Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-01@22:20:56 GMT

نشاط و شادی ارمغان همنشینی با گل

تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۷۱۱۰۶

نشاط و شادی ارمغان همنشینی با گل

که حتی در روزهای قرنطینه هم دست از آموزش فوت و فن پرورش گل برنداشته و کلاس‌های آموزشی خود را در فضای مجازی برگزار می‌کند. «احمد واثق» شهروند منطقه ۲ و از تولیدکنندگان گل است که سال‌ها تجربه خود را در زمینه پرورش گل رایگان در اختیار علاقه‌مندان قرار می‌دهد. ۲۵ خرداد ماه در تقویم کشورمان به نام روز گل و گیاه ثبت شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بی‌مناسبت ندیدیم تا با او که سال‌ها در زمینه پرورش و صادرات گل رز فعالیت دارد گفت‌وگو کنیم. واثق متولد ۱۳۳۰ است و در ۶۹ سالگی، کوله‌باری از تجربه پرورش گل و گیاه دارد. توصیه پدر را دلیل اصلی رفتن سراغ این حرفه می‌داند. اما از زمانی که یادش می‌آید در باغ پدری با گل و گیاه سر و کار داشته است.  

 برایمان بگویید که چه شد سراغ حرفه پرورش گل رفتید و آیا صرفاً به دلیل توصیه پدر بود یا خودتان هم به این کار علاقه داشتید؟  
پدر و قبل از ایشان پدربزرگم در کار پرورش و تولید گل و گیاه بودند. از کودکی در باغی که داشتیم با پرورش گل آشنا شدم. پدرم از دوستان آقای زعیم پایه‌گذار پرورش گل و گیاه به‌صورت گلخانه‌ای در ایران بود. البته شغل اصلی پدرم کارمند اداره کشاورزی بود اما خودش باغ داشت و کار پرورش گل را هم انجام می‌داد. از ۱۰ سالگی به‌صورت عملی در باغ آقای زعیم و باغ خودمان کار کردم. ۳ خواهر و ۶ برادر بودیم اما من بیشتر از بقیه خواهر و برادرهایم به کار گل علاقه‌مند بودم و بعد هم که پدرم توصیه کردند این کار را ادامه دهم، برای تحصیل در رشته ژنتیک گیاهی به رومانی رفتم. در واقع با این رشته به‌صورت علمی یاد می‌گرفتیم که چگونه می‌توان از ۲ گیاه،  
گیاه جدیدی را به وجودآوریم. بعد از پایان تحصیل و زمانی که به ایران برگشتم، باغ قدیمی پدر را به گلخانه گل رز تبدیل کردم.  
 با توجه به اینکه سال‌ها در زمینه تولید و آموزش گل و گیاه فعالیت دارید، کار با گل چه تأثیری بر روحیه افراد دارد و آیا می‌تواند در درمان برخی بیماری‌های روحی مؤثر باشد؟  
گل موجود زنده است. بنابراین از زمانی که بذر آن را می‌کاریم، مانند یک نوزاد نیاز به رسیدگی و مراقبت دارد. اگر نیازهای این موجود زنده را بدانیم، در بهترین حالت پرورش پیدا می‌کند. شاگردانی داشته‌ام که وقتی کار با گل را شروع کرده‌اند، روحیه خیلی بدی داشته‌اند و از بیماری روحی رنج می‌بردند اما بعد از مدتی به وضوح می‌توان تغییر در روحیه آنها را مشاهده کرد. نشاط و شادی ارمغان کار با گل است.  
 پرورش گل در خانه می‌تواند راهی برای درآمدزایی باشد؟  
