Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از مهمترین موضوعاتی که منجر به افزایش فقر در جامعه می‌شود، عدم اجرای عدالت به صورت واقعی در بدنه جامعه است.

قدس آنلاین: هنگامی که جامعه شاهد اجرای عدالت نباشد و درآمد به صورت متوازن توزیع نشود، فقر با شدت بیشتری  گسترش می‌یابد لذا در کنار موضوع عدالت جزایی که بحث بسیار مهمی است موضوع مهم دیگری که باید به شدت مورد توجه قرار بگیرد بحث اجرای عدالت در توزیع درآمد است ، اگر ثروت‌های جامعه به درستی توزیع نشود فقر روز به روز در جامعه گسترش می یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عدالت توزیعی به معنای توزیع درست ثروت‌های جامعه و برابری در امتیازهایی است که به افراد داده می شود. عدالت توزیعی به معنای آن است که ثروت‌های جامعه به صورت شایسته تقسیم شود. یکی از اهداف و ارکان مهم که اسلام به دنبال تحقق آن در جامعه است موضوع اجرای عدالت است.

موضوع عدالت بسیار مهم است آنچنانکه که مقام معظم رهبری بیان داشتند علی رغم پیشرفت های انقلاب اسلامی در موضوعات مختلف و فراز و فرودهایی که در چهل سال گذشته داشته ایم اما هنوز در بحث اجرای عدالت دچار نقایصی هستیم، قطعاً همین نقایص است که منجر به افزایش فقر شده است. عدم اجرای عدالت موجب شده که بیشتر مردمی که کار و تلاش شبانه روزی دارند اما به تناسب کار و زحمت خود درآمد لازم برای زندگی با کرامت نداشته باشند در حالی که براساس بی‌عدالتی اجتماعی برخی که وابسته به رانت و قدرت هستند علی رغم عدم کار طاقت فرسا درآمدهای کلانی دارند که فاصله طبقاتی را در جامعه به طرز چشمگیری افزایش داده است.

افزایش فقر اجتماعی که نتیجه بی‌عدالتی است نه تنها در حوزه اقتصادی بلکه در حوزه جسمی تبعات مختلفی بر روح و روان مردم جامعه باقی می‌گذارد. قطعا افزایش مشکلات روحی و روانی مردم را از دینداری دور می‌کند. جامعه‌ای که در گیر تنش های اقتصادی و بد اخلاقی های حاصل از پیامدهای اقتصادی است در فضای آرامی به سر نمی‌برد که با آرامش معنویت را در خود ارتقا دهد. جمله معروفی که از پیامبر اکرم (ص) نقل شده بیانگر این موضوع است که نزدیک است فقر به کفر تبدیل شود اشاره به این موضوع است که با فقیرترشدن مردم به کفر نزدیک تر می شوند لذا با وجود فقر اقتصادی و شرایط نامساعد روحی نشات گرفته از کاستی هایی که مانع تامین زندگی آبرومندانه می شود رشد معنوی جامعه خاموش می شود.

