Web Analytics Made Easy - Statcounter

«ابوالفضل ظهره‌وند» سفیر پیشین ایران در افغانستان با اشاره به مواضع ضد‌ایرانی برخی از مقامات افغانستان در مورد فوت شدن تعدادی از اتباع افغانستان در ایران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: واکنش به اخباری مانند غرق شدن اتباع افغانستان در هریرود یا حادثه آتش‌سوزی خودروی حامل اتباع افغان در یزد، نشان‌دهنده یک بهم ریختگیِ ادامه‌دار در کابل است که این موضوع باعث شده اشراف در مرزهای افغانستان با ایران از سوی مرزبانان این کشور با مشکل روبرو شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: شرایط داخلی افغانستان از سال ۲۰۰۱ تاکنون به دلیل مداخله ایالات متحده و شرکای آن در ناتو تا به امروز وخیم است و حتی روز به روز مشکلات آنها بیشتر می‌شود؛ به همین جهت بحث انحراف افکار عمومی و عملیات روانی در مورد بسیاری از وقایع مربوط به افغانستان در دستور کار قرار داده شده است. متاسفانه شرایط اقتصادی این کشور بسیار بحرانی است و براساس اظهارات اخیر شهردار کابل حدود یک میلیون نفر از اتباع افغانستان به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند، اما می‌بینیم که هیچ‌کدام از مقامات این کشور و حتی مقامات ایالات متحده در این مورد ابراز نگرانی نمی‌کنند.

مقامات افغانستان چرا نمی‌گویند سربازان وطنشان چگونه به دست آمریکا کشته می‌شوند؟

وی ادامه داد: متاسفانه هیچ‌کدام از این مشکلات به صدر اخبار رسانه‌ها تبدیل نمی‌شود اما حالا که چندین تن از شهروندان همسایه شرقی ما جان خود را به دلیل عدم رعایت قوانین مرزی و قوانین کشور ما از دست داده‌اند، تمامی رسانه‌ها و حتی مقامات افغانستان علیه ایران اظهار نظر کردند. بگذارید موضوع را طور دیگری واکاوی کنم. اخیراً پنتاگون در آمار خود اعلام کرده که در سال ۲۰۱۹ میلادی ۱۸۰ نفر غیرنظامی و از ابتدای سال ۲۰۲۰ حدود ۷۰۰ نفر از غیرنظامیان براثر عملیات‌ هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا و همچنین اقدامات طالبان در افغانستان کشته شده‌اند. سوال اینجاست که چرا مقامات افغانستان در این مورد هیچ حرفی نمی‌زنند و چرا نمی‌گویند سربازان وطنشان چگونه به دست آمریکا و طالبان کشته می‌شوند؟ من نمی‌گویم که فوت شدن اتباع افغانستان در ایران موضوع مهمی نیست، اما ما از دولت افغانستان می‌خواهیم در مورد آنارشی ایجاد شده در کشورشان کمی از غربی‌ها و خودشان هم سوال کنند.

هر کسی  قوانین مرزی ما را نقض کند باید با آن برخورد شود

این تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: مساله دیگر این است که رسانه‌های ما باید به خوبی دروازه‌بانی خبری را انجام دهند و به چنین اظهاراتی پاسخ قاطع و صحیح بدهند. اینکه یک قاچاق‌بَر قوانین ما را در داخل خاک جمهوری اسلامی زیر پا می‌گذارد و در خودرویی که پنج نفر ظرفیت دارد، ۱۴ نفر را جای می‌دهد و از سوی دیگر مقامات انتظامی و امنیتی ما مورد بازخواست قرار می‌گیرد اما از کابل صداهای ضد ایرانی بر می‌خیزد، جای تعجب دارد. سوال ما از آقای اشرف غنی و مقامات افغانستان این است که چرا به یک قاچاق‌بَر و کسانی که قوانین مرزی ایران را نقض می‌کنند عنوان پناهجو می‌دهند؟ هر کسی که قوانین مرزی ما را نقض کند باید با آن برخورد شود. اگر ما مشابه این کار را کرده بودیم و اتباع ایرانی به صورت غیر قانونی وارد مرز کشور دیگری شده بودند چه برخوردی از سوی مرزبانی آن کشور صورت می‌گرفت؟