 بله. خانمی بود که وقتی درکلاس‌های آموزشی شرکت کرد، هیچ دانشی از پرورش گل نداشت اما به تدریج شروع به کاشت گل در بالکن خانه‌اش کرد و به تکثیر کاکتوس پرداخت و بعد از دوره کوتاهی توانست از راه فروش همان کاکتوس‌هایی که پرورش داده بود کسب درآمد کند. بنابراین اگر فردی به کار پرورش گل علاقه داشته باشد، با آگاهی از علم جدید می‌تواند به‌صورت جدی و حرفه‌ای از راه پرورش گل کسب درآمد کند. متأسفانه برخی افراد سراغ گل نمی‌روند و حتی حاضر نیستند برای گل هزینه کنند در حالی که ارتباط با گل در رفتارهای فردی و اجتماعی تأثیر زیادی دارد. گل باعث می‌شود انسان روحیه شاداب‌تری داشته باشد و وقتی با این روحیه وارد فضای شهر شود می‌تواند با دیگران ارتباط بهتری برقرار کند.  
 شاید دلیل اینکه شهروندان کمتر برای خرید گل ترغیب می‌شوند به قیمت گل مربوط باشد. راه‌اندازی بازارچه‌هایی با هدف فروش و ارائه خدمات گل و گیاه تا چه اندازه در تشویق شهروندان برای خرید یا پرورش گل تأثیر دارد؟  
اول از هر چیز باید در فرهنگ ما جا بیفتد که نگهداری از گل بخشی از زندگی است و باید به آن اهمیت داد. برای عرضه گل با قیمت مناسب هم شهرداری‌ها می‌توانند کمک کنند. در کل شهر تهران یکی دو بازار داریم که گل را با قیمت مناسب عرضه می‌کنند و این مراکز فاصله بسیاری از مناطق شمالی یا غربی تهران دارند. در حالی که شهرداری می‌تواند در مناطق مختلف بازارها و نمایشگاه‌هایی برای عرضه گل دایر کند. کلینیک‌های گل و گیاه شهرداری در مناطق مختلف می‌توانند در زمینه آموزش به شهروندان خیلی خوب عمل کنند. چندین سال است که در بوستان‌های شهرآرا و ستارخان کلاس‌های آموزشی رایگان برگزار می‌کنم. برخی شاگردانم به دلیل علاقه‌ای که داشتند با استفاده از فضای پشت‌بام یا بالکن منزلشان گلخانه دایر کرده‌اند.  
 آیا می‌توان از همکاری ساکنان یک محله یا منطقه برای زیباسازی شهر استفاده کرد؟  
بله. اداره فضای سبز شهرداری می‌تواند با همکاری شهروندان و افرادی که در کلینیک‌های گل و گیاه آموزش دیده‌اند در پیاده‌روها گل بکارند. با این کار هم فضای شهر و محله‌ها زیباتر می‌شود و هم اینکه اهالی یک محله نسبت به نگهداری فضای سبز دقت بیشتری خواهند داشت.  
 توصیه شما به شهروندان در روزهای قرنطینه چیست؟  
استفاده از وقت آزاد توصیه‌ای است که نه فقط در ایام قرنطینه بلکه همیشه باید به آن توجه داشت. طی این چند ماه کلاس‌ها در بوستان‌ها تعطیل شده اما در فضای مجازی با تشکیل گروه‌های چند نفره آموزش‌ها در ساعت‌های مشخص ادامه دارد و اتفاقاً شهروندان هم استقبال کرده‌اند. در خانه‌هایی با متراژ کم وکمترین فضای بالکن می‌توان گل و گیاه را پرورش داد. اگر هم بخواهند در پشت‌بام یا بالکن گلخانه راه‌اندازی کنند باید مبلغی را هزینه کنند اما مطمئن باشند که این هزینه با تولید و فروش گلدان دوباره به خودشان برمی‌گردد.  

چه گیاهانی را در خانه نگهداری کنیم؟

اگر به دنبال نگهداری گیاهانی هستیم که هوای خانه را تهویه کنند بهتر است از گیاهانی استفاده کنیم که مانند یک فیلتر هوا عمل می‌کنند. برگ گندمی، سجافی، سانسوریا، دراسینا و آگلونما از گیاهانی است که برای پاک نگهداشتن هوای خانه توصیه می‌شود. این گیاهان به‌صورت ۲۴ ساعته تهویه هوای منزل را انجام می‌دهند. در محل خواب هم م

ی‌توان این گل‌ها و کاکتوس‌ها را نگهداری کرد. گیاهان دیفن باخیا، خرزهره و اسپاتیفیلیوم سمی هستند و نگهداری آنها در فضای خانه توصیه نمی‌شود.  
 

