Web Analytics Made Easy - Statcounter

در روزهایی که تحریم، اقتصاد نفتی ایران را هدف قرار داده بود لذا بسیاری از مسئولان انتظار داشتند که با استفاده از فرصت گردشگری بخشی از این تحریم را خنثی و با جذب گردشگران و توریست‌ها به اقتصاد کشور کمک کنند اما متأسفانه با پیدا شدن سروکله کرونا حال این بخش به‌خودی‌خود مورد تحریم واقع شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کُردتودی، دیر یا زود سایه شوم کرونا از کشور رخت برخواهد بست و این چالش‌های میان اقتصاد و کرونا است که جایگزین مشکلات حوزه سلامت خواهد شد؛ صنعت گردشگری و در ادامه آن صنف هتل‌داران از اصلی‌ترین مشاغلی محسوب می‌شوند که با شیوع بیماری کرونا و ممنوعیت سفرها دچار ضرر شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در روزهایی که تحریم اقتصاد نفتی ایران را هدف قرار داده بود لذا بسیاری از مسئولان انتظار داشتند که با استفاده از فرصت گردشگری بخشی از این تحریم را خنثی و با جذب گردشگران و توریست‌ها به اقتصاد کشور کمک کنند اما متأسفانه با پیدا شدن سروکله کرونا حال این بخش به‌خودی‌خود مورد تحریم واقع شد.

صنعت گردشگری و در ادامه آن صنف هتل‌داران از اصلی‌ترین مشاغلی محسوب می‌شوند که با شیوع بیماری کرونا و ممنوعیت سفرها دچار ضرر شدند.

این استان با برخورداری از ۳۲ هتل، ۲ هتل‌آپارتمان و ۲۴ مهمان‌پذیر با تعداد ۲ هزار و ۶۸۱ تخت بر این خیال بود تا نوروز امسال با بهره گیر یاز ظرفیت این تخت‌ها بتواند مرهمی بر درآمد صنعت گردشگری بگذارد که ویروس کرونا نه‌تنها مانع تحقق این آرزو شد بلکه نمک بر زخم این صنعت زد.

لغو شدن رزرو تمامی هتل‌ها و هم‌چنین ممنوعیت ورود مسافران عراقی به استان کردستان آن‌هم در استانی که هنوز ظاهراً مورد مثبتی از این بیماری در آن دیده نشده است برای جامعه هتلداران بسیار سنگین تمام‌شده است و بنا بر گفته آن‌ها ضرر اقتصادی غیرقابل جبرانی به آن‌ها تحمیل می‌کند.

مسئولان چاره‌ای بیندیشند

بیگی صاحب یکی از هتل های استان کردستان در گفتگو با خبرنگار کردتودی افزود: همه این مشکلات دست در دست یکدیگر باعث شدند که این صنعت دچار چالش‌های جدی شود و امید است مسئولان مربوطه با چاره‌اندیشی، هرطور که هست این صنعت را حفظ کنند، چون صنعت گردشگری از مهم‌ترین راه‌های کسب درآمد برای کشور و به‌ویژه شهر سنندج است و اگر به آن توجه نشود از درآمد پایدار و درازمدت آن محروم خواهیم شد.

وی تصریح کرد: سرمایه‌گذاران در این بخش نیازمند تفکر و مساعدت مسئولان هستند تا این صنعت را پایدار نگه دارند؛ مسائل اشتغال‌زایی، درآمدهای ارزی و صدور فرهنگ به دیگر کشورها به وسیله توریست، وجود دارند که نشان می‌دهد باید توجه ویژه‌ای به صنعت گردشگری داشت.

تسهیلات کم‌بهره راه‌گشای هتل‌داران است

وی بیان کرد: می‌توان تسهیلات با بهره‌های زیر ۱۰ درصد به این صنف داده شود تا آن‌ها بتوانند تنها هزینه‌های جاری خود مانند دستمزد پرسنل را جبران کنند.

بیکاری یک هزار و 600 نیروی شاغل واحدهای اقامتی در کردستان 

حمید حمیدی رییس جامعه هتلداران کردستان گفت: حدود یک هزار و ۶۰۰ نفر از نیرو‌های شاغل در واحد‌های اقامتی کردستان نیز بر اثر شیوع ویروس کرونا بیکار شده‌اند.

وی با بیان اینکه به دنبال این اتفاق، اسامی افراد بیکار شده را در سامانه سازمان تامین اجتماعی ثبت کردیم، افزود: دولت قرار بود بسته‌های حمایتی و بیمه بیکاری به این افراد پرداخت کند، اما تاکنون اقدامی صورت نگرفته است.

رییس جامعه هتلداران کردستان یادآور شد: برای جلوگیری از سرگردانی پرسنل و بهبود وضعیت کار، اسامی هتل‌ها در سامانه اداره بهداشت ثبت و کد بهداشتی دریافت شد، ضمن اینکه از اول خرداد مراکز اقامتی بازگشایی شدند.

حمیدی با اشاره به اینکه در هر هتل براساس جذب مسافر و سطح اشغال، پرسنل بکارگیری می‌شوند، گفت: به مدیران هتل‌ها پیشنهاد دادیم، برای جلوگیری از اخراج کادر خود، طبق قرارداد‌های کوتاه مدت افراد را بکار گیرند، یعنی در صورت افزایش مسافر، تعداد روز‌های فعالیت کادر نیز بیشتر شود.