کابل خدمات چند دهه‌ای ایران به اتباع افغانستان را نادیده گرفته‌ است

وی با انتقاد از اینکه مقامات افغانستان خدمات چند دهه‌ای ایران به اتباع افغانستان را نادیده گرفته‌اند، تصریح کرد: طی سال‌های اخیر جمهوری اسلامی ایران میلیاردها تومان هزینه تحصیل و بهداشت افغانستانی‌ها در ایران را پرداخت کرده و فرصت‌های شغلی زیادی برای آنها دست و پا شده است، اما سوال بنده این است که چرا مقامات افغانستان به این مسایل اشاره نمی‌کنند؟ همین حالا اگر اتباع افغانستان وارد کشور ما شوند و قصد داشته باشند از نوار شمال غربی ما وارد مرز ترکیه شوند یک به یک آنها توسط مرزبانی ترکیه مورد هدف قرار می‌گیرند. در اروپا هم وضعیت همین است. به عنوان مثال در مورد موج پناهجویان سال ۲۰۱۵ که به سمت اروپا سرازیر شد دیدیم که مجارستان، یونان و بسیاری از کشورهای اروپایی دست به چه اقداماتی زدند؛ حالا ما باید آرام بنشینیم و مرزهایمان را برای ورود غیر قانونی باز بگذاریم؟

امنیت ملی ما شوخی نیست

وی تاکید کرد: متاسفانه افغانستان به مبدأ ورود مواد مخدر، تروریسم و همچنین قاچاق انسان تبدیل شده است و ما نمی‌توانیم مرزهای خودمان را آزاد بگذاریم که هر کسی دلش خواست وارد کشور شود. سوال این است که چرا آقای غنی و دولت افغانستان برای اعزام نیروهای کار خود به ایران به صورت رسمی با تهران گفت‌وگو نمی‌کنند و تشریفات مورد نظر را انجام نمی‌دهند؟ قرار نیست اتباع افغانستان به صورت غیرقانونی وارد مرزمان شوند و ما نگاه کنیم؛ مگر امنیت ملی شوخی است؟

جریان پنهان، در حال فضاسازی علیه جمهوری اسلامی ایران است

ظهره‌وند گفت: معتقدم که مقامات افغانستان تحت تاثیر یک جریان پنهان در حال فضاسازی علیه جمهوری اسلامی ایران هستند، اما من به آنها توصیه می‌کنم که «هر کجا گاوشان را سپرده‌اند، شیرش را از آنها بخواهند».

وی خاطرنشان کرد: ما بخاطر تعهد انسانی و اسلامی که داده‌ایم، بسیاری از اتباع افغانستان را وارد کشور کرده‌ایم و این اقدام ادامه خواهد داشت اما نمی‌توانیم نقض قوانین مرزی و امنیت ملی خود را نادیده بگیریم. اینکه می‌گویم دولت افغانستان ضعیف است به این دلیل بود که کابل به عنوان پایتخت این کشور شب‌ها در کنترل دولت نیست.

اگر کسی بخواهد از دیوار ما بالا بیاید با آن برخورد می‌کنیم

وی افزود: ما نمی‌توانیم از امنیت مرزهای خودمان کوتاه بیاییم اما اگر اتباع افغانستان به صورت قانونی وارد مرز شوند ما هیچ مشکلی با آنها نداریم؛ اما اگر کسی بخواهد از دیوار ما بالا بیاید با آن برخورد می‌کنیم.

پس از آنکه افغانستان را دو دستی به آمریکا تحویل دادند چه سودی عاید مردمشان شد؟

این کارشناس مسائل افغانستان افزود: دلیل ناراحتی ما از مقامات افغانستان این است که شهروندان افغانستان از نداشتن جاده‌های آسفالت و بیمارستان‌ها رنج می‌برند اما یک نفر از مسوولین کابل (از حامد کرزی گرفته تا اشرف غنی) نمی‌گویند که پس از آنکه کشورشان را دو دستی به آمریکا تحویل دادند چه سودی عاید مردمشان شد؟ هیچ کدام از آنها نمی‌گویند که اگر ما از مرز به صورت غیرقانونی رد می‌شدیم چه اتفاقی رخ می‌داد؟ معتقدم که این وضعیت تازه ابتدای یک بحران است ولی واقعیت این است که مرزبانی ما باید قاطعانه با اتباعی که قوانین را نقض می‌کنند برخورد کنند. اگر این کار را نکنیم سنگ بر روی سنگ بند نمی‌شود. همانگونه که کابل نسبت به مقامات و ملت ما واکنش زننده نشان داده، باید از ما درخواست کمک کند و ما هم آنها را یاری خواهیم کرد، اما اینکه در مرز مشترک یک ناامنی ایجاد شود و مرزبانی افغانستان قصور خود را نپذیرد و ناامنی به پشت مرز ما بیاید، بدون تردید با آن برخورد می‌کنیم.

