Web Analytics Made Easy - Statcounter

یاسوج- جنگل و مراتع سبز استان کهگیلویه و بویر احمد حکم سفره‌ای پربرکت و روزی دهنده برای مردمان این دیار دارد که با افتادن آتش‌به‌جان آن اقتصاد و معیشت مردمان این منطقه نیز دچار بحران می‌شود.

قدس آنلاین-گروه استان ها: در حال حاضر بیشتر خانواده‌های کهگیلویه و بویراحمدی در سایه کشاورزی،دام‌پروری و گردشگری کسب روزی می‌کنند که همه این بخش‌ها نیازمند حیات جنگل‌ها و مراتع است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اقتصادی که به جنگل گره‌خورده است

کارشناسان حوزه کشاورزی معتقد هستند که جنگل‌های این استان چتری برای پیشگیری از فرسایش خاک به‌عنوان رکن اصلی کشاورزی است و محلی برای چرای دام یا دام‌پروری سنتی و شاه‌نشین گردشگری طبیعی محسوب می‌شود.

همین هفته گذشته جدال برای خاموش کردن شعله‌های سرخ آتش در جنگل‌های گچساران و کهگیلویه باوجود به‌کارگیری ظرفیت‌های ملی،استانی،شهرستانی و مشارکت مردم پنج روزبه طول انجامیده این فرآیند افزون بر دشواری‌های جنگ نابرابر برای امدادگران باعث خاکستر شدن حداقل ۲۵۰ هکتار جنگل و مرتع شد.

حالا براثر این آتش‌سوزی‌ها افزون بر تلف شدن تعدادی از گونه‌های حیات‌وحش چون خزندگان و پرندگان،مصدوم شدن تعدادی از امدادگران در عملیات اطفای حریق بخش قابل‌توجهی از درختان این عرصه‌های طبیعی از بین رفته است.

دلایل آتش سوزی

در طول سه سال گذشته تاکنون حداقل ۲ هزار و ۱۰۰ هکتار از جنگل‌های این استان طعمه حریق شده است که ۵۰۰ هکتار آن در سال جاری بوده است،آتش‌هایی که یا براثر بی احیا طی چوپان‌ها ،گردشگران و یا به دلیل اختلاف‌های محلی و یا سوزاندن پسماند مزارع شعله‌ور شده و این ثروت‌های ملی را به خاکستر تبدیل کرده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد در این رابطه گفت: ۹۵درصد از عوامل آتش‌سوزی‌ها انسانی است که شامل عوامل عمدی و غیرعمدی می‌شود.

در طول سه سال گذشته تاکنون حداقل دو هزار و ۱۰۰ هکتار از جنگل‌های این استان طعمه حریق شده است که ۵۰۰ هکتار آن در سال جاری بوده است

غلام حسن حکمتیان افزود: عواملی مانند آتش زدن پسماندهای مزارع کشاورزی ازجمله عوامل غیرعمدی است که نیازمند آگاهی بخشی به بهره‌برداران درباره عواقب آن است.

وی بیان کرد: آتش‌سوزی به دلیل روشن کردن آتش از سوی چوپان‌ها و گردشگران از دیگر عوامل آن است که نیازمند آموزش است.

حکمتیان با یادآوری اینکه برخی سودجویان برای تصرف منابع ملی اقدام به آتش زدن عرصه‌های ملی می‌کنند افزود: شناسایی و برخورد جدی با این افراد نیاز دیگری برای صیانت از جنگل‌ها و مراتع است.

آتش زدن مزارع جرم است

وی با توجه به اینکه خاک یکی از زیرساخت‌های اصلی کشاورزی محسوب می‌شود افزود: آتش زدن پسماند مزارع باعث از بین رفتن موجودات زنده خاک در لایه‌های نخست و کاهش کمی و کیفی محصولات می‌شود.

وی ابراز داشت: آتش زدن بقایای گندم و جو افزون بر فقیرتر شدن خاک ازنظر مواد آلی، کاهش حاصلخیزی خاک، از بین رفتن حشرات مفید و شکارگر، باعث فشردگی خاک در اثر کاهش درصد مواد آلی و رطوبت خاک، کاهش تبادلات گازی خاک و کاهش جمعیت انواع میکروارگانیسم‌های خاک می‌شود.

وی بیان کرد:آتش زدن مزارع جرم است و با خاطیان بر اساس قانون برخورد می‌شود.

ضرورت تأمین امکانات

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به سطح وسیع جنگل‌ها و مراتع کهگیلویه و بویراحمد و کمبود تأکید کرد: برای صیانت از این گنجینه‌های طبیعی نیازمند تقویت نیروی انسانی در حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری استفاده از تجهیزات نوین و امکانات هستیم.

وی بیان کرد: راه‌اندازی مرکز مانیتورینگ رصد جنگل‌ها و مراتع استان برای پیشگیری از خسارت‌های آتش‌سوزی و قاچاق چوب  و درنهایت تأمین امکانات اطفای حریق یکی از مهم‌ترین این زیرساخت‌هاست.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد در پاسخ به سؤالی درباره روندترمیم جنگل‌های آسیب‌دیده از آتش‌سوزی و سایر آسیب‌ها در استان عنوان کرد: در برنامه بلندمدت ۱۰ ساله قرار است۱۰۰ هزار هکتار از جنگل‌ها و مراتع استان با ایجاد جنگل‌های دست کاشت و توسعه گیاهان احیا می‌شود.