وی سطح اشغال هتل‌ها را از اول خرداد تقریبا مناسب و حدود ۳۰ درصد اعلام کرد و اظهار داشت: این وضعیت دوباره افت کرده و اکنون به کمتر از ۱۰ درصد کاهش یافته است.

رییس جامعه هتلداران کردستان گفت: در صورت ادامه شیوع بیماری کرونا، کار هتلداری با مشکلات زیادی مواجه خواهد شد و حتی ممکن است به سمت ورشکستگی پیش برود.

اگر به مشاغل خسارت‌دیده از این شرایط توجه کافی نشود، پس از پایان یافتن چالش کرونا با اقتصاد ویران‌شده‌ای روبه‌رو می‌شویم که احیای آن به آسانی ممکن نخواهد بود، به نظر می‌رسد اقتصاد امروز کشور نیاز به مدافعانی دارد که همچون مدافعان سلامت، برای مهار مشکلات اقتصادی مردم از جان خویش مایه گذارند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: جامعه هتلداران صنعت گردشگری هتل داران هتل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۷۰۰۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم ۶۰ درصدی کارگران مرکزی از آمار بیمه‌شدگان

استاندار مرکزی گفت: استان مرکزی استان کارگری است و بیش از ۶۰ درصد بیمه شدگان اجباری استان از کارگران هستند. - اخبار استانها -

به‌ گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، فرزاد مخلص الائمه ظهر امروز در جشنواره امتنان استان مرکزی (تجلیل از کارگران، گروه‌های کار و واحدهای نمونه)، اظهار داشت: استان مرکزی استان کارگری است و بیش از 60 درصد بیمه شدگان اجباری استان از کارگران و حداقل 650 هزار نفر در استان مرتبط با بخش کارگری هستند که این مهم حساسیت استان را ویژه می‌کند، در حال حاضر وضعیت استان در حوزه کار و تولید در یک ثبات مبتنی بر امنیت قرار دارد و نرخ بیکاری در این استان کاهش قابل توجه و نرخ مشارکت اقتصادی افزایش داشته است که نشان از موفقیت جامعه کار و تولید دارد.

وی افزود: برخی شهرستان‌های استان در گذشته با مشکل بیکاری مواجه بودند، اما اکنون با مشکل کمبود نیروی کار مواجه هستند، تولید جزو لاینفک نظام کارگری به شمار می‌رود، تلاش دولت سیزدهم در کشور و استان بر این بوده که نامگذاری سال‌های اخیر را به عنوان فرمان رهبری به شایستگی پیاده کند که توفیقات خوبی نیز در استان رقم خورده است.

استاندار مرکزی با بیان اینکه در بخش دولتی تلاش شده نسبت به بررسی مسائل کارگری و واحدهای دارای حقوق معوق بررسی لازم صورت گیرد، عنوان کرد: سال گذشته نسبت به سال ماقبل واحدهای دارای حقوق معوق 50 درصد کاهش  داشته است. سال گذشته 550 مصوبه در حوزه‌های مختلف بانکی، تامین اجتماعی؛ گمرک و غیره در ستاد تسهیل و رفع موانع تولید اجرایی و پیگیری شده است. همچنین سال 1401 به میزان  223 و در سال گذشته نیز 497 واحد اقتصادی با اشتغال نزدیک 2 هزار نفر به مدار تولید برگشتند و اکنون موضوع حادی در این خصوص وجود ندارد.

مخلص‌الائمه ادامه داد: در طرح نهضت ملی مسکن در شهر اراک حدود یک هزار واحد مسکونی در حال ساخت است در حالی که در مسکن مهر اراک 1400 واحد مسکونی ساخته شده بود که این اقدامات نیازمند نیروی کار است که متاسفانه نیروی کار به ویژه نیروی متخصص وجود ندارد و این مهم سبب چالش شده است.بر اساس فرمایش مقام معظم رهبری تولید، مادر حل بسیاری از مشکلات از جمله معیشت، اشتغال و بیکاری است که باید مورد توجه قرار گیرد. 

وی خاطرنشان کرد: نامگذاری برای هر هفته سه محور دارد مبنی بر اینکه در این روز فرصتی ایجاد می‌شود که ابتدا آن قشر معرفی و سپس از فعالان آن عرصه تقدیر شود و در نهایت نیز فرصتی برای بیان مشکلات و چالش‌ها حوزه مربوطه است.

انتهای پیام/711/

دیگر خبرها

  • کاهش مقرری بگیران بیمه بیکاری در خراسان شمالی با حمایت از واحدهای تولیدی
  • ارائه توانمندی‌های گردشگری کردستان در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • نرخ بیکاری بزرگترین اقتصاد اروپا چه میزان است؟
  • نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است
  • سهم ۶۰ درصدی کارگران مرکزی از آمار بیمه‌شدگان
  • بهره برداری از اولین خانه خلاق و نوآور مهارت کشور در کردستان
  • آموزش‌های مهارتی راهکار رفع بیکاری است
  • حمایت دستگاه قضائی از کار و کارگر/ ۲ هزار و ۱۵۱ واحد تولیدی در سال ۱۴۰۲ احیا شد
  • حمایت دستگاه قضایی از کار و کارگر/ ۲ هزار و ۱۵۱ واحد تولیدی در سال ۱۴۰۲ احیا شد
  • جلوگیری از تعطیلی ۲ هزار واحد تولیدی و بیکاری ۱۹۸ هزار نیروی کار