ایران را با بیابان اشتباه گرفته‌اند!

ظهره‌وند گفت: به یاد دارم در زمانی که سفیر ایران در افغانستان بودم در یکی از جاده‌های منتهی به کابل با خودروی دیپلماتیک در حال عبور بودیم که نیروهای امنیتی افغانستان به ما ایست (دیریش) دادند و ما هم توقف کردیم. همان موقع دیدم یکی از نیروهای امنیتی افغانستان با موشک‌انداز آر.پی.جی در وسط جاده قرار گرفته است. حالا شما فرض کنید بنده صدای ایست را نمی‌شنیدم؛ به نظرتان چه اتفاقی می‌افتاد؟ مبحث من این است که هدف قرار گرفتن یک خودرو که به اخطار پلیس ما توجه نکرده، نباید به یک دستاویز برای خطاب قرار دادن جمهوری اسلامی بدل شود. مگر اینجا بیابان است که هر کسی با هر خودرویی که می‌خواهد و با هر سرعتی که مد نظرش است وارد کشور شود؟

وی ادامه داد: اینکه یک جماعتی در مقابل سفارت ایران در کابل حضور پیدا کرده‌اند و اقدام به تشویش افکار عمومی کرده‌اند، یک سناریوی کاملا مشخصی است که پاسخ آن را می‌توانیم در تهران و مقابل سفارت افغانستان بدهیم. سوالم این است که جناب آقای سفیر افغانستان در تهران دقیقاً در حال انجام چه کاری هستند؟ چرا هیچ هماهنگی در مورد این مسایل صورت نمی‌گیرد؟ ما نمی‌توانیم بپذیریم که عده‌ای در  همسایگی ما نشسته‌اند و به ما می‌گویند چرا از مرز خود محافظت می‌کنید.

با هیچ احدی تعارف نداریم

وی اضافه کرد: نباید در مورد امنیت مرز با هیچ احدی تعارف داشته باشیم. اتباع هر کشوری که به صورت غیر قانونی بخواهند از طریق مرز ما وارد کشور شوند باید راهشان را پیش بکشند و بروند؛ چراکه قوانین ما را نقض کرده‌اند و ما هم بدون تعارف با آنها برخورد می‌کنیم.

این تحلیل‌گر سیاسی گفت: هم اکنون دو میلیون نفر از اتباع افغانستان در کشور ما حضور دارند و آب از آب تکان نخورده، ولی یک بار دولت افغانستان از آلمان، مجارستان، لهستان و حتی یونان سوال نکرده که چرا اتباع آنها پشت مرز این کشورها کشته می‌شوند یا از سرما یخ می‌زنند.

افغانستان کانون دشمنان ما است

وی یادآور شد: در زمان حضورم در افغانستان در موردِ آبِ هریرود به مقامات افغانستان تذکر دادم که باید سهم ایران مشخص شود، اما هیچ پاسخ قانع‌کننده‌ای از سوی آنها داده نشد. حتی کمی بعد در رسانه‌هایشان نوشتند که ایران به عمد، آب هیرمند را خشک کرده است. حالا هم شاهد تکرار این مساله به صورت دیگر هستیم. به نظرم مجلس یازدهم باید مصوبه بدهد؛ چراکه افغانستان کانون دشمنان ما اعم از داعش، آمریکا، القاعده و حتی قاچاقچیان مواد مخدر و انسان است و ما نمی‌توانیم قوانین مرزی خود را نادیده بگیریم.

برخی از مقامات افغانستان در زمین غرب بازی می‌کنند

ظهره‌وند خاطرنشان کرد: همین کشورهای غربی که امروز به دنبال منافعشان در افغانستان هستند، مانع از خرید دروبین‌های دید در شب برای کنترل مرزهای ما شدند و حالا برخی از مقامات افغانستان در زمین آنها بازی می‌کنند. یک نفر از مقامات افغانستان در آن موقع، از تحریم ایران انتقاد نکرد و به دلیل فشار آمریکایی‌ها موضع نمی‌گرفت. به همین دلیل لزومی نمی‌بینیم که بخواهیم با امنیت ملی خودمان شوخی کنیم. بخش اصلی این تنش به ما ربط دارد و اگر در سال‌های اخیر در خصوص نقض قوانین کشورمان موضع قاطع گرفته می‌شد، امروز شاهد آن نبودیم که قاچاق‌بَر و اتباعی که برخلاف قانون وارد کشور ما شده‌اند به تیتر یک رسانه‌ها تبدیل شوند. سوال اینجاست که چرا آقای اشرف غنی به عنوان پدرِ ملتِ افغانستان ساکت است؟

