Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@07:57:27 GMT

جان تازه در کالبد صنایع دستی ‌فراموش شده زواره

تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۶۸۳۱۶

جان تازه در کالبد صنایع دستی ‌فراموش شده زواره

ایسنا/اصفهان ‌شهر تاریخی زواره روزگاری صنایع دستی اش رونق داشت و برخی از صنایع دستی این شهر از جمله گیوه‌، فرش دستبافت، گلیم‌، نمد مالی، آهنگری، رنگرزی، سفال و ... شهره بود.

با گذشت زمان و جایگزینی وسایل مدرن و نو، صنایع دستی زواره آرام آرام رونق خود را از دست داد ودر این راستا هنرمندان قدیمی صنایع دستی زواره هم یکی یکی از میان ما رفتند و این هم مساله عاملی برای از رونق افتادن و فراموشی صنایع دستی زواره شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان یک سالی است که یکی از جوانان زواره ای با مرمت یکی از مغازه های قدیمی بازار تاریخی زواره فروشگاه و نمایشگاه صنایع دستی زواره را راه اندازی کرده است.

علیرضا الیاسی توانسته در مدت یک سال گذشته با احیای دوباره صنایع دستی زواره به این میراث کهن زواره حیاتی دوباره ببخشد.
علیرضا الیاسی می گوید: نزدیک به 70 نفر در زمینه تولید صنایع دستی منطقه فعال هستند و به طور مستقیم با او همکاری دارند.
او می گوید‌: از این تعداد در حال حاضر 25 نفر جوان زواره ای برایش به طور مستقیم و دایم صنایع دستی زواره شامل وسایل آهنگری، گلیم ، سفال، پرده اسپند و ... را تولید می کنند.
بر اساس گفته های این فعال صنایع دستی زواره‌، او توانسته در یک سال گذشته علاوه بر احیای صنایع دستی زواره زمینه اشتغال 70  نفر را هم فراهم کند.


حمایت های مسئولان محلی می تواند زمینه رونق و احیای صنایع دستی و اشتغال جوانان این دیار را به دنبال داشته باشد.
‌الیاسی توانسته در این یک سال گردشگران بسیاری را برای بازدید از آثار تاریخی زواره، از جمله مسجد جامع زواره اولین مسجد چهار ایوانی ایران، مسجد تاریخی پامنار و مناره اش به عنوان دومین مناره تاریخدار ایران، خانه های تاریخی چهارصفه‌، حسینیه های تاریخی و دیدنی و ده ها مکان تاریخی و دیدنی دیگر و خرید صنایع دستی به زواره بیاورد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: صنایع دستی استانی فرهنگی و هنری صنایع دستی زواره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۶۸۳۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازدید رایگان از موزه‌های سیستان و بلوچستان ویژه معلمان و اساتید

ایسنا/سیستان و بلوچستان مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان از بازدید رایگان موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی استان همزمان با روز معلم خبر داد.

محمدهادی طهرانی‌مقدم در گفت وگو با ایسنا، اظهار کرد: همزمان با روز معلم، بازدید از موزه ها، پایگاه‌ها و اماکن تاریخی برای معلمان و اساتید دانشگاهی رایگان خواهد بود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان افزود: در حال حاضر در استان ۶ موزه فعال است و محوطه‌ها و پایگاه های تاریخی نیز پذیرای بازدید کنندگان خواهد بود.

وی افزود: موزه خاک در روستای کلپورگان به عنوان تنها موزه زنده دنیا که سفال به صورت کاملاً دستی، بدون چرخ سفالگری و توسط زنان بلوچ ساخته می‌شود نیز پذیرای گردشگران و بازدیدکنندگان است.

به گفته طهرانی‌مقدم، موزه مردم‌شناسی سیستان نیز یکی از مهم‌ترین موزه‌های استان و اماکن دیدنی شهرستان زابل است که به معرفی فرهنگ و تمدن غنی اهالی استان به‌ خصوص مردمان شهر سوخته می‌پردازد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان تصریح کرد: چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت‌ماه، معلم‌ها و اساتید دانشگاهی می‌توانند از موزه‌ها، پایگاه‌های میراثی و اماکن ‌تاریخی به صورت رایگان بازدید کنند.

وی تصریح کرد: موزه منطقه‌ای جنوب‌شرق واقع در بولوار شهید مطهری زاهدان نیز در این روز از ساعت ۹ صبح تا ۱۷ برای بازدید دایر خواهد بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تبریز گردشگرپذیر می شود/ احیای خانه های تاریخی در دل شهر
  • بازدید رایگان از موزه‌های سیستان و بلوچستان ویژه معلمان و اساتید
  • نمایشگاه هنرجویان رشته صنایع دستی در شاهرود
  • فرش دستباف هنر مادر است
  • احیای گنجینه‌های تاریخی حیدرآباد به دست متخصصان ایرانی
  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر
  • لزوم استفاده از شیوه‌های نوین در جذب گردشگر
  • دمیده شدن دوباره امید در کالبد دریاچه ارومیه/ حال خوش این روزهای نگین فیروزه‌ای آذربایجان
  • شب فراموش نشدنی اراکی‌ها با ۱۹ گل تاریخی
  • تغییر مهلت پرداخت عوارض ساخت بناهای گردشگری در ملک‌های تاریخی