Web Analytics Made Easy - Statcounter

خودنمایی زباله‌های سرگردان در جاده‌های زیبای زاگرس جنوبی از مهریان تا گنجه‌ای مزیدی بر علت شده که همه از درد های بی علاج این وصله ناجور بنالند و امروز سلامت قریب 50هزار شهروند از مهریان تا روستای گنجه ای را به خطر بیاندازد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح زاگرس، داستان زباله در پایتخت طبیعت ایران موضوع تازه ای نیست؛ داستانی است که در چند سال اخیر همچون یک وصله ناجور بر تن رنجور سرزمین بویراحمد گره خورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروز زباله‌ها مربوط به شهر یاسوج نیست، بلکه مربوط به روستاهای اقماری از مهریان تا گنجه ای و حتی روستای توریستی کریک هم می شود که این طبیعت زیبا را زیر سلطه خود قرار داده است.

طبق نظر برخی از مردم و فعالان فضای مجازی امروز زباله‌های سرگردان در شهر زیبایی به نام پایتخت طبیعت ایران جولان می دهند و به نوعی خود صحنه گردان طبیعت زیبای این دیار هستند که آن را به یغما برده اند.

هرچند در شهرهای صنعتی و کشورهای پیشرفته از زباله به عنوان طلای کثیف نام می برند و آن را یک منبع سود آوری قلمداد می کنند و حتی در برخی شهرها از این طلای کثیف برق تولید می کنند ، اما امروز طلای کثیف در دیار زاگرس به یک معضل پیجیده تبدیل شده است.

بر اساس آمار؛ تولید روزانه زباله در شهر یاسوج مرکز استان که لقب پایتخت طبیعت را برای خود یدک می کشد، پا را از میانگین کشوری فراتر گذاشته و چیزی معادل 120تن در شبانه روز بوده که نبود کارخانه باز یافت زباله و نبود مکان برای امحاء آن یک چالش برای مسئولان شده است.

چندصباحی است دوپشته دشت روم به عنوان مکانی برای دفن زباله های دیار زاگرس مشخص شده است اما تن رنجور دوپشته و ناله های آن هر  روز دل دوستداران طبیعت را می رنجاند و هر روز مصوبه ای از این نهاد و آن اداره برای احداث یک کارخانه بازیافت بلند می شود اما در عمل خبری نیست.

بر اساس اخرین خبرها شهرداری یاسوج توانسته است مراحل اول ساخت و تولید کارخانه بازیافت پسماند و زباله را به اتمام برساند،اما آنچیزی که امروز به عنوان پاشنه آشیل این موضوع دوباره بر سرزبانها افتاده است نبود زمین تخصصی برای احداث کارخانه بازیافت زباله در یاسوج است.

مسئولان ذیربط باید بدانند اگر امروز راهکاری برای دیار بویراحمد و رهایی آن از دست زباله ها سرگردان نداشته باشند شاید درآینده نزدیک این شهر زیر زباله های سرگردان دفن شود.

زباله هایی که هرکدام در این دیار و کوی و برزن برای خود جولان می دهند و با خودنمایی بغرنج خود زیبایی زلف زیبای دیار زاگرس نشین بویراحمد را غصب کرده اند.

خودنمایی زباله های سرگردان در جاده های زیبای زاگرس جنوبی از مهریان تا گنجه ای مزیدی بر علت شده که همه از درد های بی علاج این وصله ناجور بنالند و امروز سلامت قریب 50هزار شهروند از مهریان تا روستای گنجه ای که بیشترین آمار حاشیه نشین های مرکز استان را به خود جلب کرده اند را به خطر بیاندازد.

جای سئوال اینجاست چرا امروز خودنمایی زباله ها در این مکانها بسیار بیشتر از گذشته است و چرا مسئولان شهری اعم از شهردار مادوان که باید در امر جمع آوری زباله ها همت به خرج دهد  از کنار آنها می گذرد.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که میزان تولید زباله تر (تجزیه پذیر) در مناطق مختلف استان از تولید زباله خشک بیشتر است و در فصل بهار و تابستان به دلیل افزایش شمار مسافران و گردشگران این میزان تا دو و نیم کیلوگرم افزایش می‌یابد.

  انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: زباله های سرگردان زباله ها گنجه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۶۹۱۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشارکت پنج هزار خانواده اصفهانی در طرح تبدیل زباله میوه و سبزی به خشکاله

مدیر عامل انجمن محافظان طبیعت شاد گفت: پنج هزار خانواده اصفهانی زباله صفر دارند و در طرح تبدیل زباله میوه و سبزیجات و صیفیجات یاریگر این انجمن هستند.

رسول حیدری روز جمعه در گفت و گو با ایرنا افزود: این انجمن با همکاری شهرداری از سوم تا نهم اردیبهشت ماه در مدارس مناطق مختلف اصفهان در راستای فعالیت محیط زیستی و ساخت زیربنای فرهنگ‌سازی و مهارت سازی در کودکان، با روشی کاملا جذاب و در قالب بازی، نحوه تبدیل زباله میوه و سبزی به خشکاله را برای جلوگیری از تولید شیرابه و تخریب محیط زیست به دانش آموزان آموزش می دهد.

وی با اشاره به جشنواره ۳۶۵ غذای گیاهی سالم که روز جمعه (امروز) در چهارباغ عباسی برگزار شد، ادامه داد: این جشنواره بزرگترین جشنواره غذایی گیاهی در خاورمیانه است که امروز از ساعت ۱۶ تا ۱۹ در اصفهان برگزار شد که در آن تابلوهای تهیه شده با پوسته های میوه و سبزی و صیفی به معرض نمایش درآمد.
به گفته وی، همایش و سخنرانی به همراه اجرای غرفه های تغذیه سلامت در هفته جاری از ساعت ۱۶ تا ۱۹ در جاده سلامت اصفهان برگزار می شود.
مدیر عامل انجمن محافظان طبیعت شاد افزود: روزانه حدود ۴۰ تن زباله در کشور تولید و تنها حدود هشت درصد این زباله ها بازیافت می شود.
وی خاطرنشان کرد: روزانه حدود یک هزار تن زباله در اصفهان تولید می شود.
حیدری گفت: ۶۰ تا ۷۰ درصد زباله ها را شیرابه و رطوبت تشکیل می دهد و دو سوم حجم زباله‌ها با خشک کردن پوست میوه ها و ته مانده سبزیجات، کاهش پیدا می‌کند.
مدیر عامل انجمن محافظان طبیعت شاد با بیان اینکه این انجمن آمادگی لازم برای جمع آوری خشکاله ها را در سراسر اصفهان دارد اظهار داشت: خشکاله میوه و سبزی منبع غذایی خوبی برای خوراک دام ها محسوب می‌شود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • مشارکت پنج هزار خانواده اصفهانی در طرح تبدیل زباله میوه و سبزی به خشکاله
  • تدوام بیمه رایگان ۵ دهک اول در سال ۱۴۰۳
  • پاکسازی طبیعت نقده به مناسبت هفته زمین پاک
  • زباله و بلای خانمان‌سوزی که بر سر آدمی می‌آورد
  • زباله و بلای خانمان‌سوزی بر سر آدمی می‌آورد
  • هشدار اسحاق جهانگیری درباره مهاجرت رتبه های اول کنکور از ایران / عزا می گیرم وقتی می بینم مردم ما خود را با کشورهای منطقه مقایسه می کنند نه اروپا
  • هشدار اسحاق جهانگیری درباره مهاجرت رتبه های اول کنکور از ایران /عزا می گیرم وقتی می بینم مردم ما خود را با کشورهای منطقه مقایسه می کنند نه اروپا
  • پویش بزمان زیبا با طبیعت بدون زباله اجرا شد
  • توجه به قرآن، بسیاری از مشکلات امروز ما را حل می‌کند
  • حاشیه رودخانه جاجرود پاک‌سازی شد/ حال رودخانه خوب نیست