اگر تروریست‌ها در پوشش اتباع افغانستان به ایران بیایند چه کسی پاسخ می‌دهد؟

وی افزود: در آن موقع که به عنوان سفیر در کابل حضور داشتند اختلافم با حامد کرزی در مورد تحویل دادن افغانستان به آمریکا به همین دلایل بود؛ چراکه حضور ایالات متحده در افغانستان باعث شد تا ناامنی برای ما بوجود بیاید. حالا هم که داعش در افغانستان حضور دارد و سوال آخر من این است که اگر در میان اتباعی که وارد کشورمان می‌شوند، یک یا چند تروریست در پوشش عادی وارد ایران شوند و امنیت ملی ما را به خطر بیاندازند، مقامات افغانستان پاسخگو خواهند بود یا خیر؟

منبع: ایلنا

کلیدواژه: افغانستان حامد کرزی اشرف غنی اتباع افغانستان مقامات افغانستان اتباع افغانستان اتباع افغانستان اتباع افغانستان دولت افغانستان برخورد می کنیم جمهوری اسلامی ما نمی توانیم آن برخورد قوانین مرزی وارد کشور امنیت ملی وارد مرز ظهره وند رسانه ها کشور ما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۶۰۰۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افغانستانی‌ها بمانند یا بروند؟!/ ردّ پای 20 ساله لیدر اصلاح‌طلبان در مشکلات مردم و ایران

بر اساس منطق حکمرانی و عقلانیت اقتصادی؛ ظرفیت‌های یک کشور در حالتی که نیاز به نیروی کار یا تشکّل‌های جمعیتی نیست، باید تبدیل به ارزش افزوده شود.

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. ۷:۳۰ هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

ردّ پای 20 ساله لیدر اصلاح‌طلبان در مشکلات مردم و ایران

محمد خاتمی، لیدر جبهه اصلاحات به تازگی در سخنانی که سایت جماران آنها را منتشر کرد با طرح این کنایه که امیدواریم بزرگان کشور نگرانی این را داشته باشند که مشکلات را حل کنند(!) گفته است:

"تنها یک سال از برنامه چشم‌انداز ۲۰ ساله مانده است، باید ببینیم چرا به شاخص‌های نهایی آن نزدیک نشده‌ایم."[1]

*اگرچه ایران اسلامی توانسته است به برخی اهداف خود در سند چشم‌اندازه 20 ساله برسد و برخی از آنها هم نزدیک شود لکن سؤال خاتمی درباره برخی از شاخص‌ها همچنان موجه است و باید به آن پاسخ داد...

نکته اول در قبال پاسخ به سؤال خاتمی این است که بخش زیادی از مجموع 20 سال متعلق به تحقق سند چشم انداز در اختیار مدیریت دولتی اصلاح‌طلبان بوده است و جا دارد آنها بیشتر از هر کس دیگری به مردم درباره میزان پیشرفت در سند چشم‌انداز گزارش بدهند.

نکته دوم این است که نمی‌شود از مسیر پیشرفت حرف زد اما از طوفان‌ها و بلایا و دره‌های خطرناک دستکند شده در طول مسیر چیزی نگفت!

آقای خاتمی آیا می‌داند که اثر فتنه او و دوستانش در سال 88 بر سرعت پیشرفت کشور و زیاد شدن تحریم‌ها علیه مردم ایران چه بود؟

3 دوره "تحریم انتخابات" که خاتمی حامی آن بود چه؟ آیا تحریم انتخابات که عملا به معنی هدف گرفتن شقیقه نظام سیاسی کشور است هیچ تأثیری در کاهش سرعت پیشرفت کشور نداشته است؟

"سیاه‌نمایی از اوضاع کشور و دعوت دائم مردم به خیابان" که قاتق نان اصلاح‌طلبان در شب و روز بود را چطور باید ارزیابی کرد؟

خاتمی باید بداند که بخش اعظمی از وقت و انرژی و تدبیر کشور طی 20 سال گذشته صرف مقابله با این توطئه‌های خانمانسوزی شده است که هر یک به تنهایی می‌توانست تمام ابعاد زندگی و اقتصاد و معیشت و امنیت مردم را با مخاطره مواجه کند. اما نظام اسلامی در مقابل تمام این دسیسه‌های خطرناک ایستاد و در عین حال به یک هژمونی جهانی تبدیل شد که امروز نه تنها از معیشت مردمش دفاع کرده است بلکه همپیمانان خود در اقصی نقاط جهان را نیز زیر چتر حمایت خود دارد. و ایضا درخشش موشک‌های ایران در آسمان تلاویو نیز که حتما به سمع و نظر آقای خاتمی رسیده است.

