Web Analytics Made Easy - Statcounter

راهدار گفت: پنج اولویت را برای پیشبرد صادرات نرم افزار استان فارس پیش بینی کرده و دنبال می کنیم تا هر چه سریع تر محصولات فناوری، اطلاعات و ارتباطات استان را به بازارهای جهانی نزدیک کنیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، «یلدا راهدار»، امروز (شنبه ۲۴ خرداد) در جلسه فوق العاده کمیسیون فناوری، اطلاعات، ارتباطات و اقتصاد رسانه این اتاق در موضوع تسهیل فرآیند اجرایی صادرات نرم افزار استان فارس که به صورت برخط (آنلاین) برگزار شد، با اشاره به اینکه پنج اولویت را برای پیشبرد صادرات نرم افزار استان فارس پیش بینی کرده و دنبال می کنیم تا هر چه سریع تر محصولات فناوری، اطلاعات و ارتباطات استان را به بازارهای جهانی نزدیک کنیم، گفت: فضای کسب و کار در حوزه فناوری، اطلاعات و ارتباطات استان دارای پتانسیل های بالایی دارد که برای تحقق اهداف این بخش نیاز به همگرایی و همدلی تمام فعالان اسن بخش داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو هیات رئیسه و رئیس کمیسیون فناوری، اطلاعات، ارتباطات و اقتصاد رسانه اتاق بازرگانی فارس با تاکید بر تمرکز امسال ما بر صادرات محصولات حوزه فناوری، اطلاعات و ارتباطات استان افزود: ظرفیت های خوبی در بخش عرضه شامل تولیدکنندگان محتوا و در بخش تقاضا بازارهای خارج از کشور برای صادرات محصولات حوزه نرم افزار استان وجود دارد که برای تحقق این مهم به دنبال ایجاد مسیرهای مشخص و سالم برای صادرات این محصولات استان هستیم.

راهدار اظهارداشت: بر اساس رایزنی های انجام شده در حوزه صادرات نرم افزار چند اقدام اساسی برای هموار شدن مسیر صادرات محصولات فاوای استان مشخص شده که این گام های اساسی را با همکاری فعالان اقتصادی حوزه فناوری، اطلاعات و ارتباطات استان تا حصول نتیجه دنبال می کنیم.

عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی فارس اضافه کرد: نخستین اقدام ما تهیه لیست شرکت های فعال در حوزه تولید محتوا و نرم افزار در استان است که در این زمینه تلاش هایی از سال گذشته انجام شده اما تا شناسایی کامل فعالان و بازیگران حوزه فاوای استان فاصله داریم.

وی با اعلام فراخوان شناسایی فعالان حوزه فناوری، اطلاعات و ارتباطات استان ادامه داد: تمام افراد و فعالان در حوزه تولید نرم افزار و تولید محتوا و نرم افزار در استان به اتاق بازرگانی فارس مراجعه و مشخصات خود را به دبیر کمیسیون فناوری، اطلاعات، ارتباطات و اقتصاد رسانه اعلام کنند تا بتوانیم از پتانسیل ها بهره برداری مناسب کنیم.

راهدار، گام دیگر در حوزه صادرات نرم افزار استان را شناسایی شرکت هایی که سابقه صادرات نرم افزار، همکاری با نیروی کار غیر ایرانی و یا دفتر کار خارج از کشور دارند، در سطح استان را عنوان کرد و از شرکت های فعال و دارای سابقه در این زمینه درخواست کرد مشخصات خود را به اتاق بازرگانی فارس ارائه دهند.

وی، اولویت های دیگر این بخش را شناسایی دقیق زیر ساخت های استان در حوزه فناوری و اطلاعات و بررسی تشکیل زنجیره صادراتی در استان، مشخص کردن مراکز فناوری - پارک ها و پردیس های استان در حوزه نرم افزار، و تهیه بانک اطلاعاتی از نیروی کار فعال و آماده به کار در حوزه نرم افزار در سطح استان اعلام کرد.

راهدار با بیان اینکه ورود به بازارهای صادراتی مقوله ای پیچیده و نیازمند برنامه ریزی دقیق است عنوان داشت: انجام پروژه هایی در حوزه تولید محتوا به صورت سفارش از سوی کشورهای هدف تعداد زیادی از نیروی کار با دستمزدهای دلاری را فعال می کند که در حوزه صادرات نرم افزار تنها هدف ما شرکت ها و استارتاپ ها نیست و می توانیم از نیروی های فارغ التحصیل نیز استفاده کرد.

وی تصریح کرد: شناسایی تصویر واضحی از هر یک از این بخش ها و دسترسی سریع تر به این 5 اولویت ما را بر آن می دارد که استراتژی و روش های حرکت صادرات نرم افزار و بازارهای متناسب با پتانسیل های استان را تعریف و عملیاتی کنیم.

