Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرماندار فیروزه گفت: بحران آب در 56 روستای این شهرستان جدی است و امکان دارد در روزهای اوج مصرف آب، با جیره‌بندی و یا قطع آب در برخی مناطق مواجه شویم.

ابوالفضل حکیم‌پور در گفت‌وگو با ایسنا عنوان کرد: کمبود منابع آبی و مصرف غیراستاندارد آب از جمله مهم‌ترین عوامل بحران آب در تعدادی از روستاهای شهرستان فیروزه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: بسیاری از مشکلات پیش‌آمده نیازمند رسیدگی‌های قبلی بوده که چون محقق نشده این مشکلات افزوده شده و در حال حاضر کم آبی به یک بحران جدی در این روستاها تبدیل شده‌ است.

حکیم‌پور اظهار کرد: افزایش حجم موتورها و پمپ‌های داخل چاه به منظور آب‌دهی بیشتر ، اصلاح خطوط و شبکه آب رسانی ، اصلاح شبکه توزیع آب داخل روستاها و جلسات متعدد با روستاییان و شوراها در جهت استفاده درست و بهینه آب، از جمله اقداماتی بود که در سال گذشته انجام دادیم و تاثیر خوبی نیز داشت اما کافی نبوده؛ حل مشکل کم‌ آبی به دو عامل مهم بستگی دارد که عبارتند از تامین منابع آبی جدید که نیاز به اعتبارات دارد و دیگری مصرف بهینه و درست آب که محقق شدن این دو عامل می‌تواند از جیره‌بندی و یا قطع آب در این مناطق جلوگیری کند.

وی گفت: یکی از مناطقی که با بحران آب مواجه است مجتمع ینگه قلعه در بخش مرکزی است که شامل 28 روستاست و میزان خروجی منابع آب، با جمعیت این منطقه هم‌خوانی ندارد بنابراین لازم است که در این منطقه منابع آبی جدیدی تعریف شود.

حکیم‌پور افزود: برای رفع مشکل کمبود منابع آبی این منطقه، یکی از قنات‌هایی که در مالکیت امور آب استان بود، در اختیار آب و فاضلاب شهری و روستایی قرار گرفت اما با اعتراض افرادی که ادعای مالکیت این قنات را داشتند، مواجه شد و بحث‌های قضایی را به دنبال داشت که تا زمانی که این بحث‌های قضایی تعیین تکلیف نشوند آب نمی‌تواند وارد مدار شده و تامین‌ کننده آب اهالی این 28 روستا باشد.

وی همچنین مطرح کرد: علاوه بر مجتمع ینگه قلعه که شامل 28 روستاست، مجتمع شورگشت با 10 روستا و مجتمع سرده و اقبالیه با 18 روستا با بحران آب مواجه هستند و کمبود منابع آبی در کنار کمبود اعتبارات برای اتمام پروژه‌های نیمه‌ کاره، مشکل را دو چندان کرده‌ است.

حکیم پور در پاسخ به این سوال که آیا بارندگی‌های سال جاری و سال گذشته تاثیری در تامین آب این مناطق داشته است یا خیر؛ گفت: با توجه به اینکه آب مناطق مذکور از طریق چاه تامین می‌شود، با وجود بارندگی‌های خوب، تبخیر آب و پراکنش بارندگی‌ها باعث شده که این بارش‌ها تاثیر چندانی در تغذیه سفره‌های زیرزمینی نداشته باشد و با توجه به اینکه عمق چاه‌ها در بعضی مناطق به 200 متر نیز رسیده‌ است سال‌ها طول می‌شد تا آب به لایه‌های زیرین زمین برسد.

وی ابراز امیدواری کرد با اجرای طرح‌های آبخیزداری و آبخوانداری و همچنین تغذیه مصنوعی سفره‌های آب زیرزمینی بتوان آب را به لایه‌های زیرین زمین منتقل کرد.

فرماندار فیروزه یادآور شد: تا کنون آب مناطق مذکور قطع و یا جیره‌بندی نشده اما قطعا در روزهای آتی که دما هم افزایش می‌یابد اوج مصرف آب را خواهیم داشت که به تبع آن با جیره‌بندی یا قطع آب روبه‌رو خواهیم شد.

لینک کوتاه: asriran.com/0034iO

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: بحران آب منابع آبی جیره بندی قطع آب منابع آب بحران آب حکیم پور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۷۷۷۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت ۱۳ میلیارد تومانی سیل در شهرستان فیروزه

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما،  مرکز خراسان رضوی،مدیر جهاد کشاورزی گفت: تا این لحظه برآورد خسارت وارده به دلیل جاری شدن سیل و بارندگی شدید در این شهرستان حدود ۱۳ میلیارد و دویست میلیون تومان است.
 کلیدری افزود: فعالیت سامانه بارشی در روستا‌های سلیمانی، وزیریه، غلاث، زاونگ، نصرآباد، رشیدآباد، قالیباف، گزار، امیرآباد کمال، جلال آباد، حاجی آباد و ابراهیم آباد سبب جاری شدن سیل و بارش شدید باران شد.
وی گفت:حدود ۲/۵ میلیارد تومان به باغات پسته و انگور ۶۲۰ میلیون تومان به قنوات،۳۳۰ میلیون تومان به بخش دام و ۶۶۰ میلیون تومان به کندو‌های زنبور عسل و جاده بین مزارع ۳۰۰ میلیون تومان علت آبگرفتگی خسارت وارد شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فیروزه با اشاره به این که موارد به ستاد بحران استانداری منعکس شده است، افزود: به محض جاری شدن سیلاب ستاد بحران در فرمانداری تشکیل شده و با کمک مردم و دهیاری‌های روستا‌های مسیر جاده و جاری شدن سیلاب را به روستاییان اطلاع دادند. از این رو تلفات جانی نداشتیم و فقط خسارت مالی وارد شده است.

دیگر خبرها

  • تشریح برنامه‌های دهه کرامت در اصفهان/ نصف جهان رنگ و بوی رضوی به خود می‌گیرد
  • تشریح برنامه‌های دهه کرامت در اصفهان/ نصف جهان رنگ و بوی ضوی به خود می‌گیرد
  • هشدار فرماندار طرقبه-شاندیز به گردشگران برای احتمال وقوع سیلاب
  • آخرین وضعیت خسارت‌های توفان شب گذشته خراسان رضوی
  • تشدید بارش‌های بهاری در آسمان مازندران
  • خسارت ۱۳ میلیارد تومانی سیل در شهرستان فیروزه
  • هشدار نارنجی برای استان‌های شمالی در آخر هفته
  • اجرای طرح آبخیزداری موجب مهار سیلاب شد
  • ایجاد ۳۲۰ فرصت شغلی با راه‌اندازی کارخانه فرآوری مس در خوسف
  • در سال گذشته ۳ میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم / تا دو سال آینده در همه حوزه‌های بحران خواهیم داشت