Web Analytics Made Easy - Statcounter

 حدود ۸۵ درصد درآمد شهرداری‌ها در شهرهای کشورهای در حال توسعه از سه منبع اصلی درآمدی یعنی عوارض، فروش خدمات و کمک‌های بلاعوض تامین می‌شود، اما این شرایط در کلانشهری مانند تهران بسیار متفاوت است.

به گزارش خبرنگار شهر، بررسی‌ها از مقایسه منابع درآمد شهرداری‌های کشورهای دنیا با شهرداری‌های ایران نشان داده که؛ حدود ۸۵ درصد درآمد شهرداری‌ها در شهرهای کشورهای در حال توسعه از سه منبع اصلی درآمدی یعنی عوارض، فروش خدمات و کمک‌های بلاعوض تامین می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سه منبع، در شهرداری‌های کلانشهرهای ایران هم وجود دارد و درواقع در ساختار درآمدی میان شهرداری‌های سایر کشورها با ایران تفاوتی وجود ندارد؛ اما تفاوت در ترکیب منابع درآمد است که سبب شده تا فقط ۳۰ درصد از درآمدهای شهرداری‌های ایران از منابع پایدار باشد.
در کشورهای در حال توسعه درآمد ۴۷ درصد از درآمد شهرها از مالیات املاک و مستغلات به دست می‌آید که با عنوان عوارض «نوسازی» در کلانشهرهای ایران از آن یاد می‌شود، این در شرایطی است که فقط دو درصد از کل عوارض دریافتی شهرداری مانند تهران از عوارض نوسازی است. مثلا بیشترین منابع درآمدی شهرهایی مانند تورنتو و بوستون از مالیات بر دارایی (املاک) و مبادلات مالی بین دولت شامل مالیات بر فروش و مالیات بر درآمد به دست می‌آید.

در شهرهایی مانند مکزیک و برزیل شرایط به گونه‌ دیگری است، به طوری که سالانه درصد قابل توجهی از درآمد ناخالص دولت به دولت‌های محلی (شهرداری) اختصاص پیدا می‌کند و پس از آن مالیات بر اموال و دارایی‌ها، فروش خدمات، انتشار اوراق قرضه و عوارض و جرائم تامین کننده هزینه‌های آن شهرهاست.

بیشترین درآمد شهرهای استرالیا مثل سیدنی و ملبورن از محل عوارض، درآمد مربوط به تعرفه‌ها، فروش خدمات و جرایم تامین می‌شود.

در شهرهای پیشرفته آسیایی مانند ژاپن، چین و کره جنوبی مالیات بر ساکنان، املاک و مستغلات و مالیات بر برنامه‌ریزی شهری، مالیات بر مصرف توتون و تنباکو بیشترین درآمد شهرداری این شهرها را تامن می‌کند.

در شهرهای کشورهایی مثل هند، مالزی و فیلیپین به عنوان اصلی‌ترین کشورهای در حال توسعه، کمک‌های بلاعوض دولتی و پس از آن درآمدهای مالیاتی به ویژه مالیات بر اموال و دارایی، فروش خدمات و عوارض و جرایم درآمدهای اصلی شهر هستند.

در بسیاری از شهرهای کشورهای پیشرفته، مقدار درآمدی که شهرداری از محل دریافت مالیات در طول سال به دست می‌آورد، مشخص می‌شود، چرا که سامانه مالیات در این شهرها به گونه‌ای است که همه شهروندان موظف و ناگزیر به پرداخت هستند؛ مثل مالیات بر اجناس و کالاهای مصرفی، خدمات و زمین و مسکن و همچنین دریافت هزینه‌های مربوط به نظافت شهر مالیات‌هایی هستند که شهروندان خود را موظف به پرداخت آن می‌دانند.

همانطور که شهرداری‌های کشورهای مختلف انوع متفاوت و مختلفی از خدمات را ارایه می‌دهد، نوع درآمد آنها نیز متفاوت از هم است. در برخی از کشورها مانند ایالات متحده آمریکا، کانادا، انگلیس و آفریقای جنوبی تکیه عمده درآمد شهرداری‌ها بر مالیات و دارایی غیرمنقول یا همان عوارض نوسازی است.

مثلا در آلمان که دارای ۱۶ هزار شهرداری‌ است، ۲۷ درصد هزینه‌های شهرداری‌ها توسط دولت تامین می‌شود و بخش عمده‌ای از عوارش از موسسات انتفاعی و محل های کسب و کار به دست می‌آید.

این بررسی‌ها نشان می‌دهد علاوه بر دریافت مالیات از شهروندان، کمک‌های دولتی نیز یکی از مهمترین اشتراکات درآمدی کشورهای پیشرفته است. این کمکها هستند که در کنار شهروندانی مسئول که خود را موظف به پرداخت عوارض و مالیات به شهرداری می‌دانند، سبب می‌شود تا شهری توسعه یافته و زیست پذیر برای شهروندان ایجاد شود.

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۶۴۰۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علی جدی در گفت و گو با قدس: مجلس باید مالیات بر درآمد در مناطق محروم را کاهش دهد

علی جدی در گفتگو با خبرنگار قدس با اشاره به ویژگی‌های ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم و ضرورت بررسی این لایحه در صحن علنی مجلس گفت: مشوق‌های مالیاتی همواره امری مطلوب است. اینکه ما مالیات کمتری از مردم در مناطق کمتر توسعه یافته دریافت کنیم بسیار مناسب است.