مراقبت از بن‌سای

گیاهان در چند مرحله به زندان می‌روند. زندان اول وقتی است که از طبیعت به گلخانه برده شود. گلفروشی زندان دوم و خانه‌ها که شرایط نگهداری گلها کمتر است زندان سوم به شمار می‌آید. زندان دیگر که شرایط سختی دارد بن سای است که ریشه گیاه سخت می‌شود و باید به آن رسیدگی شود. برای نگهداری بن سای باید خاک گلدان را روزی یکبار اسپری کرد. آب دادن آن یک یا ۲ بار در هفته کافی و بهتر است که به‌صورت زهکشی آبیاری شود؛ یعنی گلدان سیراب شود. فراموش نکنیم که خاک گلدان بن سای باید مرتب اسپری و مرطوب نگه داشته شود.  

کد خبر 519975 برچسب‌ها منطقه ۲۲ محله نمایشگاه گل و گیاه همشهری محله پایتخت

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: منطقه ۲۲ محله نمایشگاه گل و گیاه همشهری محله پایتخت گل و گیاه پرورش گل بن سای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۷۱۱۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود فضای آموزشی رنج معلمان روستاها/علم هدیه معلم به انسان‌ها

خبرگزاری مهر؛ گروه استان‌ها: دوازدهم اردیبهشت، سالگرد شهادت مظلومانه شخصیت تربیت یافته در مکتب مبارک اهل بیت عصمت و طهارت (علیهم‌السلام)؛ استاد مرتضی مطهری که در تقویم رسمی کشورمان به عنوان روز معلم نامیده شده فرصتی برای نکوداشت معلمان عزیز و ارج نهادن به از خود گذشتگی‌های همه مردان و زنانی است که در دوردست‌ترین نقاط این سرزمین پهناور برای تعلیم و پرورش فرزندان ایران، از جان عزیز و عمر تکرار ناپذیر خویش مایه می‌گذارند.

آنانی که حضرت امام راحل عظیم‌الشأن (ره) از شغل آنها به عنوان شغل انبیای بزرگوار الهی یاد فرمود.

معلّم و معلمان ماندگارترین واژه‌ای که در تمام دنیا به محض اینکه نامی از آن برده می‌شود احترام برانگیز است، این همه تجلیل از مقام و جایگاه معلّم به خاطر نقش انسان سازی و تربیتی او است.

حضرت امام خمینی (ره) درباره مقام معلم می‌فرماید: «نقش معلم در جامعه، نقش انبیاست؛ انبیا هم معلم بشر هستند و نقش معلم، بسیار حساس و مهم است و مسؤولیت بسیار زیادی دارد.

مقام معظم رهبری نیز با تاکید بر حفظ و جایگاه نقش معلم در تربیت نسل‌ها می‌فرماید؛ در آموزش و پرورش، معلم کانونی‌ترین و تأثیرگذارترین نقش را در شکل‌دهی شخصیت فکری و روحی دانش‌آموزان و نسل آینده‌ی کشور دارد به گونه‌ای که حتی پدر و مادر و محیط زندگی چنین تأثیرگذاری بر دانش‌آموز ندارند.

وقتی در کنار معلمان می‌نشینی و با آنها همکلام می‌شوی، قصه شنیدنی زیاد دارند تا بیان کنند از شیرینی‌های روزگار تدریس تا برخی تلخی‌ها اما آنچه که اهمیت زیادی دارد این است که معلمان با عشق به کار خود مشغول هستند و در این راه از هیچ تلاشی فروگذار نیستند.

کردستان سرزمین فرهنگ و هنر گرچه به خاطر جنگ محرومیت‌های زیادی را به خود دیده اما هر روستا و شهرش امروز به برکت وجود معلمانی دلسوز محل پرورش انسان‌هایی بزرگ و شایسته است.

آرمان حسنی معلم نمونه کشوری

از بزرگی معلمان این دیار و زحماتشان همین بس که در ارزیابی معلمان نمونه کشوری «آرمان حسنی» از منطقه زیویه استان کردستان امسال به عنوان معلم نمونه کشوری انتخاب شد.

با عشق تدریس می‌کنند و با علاقه یاد می‌دهند، از شوخی و خنده‌های کلاس درس گرفته تا جدیت در آموزش را بهانه یادگیری بهتر دانش‌اموزان خود می‌کنند، دردهای دانش‌اموزان را با جان و دل گوش می‌دهند و برای حل مشکلات آنها تا جایی که می‌توانند گاهی دست به کار هم می‌شوند تا دانش‌اموز خود را با انرژی بیشتری در کلاس درس ببینند.

