Web Analytics Made Easy - Statcounter

ابوالفضل حکیم‌پور در گفت‌وگو با ایسنا عنوان کرد: کمبود منابع آبی و مصرف غیراستاندارد آب از جمله مهم‌ترین عوامل بحران آب در تعدادی از روستاهای شهرستان فیروزه است.

وی تصریح کرد: بسیاری از مشکلات پیش‌آمده نیازمند رسیدگی‌های قبلی بوده که چون محقق نشده این مشکلات افزوده شده و در حال حاضر کم آبی به یک بحران جدی در این روستاها تبدیل شده‌ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حکیم‌پور اظهار کرد: افزایش حجم موتورها و پمپ‌های داخل چاه به منظور آب‌دهی بیشتر ، اصلاح خطوط و شبکه آب رسانی ، اصلاح شبکه توزیع آب داخل روستاها و جلسات متعدد با روستاییان و شوراها در جهت استفاده درست و بهینه آب، از جمله اقداماتی بود که در سال گذشته انجام دادیم و تاثیر خوبی نیز داشت اما کافی نبوده؛ حل مشکل کم‌ آبی به دو عامل مهم بستگی دارد که عبارتند از تامین منابع آبی جدید که نیاز به اعتبارات دارد و دیگری مصرف بهینه و درست آب که  محقق شدن این دو عامل می‌تواند از جیره‌بندی و یا قطع آب در این مناطق جلوگیری کند.

وی گفت: یکی از مناطقی که با بحران آب مواجه است مجتمع ینگه قلعه در بخش مرکزی است که شامل 28 روستاست و میزان خروجی منابع  آب، با جمعیت این منطقه هم‌خوانی ندارد بنابراین لازم است که در این منطقه منابع آبی جدیدی تعریف شود.

حکیم‌پور افزود: برای رفع مشکل کمبود منابع آبی این منطقه، یکی از قنات‌هایی که در مالکیت امور آب استان بود، در اختیار آب و فاضلاب شهری و روستایی قرار گرفت اما با اعتراض افرادی که ادعای مالکیت این قنات را داشتند، مواجه شد و  بحث‌های قضایی را به دنبال داشت که تا زمانی که این بحث‌های قضایی تعیین تکلیف نشوند آب نمی‌تواند وارد مدار شده و تامین‌ کننده آب اهالی این 28 روستا باشد.

وی همچنین مطرح کرد: علاوه بر مجتمع ینگه قلعه که شامل 28 روستاست، مجتمع شورگشت با 10 روستا و مجتمع سرده و اقبالیه با 18 روستا با بحران آب مواجه هستند و کمبود منابع آبی در کنار کمبود اعتبارات برای اتمام پروژه‌های نیمه‌ کاره، مشکل را دو چندان کرده‌ است.

حکیم پور در پاسخ به این سوال که آیا بارندگی‌های سال جاری و سال گذشته تاثیری در تامین آب این مناطق داشته است یا خیر؛ گفت: با توجه به اینکه آب مناطق مذکور از طریق چاه تامین می‌شود، با وجود بارندگی‌های خوب، تبخیر آب و پراکنش بارندگی‌ها باعث شده که  این بارش‌ها تاثیر چندانی در تغذیه سفره‌های زیرزمینی نداشته باشد و با توجه به اینکه عمق چاه‌ها در بعضی مناطق به 200 متر نیز رسیده‌ است سال‌ها طول می‌شد تا آب به لایه‌های زیرین زمین برسد.

وی ابراز امیدواری کرد با اجرای طرح‌های آبخیزداری و آبخوانداری و همچنین تغذیه مصنوعی سفره‌های آب زیرزمینی بتوان آب را به لایه‌های زیرین زمین منتقل کرد.

فرماندار فیروزه یادآور شد: تا کنون آب مناطق مذکور قطع و یا جیره‌بندی نشده اما قطعا در روزهای آتی که دما هم افزایش می‌یابد اوج مصرف آب را خواهیم داشت که به تبع آن با جیره‌بندی یا قطع آب روبه‌رو خواهیم شد.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: منابع آبی حکیم پور منابع آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۷۷۴۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح طرح انتقال آب اراضی کشاورزی روستای سرتنگ محمودی

حسین برزگر مدیرکل جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: همزمان با سفر استاندار به بخش ناغان شهرستان کیار، طرح تامین و انتقال آب اراضی کشاورزی روستای سرتنگ محمودی به بهره برداری رسید.

وی افزود: طرح تامین و انتقال آب اراضی کشاورزی روستای آبشاران علیا در سال ۱۳۹۰ کلنگ زنی شد و دارای یک ایستگاه پمپاژ و باشیوه آبگیری ثقلی، ۱۲۰ هکتار از اراضی این روستا را تحت پوشش قرار داده است.

بیشتر بخوانید

حمل و بارگیری دو دستگاه پست برق طرح انتقال آب اراضی دهکهنه

برزگر ادامه داد: میزان مجوز آب این طرح ۵۰ لیتر بر ثانیه بوده است و خط انتقال آن به میزان چهار هزار و ۴۰۰ متر لوله گذاری فولادی و با اختلاف ارتفاع ۲۱۳ متر از سطح رودخانه سرتنگ محمودی به اجرا درآمده است.

وی با بیان اینکه برای اجرای این طرح ۶۰ میلیارد ریال هزینه شده است، گفت: با بهره برداری از این طرح زمینه اشتغال ۸۰ نفر بصورت مستقیم فراهم شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • بررسی اقدامات انجام شده برای تامین آب شرب روستاهای مرزی اسلام آباد، دیناران و دولکان
  • رهاسازی حق آبه کشاورزان سلماس از سد اول خرداد
  • چند خبر کوتاه از شهرستان های سبزوار و سرخس
  • پایداری تامین و توزیع آب شرب شهر‌ستانها و روستا‌های استان یزد
  • پایداری جریان تامین و توزیع آب شرب شهر‌ها و روستا‌های استان یزد
  • گزارش مدیریت بحران از آخرین وضعیت سیل در خراسان‌جنوبی
  • باران چگونه تنش آبی سیستان و بلوچستان را شست؟
  • تامین آب آشامیدنی روستای کهن دژ
  • آب آشامیدنی روستای کهن دژ در شهرستان کیار تامین شد
  • افتتاح طرح انتقال آب اراضی کشاورزی روستای سرتنگ محمودی