Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزارت نیرو در حالی فعال شدن دوباره کارگاه طرح انتقال آب بهشت آباد از سرشاخه‌های کارون را رد می‌کند که سال گذشته وزیر نیرو از این طرح‌ها بازدید کرده و تسریع در اجرای آن جزو مصوبات سفر وزیر عنوان شد.

به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، سامانه«فارس من» با هدف پیگیری مستقیم مسائل و مشکلات مردم راه اندازی شده است و در سریعترین زمان به پیگیری موارد اعلامی  می‌پردازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«نگرانی خوزستانی‌ها از سرگیری پروژه بهشت‌آباد»یکی از عناوینی بود که از طریق مخاطبان در سامانه فارس من به ثبت رسید که موضوع را پیگیری کردیم.

طرح انتقال آب از سرشاخه‌های کارون این روزها در حالی به بحث روز کارشناسان، فعالان محیط زیست و کاربران شبکه‌های اجتماعی تبدیل شده است که استان خوزستان در وضعیت قرمز شیوع کرونا به سر می‌برد و ترس و استرس مبتلا شدن به این ویروس آرامش را از همه گرفته است.

شاید ضرب المثل «وقت را غنیمت دان، آنقدر که بتوانی» مصداق به جایی برای افرادی باشد که این تهدید (شیوع ویروس) را به فرصتی برای اجرای طرح غیرقانونی بهشت آباد کند.

تجهیز کارگاه‌های طرح انتقال آب از سرشاخه‌های کارون

بر همین اساس، برخی فعالان محیط زیست استان  از تجهیز مجدد کارگاه‌های طرح‌های انتقال آب از سرشاخه‌های کارون خبر می‌دهند، به گفته این فعالان: کارگاه طرح انتقال آب بهشت آباد (سرشاخه رودخانه کارون) در منطقه چرمهین (استان اصفهان) پس از چند سال توقف بار دیگر فعالیت خود را از سر گرفته است.

 

چندین سال است که در اخبار رسمی و شبکه‌های گفته می‌شود که : طبق مصوبه شورای عالی آب، حفر تونل بهشت آباد  حذف شده است اما اکنون آنچه توسط فعالان محیط زیست استان‌های خوزستان و چهارمحال بختیاری مطرح می‌شود این است که این طرح از باغ بهادران و چرمهین آغاز و در روستای شیخ محمود کارگاه احداث سد بهشت آباد نیز تجهیز شده است تا همچنان مصوبه طرح انتقال آب بهشت آباد با ابهام روبرو شود.

بازدید وزیر نیرو از اجرای طرح بهشت‌آباد

در شهریور ماه سال گذشته وزیر نیرو در سفر اخیر خود به استان چهارمحال و بختیاری از سه طرح انتقال آب از سرشاخه های کارون که پیش از این گمان می رفت به دلیل نداشتن ارزیابی های زیست محیطی متوقف و یا غیرفعال شده‌اند دیدن کرد.

عباسی استاندار این استان نیز از فعال شدن طرح‌های کوهرنگ 3، بهشت آباد و ونک در سرشاخه های کارون خبر داد وگفت:  تحویل نیروگاه کوهرنگ به آب نیروی کشور و ثبت زمین های نیروگاه سد کوهرنگ به نام وزارت نیرو، تسریع در اجرای طرح آبرسانی ونک و بازنگری در طرح بهشت‌آباد و کوتاه‌تر شدن تونل آن، جزو مصوبات سفر وزیر نیرو به این استان است.

طرح‌های انتقال آب نیاز به مجوز زیست محیطی دارد

کمتر از سه ماه پس از بازدید وزیر نیرو  در آذرماه سال گذشته عیسی کلانتری رئیس سازمان محیط زیست کشور در سفر به خوزستان در رابطه با طرح انتقال آب بهشت آباد و چگونگی تصویب آن در شورای عالی آب بدون داشتن مجوزهای زیست محیطی، اظهار کرد:  شورای عالی آب درباره انتقال آب از یک نقطه به نقطه دیگر تصمیم گیری می‌کند و  این تصمیم زمانی اجرایی می‌شود که مطالعات زیست محیطی و بودجه طرح به تصویب برسد.

گفته می‌شود طی گزارش مدیر عامل آب منطقه‌ایی استان اصفهان نیز  به محمد حاج رسولیها مدیر عامل شرکت منابع آب ایران از آماده بودن دو طرح انتقال آب کارون در 25 خرداد99 برای افتتاح خبر داد.

محمد جواد اشرافی مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان اما  در خصوص بحث انتقال آب از سرشاخه‌های کارون اظهار کرد: هیچ‌گونه موافقت برای انتقال آب از سوی  حفاظت محیط زیست خوزستان و حتی استان های بالادستی مخصوصاً استان چهارمحال و بختیاری صورت نگرفته و سازمان حفاظت محیط زیست نیز چنین مجوزی صادر نکرده و تنها اولویت ما برای تامین آب شرب در این حوزه می‌باشد.

