Web Analytics Made Easy - Statcounter

با پایین کشیدن مجسمه های افراد سرشناس غربی توسط معترضان که نامشان با تاریخ کشورهای آمریکا و انگیس و ... پیوند خورده است به خوبی به ماهیت استعماری و غیرانسانی امپریالیست غربی می توان پی برد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ این روزها با اتفاقاتی که درکشورهای غربی می افتد فضای اعتراضات مردمی وارد فاز جدیدی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه این اعتراضات از قتل یک انسان سیاه پوست با شعار «نمی توانم نفس بکشم» آغاز شد اما حالا در سراسر کشورهای غربی گسترده شده است. اکنون این جنبش مردمی نه فقط به موضوع نژادپرستی بلکه به مسائل دیگر خصوصا سرمایه داری و بی عدالتی در جامعه غربی پرداخته است. در همین رابطه مجسمه هایی که روزگاری نماد غرب بودند و ارج و قرب زیادی داشتند حالا توسط معترضان به زیر کشیده می شوند.

تخریب و به زیر کشیدن مجسمه ها پیام های زیادی در بطن خود دارد و نشان می دهد که ارزش های غربی همه برای ملت های این کشورها فروریخته است و تنها حکومت ها هستند که سعی دارند این ارزشها را حفظ کنند.

در ادامه اعتراضات ضد نژادپرستی در آمریکا، تظاهرات‌کنندگان روز پنج‌شنبه در شهر ریچموند ایالت ویرجینیا مجسمه جفرسون دیویس، رییس کنفدراسیون جنوب در جنگ‌های داخلی آمریکا[۱۸۶۱ تا ۱۸۶۵]، را به زیر کشیدند.

ویدیویی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده نشان می‌دهد که مجسمه جفرسون دیویس روی یک ماشین باری کشیده می‌شود و حاضران در حال تشویق کردن هستند. در همین حال، پایه این مجسمه با گرافیتی پوشیده شده است.

در زمان جنگ داخلی آمریکا، ریچموند پایتخت کنفدراسیون ایالت‌های جنوب بود. مجسمه دیویس در خیابانی بود که درحال حاضر چندین مجسمه دیگر از چهره‌های کنفدراسیون جنوب نیز در آن قرار دارد.

معترضان سر یکی از مجسمه‌های «کریستف کلمب» را که در یکی از پارک‌های شهر بوستون نصب است، از تنش جدا کردند. صبح روز بعد، سر جدا شده این مجسمه بر روی سکوی مجسمه بود و نوار زرد رنگ پلیس اطراف این مجسمه کشیده شده بود و قرار است که برداشته شود. این مجسمه در سال ۱۹۷۹ نصب شده است. جالب است که کلمپ به نوعی نماد آمریکای غیر بومی است.

کریستف کلمب از چهره‌های بحث‌برانگیز تاریخ است. برخی – از جمله اکثر سرخ پوستان آمریکا – او را مسئول مستقیم یا غیرمستقیم کشتار ده‌ها میلیون نفر از مردم بومی و عامل استثمار و استعمار آمریکا از سوی اروپا می‌دانند؛ در حالیکه دیگران وی را به خاطر نقش مؤثری که در گسترش فرهنگ و تمدن غرب ایفا کرد می‌ستایند.

در شهر «ریچموند» ایالتِ ویرجینیا نیز حدود ۱۰۰۰ معترض با استفاده از طناب مجسمه‌ی ۲ متری کریستف کلمب‌را پایین کشیدند. سپس آن را آتش زدند و به دریاچه نزدیک آن منطقه انداختند. این مجسمه شهر در سال ۱۹۲۷ بنا شده بود. برخی معتقدند کریستف کلمب کاشف قاره آمریکا در ترویج برده‌داری نقش داشته است.

‏سرنگونی مجسمه جورج واشنگتن در نزدیکی کاخ سفید در شهری که به نام او نامگذاری شده یکی از عجایب اعتراضات اخیر در امریکا بود.

جورج واشنگتن بنیانگذار ‎آمریکا و اولین رئیس جمهور این کشور بود و با عنوان "بنیانگذار پدر" از وی نام برده می‌شود.در تاریخ آمده که واشنگتن ۳۱۷ برده سیاه پوست داشت.

برده داری و استعمار و سرمایه داری رابطه تنگاتنگی با هم دارند. خصوصا کشورهایی مانند انگلیس در این حوزه تاریخ ننگین و گسترده ای دارد. پس از سرنگونی مجسمه «ادوارد کلستون» در انگلیس، حال نام این برده‌دار ثروتمند قرن ۱۷ از برج های این کشور هم پاک می‌شود.

در همین رابطه، در آستانه تظاهرات ضدسرمایه داری، در اطراف مجسمه ها و آثار تاریخی شهرلندن به خصوص وینستین چرچیل، حفاظهایی برای مراقبت از آنها در مقابل معترضان گذاشته شده است.