ملاحظه می‌شود که ایران علیرغم تمام توطئه‌هایی که بخش بزرگی از آنها نیز عامل داخلی داشته؛ اما به جایگاه امروزینی رسیده است که عده کثیری در جهان با اطلاق هژمونی به ایران موافقت یافته‌اند.

پس باید واقعیت مطلوب ایران را دید و البته سؤالات فوق‌الذکر را هم از آقای خاتمی و دوستانش پرسید!

درباره وضعیت پیشرفت ایران در سند چشم‌انداز 20 ساله همچنین خوانش این تحلیل 2 سال قبل مشرق که با عنوان "اشک‌ها و لبخندهای سند چشم انداز ۱۴۰۴؛ امروز کجا هستیم!؟" منتشر شد نیز خالی از لطف نیست.

***

کارنامه‌هایی که باید آنها را به مردم معرفی کرد

آیت‌ا... محمدجواد فاضل لنکرانی، رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) طی سخنانی در مراسم تجلیل از استادان منتخب این مرکز گفته است:‌ استادان حوزوی باید از جهت معیشت تأمین شوند.

به گزارش شفقنا، او در عین حال تصریح کرده است: برخی از تلاش های آیت الله اعرافی در تأمین معیشت استادان به ثمر رسیده است.[2]

*اذعان آیت‌ا... فاضل لنکرانی به کارآمدی مدیریت حوزه‌های علمیه یک اذعان باارزش و حاوی این معناست که کارآمدی نصب‌العین برنامه‌های مدیریت حوزه‌های علمیه است.

کارآمدی موثر و دور از شعارزدگی و نمایش که می‌بینیم مورد اشاره استادان حوزه نیز قرار گرفته است و همگان وظیفه داریم برای معرفی آنها به مردم تلاش کنیم.

دقت شود که معنای "کارآمدی" و مدیریت اصولی همین است و باید اثرات چنین مدیریتی آنچنان ملموس باشد که جامعه هدف نیز بتواند دقیقا بدان‌ها اشاره کند.

آیت‌ا... علیرضا اعرافی که از اعضای مجلس خبرگان نیز هست؛ مدتی قبل در نامه‌ای سرگشاده به رئیس‌جمهور با برشمردن ایرادات طرح نهضت ملی مسکن به عدم توانایی عمده مردم برای بازپرداخت اقساط این طرح اشاره کرده بود.[3]

***

نگاهی به الزامات "حکمرانی پیشرفته اسلامی" برای مهاجرین خارجی

افغانستانی‌ها بمانند یا بروند؟!

محمد کرمی، استاندار سیستان و بلوچستان به تازگی طی سخنانی در دیدار با جمعی از مدیران استانی و شهرستانی پیرامون ظرفیت‌های صنعتی و پیشرفت این استان گفته است: همکاری ایران با کشورهای همسایه و برعکس باید در یک چرخه مثبت باشد تا موفقیت متقابل را ممکن سازد چون همه این کشورها مکمل یکدیگر هستند و باید از ظرفیت‌های یکدیگر استفاده کنند.
به گزارش ایرنا، او به ارتباط ایران با افغانستان اشاره کرد و افزود: افغانستان درخواست کرده با کارخانه‌های فرآوری ایران به صورت مشترک سرمایه گذاری کند و از آن طرف بخشی از استخراج معادنشان را به این طرف بیاورند و از این طریق می‌توانند از معادنشان استفاده کنند.
کرمی تصریح می‌کند: اگر اقتصاد افغانستان را درست کنیم قطعا اقتصاد ایران نیز بهره می‌برد. از آن طرف نیاز نیست افغانستانی‌ها را از ایران خارج کنیم"![4]

*سخنان استاندار محترم کاملا صحیح است الّا در بخش آخر که می‌گوید با عنایت به پیشرفت ایران و توسعه همکاری با کشورهای همسایه از جمله افغانستان آنگاه نیازی نیست افغانستانی‌ها را از ایران خارج کنیم!