در جامعه ای که عدالت در آن جاری نشود حتی اگر اسلام به صورت شعاری با صفوف نماز به هم پیوسته بسیار زیبا و برگزاری عزاداری‌های گسترده و مناسک دینی پررونق به نمایش گذاشته شود نمی توان از آن جامعه انتظار داشت که در عرصه عمل آموزه ها و معنویات دینی را به واقع عملیاتی کنند. در حالی جامعه‌ای آموزه‌های اسلامی را به واقع به منصه ظهور می رساند و در خود عینی می کند که اصلی ترین پیام و محتوی اسلام یعنی عدالت و قسط را اجرا کرده باشد. موضوع عدالت و قسط آنقدر مهم است که خداوند متعال در قرآن این موضوع را به صراحت بیان می دارد که تمام پیامبران الهی را با کتاب و میزان برای اجرای عدالت و قسط در جامعه به سوی مردمان خود فرستادیم لذا تا زمانی که جامعه اسلامی موفق به تحقق عدالت نشود اسلام پیاده شده در آن جامعه اسلامی ظاهری و صوری است، اسلام واقعی زمانی اجرا می شود که با روح و جان، با مادیات و معنویات جامعه یکسان برخور  کند، هر آنچه غیر از عدالت اجتماعی در جامعه پیاده شود برگرفته از آموزه‌های اسلام نیست که انسان را به مقام رستگاری برساند لذا درشرایطی که فقر اقتصادی برجامعه حاکم شده است نمی‌توان از مردم انتظار داشت که به معنویات روی بیاورند و روح خود را با معنویت و ایمان جلا دهند.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: فقر اقتصادی افزایش فقر در ایران اجرای عدالت افزایش فقر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۷۱۳۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگران مازندران خواستار اجرای بیشتر عدالت اجتماعی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران،دبیر اجرایی تشکیلات خانه کارگر استان مازندران در این اجتماع، مشکلات معیشتی، درمان، مسکن و نبود امنیت شغلی را عمده معضلات جامعه کار و کارگری نام برد و خواستار عدالت اجتماعی برای قشر شریف کارگران شد.

دریابیگی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در دیدار با کارگران کشور مبنی بر تجدید نظر مسئولان در تعیین حقوق مناسب کارگران و بازنشستگان گفت متاسفانه حقوق فعلی کارگران و بازنشستگان خرج و هزینه پانزده روز یک ماه این قشر شریف را کفایت نمی‌کند.

ساداتی رئیس کانون کارگران ساختمانی مازندران با اشاره به ضرورت ارتقای مهارتی کارگران در مراکز فنی و حرفه‌ای اظهار داشت در مازندران ۷۵ هزار کارگر ساختمانی شناسایی شده وجود دارد که ۴۲ هزار نفر آنها تحت پوشش بیمه ساختمانی هستند و ۳۳ هزار نفر فاقد بیمه در نوبت بیمه شدن قرار دارند.

فلاح مدیرکل تامین اجتماعی مازندران، ارائه خدمات مناسب به کارگران و بازنشستگان را وظیفه سازمانی تامین اجتماعی به بیمه شدگان نام برد و یادآور شد در مازندران دو میلیون و ۳۰هزار نفر تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند.

وی افزود در مازندران بالغ بر۱۰۰ هزار واحد کارفرمایی فعال وجود دارد که ارائه خدمات غیر حضوری از اقدامات حمایتی سازمان تامین اجتماعی به کارفرمایان است و از خرداد ماه امسال همه امورات تامین اجتماعی در حوزه بیمه کارگران کاملا هوشمند و غیرحضوری خواهد شد.

لازم به یادآوری است، قرائت قطعنامه و تجدید میثاق کارگران با شهدا و امام راحل و تجدید بیعت با رهبری بخش پایانی مراسم بزرگداشت روز جهانی کار و کارگر در استان مازندران بوده است.

دیگر خبرها

  • کارگران مازندران خواستار اجرای بیشتر عدالت اجتماعی
  • نگرانی از کاهش سطح دینداری و افزایش بی اعتمادی در جامعه در یادداشت عباس عبدی
  • تعداد تشکل‌های کارگری در استان بوشهر ۳۵ درصد افزایش یافت
  • عدالت باید در اجرای پروژه‌های عمرانی خوزستان رعایت شود
  • دیوان‌عدالت، رای به ابطال مصوبه افزایش حقوق کارگران می‌دهد؟/ میرغفاری: مزد ۱۴۰۳ مشروعیت خود را بین جامعه کارگری از دست داده است
  • برای تحقق هرچه بیشتر عدالت اجتماعی در کشور چه باید کرد؟
  • اگر مطهری و مبارزه او با تحجر ادامه داشت...
  • وابستگی اقتصادی اسارت می‌آورد
  • مشکل تورم با افزایش تولید از بن بست خارج می‌شود
  • چیستی عدالت و تاثیر آن در جامعه