معترضان روی پایه مجسمه چرچیل عبارتهای ضدنژادپرستی نوشته بودند که با واکنش بوریس جانسون مواجه شدند.

در دیگر نقاط اروپا نیز وضع به همین منوال است. در همین زمینه، مجسمه "بودوئن" پادشاه پیشین بلژیک هدف حمله گروهی از معترضان قرار گرفت و اکنون روی این مجسمه که به رنگ سرخ درآمده، عبارت "غرامت" نقش بسته است.

معترضان همچنین مجسمه "لئوپولد دوم" دومین پادشاه بلژیک را نیز از محل خود برداشته اند و اکنون فقط پایه نگهدارنده آن باقی مانده است.

نکته قابل توجهی که در سرنگونی این مجسمه‌ها دیده می شود ماهیت غرب را به خوبی نشان می دهد. افرادی که مجسمه آنها ساخته شده و حالا از سوی معترضان با عنوان برده داری و نژادپرستی و بی عدالتی پایین کشیده می شود جزو مفاخر و شخصیت های ارزشمند غربی هستند که مجسمه آنها ساخته و در نقاط مهم شهرهای کشورهای غربی نصب شده است.

پایین کشیدن مجسمه های غربی به خوبی نشان می دهد که ماهیت غرب چیست و تاریخ کشورهای غربی بر اساس چه المان های ساخته شده است. بره داری، سرمایه داری و استعمار از جمله تاریخ غرب است که حالا با پایین کشیدن مجسمه ها در کشورهای مختلف غربی این تاریخ دوباره در ذهن مردم جهان تداعی می شود.

انتهای پیام/

 

 

 

منبع: دانا

کلیدواژه: کشورهای غربی پایین کشیدن سرمایه داری کریستف کلمب نشان می دهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۶۸۴۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشجویان آمریکایی در حمایت از فلسطین کوتاه نمی‌آیند

دانشجویان دانشگاه کلمبیا در آمریکا که آغازگر اعتراضات حمایت از فلسطین در سراسر آمریکا هستند، اعلام کردند که با مسئولان دانشگاه به توافق نرسیده‌اند و مایلند به اعتراضات خود تا زمان رسیدن به خواسته‌هایشان ادامه دهند.

به گزارش ایسنا، این بیانیه پس از دو روز مذاکرات جدی و در حالی بیان شد که رئیس دانشگاه کلمبیا با انتقادهای جدی از سوی هیات امنای دانشگاه روبرو شده است.  

به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، اعتراضات هیات امنا شامل اساتید و کارمندان دانشگاه‌های سراسر آمریکا به روسای دانشگاه‌ها در استفاده از پلیس علیه معترضان بوده که به درگیری‌های خشونت آمیز، جرح و دستگیری صدها دانشجو منجر شده است.

این تنش‌ها به فشار بر مقام‌های دانشگاهی از کالیفرنیا تا ماساچوست افزوده، آن هم زمانیکه آنها به دنبال حل این درگیری‌ها و اعتراضات هستند چون مراسم فارغ‌التحصیلی دانشگاهیان در ماه مه نزدیک است.

همزمان با افزایش تلفات در جنگ غزه و بدتر شدن اوضاع انسانی، معترضان در دانشگاه‌های سراسر آمریکا می‌خواهند دانشگاه‌ها روابط مالی خود را با رژیم صهیونیستی و شرکت‌هایی که به این درگیری دامن می‌زنند، قطع کنند.

در یکی از سرکوب‌های اعتراضات دانشجویی در حمایت از فلسطین در دنور، پلیس وارد پردیس «Auraria» شد که سه دانشگاه و کالج در آن است. ۴۰ معترض که در آنجا چادر زده بودند، دستگیر شدند.

در دانشگاه کلمبیا دانشجویان مذاکرات کننده با روسای دانشگاه گفتند که پس از نشست‌های روزهای پنجشنبه و جمعه، دانشگاه به درخواست اولیه آنها برای قطع همکاری با رژیم صهیونیستی پاسخی نداده اگرچه درباره شفاف سازی در امور مالی با این رژیم به پیشرفت‌هایی دست پیدا کرده‌اند.

یکی از دانشجویان گفت: «ما تا وقتی که دانشگاه کلمبیا همکاری‌هایش را با اسرائیل قطع نکند، به این روش خود ادامه می‌دهیم.»

این در حالیست که مقام‌های دانشگاه کلمبیا گفته بودند، مذاکرات پیشرفت داشته است.

سخنگوی دانشگاه با بیان اینکه اگر مذاکرات شکست بخورد، دانشگاه گزینه‌های دیگری را مدنظر قرار می‌دهد، گفت: «ما درخواست‌های خود را داریم. آنها هم برای خودشان درخواست‌هایی دارند.»