باید دانست که بر اساس منطق حکمرانی و عقلانیت اقتصادی؛ ظرفیت‌های یک کشور در حالتی که نیاز به نیروی کار یا تشکّل‌های جمعیتی نیست؛ باید تبدیل به ارزش افزوده شود نه اینکه در اختیار اتباع خارجی قرار گیرد.

زیرا در این حالت مفهوم مرز و ملت و حکمرانی و پرچم مورد استشکال قرار می‌گیرد.

بله! ما با افغانستانی‌ها برادریم و همدرد آنها در مصائب و مشکلات افغانستان هستیم. و ایضا بر اساس همین برادری و هم‌کیشی بود که مهاجران جنگ‌زده افغانستان را پذیرفتیم و همچنان نیز میزبان آنها (اعم از شیعه و سنی) هستیم.

اما به لحاظ منطق حکمرانی؛ افغانستانی‌ها باید به کشورشان بازگردند و در خاک خودشان نموّ داشته باشند.

چه در این حالت است که سطح همکاری‌های دو کشور نیز می‌تواند ارتقای بیشتری بیابد چون بخشی از جمعیت بازگشته؛ دارای استعداد و تخصصی هستند که در ایران اسلامی به دست آورده‌اند و لذا اکنون که در سنین ثمردهی هستند، می‌توانند کمک‌کار کشور و حکومتشان باشند.

از سوی دیگر ایران اسلامی نه تنها در گستره جمعیت فعلی خود بلکه در گستره جمعیت بسیار بیشتر (که نیازمند آن است) نیز نیازمند تمام ظرفیت‌های خویش است و هر توجیهی برای اختصاص بخشی از این ظرفیت به اتباع خارجی مسموع نیست. مگر همانطور که اشاره شد در حالت نیاز به نیروی کاری که مشاغلی را در داخل کشور میزبان بر عهده بگیرد که شهروندان بنا به هر دلیلی در آن شغل‌ها نیستند. پدیده‌ای که البته در ابعادی از اقتصاد ایران هم بروز کرده و برای جبران آن می‌توان در کنار افغانستانی‌ها به اتباع کشورهای دیگری غیر از افغانستان هم نگریست.

من‌حیث‌المجموع باید این مسئله نصب‌العین مدیران حکمرانی خاصّه در وزارت کشور باشد که ترتیباتی اتخاذ کنند تا اتباع محترم افغانستانی نه تنها فی‌الفور به کشور مادر بازگردند بلکه تدابیری هم برای حاضرین افغانستانی در ایران (اعم از مجاز و غیر مجاز) لحاظ شود تا هم حضور معیشت و کارکرد آنها برای خودشان و برای حاکمیت ایران بهینه شود و هم اگر نیازی به کار یا تخصص آنان در بازار کار ایران وجود دارد؛ فی‌الفور به سمت آن شغل راهنمایی شوند.

این الزامات "حکمرانی پیشرفته اسلامی" بایستی مد نظر تمام مسئولان و مدیران کشور باشد و هرگز از آنها تخطی نکنند.

***

1_https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1630446

2_https://fa.shafaqna.com/?p=1788220

3_khabaronline.ir/xk5dz

4_https://irna.ir/xjQrZz

دیگر خبرها

  • تاثیر مهاجرت‌ اتباع خارجی غیرمجاز بر صنف‌های شغلی
  • بررسی شهریه دانشگاه های اروپایی با فراکنش
  • خبر مهم وزیر کشور درباره پذیرش اتباع جدید
  • وزیر کشور: بازگشت ۱.۵ میلیون اتباع خارجی به کشور‌های خود/ اتباع جدید نمی‌پذیریم
  • هزینه تحصیل رایگان ۴ دهک اول در مدارس سمپاد پرداخت نشده است
  • افغانستانی‌ها بمانند یا بروند؟!/ ردّ پای ۲۰ ساله لیدر اصلاح‌طلبان در مشکلات مردم و ایران
  • افغانستانی‌ها بمانند یا بروند؟!/ ردّ پای 20 ساله لیدر اصلاح‌طلبان در مشکلات مردم و ایران
  • ورود انبوه اتباع غیرمجاز افغانستانی به ایران تبعاتی برای سایر اتباع مجاز دارد
  • ایران دیگر ظرفیت پذیرش اتباع افغانستانی جدید را ندارد
  • حاکمیت کنونی افغانستان زمینه بازگشت مهاجران از ایران را فراهم کند