بر اساس این گزارش در ادامه «مهرداد سهرابی» گفت: با توج به پتانسیل های بسیار خوب و به روز فارس در حوزه نرم افزار، ما در این اداره کل آماده همکاری در حوزه تسهیل و گسترش صادرات محصولات حوزه فناوری، اطلاعات و ارتباطات استان هستیم.
 

مدیر کل فناوری اطلاعات و ارتباطات استان فارس افزود: همچنین این اداره کل بسته های حمایتی و مشاوره ای در حوزه صادرات نرم افزار در استان را آماده و در اختیار فعالان این بخش در استان قرار خواهد داد.

سهرابی اظهارداشت: این درحالی است که اقداماتی در حوزه صادرات نرم افزار در برخی از کشورها از جمله افغانستان و ارمنستان در وزارت فناوری و اطلاعات در حال انجام است که تلاش می کنیم نشست هایی را با هدف تسهیل و ارائه راهکار در حوزه صادرات مصولات نرم افزار استان با وزارتخانه در استان برگزار خواهیم کرد.

 

 

پایان پیام/130

منبع: شبستان

کلیدواژه: اتاق بازرگانی فارس شیراز اطلاعات و ارتباطات استان حوزه صادرات نرم افزار اتاق بازرگانی فارس صادرات محصولات حوزه نرم افزار نرم افزار حوزه فناوری پتانسیل ها استان فارس شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۷۱۶۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صنعت نوشت‌افزار ایران در بازار جهانی کجا ایستاده است؟

بررسی‌های آماری نشان می‌دهد بازار کشورهای منطقه، با توجه به مشترکات فرهنگی، می‌تواند بازار قابل تأملی برای نوشت‌افزار ایرانی باشد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، صنعت نوشت‌افزار در ایران طی یک دهه گذشته تلاش کرده با استفاده از تمام ظرفیت‌های ممکن، جایگاه قابل قبولی را بتواند در بازار داخل به دست آورد. در حالی که یک دهه پیش شکل گرفتن صنعت نوشت‌افزار در ایران برای بسیاری دست‌نایافتنی و غیر ممکن بود، همت و توان تولیدکنندگان داخلی نشان داد که می‌توان با برنامه و گام به گام، در کنار اقلام خارجی، سهم قابل توجهی از سبد خانواده‌ها را به خود اختصاص داد.

اما صنعت نوشت‌افزار به این سادگی و آسانی به این مرحله نرسید. وجود عوامل تأثیرگذار بیرونی مانند شیوع کرونا و تعطیلی مدارس سبب شد تا چرخ تولید برخی از واحدها از کار بیفتد یا به کندی به کار خود ادامه دهد. نوشت‌افزار همانند دیگر بخش‌های صنعتی کشور در یک دهه گذشته با مشکلات خرد و کلان متعددی مواجه شد، اما توانست با برنامه‌ریزی و ترسیم چشم‌انداز، تا حد قابل قبولی به رشد خود ادامه دهد. دست اندرکاران این صنعت در آستانه ورود به دومین دهه فعالیت خود در نامه‌ای به رهبر معظم انقلاب، صادرات را از مهمترین برنامه‌های خود عنوان کرده بودند؛ امری که علی‌رغم ایجاد فرصت‌های متعدد، چالش‌های چشم‌گیری نیز پیش روی تولیدکنندگان خواهد گذاشت.

نوشت‌افزار که از جمله صنایع فرهنگی است، می‌تواند در کنار انتقال فرهنگ ایرانی اسلامی به دیگر کشورها، از منظر اقتصادی نیز سودآور باشد. گردش مالی حوزه صنایع فرهنگی، آمار عجیب و غریبی است. براساس آمارهای اعلام‌شده، دوهزار و 250 میلیارد دلار سهم صنعت صنایع فرهنگی در دنیا است، همچنین براساس پژوهش‌های انجام‌شده، 500 میلیارد دلار گردش مالی صنعت انیمیشن و صنایع وابسته در دنیا اعلام شده است که از این میان، فقط 222 میلیارد دلار گردش مالی انیمیشن در دنیا تخمین زده شده است. همچنین این صنعت توانسته است برای 29.5 میلیون نفر در دنیا اشتغال‌زایی کند.

اما ایران برای راه‌یابی به بازارهای لوازم‌التحریر منطقه، چه فرصت‌هایی دارد و از چه جایگاهی در سطح منطقه و جهانی برخوردار است؟ اردیبهشت‌ماه سال گذشته سند راهبردی صنعت نوشت‌افزار به منظور ترسیم وضع موجود و افق‌های پیش‌رو، منتشر شد. سندی که تا هفته قبل عمومی نشده بود و تنها تدوین‌کنندگان از مفاد و جزئیات آن اطلاع داشتند. در بخشی از این سند، به جایگاه ایران در صنعت نوشت‌افزار جهان و منطقه اشاره شده است.