طرح انتقال آب فوراً متوقف شود

چند روز گذشته نمایندگان خوزستان در صحن علنی مجلس سخنرانی وزیر نیرو به دلیل اعتراض به مسئله آب متوقف کردند. و متوقف شدن جلسه مجلس را تشریح کرد.

سید کریم حسینی نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی اظهارکرد: اولین دغدغه نمایندگان خوزستان موضوع انتقال آب از طریق تونل بهشت‌آباد بود که اعتقاد داریم باید فوراً متوقف شود چرا که برای خوزستان فاجعه‌بار خواهد بود.

وی افزود:  وزیر نیرو اعلام کرد که این پروژه متوقف‌شده اما ما معتقد هستیم این پروژه فعال است و وزارت نیرو به دنبال مجوز زیست‌محیطی آن است.

 

نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی گفت:  وزیر نیرو اعلام کرد که کارگاه تونل انتقال آب بهشت آب از سرچشمه‌های کارون دایر است اما  فعال نیست و ما اعلام کردیم اگر فعال نیست باید فوراً جمع‌آوری شود.

علی خسروی وکیل پایه یک دادگستری نیز با طرح این سوال مبنی بر اینکه  آیا این شورای عالی آب حق تصویب طرح انتقال آب بهشت آباد بدون اخذ مجوز زیست محیطی را داشته است؟ که قطعا پاسخ منفی است، اظهار کرد: اجرای طرح‌های انتقال آب که دارای مجوز زیست محیطی نیستند، خلاف قانون هستند، برای تصویب کنندگان این طرح‌ها که بدون رعایت ضوابط زیست محیطی آن ها را مصوب کردند، و برای مجریان و همچنین برای دستگاه‌های نظارتی بار حقوقی دارد و ایجاد مسئولیت می‌کند.

وی افزود: شورای عالی آب در چهلمین جلسه خود مصوب کرد، که آب شرب اصفهان از طریق رودخانه بهشت آباد تامین شود و به وزارت نیرو اختیار داد با رعایت ضوابط اقتصادی، فنی و زیست محیطی شیوه انتقال را انتخاب کند که وزارت نیرو شیوه انتقال را  از طریق حفر تونل  انتخاب و اجرای پروژه را به پیمانکار واگذار کرد.

وزارت نیرو قانون را دور زده است

این وکیل پایه یک دادگستری بیان کرد:  پیمانکار نیز اقدام به تجهیز کارگاه کرده است که بر اصل مصوبه شورای عالی آب، تصمیم وزارت نیرو و اقدامات اجرایی آن وزارتخانه و پیمانکار مجری، ایرادات اساسی حقوقی وارد است که متاثر از مخالفت آشکار با قانون اساسی و قوانین است.

خسروی با طرح سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا شورای عالی آب حق تفویض اختیار شیوه انتقال آب در طرح انتقال آب بهشت آباد را به صورت کلی به وزارت نیرو دارد یا خیر، عنوان کرد: قطعاً به دلایل عدیده فنی، اصولی و حقوقی، از نظر قانونی حق واگذاری این اختیار را نداشته است چرا که  فلسفه وجودی این شورا جلوگیری از خودسری و محدود کردن اختیارات وزارت نیرو است  و به همین دلیل، تصمیمات این وزارت باید به تصویب هیات وزیران برسد.

وی گفت: بنابراین وزارت نیرو قانون را دور زد و طرح انتقال آب از طریق تونل بهشت آباد را انتخاب کرد از طرفی طبق مصوبه سیزدهم شورای عالی آب مسائل اقتصادی، فنی و زیست‌محیطی باید در نظر گرفته شود.

خسروی افزود: موضوع انتقال آب از طریق تونل، مخالف نظر سازمان بازرسی کل کشور و شورای عالی امنیت ملی است.

وی با بیان اینکه از موارد طرح‌های انتقال آب چند نتیجه حقوقی حاصل می شود، عنوان کرد: عموم طرح های در دست اقدام و اجرا فاقد مجوزات قانونی هستند، از آنجایی که این طرح‌ها عموماً درسطح اراضی ملی، منابع طبیعی و بعضاً مستثنیات زراعی اشخاص است مستلزم تامین بودجه از منابع ملی و بیت المال است.

 

خسروی با  تاکید بر اینکه اقدامات اجرایی از ابتدا تا انتها  بدون تامین مجوزات قانونی و تشریفات حقوقی و  با تصرف عدوانی اراضی ملی همره بوده است، گفت: مراجع نظارتی و قضایی کشور در برخورد با خاطیان و مجرمان طرح‌های انتقال آب اقدام موثری انجام نداده‌اند.