روند طولانی رسیدگی به دادرسی

در این رابطه بسیاری از دوستداران محیطزیست و برخی از کارشناسان اعتقاددارند که طولانی شدن زمان بررسی پرونده‌ها نیز از بازدارندگی آن کاسته است.

این کارشناسان ابراز می‌کنند برخی از پرونده‌های دادرسی در خصوص عوامل آتش‌سوزی به‌ویژه توسط زارعان بیش از دو سال زمان می‌برد و لذا این روند طولانی دادرسی کمکی به بازدارندگی نمی‌کند و باید با بسیاری سخت گیرانه تر با این موضوع برخورد کرد .

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: جنگل آتش سوزی منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد جنگل ها و مراتع جنگل ها آتش سوزی آتش زدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۷۰۰۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴ نشانه که خبر از نابودی کبد می‌دهد

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، علائمی در سیستم گوارش وجود دارند که نشان می‌دهند شما دچار بیماری کبد چرب هستید. بیماری کبد چرب که به عنوان استئاتوز کبدی نیز شناخته می‌شود، وضعیتی است که با تجمع چربی در سلول‌های کبد مشخص می‌شود و به طور فزاینده‌ای در حال گسترش در سراسر جهان است. این بیماری ممکن است از یک وضعیت خفیف تا شکل جدی‌تر متغیر باشد که می‌تواند منجر به آسیب و عوارض کبدی شود. اگرچه بیماری کبد چرب اغلب بدون علائم رخ می‌دهد، اما برخی از مشکلات گوارشی وجود دارد که می‌تواند نشان‌دهنده بیماری کبدی باشد. چهار علامت اصلی گوارشی که نیازمند توجه و ارزیابی برای افراد در معرض خطر یا تشخیص بیماری کبد چرب است:

بیشتر بخوانید: علائم ظاهری بیمار بودن کبد درد شکم

یکی از شایع‌ترین علائم مرتبط با بیماری شدید کبد چرب، درد یا ناراحتی شکم است. این درد اغلب به عنوان یک درد مبهم دائمی در سمت راست بالای شکم، جایی که کبد قرار دارد، توصیف می‌شود و ممکن است با احساس پری یا نفخ همراه باشد. درد می‌تواند خفیف تا شدید باشد و پس از خوردن یک وعده غذایی چرب یا سنگین بدتر می‌شود. اگر درد یا ناراحتی مداوم در ناحیه شکم را تجربه می‌کنید، حتما برای معاینه و تشخیص مناسب به پزشک مراجعه کنید.

تهوع و استفراغ

تهوع و استفراغ نیز ممکن است نشان دهنده بیماری شدید کبد چرب باشد و زمانی که کبد مملو از چربی باشد، می‌تواند منجر به التهاب و اختلال در عملکرد طبیعی آن شود. این می‌تواند بر هضم و متابولیسم غذا تأثیر بگذارد و در نتیجه حالت تهوع و استفراغ گاه به گاه ایجاد شود. احتمال بروز این علائم بعد از مصرف غذاهای چرب بیشتر است. اگر تهوع و استفراغ مکرر همراه با سایر مشکلات گوارشی رخ می‌دهد، حتما برای ارزیابی بیشتر به پزشک مراجعه کنید.

از دست دادن اشتها و کاهش وزن

در مراحل پیشرفته بیماری کبد چرب، شما از کاهش اشتها و کاهش وزن ناخواسته رنج می‌برید. این ممکن است به این دلیل باشد که کبد کمتر قادر به پردازش مواد مغذی و تولید صفرا برای کمک به هضم و جذب چربی‌ها است. در نتیجه، بدن ممکن است در جذب مواد مغذی مهم از غذا دچار مشکل شود که منجر به از دست دادن اشتها و کاهش وزن می‌شود. اگر متوجه کاهش قابل توجه و غیر قابل توضیح اشتها یا وزن شدید، توصیه می‌شود برای ارزیابی جامع با یک متخصص مراقبت‌های بهداشتی مشورت کنید.

زردی

زردی روی پوست و چشم می‌تواند در موارد شدید بیماری کبد چرب رخ دهد. این ناشی از تجمع بیلی روبین است، رنگدانه زردی که هنگام تجزیه گلبول‌های قرمز تولید می‌شود. وقتی کبد نتواند به طور موثر بیلی روبین را پردازش کند، تجمعی در بدن ایجاد می‌شود که منجر به زردی می‌شود. در صورت مشاهده زردی، حتما سریعا به پزشک مراجعه کنید.

منبع: بهداشت نیوز

انتهای پیام/

کد خبر: 1228746 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • ضرورت استفاده از هوش مصنوعی و پهپاد‌ها برای حفاظت از جنگل‌ها
  • ۴ نشانه که خبر از نابودی کبد می‌دهد
  • نجات زاگرس با الگوی ۳ کشور اروپایی | مرگ یک پنجم مساحت جنگل‌های زاگرس | جنگلداری اجتماعی چگونه زاگرس را احیا می کند؟
  • تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران / بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می‌دهد؟
  • احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال
  • هشدار معنادار رشیدی کوچی درباره خطاهای استراتژیک و لجبازی عده ای خاص با مردم /دلم می سوزد...
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران | بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می دهد؟ | ۹۵ درصد حریق ها عامل انسانی دارد
  • ۱۳ هزار سگ صاحب‌دار در کهگیلویه و بویر احمد واکسینه شدند
  • دستگیری قاچاقچیان چوب در لفور سوادکوه