دلسوزی خصلت اصلی معلمان است که با علاقه و انگیزه وارد این عرصه شده‌اند و امروز در دوازدهمین روز اردیبهشت ماه تلاش‌های ارزشمند آنها برای همه اقشار جامعه یادآوری می‌شود.

معلم ماندنی‌ترین واژه علم‌آموزی است

مدیرکل آموزش و پرورش کردستان با گرامیداشت هفته معلم، معلم را مسؤول تربیت متعلم خواند و با بیان اینکه معلم ماندنی‌ترین واژه علم‌آموزی است، گفت: اساس عالم هستی بر تربیت انسان قرار دارد.

هاشم ناظمی جلال، انسان و جامعه امروزی را نیازمند وجود معلمان خواند و اظهار داشت: حیات طیبه با حضور معلمان وارسته ایجاد می‌شود.


وی به موضوع هفته گرامیداشت مقام معلم پرداخت و با اشاره به شعار محوری این هفته در سال ۱۴۰۳ تحت عنوان «همه مدیون توایم» و «مدرسه قوی، ایران قوی»، روزشمار این هفته را از تاریخ ۱۲ تا ۱۸ اردیبهشت؛ «نور مطهر»، «فرزانه زمان»، «ایثار به توان تو»، «محور جامعه»، «پا جای پای انبیا»، «پاک جوهران»، «آینده در دستان تو» عنوان کرد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان در ادامه سخنان خود، برنامه‌های این هفته را بر پایه برنامه‌های ملی و همچنین بخش دیگر آن برنامه‌های استانی بیان و خاطرنشان کرد: محوریت برنامه‌های هفته گرامیداشت مقام معلم، مردمی است.

ناظمی‌جلال با اعلام این خبر که روز چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت ماه همزمان با روز معلم، ۴۰ مغر از فرهنگیان استان با مقام معظم رهبری دیدار کردند، گفت: معلمان نمونه، خانواده معزز شهدا و ایثارگران، دست‌اندرکاران گرامیداشت هفته معلم و همچنین معلمان جهادگر و بسیجی، ترکیب معلمان اعزامی به دیدار رهبر انقلاب را تشکیل می‌دهند.

ناظمی‌جلال در بیان یکی از برنامه‌های مهم استان در هفته معلم، رویداد «قهرمان مدرسه» را به عنوان ابتکار حوزه روابط عمومی آموزش و پرورش استان، ادامه فرایند اجرایی این رویداد را همزمان با هفته معلم عنوان کرد و گفت: با پایان یافتن فرصت فراخوان عمومی، ۳ هزار و ۵۰۰ قهرمان پیشنهادی از سوی مخاطبان عمومی معرفی شده‌اند.

وی افزود: فرایند بررسی صلاحیت قهرمانان پیشنهادی در کارگروه‌های اجرایی رویداد قهرمان مدرسه همزمان با هفته معلم آغاز می‌شود.

معلمی شغلی آمیخته با عشق است

یکی از معلمان بیجاری در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: من بیش از ۱۵ سال است که در روستاهای بیجار مشغول به تدریس کودکان بیجاری هستم.

پریسا هاشم زاده افزود: معلمی یک شغلی است که با عشق آمیخته شده است و من هر روز با این عشق به روستاهای بیجار می‌روم تا تدریس داشته باشم.

این معلم بیجاری با بیان اینکه کمبود فضای آموزشی و امکانات روستاها معلمان را رنج می‌دهد، گفت: کودکان روستا از محرومیت‌های بیشتری رنج می‌برند و لازم است تا از توان خیرین در راستای ارتقای فضای آموزشی در روستاها بهره برد تا این دانش آموزان بتوانند با امکانات و در فضای مناسبی به تحصیل بپردازند.

هاشم زاده به اهمیت ارتقای علمی دانش معلمان تاکید کرد و ابراز داشت: به نظر من معلمی موفق و کارآمد است که با نیازهای روز دانش‌آموز و جامعه آشنا باشد.

وی خاطر نشان کرد: معلمان باید در حوزه کاری و تخصصی خود از دانش روز برخوردار باشد و همواره خود را در مسیر یادگیری قرار دهد و خود را بی‌نیاز از کسب دانش ندانند.