وی با بیان اینکه ما باید مالیات بر درآمد در مناطق محروم را کاهش دهیم اظهار کرد: تمرکز ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم بر کاهش مالیات بر عملکرد تولید از ۲۵ به ۱۵ درصد می تواند مشوق خوبی قلمداد شود.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه متاسفانه بسیاری از صنایع با مشکلات سرمایه در گردش و نقدینگی مواجه هستند، گفت: به عنوان مثال فردی تمام سرمایه و زندگی خود را برای رونق صنعت به کار گرفته اما شرایط به نحوی پیش رفته که معطل ۱۰ میلیارد تومان سرمایه در گردش است. بنابراین ما باید این موارد را هم در راستای جهش تولید به درستی دیده و آنها را مد نظر قرار دهیم.

وی با بیان اینکه موارد مطرح شده در ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم در راستای جهش تولید، موارد خوبیست بیان کرد: این امر می‌تواند موجب رونق سرمایه‌های خرد مردم شود. همچنین باید زمینه‌های ایجاد شود که مردم بتواند سرمایه‌های خرد خود را در موضوعات اقتصادی و تولیدی مشارکت داده و در قبال این مشارکت تضمین معافیت مالیاتی را داشته باشند.

وی با بیان اینکه نباید تضامین معافیت مالیاتی پس از انجام فعالیت، تغییر کند بیان کرد: این معافیت‌های مالیاتی نباید تغییر کند به مانند معافیت‌های مالیاتی که در مناطق محروم وجود دارد بنابراین این اقدامات، اقدامات خوبی است و دولت باید در این راستا کوشا باشد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه معافیت‌های در نظر گرفته شده در ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم می‌تواند مشارکت مردم در اقتصاد را افزایش دهد بیان کرد: معافیت‌های جدید و مشوق‌های مالیاتی حمایت از سرمایه‌گذاری خرد باعث می‌شود تا سرمایه‌گذار انگیزه و اقبال بیشتری برای مشارکت در سرمایه‌گذاری پیدا کند. کاهش مالیات تولید در کنار معافیت‌های موثر و هدفمند در ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم بسترساز افزایش مشارکت مردم در اقتصاد خواهد شد.

وی با بیان اینکه معافیت مالیاتی می‌تواند انگیزه خوبی برای سرمایه‌گذاری در مناطق کمتر برخوردار محسوب شود ادامه داد: اینکه برخی جهت سرمایه‌گذاری به مناطق آزاد و کمتر توسعه یافته می‌روند از باب این است که معافیت‌های مالیاتی در این مناطق در نظر گرفته شده است. بنابراین اگر مالیات‌ها به سرمایه‌گذاری در بخش مناطق محروم و همچنین سرمایه‌های خرد داده شود،قطعاً می‌تواند موثر و مفید باشد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به توجه ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم به اعطای مشوق مالیاتی جهت جلوگیری از خام فروشی و تکمیل زنجیره ارزش تاکید کرد: به دلیل اینکه ما در کشور یک استراتژی مناسبی برای توسعه صنایع نداریم برخی اوقات در برخی از قسمت‌های زنجیره تولید، می‌بینیم گلوگاه است و در برخی جاها نیز مازاد داریم لذا اگر تکمیل زنجیره تولید به نیت اینکه ما صادرات محور شویم و محصول صادراتمان را افزایش دهیم مناسب است بنابراین اگر مشوق مالیاتی لازم در این بخش اعمال شود حتماً تاثیرات خوبی خواهد داشت.

وی تاکید کرد: حتماً اعطای مشوق مالیاتی می‌تواند حلقه‌های زنجیره ارزش تولید را تکمیل کرده تا در انتها با افزایش صادرات مواجه شویم. به عنوان مثال ما در بخش پتروشیمی ها و فولادی ها این مسائل را زیاد مشاهده می‌کنیم.

این نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: بنابراین اگر ما بتوانیم این بخش‌ها را با اعطای مشوق مالیاتی تقویت کنیم می‌توانند زنجیره ارزش تولید را تکمیل کنند.

وی با بیان اینکه ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم می‌تواند به عدالت مالیاتی کمک کند تاکید کرد: حتماً اگر این لایحه در صحن مجلس مورد بررسی قرار گیرد کمک می‌کنیم تا به سرعت و پس از چکش کاری به تصویب برسد.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • ایجاد عدالت و شفافیت اقتصادی هدف لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم
  • یک درصد مالیات بر ارزش افزوده به شهرداری‌ها اختصاص یافت
  • تعطیلی پنجشنبه‌ها ۸.۳ میلیارد دلار به کشور ضرر می‌زند
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • تحقق ۱۲۴ درصدی درآمد حاصل از عوارض ساختمانی در قم
  • علی جدی در گفت و گو با قدس: مجلس باید مالیات بر درآمد در مناطق محروم را کاهش دهد
  • واریز تسهیم عوارض ارزش افزوده به شهرداری ها و دهیاری ها
  • وزیر بهداشت: اولویت در تامین دارو شرکت های دانش بنیان داخلی هستند/ خدمات درمانی برای کودکان تا ۷ سالگی رایگان شد
  • فرار مالیاتی با دفتر ویترینی
  • افزایش ۴ برابری مالیات پرداختی بانک های اروپایی به روسیه