و رسیدگی به هرگونه ادعای نقض قوانین جنگی از سوی نیروهایمان برخوردار است. ما سابقه انجام این کار را از طریق سیستم قضایی آمریکا داریم.

وی بدون اشاره به دلایل لشکرکشی به افغانستان و حضور ۲۰ ساله در آن کشور، اظهار کرد: نزدیک به ۸۰۰ هزار نیروی ما در افغانستان برای بیش از ۱۹ سال خدمت کرده‌اند و بیش از ۲۰ هزار نفر از آنها در این نبرد، زخمی شده‌اند.

وزیر دفاع آمریکا با این ادعا که نزدیک به ۲ هزار نفر از آمریکایی‌ها به خاطر مبارزه با تروریسم جان خود را از دست داده‌اند، گفت: این کار برای حفاظت از شهروندان آمریکایی و متحدانمان اعم از آن‌هایی که در لاهه هستند و دادن فرصت زندگی بهتر به افاغنه انجام شده است.

اشاره به لاهه برای آن است که مقر دیوان بین‌المللی کیفری در این شهر هلند قرار دارد.

اسپر تاکید کرد: اجازه نخواهیم داد با این نیروها یا دیگر نیروهای آمریکایی که خود را برای عدالت، امنیت و فرصت برای همه فدا کرده‌اند، چنین رفتار ناعادلانه‌ای انجام شود.

وی افزود: به این خاطر است که وزارت دفاع به طور کامل از دستور اجرایی رئیس جمهوری(علیه آی سی سی) حمایت می‌کند و هر اقدامی را برای دفاع از نیروهای خود به کار می‌گیرد.

وزیر دفاع دولت ترامپ تصریح کرد: اطمینان داشته باشید مردان و زنان نیروی نظامی آمریکا هرگز در دادگاه بین‌المللی کیفری حاضر نخواهند شد و هیچ‌گاه موضوع قضاوت این نهاد بین‌المللی مطرود، نخواهند بود.

اسپر هدف از دستور اجرایی ترامپ را حمایت از نیروهای آمریکایی در اقصی نقاط این جهان اعلام کرد بدون آنکه به کشتار میلیون‌ها بی‌گناه در جنگ‌های خونینی که این کشور رهبری آن را به عهده داشته است، اشاره کند.

دادستانی دیوان بین‌المللی کیفری از ۲ سال پیش اعلام کرد نسبت به جنایت جنگی سربازان آمریکایی در افغانستان تحقیق می‌کند.

این نهاد بین‌المللی همچنین به تازگی اعلام کرد قصد دارد درباره جنایت رژیم صهیونیستی در تداوم اشغالگری و کشتار مردم بی گناه فلسطین تحقیق کند.

آمریکایی‌ها در سه سال گذشته نشان داده‌اند هرگاه پای رژیم صهیونیستی به محاکم بین‌المللی باز شود، ضمن آنکه از آن نهاد خارج می‌شوند، اقدامات یکجانبه قهریه علیه آنها هم به کار می‌گیرند.

خروج از یونسکو و شورای عالی حقوق بشر هم در این رابطه انجام شد.

* ایرنا

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: دیوان بین المللی کیفری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۵۸۹۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش سنای آمریکا برای جلوگیری از بازداشت نتانیاهو

پایگاه آکسیوس گزارش داده گروهی از اعضای مجلس سنای آمریکا با مقام‌های ارشد دیوان بین‌المللی کیفری دیدار کرده‌اند.   طبق این گزارش سناتورها نگرانی خود را از احتمال صدور قرار بازداشت برای مقام‌های اسرائیل ابراز کرده‌اند. گزارش‌ها طی روزهای گذشته از احتمال صدور قرار بازداشت برای مقام‌های ارشد اسرائیل از جمله بنیامین نتانیاهو حکایت داشته است.   پایگاه آکسیوس روز چهارشنبه هم گزارش داده بود اسرائیل به دولت جو بایدن هشدار داده چنانچه دیوان بین‌المللی کیفری اقدام به صدور قرار دستگیری برای سران این رژیم کند اقدامات تلافی‌جویانه‌ای علیه تشکیلات خودگردان اتخاذ خواهد کرد که می‌تواند به سقوط آن منجر شود.   این گزارش‌ها در شرایطی منتشر می‌شوند که برخی گزارش‌های رسانه‌ای طی دو هفته گذشته از آماده شدن دیوان کیفری بین‌المللی برای صدور قرار بازداشت علیه سران اسرائیل از جمله «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر «یوآو گالانت»، وزیر جنگ و «هرزی هالوی»، رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم حکایت دارند.   دیوان بین‌المللی کیفری که مستقر در شهر «لاهه» هلند است وظیفه رسیدگی به جرایم نسل‌کشی، جنایت علیه بشریت و جنایت‌های جنگی را به عهده دارد. این دداگاه از سال ۲۰۲۱ در حال تحقیق درباره احتمال وقوع جنایت‌های جنگی توسط ارتش اسرائیل و گروه‌های فلسطینی است. گفته می‌شود «عملیات ۷ اکتبر» (عملیات طوفان‌الاقصی) و جنگ غزه نیز اکنون به دامنه موضوعات مورد تحقیق توسط دیوان بین‌المللی دادگستری اضافه شده است.   چند روز قبل‌ وب‌سایت اسرائیلی والانیوز در گزارشی از «تماس‌های بی‌وقفه» نتانیاهو با بایدن برای جلوگیری از صدور قرار بازداشت علیه سران رژیم اسرائیل خبر داده بود. با آنکه آمریکا جزو کشورهای امضاکننده اساسنامه رم برای تشکیل دیوان کیفری بین‌المللی نیست اما این دادگاه بابت اثرپذیری از نظرات مقام‌ها در واشنگتن مورد انتقاد قرار گرفته است. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • اتحادیه اروپا: تهدید دیوان بین‌المللی کیفری غیرقابل قبول است
  • دیوان لاهه درباره «تهدید به انتقام‌جویی» علیه این مرجع بین‌المللی هشدار داد
  • درخواست دادگاه لاهه برای پایان تهدید و ارعاب در خصوص جنگ غزه
  • هشدار دادگاه لاهه به اسرائیل درباره ارعاب دادگاه و کارکنان
  • آیا در دادگاه لاهه عزمی برای محکومیت نتانیاهوی جنگ‌طلب وجود دارد؟
  • تلاش سنای آمریکا برای جلوگیری از بازداشت نتانیاهو
  • تماس سنای آمریکا با دیوان بین‌المللی کیفری برای جلوگیری از اقدام احتمالی علیه سران تل‌آویو
  • تقلای سنای آمریکا برای جلوگیری از بازداشت مقامات تل آویو
  • چرا مقام های اسرائیلی از دیوان کیفری بین المللی واهمه دارند؟ / غرب بر سر دوراهی؛ بازداشت نتانیاهو یا برباد رفتن اعتبار باقی مانده
  • تهدید رژیم صهیونیستی به انتقام از دادگاه کیفری بین‌المللی