براساس آمار منتشر شده در درگاه الکترونیکی ریسرچ اند مارکت، گردش مالی صنعت نوشت‌افزار در سال 2021 میلادی؛ 21.6 میلیارد یورو بوده است که این میزان در سال گذشته میلادی(2023) به 22.5 میلیارد یورو رسیده و پیش‌بینی می‌شود در سال جاری(2024) به 25 میلیارد یورو برسد. براساس تحقیقات صورت گرفته پیش‌بینی می‌شود گردش مالی این صنعت در سال 2030 میلادی به 32.3 میلیارد یورو برسد. اما ایران در کجای این معادلات تجاری در سطح جهانی ایستاده است؟

سند راهبردی نوشت‌افزار به منظور بررسی جایگاه منطقه‌ای و جهانی صنعت نوشت‌افزار ایران، ابتدا به ارزیابی میزان صادرات، واردات و تراز تجاری اقلام پرمصرف از جمله خودکار، ماژیک، مداد تحریر، مدادرنگی و ... پرداخته است. براساس آمار صادرات منتشر شده ارزش صادرات انواع خودکار، خودنویس، روان‌نویس، ماژیک و اجزا و قطعات مربوطه در جهان حدود 6/17 میلیارد یورو در سال 2021 بوده، کشورهای چین، ژاپن و آلمان بیشترین سهم صادرات را به خود اختصاص داده و ایران در میان 202 کشور در رتبه 66 صادرات قرار دارد.

تولید نوشت‌افزار ایرانی با کاغذ ایرانی

با توجه به آمار منتشر شده، ارزش واردات انواع خودکار، خودنویس، ماژیک، روان‌نویس و اجزا و قطعات مربوطه در سال 2021 به 5/6 میلیارد یورو بوده که به ترتیب کشورهای آمریکا، فرانسه، آلمان و چین سهم عمده واردات را به خود اختصاص داده‌اند. ایران در میان 225 کشور رتبه 84 را در واردات دارد. با توجه به قرار گرفتن انواع خودکار و ماژیک در گروه کالایی 27، بخش عمده واردات مربوط به اجزا و قطعات همچون نوک ساچمه‌ای خودکار، فیلتر ماژیک و غیره است.

همچنین میزان واردات کشورهای هم‌جوار و منطقه در سال 2021 حدود 177 میلیون یورو بوده که با توجه به مشترکات فرهنگی و منطقه‌ای نشان‌دهنده ضرورت برنامه‌ریزی به منظور کسب سهم از بازار موجود است.

همچنین براساس آمار صادرات منتشر شده، ارزش واردات انواع مداد و مغز مداد در جهان حدود 1/5 میلیارد یورو در سال 2021 بوده که کشورهای چین، آلمان و برزیل بیشترین سهم صادرات را به خود اختصاص داده و ایران در میان 169 کشور در رتبه 68 صادرات قرار دارد. همچنین ارزش واردات انواع مداد و مغز مداد در سال 2021 به 1/4 میلیارد یورو رسیده و کشورهای آمریکا، آلمان و فرانسه سهم عمده واردات را به خود اختصاص داده‌اند. ایران در میان 220 کشور رتبه 100 را در واردات دارد که با توجه به قرار گرفتن انواع مداد و مدادرنگی در گروه کالایی 4، بخش عمده واردات مربوط به نوک مداد است. همچنین میزان واردات کشورهای هم‌جوار و منطقه در سال 2021 حدود 71 میلیون یورو بوده که با توجه به مشترکات فرهنگی و مذهبی نشان‌دهنده ضرورت برنامه‌ریزی به منظور افزایش سهم بازار قابل دسترس است.

طبق محاسبات، بیشترین نسبت تراز تجاری(صادرات/ واردات) مداد، مدادرنگی، مداد شمعی، مغز مداد متعلق به کشور ژاپن با عدد 18/34 است. ایران با نسبت 0/09 در رتبه بیست و دوم رتبه‌بندی مذکور قرار دارد.

بر همین اساس ارزش صادرات دو سال آخر منتهی به اجرای برنامه راهبردی صنعت نوشت‌افزار را در سال‌های 1400 و 1401 از نظر ارزشی را می‌توان در جدول ذیل مشاهده کرد:

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توسعه روابط خارجی خراسان جنوبی در دستور کار است
  • لایروبی بندر بوشهر از مطالبات فعالان اقتصادی در بوشهر
  • گردهمایی فعالان دانشگاهی و استارتاپی برای توسعه هوش مصنوعی
  • وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: ۷ شهر استان قم فردا تحت پوشش فیبر نوری قرار می‌گیرند
  • بروزرسانی تجهیزات آزمایشگاهی با کمک اپرتورهای ارتباطی
  • نظام ارزی ،صادرکننده را با محدودیت مواجه کرده است
  • برنامه ریزی برای ایجاد ۲۰ میلیون پورت فیبر نوری در کشور
  • سفر روسای اتاق‌های بازرگانی به تهران با هدف سرمایه‌گذاری
  • صنعت نوشت‌افزار ایران در بازار جهانی کجا ایستاده است؟
  • راه اندازی دفتر تجاری اتاق بازرگانی قزوین در اقلیم کردستان عراق