Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@22:42:41 GMT

افزایش ضریب نفوذ بیمه در ایران

تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۷۲۳۹۰

افزایش ضریب نفوذ بیمه در ایران

ایسنا/زنجان رئیس‌کل بیمه مرکزی ایران گفت: طی دو سال اخیر ضریب نفوذ بیمه در ایران افزایش یافته است.

غلامرضا اسماعیلی صبح امروز (۲۴ خرداد) در حاشیه افتتاح صندوق خسارت‌های بدنی در زنجان، در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: خوشبختانه طی دو سال اخیر، سال خوبی برای بیمه‌شدگان بود و احساس نیاز برای بیمه کردن اموال و دارایی از جانب مردم، دلیلی بر این مسئله است و زمانی که اتفاقی رخ می‌دهد، نیاز است سازمانی وجود داشته باشد تا این خسارات را جبران کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مسئول ادامه داد: در نخستی روزهای سال گذشته، ابتدا وقوع سیل گسترده و پس از آن زلزله را در کشور شاهد بودیم و پس از آن نیز در پایان سال با بیماری کرونا مواجه شدیم که این موارد عاملی برای علاقه‌مندی مردم به بیمه شد تا با پرداخت مبلغ کم، در زمان بروز مشکل، هزینه خسارت را دریافت کنند.

وی افزود: امسال نیز با توجه به اینکه بیماری کرونا آسیب‌های اقتصادی زیادی را به همراه داشت، ولی مردم بیشتر به خرید بیمه علاقه‌مند شدند و این نشان از آن دارد که مردم احساس کردند که جهان از حالت آرامش قبلی خارج شده و نیاز به بیمه وجود دارد. طی دو ماه ابتدای امسال علی‌رغم ضعیف شدن اقتصاد در سطح کلان، ضریب نفوذ بیمه‌ای افزایش داشته است.

اسماعیلی، ضریب نفوذ بیمه در ایران را ۲.۵ درصد دانست و گفت: امیدواریم که تا پایان امسال به ضریب نفوذ ۲.۸ درصدی برسیم که اگر این مهم تحقق یابد، رشد خوبی را شاهد خواهیم بود.

رئیس‌کل بیمه مرکزی ایران در ادامه با اشاره به همراهی بیمه‌ها برای مبارزه با قاچاق کالا در کشور، خاطرنشان کرد: قانون مبارزه با قاچاق کالا در بخش‌های مختلف مانند واردات کالا، مبادی ورودی کالا، انبارها، باربری و ... تدوین شده و از آنجایی که باربری در این بحث نقش مهمی دارد، باید همه کالاهایی که در سطح کشور باربری می‌شود، تحت پوشش بیمه قرار گیرند و قطعا هیچ شرکت بیمه‌ای کالای قاچاق را بیمه نمی‌کند و در بخش باربری، انبار عمومی، صادرات و واردات سامانه بیمه‌ها با سامانه مبارزه با قاچاق همراهی کرده‌اند و این هماهنگی می‌تواند جلوی قاچاق کالا را تا حدودی بگیرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی زنجان بيمه ضریب نفوذ بیمه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۷۲۳۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«خوراکی‌ها»؛ عامل اصلی تورم فقرا در فروردین ۱۴۰۳

به گزارش تابناک اقتصادی به نقل از اکوایران، در فروردین ۱۴۰۳، کالا‌های غیرخوراکی در کل کشور تاثیر بیش‌تری بر افزایش تورم ماهانه نسبت به کالا‌های خوراکی گذاشته‌اند. این در حالی است که اگر به بررسی دهک‌های هزینه‌ای به صورت مجزا بپردازیم نتایج متفاوتی حاصل می‌شود و در برخی دهک‌ها کالا‌های خوراکی نقش جدی‌تری در افزایش تورم ماهانه آن دهک ایفا کرده‌اند.

به بیان دیگر، هر چه از سمت دهک‌های فقیر به سمت دهک‌های غنی حرکت کنیم، سهم کالا‌های خوراکی در تورم ماهانه آن دهک کاهش می‌یابد و در مقابل سهم کالا‌های غیرخوراکی و خدمات بیش‌تر می‌شود. بر این اساس، کالا‌های خوراکی بیشترین سهم از تورم ماهانه را در دهک اول داشته‌اند. در مقابل، بیشترین اثرگذاری کالا‌های غیرخوراکی و خدمات در تورم ماهانه در دهک دهم دیده شده است.

