Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، احمد خیری در حاشیه بازدید جمعی از خبرنگاران از روند ساماندهی دفن پسماند در سایت حلقه دره که به مناسبت هفته محیط زیست انجام شد، اظهار داشت: علاوه بر انباشت زباله، مشکلاتی از سنوات گذشته در این مکان ایجاد شد که از دید مردم و مسئولان استان پنهان بود چرا که این مکان به دلیل محصور و بسته بودن، کمتر محل رجوع و مطالبات مردم قرار می‌گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: سال گذشته با حضور استاندار محترم و معاونین استانداری، فرماندار، اعضای شورا و بازدید مکرر شهردار کرج و انتقال دفتر مدیریت پسماند در همین سایت در مجموع ماحصل این بازدیدها و تاکید و دستور استاندار البرز امروز شاهد تغییرات مثبت در این منطقه هستیم.

رئیس سازمان پسماند شهرداری کرج اظهار داشت: پایه ۱۵ پروژه محیط زیستی به ارزش ۵۰ میلیارد تومان در سال گذشته در حلقه دره کلید خورد و برخی از پروژه های ناتمام، وارد پروسه عملیاتی شد و امسال به نتیجه می رسد. 

وی گفت: مدیریت شهری منابع خوبی اختصاص داده است و این تحول از سال ۹۸ و با دستور و تاکید استاندار البرز شروع شد چرا که مردم چالش بزرگی داشتند و آن انتشار بوی نامطبوع بود.

خیری با عنوان اینکه زمانی که محل دفن زباله در حلقه دره انتخاب شد، ۵۴ کیلومتر تا بافت مسکونی شهر فاصله داشت، تاکید کرد: انتخاب این مرکز در بهترین مناطق دفن زباله کشور ایجاد شد چرا که با توجه به فاصله مکانی از بافت شهری دارای خاک نفوذ ناپذیر بود اما به مرور مراکزی همچون فرودگاه پیام و مسکن مهر در نزدیکی سایت احداث شد و عدم ساماندهی زباله برای مردم منطقه ایجاد مشکل کرد.

رئیس سازمان پسماند شهرداری کرج با بیان اینکه روزانه هزار و ۵۰۰ تن زباله از سراسر استان البرز وارد سایت می شود به منشا انتشار بوی نامطبوع ماهدشت و کیانمهر اشاره کرد و گفت: تمام بوی نامطبوع، مربوط به حلقه دره نیست و این بو با منشا دامداری های اطراف، واحدهای تولید پودر ماهی، واحدهای الاینده منطقه و تصفیه خانه کرج در ماهدشت نیز مرتبط است که لازم است مدیران ذیربط در رفع این مشکل اهتمام لازم را داشته باشند.

وی افزود: به دستور استاندار البرز و تاکید بر کاهش بوی نامطبوع منطقه با تدابیر لازم در ساماندهی دفن زباله، منشا انتشار بوی آزار دهنده در سایت حلقه دره کاهش چشمگیری پیدا کرده است.

خیری با اشاره به پروژه های اجرا شده در سایت حلقه دره، تصریح کرد: اولین واحد تولیدی پیرولیز کشور در ۱۷ اسفند سال گذشته موفق به دریافت پروانه بهره برداری در سایت حلقه دره شد که این واحد با ظرفیت بازیافت ۱۰۰ تن طی ۲۴ ساعت بر اساس دو کوره موجود با تکنولوژی ویژه از زباله هایی چون مواد پلاستیک، نایلکس و مشمع طی فرایندی تولید مواد سوختی می کند.

وی گفت: پروژه لندفیل فنی و مهندسی در زمینی به مساحت ۷ هکتار با اعتبار ۱۵ میلیارد تومان برآورد هزینه شد که بر اساس آخرین استانداردهای جهانی این پروژه با عملیات خاکی گسترده و با عایق بندی توسط کارشناسان با تجربه با رعایت موارد علمی، آماده می شود که در آینده، اجرای فاز دوم و سوم نیز با قابلیت ۱۵ هکتار پیش بینی شده است.

این مدیر جوان که از اواخر سال گذشته مدیریت ساماندهی حلقه دره را بر عهده دارد تصریح کرد: معتقدیم این پروژه می تواند نیاز نزدیک به ۵ تا ۶ سال شهر کرج را به صورت مطمئن برطرف کند و در صورتیکه سایر برنامه های جانبی رعایت شود بیش از ۱۰ سال نیاز شهر کرج برطرف خواهد شد.

خیری با اشاره به تمام استراتژی سازمان های مدیریت پسماند در کشور و نظام محبط زیستی گفت: بر این اساس روی بازیافت حداکثری و دفن حداقلی تاکید و سفارش شده لذا اجتناب از تولید، اولین اولویت سازمان است و در این ارتباط از فعالان فضای مجازی کمک گرفته شد که تولید زباله کمتر، فرهنگ سازی شود.