معترضان در دانشگاه پلی‌تکنیک کالیفرنیا نیز برای پنجمین روز خود را در ساختمان این دانشگاه محبوس کردند و مسئولان تا ساعت ۱۷ روز جمعه به آنها فرصت داده بودند ساختمان را ترک کنند اما این ضرب الاجل تمام شد و هیچ اتفاقی نیفتاد و دانشجویان در ساختمان مانده‌اند.

در دانشگاه آریزونا، معترضان یکسری چادر بر پا کرده بودند که پلیس تعدادی از آنها را برچید و دست کم یک نفر دستگیر شده است.

در جریان درگیری بین پلیس و دانشجویان معترض در دانشگاه ایندینانا نیز ۳۴ نفر دستگیر شدند. همچنین ۳۶ نفر در دانشگاه اوهایو و یکی هم در دانشگاه کنتیکت دستگیر شده است.

رئیس دانشگاه پورتلند اما رویکرد متفاوتی داشت و نشستی را برای رسیدگی به نگرانی‌های دانشجویان معترض اعلام کرد.

دانشگاه کالیفرنیای جنوبی روز پنجشنبه اعلام کرد که مراسم فارغ التحصیلی ماه مه لغو می‌شود و در همان روز، بیش از ۹۰ معترض دستگیر شدند.

در نیویورک نیز معترضان شب را در چادر گذراندند و در ساختمان «موسسه تکنولوژی مد» در داخل کیسه‌های خواب سپری کردند.

دیگر معترضان تمام شب گذشته را در پردیس دانشگاه جورج واشنگتن گذراندند.

فیلم‌هایی از دانشگاه اموری در آتلانتا در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که دو زن که خود را از اساتید دانشگاه مذکور معرفی کردند، توسط پلیس دستگیر شدند.

بیانیه دانشگاه کلمبیا درباره رئیس دانشگاه

در گزارش هیات علمی دانشگاه کلمبیا آمده که «مینوش شفیق» رئیس دانشگاه و مسئولان دانشگاه اقدامات و تصمیماتی گرفته‌اند که به دانشگاه کلمبیا ضربه وارد کرده است. این اقدامات شامل فراخواندن پلیس و صدور مجوز برای دستگیری دانشجویان بدون مشورت با هیات علمی، ناکامی در دفاع از موسسه در مواجهه با فشارهای خارجی، سوءتعبیر و تعلیق گروه‌های دانشجوی معترض و همچنین استخدام بازپرس‌های خصوصی است.

هیات علمی دانشگاه کلمبیا یک کارگروه ایجاد کرد که گفته می‌شود بر «اقدامات اصلاحی» که این هیات از ریاست دانشگاه انتظار دارد، نظارت خواهد کرد.

ممنوع‌الورودی رهبر یک جنبش دانشجویی

دانشگاه کلمبیا همچنین در بیانیه‌ای اعلام کرد که رهبر یک جنبش دانشجویی حامی فلسطین را بابت اینکه در فیلمی در ژانویه گفته بود «صهیونیست‌ها مستحق زیستن نیستند» از حضور در پردیس دانشگاهی منع کرده است.

فیلم مذکور روز پنجشنبه بار دیگر در فضای مجازی منتشر شد آن هم در زمانیکه دانشگاه‌های سراسر آمریکا صحنه اعتراضات گسترده علیه رژیم صهیونیستی و حمایت از فلسطین هستند.

دانشجوی مذکور «خیامی جیمز» است که در مطلبی در رسانه‌های اجتماعی از تصمیم دانشگاه کلمبیا برای عدم حضورش در پردیس این دانشگاه خبر داد.

او همچنین صهیونیست‌ها را به برتری جویان سفیدپوست و نازی‌ها نسبت داد و گفت: «آنها همه مثل هم هستند. وجود آنها و پروژه‌هایی که ساخته‌اند یعنی اسرائیل، همه در تضاد با صلح است. همه اینها در تضاد با صلح است.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دیدنی های امروز؛ توفان اعتراضات دانشجویی حامیان فلسطین از آمریکا تا اروپا
  • دانشجویان آمریکایی در حمایت از فلسطین کوتاه نمی‌آیند
  • موج حمایت از غزه در آمریکا به راه افتاد/ گسترش اعتراضات و بازداشت گسترده اساتید و دانشجویان
  • گسترش اعتراضات دانشجویی در پایتخت آمریکا
  • تحصن حامیان فلسطینی‌ها در دانشگاه‌های آمریکا؛ دانشجویان چه می‌خواهند؟
  • بازداشت بیش از ۱۰۰ دانشجوی معترض در آمریکا؛ آزادی بیان به سبک غربی
  • سرکوب اعتراضات دانشجویی حامیان فلسطین در دانشگاه های آمریکا با گارد ایالتی  (+عکس)
  • سرکوب اعتراضات دانشجویی حامیان فلسطین در دانشگاه های آمریکا با گارد ملی  (+عکس)
  • سرکوب اعتراضات دانشجویی حامیان فلسطین در دانشگاه های آمریکا  (+عکس)
  • دانشگاه‌های آمریکا در تسخیر معترضان