سهم ۵۰ درصدی خوراکی‌ها در تورم فقرا

داده‌های مرکز آمار نشان می‌دهد که در فروردین ۱۴۰۳، خوراکی‌ها ۳۶ درصد از تورم ماهانه کل کشور را ایجاد کرده‌اند. به بیان دیگر، اگر قیمت کالا‌های خوراکی در فروردین افزایش نمی‌یافت، تورم ماهانه کل کشور به جای ۲.۶۳ درصد، ۱.۶۷ درصد برآورد می‌شد.

از میان هر ۱۰ دهک هزینه‌ای، خوراکی‌ها بیش‌ترین اثرگذاری را در تورم دهک اول داشته‌اند. به عبارت دیگر، تورم ماهانه این دهک در فروردین امسال ۲.۴۴ درصد بوده و ۵۰ درصد آن ناشی از افزایش قیمت مواد خوراکی بوده است. یعنی اگر خوراکی‌ها افزایش قیمت را تجربه نمی‌کرد، تورم ماهانه دهک اول تقریبا ۱.۲۲ واحد درصد کمتر از رقم فعلی می‌شد.

هر چه به سمت دهک‌های ثروتمند نزدیک‌تر شویم، سهم کالا‌های خوراکی از تورم ماهانه کم می‌شود. برای مثال، این کالا‌ها در دهک هفتم ۴۲.۵ درصد از تورم ماهانه را ایجاد کرده‌اند. این کاهش تا جایی ادامه می‌یابد که در دهک دهم، اثرگذاری کالا‌های خوراکی روی تورم ماهانه تنها ۲۷ درصد بود. یعنی اگر در صورت چشم‌پوشی از افزایش قیمت خوراکی‌ها، تورم دهک دهم به جای ۲.۷۷ درصد، ۲.۰۲ درصد برآورد می‌شد.

سهم ۷۵ درصدی غیرخوراکی‌ها در تورم سبد ثروتمندان

گزارش مرکز آمار نشان می‌دهد که ۶۳ درصد از تورم ماهانه کل کشور در فروردین سال جاری ناشی از افزایش قیمت کالا‌های غیرخوراکی و خدمات بود. هر چه از سمت دهک‌های فقیر به سمت دهک‌های ثروتمند حرکت کنیم، سهم کالا‌های غیرخوراکی از تورم بالاتر می‌رود. برای مثال، در دهک اول تنها ۴۹.۶ درصد از تورم ماهانه دهک مربوط به افزایش قیمت کالا‌های غیرخوراکی و خدمات است.

این در حالی است که با نزدیک‌شدن به دهک دهم و افزایش سطح درآمد خانوارها، اثرگذاری کالا‌های غیرخوراکی روی تورم افزایش یافته به طوری که ۷۳.۳ درصد از تورم ماهانه دهک سوم متاثر از این دسته کالا‌ها ایجاد شده است. برای مثال، اگر قیمت کالا‌های غیرخوراکی و خدمات در فروردین تغییری نمی‌کرد، تورم دهک دهم به جای ۲.۷۷  درصد، تنها ۰.۷۴ درصد برآورد می‌شد.

به نظر می‌رسد علت این رفتار متفاوت کالا‌های خوراکی و غیرخوراکی در دهک‌ها به ترکیب سبد مصرف خانوار‌های فقیر و ثروتمند مربوط باشد. خانوار‌های فقیر به دلیل درآمد محدود بیش‌تر در پی تامین نیاز‌های خوراکی هستند و بخش کمی از درآمد آن‌ها برای خرید کالا‌های غیرخوراکی باقی می‌ماند به همین علت تغییر قیمت این کالا‌ها تاثیر چندانی بر تورم ماهانه آن‌ها نمی‌گذارد.

 

دیگر خبرها

  • (ویدئو) فیلمی از یک کارگر باربری شبکه‌های اجتماعی را تسخیر کرد
  • تلاش برای افزایش ضریب حفاظت گوزن زرد در ارسنجان
  • افزایش ۲.۵ برابری تشکیل پرونده‌های تعزیراتی در حوزه بازرسی قاچاق کالا و ارز
  • محکومیت ۶ میلیاردی قاچاقچی کالا دراصفهان
  • قاچاقچی سیگار در اردبیل جریمه شد
  • جریمه قاچاقچی سیگار در اردبیل
  • افزایش ۲.۵ برابری تشکیل پرونده‌های قاچاق کالا و ارز درآذربایجان‌ غربی
  • افزایش ۹ درصدی صادرات کالا از مازندران
  • «خوراکی‌ها»؛ عامل اصلی تورم فقرا در فروردین ۱۴۰۳
  • افزایش ۲.۵ برابری تشکیل پرونده‌های قاچاق کالا و ارز در آذربایجان‌ غربی