وی به اولویت دوم سازمان پسماند کرج اشاره کرد و اذعان داشت: مدیریت تولید زباله و موضوع تفکیک از مبدا با راه اندازی سامانه "بهروب" دنبال شد و سامانه های متعددی فعال شده که با خروج از روش های سنتی به سیستم های نوین جمع آوری پسماند خشک برسیم.

خیری در ارتباط با بازیافت زباله گفت: کارخانه کمپوست در مرکز حلقه دره با سرمایه گذاری و اعتبار ۲۰ میلیارد تومان از ۲ ماه آینده مجددا فعال خواهد شد و در این میان، بخش خصوصی و نظام مدیریت شهری هر یک با تخصیص ۵۰درصد از اعتبار وارد پروژه می شوند که به تولید کود کمپوست استاندارد دست پیدا کنیم.

این مدیر به خطوط MRF اشاره کرد که حداکثر ۶ ماه آینده از چرخه خارج خواهد شد و ادامه داد: اگر به ظرفیت تکمیلی خودش با ۸۰۰ تن برسد این خطوط از دور خارج می شود  که در این رابطه مذاکراتی با سرمایه گذاران انجام شده و بحث نیروگاههای استهسال انرژی از زباله دنبال می شود.

خیری به‌ مناقصات احداث تصفیه خانه شیرابه در حلقه دره اشاره کرد و گفت: پایه اعتبار مناقصه ۲۲ و نیم میلیارد تومان بود و روز یکشنبه آینده پیمانکار نهایی از بین دو شرکت بین المللی انتخاب می شود و مقرر شده در بازه ۶ ماهه تصفیه خانه ای به ظرفیت حداقل ۲۰۰ کیلومتر مربع بتواند تصفیه شیرابه در روز به ارزش حداقل ۱۰ میلیارد تومان احداث و ۵ سال آنرا راهبری کند.

وی به حفر ۳۰ حلقه چاه در سکوهایی که بیش از ۲۰ سال گذشته در آن زباله دفن شده بود اشاره و خاطرنشان کرد: سازمان سیما منظر شهرداری کرج در سال جاری ماموریت دارد که بحث توسعه جنگلکاری را در این مرکز انجام دهد و مقرر شد در مرحله شناسایی پیمانکار با اعتباری بالغ بر ۵ میلیارد تومان توسعه جنگلکاری در زمینی به وسعت ۳۰ هکتار در فاز نخست شروع شود.

خیری در پایان به جمع آوری ۱۰ هکتار پسماند فساد پذیر در سایت حلقه دره اشاره کرد و افزود: با توجه به پروژه های نیمه تمام، طی ۶ ماه گذشته اقدامات خوبی در زمینه کاهش بوی نامطبوع زباله صورت گرفته که به دلیل شیوع کرونا متوقف شده بود و به شرط ادامه حضور و فعالیتم در سازمان پسماند شهرداری کرج طبق برنامه زمانبندی شده تا رفع کامل مشکلات سایت با اهتمام بیشتر دنبال خواهد شد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: دفن زباله و پسماند سایت حلقه دره سایت حلقه دره میلیارد تومان سازمان پسماند بوی نامطبوع شهرداری کرج سال گذشته خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۶۷۳۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارزار نجات انجیلسی در مازندران

مازندرانی‌ها برای تعطیلی سایت زباله انجیلسی، با تشکیل کارزار «سکوی مستقل جمع آوری امضاء» خواستار اجرای حکم دادگاه تجدید نظر استان مبنی بر رفع مزاحمت، جمع آوری زباله‌های مدفون و انتقال سایت زباله انجیلسی به مکان دیگر شدند.

در این کارزار خطاب به رئیس دفتر رهبر معظم انقلاب، رئیس جمهور و استاندار مازندران آمده است:

"منطقه انجیلسی و حومه به مدت ۲۵ سال محل دپوی زباله شهرستان بابل می‌باشد که سبب آلودگی محیط زیست و آب‌های زیرزمینی و سطحی از طریق شیرابه و تخریب جنگل، اراضی کشاورزی و دامداری و نابودی جان و مال مردم گردیده است؛ لذا تقاضا داریم نسبت به اجرای حکم قطعی به شماره ۱۴۰۰/۳۸۰۶۱ مورخه ۱۴۰۰/۱۱/۰۵ صادره از شعبه ۲۵ دادگاه تجدید نظر استان مازندران مبنی بر رفع مزاحمت، جمع‌آوری زباله‌های مدفون و انتقال سایت از منطقه انجیلسی به محل دیگر اقدام شود. آدرس کارزار https://www.karzar.net"

۹ اردیبهشت ماه جاری هم جمعی از اهالی روستای انجیلسی بابل که خواهان اجرای حکم قطعی دادگاه تجدید نظر استان مازندران مبنی بر جابجایی این سایت زباله شدند در ورودی این سایت تجمع و خواستار حل گره کوره ۲۵ ساله این سایت در قلب جنگل‌های هیرکانی شدند.