معلمی که عاشق کار خود باشد موفق است

یکی دیگر از معلمان بیجاری نیز در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: من از ابتدای دوران تحصیلی ام همواره عاشق شغل معلمی بوده امم و سعی کردم در راه رسیدن به این هدفم از هیچ تلاشی فروگذار نباشم.

محمد هاشم زاده گفت: من در حال حاضر بیش از ۱۵ سال است که به عنوان معلم فعالییت دارم و خیلی خوشحالم که توانسته‌ام گامی هرچند کوچک در راه اعتلای سطح علمی دانش آموزان بردارم.

وی ادامه داد: به نظر من معلم کسی است که برای دانش آموزان شرایطی فراهم کند تا آنان خودشان بتوانند در مورد مسائل تفکر کنند و این تفکر و انتخاب راهبرد مناسب در آینده فرد حل مسائل جامعه اهمیت بسیار زیادی دارد.

این معلم بیجاری بر لزوم ارتقای سطح فضای آموزشی در مدارس اشاره کرد و ابراز داشت: با توجه به اینکه جامعه همواره به سمت جلو پیشرفت دارد و فناوری‌های جدید و به روز در حوزه تعلیم و تربیت استفاده می‌شود لازم است تا سطح فضای علمی و آموزشی در مدارس شهرستان‌ها نیز ارتقا پیدا کند.

وی اعلام کرد: همچنین انتظارات والدین از معلمان با توجه امکانات مدرسه و زمانی که دانش آموز در اختیار دارد، همخوانی ندارد ودر این راستا خانواده‌ها بااید همراهی و همکاری بیشتری داشته باشند.

سه معلم نمونه در بیجار انتخاب شد

مدیر آموزش و پرورش بیجار نیز در گفت و گو با خبرنگار مهر از انتخاب سه معلم نمونه در این شهرستان خبر داد و اظهار کرد: این افراد در مقاطع مختلف تحصیلی از میان معلمان سطح شهرستان برگزیده شده‌اند.

محسن جبار زاده گفت: انتخاب این معلم نمونه بر اساس شیوه‌نامه ابلاغی از وزارت آموزش و پرورش و بر اساس شاخص‌های تعیین شده صورت گرفته است.

وی ادامه داد: همچنین امسال برای انتخاب معلم نمونه از دانش آموزان، معلمان در سطح مدرسه نظرخواهی انجام شده است.

وی اظهار کرد: در این زمینه سه نفر از معلمان در سه مقطع تحصیلی در سطح شهرستان به عنوان معلم نمونه انتخاب شد که از آنها در هفته معلم تجلیل می‌شود.

مدیر آموزش و پرورش بیجار خاطر نشان کرد: معلمان چراغ راه زندگی بشریت هستند و نقش مهم و محوری در تعلیم و تربیت نسل آینده برعهده دارند و هفته معلم فرصتی مغتنم برای تقدیر از این قشر زحمت کش است.

هر ساله روز معلم با شکوه خاصی و شور و شوق زیادی از طرف دانش آموزان برگزار می‌شود و در این روز بزرگ همه قدر دان معلمان هستند همان کسانی که با عشق مشق می‌آموزند و معنای زندگی را به دانش آموزان می‌آموزند.

آنچه که مهم است و اهمیت زیادی دارد این است که مسئولین باید به دغدغه‌های معلمین بیش از پیش گوش فرادهند تا شاهد تربیت نسلی انسان ساز در جامعه باشیم.

کد خبر 6094060

دیگر خبرها

  • معلمان مدیران تراز انقلاب تربیت کنند
  • کمبود فضای آموزشی رنج معلمان روستاها/علم هدیه معلم به انسان‌ها
  • تأمین ۱۰۰۰ میلیارد تومان برای توسعه فضای آموزشی بوشهر
  • شیوع بیماری‌های موجود در فضای سبز/ مقابله با هجوم مگس‌های سفید
  • ببینید/شادی جالب یک جفت لک‌لک‌ بعد از اولین تخم‌گذاری
  • البرز به ۱۱ هزار کلاس درس جدید نیاز دارد
  • مسکن مهر دامغان نیازمند ۲ مدرسه است
  • هوشمندسازی ۴۰۰ کلاس درس در بردسکن
  • ارمغان روانشناسان و مشاوران، بهرورزی و فضیلت مندی در زندگی
  • ارمغان روانشناسان و مشاوران، بهرورزی و فضیلت مندی در زندگی