وزیر را استیضاح می‌کنیم

نماینده ماهشهر در مجلس شورای اسلامی نیز می‌گوید: طرح‌های صنعتی مانند فولاد و ذوب‌آهن که در استان‌های کویری اجرا شده‌اند، طرح‌هایی هستند که نیاز بسیاری زیادی به آب دارند و اکنون برای تأمین آب این کارخانه‌ها باید کشاورزی مردم خوزستان فدا شود و آب مورد نیاز کشاورزان خوزستانی برای تأمین نیازهای کشاورزی و صنعتی استان‌های دیگر منتقل شود.

آقاجاری ادامه می‌دهد: شدیداً پیگیر جلوگیری از طرح انتقال آب کارون هستیم که اگر در این مسیر پاسخ مناسبی برای جلوگیری از انجام این طرح بدست نیاوریم، قطعاً تا استیضاح وزیر پیش خواهیم رفت.

کارشناسان نیز معتقدند طرح‌ها برای تامین آب شرب نیست و تاکنون مقادیر بسیار بیشتری درحال انتقال است.

 آنها اجرای این طرح را برای تامین آب صنایع  و کشاورزی استان‌های  اصفهان، یزد و کرمان  بدون توجه به نیازهای مبداء (خوزستان) تا 20  سال آینده می‌دانند.

انتهای پیام/

 

 

 

 

منبع: فارس

کلیدواژه: خبر گزاری فارس انتقال آب از سرشاخه های کارون طرح انتقال آب بهشت آباد طرح های انتقال آب طرح انتقال آب مجوز زیست محیطی شورای عالی آب وزارت نیرو وزیر نیرو اجرای طرح محیط زیست طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۵۹۸۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷۲ هزار میلیارد تومان از بدهی تولیدکنندگان برق پرداخت شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نیرو، مصطفی رجبی مشهدی که در گردهمایی سراسری نیروگاه‌های کشور با حضور علی اکبر محرابیان وزیر نیرو، همایون حائری معاون وزیر در امور برق و انرژی و مدیران صنعت نیروگاهی کشور سخن می‌گفت، هدف اصلی از اصلاح روابط مالی صنعت برق را توقف تولید بدهی نیروگاه‌ها اعلام و تصریح کرد: شرکت توانیر تمام توان خود را برای تحقق این هدف به کار خواهد بست.

وی افزود: بر همین اساس طی دو سال اخیر در دو مرحله، یک‌بار ۲۰ همت و یک بار هم ۳۰ هزار میلیارد تومان از مطالبات بخش تولید از طریق اسناد خزانه تسویه شده و اخیراً هم ۲۲ هزار میلیارد تومان دیگر به حساب تولید کنندگان برق حرارتی و مقیاس کوچک واریز شد که سهم عمده آن متعلق به نیروگاه‌های خصوصی بود که در شرکت مدیریت شبکه برق ایران تسویه شد.

وی با اشاره به ابلاغیه وزیر نیرو که باید ۱۰۰ درصد معاملات برق به صورت رقابتی در بورس انجام شود، یادآور شد: تا پیش از این مدیریت منابع وابسته به حساب متمرکزی در توانیر بود که با توجه به اولویت‌ها به تولیدکنندگان برق و بخش‌های انتقال و توزیع تخصیص می‌یافت.

مدیرعامل توانیر افزود: با اصلاح روابط مالی صنعت برق در صدد کوچک‌تر کردن حساب مدیریت منابع و در ادامه آن استقرار نظام حکمرانی شرکت‌های توزیع هستیم تا خود شرکت‌ها در قبال وصول مطالباتشان مسؤولیت داشته و متناسب با آن هزینه کنند. تحقق این امر، موجب بهبود کارایی شرکت‌ها، رونق گرفتن بورس و افزایش رقابت و شفافیت میان بازیگران بورس انرژی می‌شود.

رجبی مشهدی به صفر رساندن مطالبات نیروگاه‌ها طی یک بازه زمانی ۳ ساله را که در قانون مانع‌زدایی از توسعه صنعت برق هم تصریح شده را هدف گذاری وزارت نیرو دانست که شرکت توانیر با تمام قوا آن را دنبال می‌کند.

کد خبر 6094669 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • تداوم امدادرسانی به افراد متاثر از بارندگی و آبگرفتگی‌ها در خوزستان
  • صفی آباد دزفول و حسینیه اندیمشک پربارش‌ترین نقاط خوزستان
  • باند دوم پل هادی‌آباد شهرستان کارون به بهره‌برداری رسید
  • بهره برداری از باند دوم پل هادی آباد کارون
  • ۷۲ هزار میلیارد تومان از بدهی تولیدکنندگان برق پرداخت شد
  • تأمین آب کامل شهر توپ آغاج بیجار با اجرای ۴ کیلومتر خط انتقال آب
  • همه دستگاه‌ها باید به وظایف‌شان در «طرح نور» عمل کنند
  • تقدیر از نمایندگان کشتی تهران در المپیک پاریس
  • بسیج امکانات برای جمع آوری و انتقال گندم کشاورزان خوزستان
  • دستور وزیر صمت برای بررسی ارز خواری مونتاژکاران خودرو | درخواست علی آبادی از شرکت های خودروساز چه بود؟