مردم منطقه در ورودی سایت زباله انجیلسی بنری نصب کردند که در این بنر تنها خواسته خود را اجرای حکم دادگاه تجدید نظر استان مبنی بر رفع مزاحمت، جمع آوری زباله‌های مدفون و انتقال سایت زباله به مکان دیگر اعلام کردند.

روستای انجیلسی یکی از روستا‌های بالا دست بخش بابلکنار در جنوب بابل است که اهالی این روستا بعد از ۲۵ سال پیگیری موفق شدند حکم قطعی جابجایی این سایت را از طریق مراجع قضایی در تاریخ ۵ بهمن ۱۴۰۰ از شعبه ۲۵ دادگاه تجدید نظر استان دریافت کنند.

بعد از قطعی شدن حکم سایت انجیلسی در جلسه شورای حفظ بیت المال شهرستان بابل که سال گذشته با حضور رییس کل وقت دادگستری مازندران تشکیل شد، تا ۱۵ اسفند سال ۱۴۰۲ برای حل این مشکل زمان تعیین شد، که بعد از گذشت نزدیک به ۲ ماه از این ضرب الاجل اهالی روستا خواستار اجرای حکم شدند.

نفوذ شیرابه‌ها در اراضی کشاورزی، مراتع چرای دام و شیوع بیماری‌ها مختلف سبب شد که اهالی منطقه دست از زادگاه خود بردارند و برای ادامه زندگی به مکان دیگری دست به کوچ اجباری بزنند. اهالی منطقه که در مدت ۲۵ سال گذشته تمام توان خود را برای حل این مشکل به کار بسته بودند موفق به حل مشکل نشدند، در نهایت با طرح شکایت در مراجع قضایی این خواسته را پیگیری کردند.

اهالی بخش بابلکنار بر این باورند که مشکلی انجیلسی که قرار بود یک سال مردم منطقه تحمل کنند تا یک مکان مناسب برای زباله شهر بابل و ۶ شهر اقماری آن بیابند، اما ۲۵ سال است که آسایش را از اهالی بخش بابل کنار ربوده و حتی با حکم قطعی مرجع قضایی هم این گره گشوده نشد.

انجیلسی که در ۲۵ کیلومتری جنوب شهر بابل قرار گرفته است هر روز میزبان ۳۰۰ تن زباله از شهر‌های بابل، امیرکلا، گلوگاه، مرزی کلاه، زرگرشهر، خوشرودپی و گتاب است.

بر اساس مکاتبه اداری که در فرمانداری بابل موجود است قرار بود انجیلسی یک سال میزبان زباله باشد و بعد از آن یک جانمایی مناسب برای دفع زباله بابل و شهر‌های اقماری پیدا شود، اما مهمان یک ساله جا خوش کرد و ۲۵سال برخانه میزبان لنگر انداخته و هم اکنون سایت زباله انجیلسی دیگر مملو از زباله می‌باشد و از سویی دیگر سرازیر شدن شیرابه‌های این زباله‌ها خسارت‌های زیادی به جنگل‌های هیرکانی و زمین‌های شالیزاری پایین دست وارد کرده است که همه این اسیب‌ها سبب شد اهالی منطقه خواستار اجرای حکم شوند.

شهرستان ۶۰۰ هزار نفری بابل دارای هفت شهر و ۶ بخش است، که سایت زباله انجیلسی در بخش بابلکنار در قلب جنگل‌های هیرکانی واقع شد و روزناه میزبان حدود ۳۰۰ تن زباله است.

 

 

منبع:ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • راه اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در خراسان جنوبی/یک تجربه موفق
  • نظارت مأموران محیط زیست آذربایجان‌غربی بر بیش از۷۶۰ هزارهکتار ازمناطق تحت مدیریت
  • طرح مطالعاتی سایت پسماند شهرداری ساوه انجام‌ شد
  • ساخت آجر‌های هوشمند انرژی با استفاده از پسماند
  • خاطره‌ای از واکنش عجیب احمدی‌نژاد به درخواست محیط‌‌‌ زیستی | فیلم
  • فعالیت پایلوت ۸ خانه محیط زیستی در گلستان
  • معضل کشت‌های زیرپلاستیکی در همدان و آلودگی محیط زیست
  • تولید زباله مسافران، نمکی روی زخم بی‌درمان گیلان!/ اقداماتی که گردشگران باید برای بحران پسماند انجام دهند + عکس
  • کارزار نجات انجیلسی در مازندران
  • تعطیلی جایگاه زباله غیر مجاز دستک آستانه اشرفیه